![]() |
Ja se ne razumem baš te opcije venčani smo, dete i žena mi tamo a ja ovde ...
Ali po meni ako apliciraš za turističku vizu, onda je svrha da ideš da posetiš nekoga ili nešto na ograničeni vremenski period. E sada meni nije jasno, ako ste se već venčali ovde a žena ti je u US, zašto bi aplicirao za turističku vizu ako ti je namera da se "spojiš" sa njima u US trajno? Neko će to ovde objasniti, ali sigurno postoji odgovarajuća procedura za spajanje porodice. I nemoj ništa lagati, to samo dovede do odbijanja i budućih komplikacija. |
@vrhunski
laganje za turisticku vizu donosi misrepresentation ban - tacno ima pitanje da li imas koga u US i navedi koga i status (USC, LPR). Tvoje spominjanje sto je ista govorio apsolutno ne pomaze, jer ga guras da laze. OP, fino sad kad se zena vrati u zemlju neka posalje I-130 peticiju - bice pod LPR tj F2A ali cim dobije drzavljanstvo fino nazove NVC, posalje im skeniran certifikat naturalizacije i ti vrlo brzo dobivas intervju za vizu. Neka ne ceka da dobije drzavljanstvo da salje I-130, ovako sto sada uradi ti drzi mjesto u redu (trenuno izmedju 5- 6 mjeseci da se odobri peticija) a za to vrijeme moze i dobiti drzavljanstvo. Forme za popuniti: supruga: G-325 A, I-130, G-1145 ti: G-325A uzeti medjunarodni vjencani list, i vase rodne listove sve forme su na uscis.gov pod forms - obavezno neka cita i upute koje dodju sa formularima da prati sta se trazi od dokaza. |
bas vam hvala,voleo bih ako bi mogli da se cujemo preko maila i da mi tacno objasnite sta je po vama najbolje da uradim jer sam stvarno u teskoj situaciji,beba mi ima 5 meseci,jako mi je tesko ali sta da radim
|
Ne teram ja nikoga da laze :) samo sad je odbijen. :))
ali osecam da je bilo ovako. sluzbenik u ambasadi: idete u ameriku? stankovich: da, idem ja tamo mi je znate zena i treb a da budemo zajedno. sluzbenik: u redu a jel zena drzavljanin US? stankovich: nije ona ima zelenu kartu. sluzbenik: zao mi je ali postoji mogucnost da cete ostati tamo i zato ovog puta ne mogu da Vam odobrim b1/b2 vizu. A mogao je lepo da kaze da idem u Ameriku da vidim diznilend i tu nista nije slagao. :) A to sto ima da se navede da li imate nekoga u USA trebao je da napise NEMAM. A on nije ni imao jer mu je zena u tom trenutku bila ovde (ako sam dobro razumeo). Mada bilo je i logicno da ce tako da slicno da bude jer traziti b1/b2 vizu a zena ti je greencard holder je bezveze. Najbolje je da uradi ovo gore kako mu je @milimelo i rekao to je jedino resenje i eto Vas sledece godine zajedno :D |
Ali hajde sad ozbiljno, bez zajebancije.
Pitanje na DS-156: Are any of the following persons in the US or do they have US Legal Permanent Residence or US citizenship? Mark Yes or No and indicate that person's status in the US (LPR, citizen, studying, visiting, working...) Husband/Wife Mother/Father Fiance/Fiancee Son/Daughter Brother/Sister E hajde mi sad reci gdje je on mogao reci da NEMA zenu koja je LPR (njen status ne prestaje ako je otisla u posjetu, i dalje je LPR). Pa ja za svoju sestru koja je studirala (znaci J-1 status) fino navodila i dobivala turisticku vizu bez problema. Sestra kad je meni dolazila u posjet u USA fino pisala da sam LPR. Ne pokusavaj da izvrces odgovore da tebi odgovaraju. Mislis da je konzularnim sluzbenicima problem malo procackati po sistemima i vidjeti sta je pravo stanje? Ne trebam ni spominjati da i waiveri I-601 i I-212 u zavisnosti od potrebe trebaju i preko godinu da se odobre, da ne spominjem troskove advokata. Dobro razmisli prije nekoga navadis da slaze i zaradi ban na ulazak u zemlju. @stankovich, sve ti je receno, ispunite formulare i cim zena dodje u USA neka salje - Chicago Lockbox. Ocekuj jos najmanje do 10 mjeseci razdvojenosti. |
dobro slazem se da si u pravu :)
Jbg nisam imao zenu kad sam trazio b1/b2 pa nisam razmisljao za to pitanje. :))))) Uglavnom lepo sam mu znaci i ja rekao godinu dana je realno da to resis i eto tebe sledece god u US. |
Moze jedno pitanje ako naravno netko zna...Da li kad npr. ja trazim turisticku vizu za usa oni imaju evidentirano da sam predala za DV-lottery....Hvala na pomoci......
|
ISTRIJANKA,
Odgovor ces naci na ovom linku: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=736 |
Puno hvala na pomoci Wolf......Ma bila sam zbunjena jer sam isla traziti turisticku vizu i sve papire koje mi trebaju sam imala a kad ono mene sluzbenik ko grom iz vedra neba pita jesam li ikad aplicirala za green card... ja mu odgovrila da ali prije par godina kao da se izvucem a on ce meni a jeste li predavali lani???? Ispalo je kao da on to cita sa svog kompica a ja u soku:smrc:... Nakon par minuta kaze on odobriti ce vizu ali na pola godine sa jednim ulaskom...Tako da sam bila totalno nespremna.....Hvala jos jednom......:grin:
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:37. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.