Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 49687)
Veruj mi, ja se ne brinem. Samo vam kazem da se vi ne brinete toliko :naughty:
|
Znas kako Oskark: kad nesto mnogo i ozbiljno zelis, onda to ponekad bude i stresno i samo mislis da neka sitnica ne pokvari sve. Niko ne bi da zbog neceg bude diskvalifikaovan. Nego, nemoj da se ljutis, ali kad si ti bio rascupan? Ne videh te takvog na blogu. :grin: Pozdrav.
|
allenton |
20.10.2014 17:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 49695)
Moj mobilni je bio(jos uvek jeste) od 5MP. A kako mislis obicnim?
|
pa moze li mobitelm,. sta glupa pitanja postavljas?
|
Tomislav1970 |
20.10.2014 18:00 |
|
elefteros |
20.10.2014 21:28 |
Ja sam i dalje zbunjen postom koji je gospođa sa bebom napisala.. Videli ste fotografiju na kojoj je beba i njena ruka?
Mene zanima, ako se ona prijavljuje za lutriju ove godine, za šta joj treba slika bebe sada? Isto pitanje, na koje mi nije odgovorila, je postavljeno i na forumu Kluba putnika gde sam pisao o procesu oko zelene karte-lutrije kroz koji sam prošao..
Da li za one koji imaju porodicu i decu, trebaju u toku prijave na lutriju fotografije?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970
(Poruka 49702)
|
:RRofl::lool::lool::lool::KISS: Ovo je legendarno. :)
|
Tomislav1970 |
20.10.2014 21:37 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros
(Poruka 49707)
Da li za one koji imaju porodicu i decu, trebaju u toku prijave na lutriju fotografije?
|
Da, moraju da se stave slike djece i supruznika .
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros
(Poruka 49707)
Ja sam i dalje zbunjen postom koji je gospođa sa bebom napisala.. Videli ste fotografiju na kojoj je beba i njena ruka?
Mene zanima, ako se ona prijavljuje za lutriju ove godine, za šta joj treba slika bebe sada? Isto pitanje, na koje mi nije odgovorila, je postavljeno i na forumu Kluba putnika gde sam pisao o procesu oko zelene karte-lutrije kroz koji sam prošao..
|
Da, u toku prijave bilo kog clana porodice treba i da se prilozi fotografija
https://www.dropbox.com/s/gjhafy4ibd...49.09.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/pw4jkt6me1...50.36.png?dl=0
|
Modesty Blaise |
21.10.2014 00:16 |
Ja imam jedno glupo pitanje, vezano za fotografiju. Da li je dozvoljeno da na slici budem "golih ramena"? Zapravo, ramena se ni ne vide, nisu u kadru, ali se vidi da je majica sa "rupama" na ramenima- ne znam da li se mora poštovati neki dress code? U MUP-u Republike Srbije mi nisu pravili nikakav problem oko toga, te se ova slika nalazi kod njih u arhivi, ali ne znam da li su Amerikanci strožiji po tom pitanju?
|
moras imati majicu sa rukavima, ne moze na bretele ili tako to.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Modesty Blaise
(Poruka 49717)
Ja imam jedno glupo pitanje, vezano za fotografiju. Da li je dozvoljeno da na slici budem "golih ramena"? Zapravo, ramena se ni ne vide, nisu u kadru, ali se vidi da je majica sa "rupama" na ramenima- ne znam da li se mora poštovati neki dress code? U MUP-u Republike Srbije mi nisu pravili nikakav problem oko toga, te se ova slika nalazi kod njih u arhivi, ali ne znam da li su Amerikanci strožiji po tom pitanju?
|
A zar ti je problem da obučeš nešto drugo?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
|
Ljudi znam da je smesno pitanje, ali kao sto je neko rekao nama kojima se prvi put prijavljujemo je jako bitno da ne budem diskvalifikovani zbog neke gluposti.
Da li je vazno biti obrijan za fotografiju prilikom prijave? :)
|
mak 2014 |
21.10.2014 11:16 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez
(Poruka 49725)
ljudi znam da je smesno pitanje, ali kao sto je neko rekao nama kojima se prvi put prijavljujemo je jako bitno da ne budem diskvalifikovani zbog neke gluposti.
|
ne e bitno jas se prijaviv za dv 2015 ne obricen pa bev izvlecen
|
johnywalker |
21.10.2014 11:43 |
Citat:
(Poruka 49725)
Ljudi znam da je smesno pitanje, ali kao sto je neko rekao nama kojima se prvi put prijavljujemo je jako bitno da ne budem diskvalifikovani zbog neke gluposti.
|
ne, to nije vazno :) bitno je da slika odgovara drugim kriterijama poput velicine, pozicije glave, da nema sjene itd...
|
koje kude |
21.10.2014 12:04 |
Citat:
(Poruka 49725)
|
Jedino ako ti je brada velika pa pravi senke na grudima i sl. onda treba da je uvežeš gumicom ili šnalom.
|
Hvala vam na odgovoru, obrijao sam se ja za svaki slucaj, nije mi tesko ipak je ova prijava jednom godisnje, a i prvi put igram :)
Hvala u svakom slucaju i srecno svima!
|
a sta sa mindjusama kod zenskih osoba, smeju li se videti i da li je tacno da moraju usi da se vide. Supruga i klinci imaju dugu kosu pa kako got kosu nameste prekriju usi :)
|
johnywalker |
22.10.2014 17:48 |
to ne smeta. Bitno je da se lice vidi i da nema sjenki itd... tako barem piše na zvaničnoj stranici, a sudeći po primjerima slika koji su OK, ni kod jedne od ove dvije žene se ne vide uši jer imaju dugu kosu, što bi trebalo da znači da je ok ako se uši ne vide.
https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx
|
Meni se vide mindjuse na slici, a jos musko pa sam prosao. Ako sumnjate u nesto da bi moglo da pravi problem zasto jednostavno ne skinete, obrijete, sakrijete dok ne uslikate sliku. Isto sa oblačenjem, obucite neki jednotavan gornji deo, ionako samo ramena treba da se vide.
|
Danas bio u podzemnom u Novom Sadu kako je neko rekao da je slikanje 50 din. Teska dezinformacija . Meni su rekli 300 din , tako da znate ko je iz NS da ne ide u podzemni. Nasao sam za 150 din kod Z. Stanice odmah tu prvi lokal, pa idem sutra.
|
koje kude |
23.10.2014 17:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik shonsi
(Poruka 49779)
Danas bio u podzemnom u Novom Sadu kako je neko rekao da je slikanje 50 din. Teska dezinformacija . Meni su rekli 300 din , tako da znate ko je iz NS da ne ide u podzemni. Nasao sam za 150 din kod Z. Stanice odmah tu prvi lokal, pa idem sutra.
|
Ja sam se tamo slikao za 50 dinara, tako da ne znam šta je tu dezinformacija. Možda te nisu dobro razumeli da ne treba da se izrađuje slika nego samo da se nabaci na flash?
P.S. Ja sam im rekao da mi ne kropuju sliku nego da ostane u originalnoj veličini pa sam je ja sam kući sredio. Moguće da je zbog toga cena bila 50 dinara ali mi je nerealno da im je tolika razlika u ceni što urade 2 klika mišem.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik shonsi
(Poruka 49779)
|
Ja sam se slikao u podzemnom i izvucen sam za dv2015. Takodje sam platio 300 dindži. Tako da svim drugarima kauem da idu do podzemnog.
|
Cao drustvo!
Evo da ne bih mesala teme, pisem vam ovde kao nastavak teme Razvod i GC. Nasle smo zetovu sliku, skenirale i sacuvale na desktopu. Kako bi mogle malo da je smanjimo jer ne moze da stane u one zelene elipse? I sa minimumom je velika.
Hvala.
Pozdrav.
|
johnywalker |
24.10.2014 11:10 |
|
zanesena |
24.10.2014 11:33 |
NS2015 jel 300 din cena za jednu ili dve slike?............................................ .
|
Modesty Blaise |
24.10.2014 15:19 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik veko
(Poruka 49724)
A zar ti je problem da obučeš nešto drugo?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
|
Naravno da nije problem. Mislila sam da iskoristim ovu fotografiju, pošto je već imam skeniranu i zadovoljava sve druge kriterijume (veličina, osvetljenje itd.), jer je rađena za dokumenta- i, kao što rekoh, niko mi u MUP-u ništa nije prigovorio za nju. Majica je dugih rukava (nije na bretele!), ali ima taj izrez na ramenima, a kako nigde na zvaničnom sajtu GC nije istaknuta informacija vezana za ovo- pominje se casual street attire, a ovo je moj casual street attire- odlučila sam da postavim pitanje ovde. Slikaću se ponovo, jer ne želim rizik diskvalifikacije zbog ovako nebuloznog detalja, ali i dalje mislim da je ova fotografija skroz ok.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
(Poruka 49820)
|
Hvala Johny, bas si drug! Na ovo sam zaboravila. Pozdrav!
|
Aleksandar_Vrsac |
24.10.2014 17:53 |
Pozdrav junaci,opet ja. Moze ova slika,suprugu prijavljujem,pa savet bi dobro dosao,da li moze sa ovom slikom ili ne. Hvala u napred. :book:
|
Aleksandar_Vrsac |
24.10.2014 17:55 |
Pozdrav junaci,opet ja. Moze ova slika,suprugu prijavljujem,pa savet bi dobro dosao,da li moze sa ovom slikom ili ne. Hvala u napred. :book:
http://i.imgur.com/KLgAK4x.jpg
|
Aleksandar_Vrsac |
24.10.2014 17:56 |
EDIT: Ako ne sme da se vidi ona senka iza,slikacemo opet,nije problem.
|
Aleksandar_Vrsac |
24.10.2014 17:56 |
EDIT: Ako ne sme da se vidi ona senka iza,slikacemo opet,nije problem.
|
Aleksandar_Vrsac |
24.10.2014 17:58 |
Ajme ljudi,najiskrenije se izvinjavam na ovim silnim postovima,smestite mi sve u jedan,ja ne znam da izbrisem. Izvinjavam se jos jednom. :nene::smrc:
|
Tacno, senka ne sme da se vidi. Pretpostavljam da bi bilo lepo da stavi kosu iza i da obuce nesto sto nije rupicasto. Ako gresim, neka me neko ispravi.
Pozdrav.
|
Aleksandar, reci zeni da se odmakne od zida nekih pola metra, ti koristi flash, pa javi rezultate (nekako se vidi da ima svjetlo sa njene lijeve, moje desne strane: i to ti baca sjenu onda na zid. Kad se odmakne od zida nece biti sjene na zidu, ali imas oko ociju (na njenoj desnoj strani, zato flash upali). I da, neka obuce jednu majicu ili kratkih ili dugih rukava.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik koje kude
(Poruka 49781)
Ja sam se tamo slikao za 50 dinara, tako da ne znam šta je tu dezinformacija. Možda te nisu dobro razumeli da ne treba da se izrađuje slika nego samo da se nabaci na flash?
P.S. Ja sam im rekao da mi ne kropuju sliku nego da ostane u originalnoj veličini pa sam je ja sam kući sredio. Moguće da je zbog toga cena bila 50 dinara ali mi je nerealno da im je tolika razlika u ceni što urade 2 klika mišem.
|
Druze pitao sam normalno dva puta u slucaju da me nisu razumeli i dobio isti odgovor. Slikao sam se danas ja i cela porodica kod Zeleznicke stanice Foto Quick za 500 din svo cetvoro. Trebalo je 150 din po osobi al mi je spustio na 500 za sve nas.
|
koje kude |
24.10.2014 23:31 |
Onda je moja greska jer sam napisao cenu za samo slikanje bez pripreme slike za GC. Inace stvarno ste dobro prosli za cenu kod z stanice :)
|
NightSky |
25.10.2014 08:48 |
@Aleksandar_Vrsac: Mi smo se do sada slikali kod 2 profesionalna fotografa i oba su nam rekla da se generalno za američku vizu moraju vidjeti uši. Dakle, neka supruga pokupi kosu ili neka je stavi iza ušiju.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky
(Poruka 49863)
@Aleksandar_Vrsac: Mi smo se do sada slikali kod 2 profesionalna fotografa i oba su nam rekla da se generalno za američku vizu moraju vidjeti uši. Dakle, neka supruga pokupi kosu ili neka je stavi iza ušiju.
|
Samo da kažem, danas ima jako malo pravih fotografa, svi su priučeni, i pojima nemaju. Možete svakome da odnesete primer kako treba da izgleda fotografija, ali najbitnije od svega je da taj neki "profesionalac" sredi fotografiju da bude 600x600 pixela, i da ne bude preko 220kb.
Kolegi sam juče popunjavao prijavu, i od 4 fotografije, koje je radio kod fotografa, 3 nisu odgovarale standardu...
|
allenton |
25.10.2014 16:13 |
do kad traju prijave? do 3 .11?................................
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik allenton
(Poruka 49870)
do kad traju prijave? do 3 .11?................................
|
Da, ali zašto ostavljati za kraj? Lepo su napisali da se sto pre posalje, jer ne garantuju da će sve prijave ostavljene za kraj biti prosleđene... (Ovo ne zna odakle mi, ali sam pročitao negde)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:03. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.