![]() |
Devojacko prezime majke. Ovde sam te malo bolje skontao :)
|
Citat:
|
Kod pitanja:
"Did this job require at least 2 years of training or experience" ako radim kao nastavnik u skoli, pretpostavljam da odgovor treba da bude da (Yes), jer nastavnik u skoli treba da ima zavrseno neko obrazovanje koje traje tih 2 (pa i vise godina)... preslisavam se da li sam u pravu... ? |
Pisi yes, mada, ako konkurises sa uslovom od minimum 4 godine srednje, nema ti ovo nikakve veze...
|
ja imam 3-godisnju srednj zanat ali supruga ima 4-godisnju tako da se ona prijavljuje
|
Mozda malo glupo pitanje ali kad popunim D260 samo cekam mail za razgovor? Ne trebam li popunjavati neki D2001 za termin u ambasadi? Frka mi je da nisam sta propustio????
|
Citat:
|
Imam par pitanja,pa sad neznam gdje da ih postavim pa cu ovdje ,oprostite ako sam pogrijesila.
-DS-260 sam poslala 22 juna,medjutim juce sam trazila da mi odkljucaju jer mi se promjenila adresa kod koga idem i nisam dobro shvatila vezano za posao pa moram i to promjeniti,e sad oni su mi odma odgovorili auto reply pa nadam se da nije doslo do neke greske jer sam u mailu poslala samo svoj case NO i naravno svoje ime i prezime. -Posto imam zavrsenu 3 srednju skolu i na osnovu toga nemogu aplicirati a u jednoj firmi radim malo vise od 3 god.kao knjigovodja ,sta meni tacno treba kao dokaz da mi je to posao ,mogu dobiti od poslodavca papir da tu radim,3 zadnje plate,i ugovor o djelu gdje se tu spominje koji mi je posao u firmi,treba li jos sta,jer na osnovu svog zanimanja imam uslov kao aplikant jer spada u 4 kategoriju zanimanja. -Pasos mi istice 28-04-2016 trebam li ga mjenjati jer ocekujem na razgovor da idem najdalje u decembru ove godine,jer sam mali br. do 8000. Hvala puno svima ,nadam se da nisam smorila,i izvinjavam se jos jednom ako sam na pogresnom mjestu postavila pitanja. |
Citat:
Drugo vezano za mail KCCu....moras im poslati dakle svoj CN,ceo broj, puno ime i prezime kao i datum rodjenja.Ukoliko nesto fali nece ti odgovoriti a pogoto otkljucati ds.Mail koji si dobila je mail da su primili mail od tebe nista vise. Sto se tice dokazivanja kvalifikovanosti putem posla to je dosta teze nego putem skole ali ako ti je to samo ostalo onda ok.Za tvoje zanimanje moras biti sigurna da li potpada u grupu poslova koji ispunjavaju uslove lutrije inace ces samo baciti novac i biti odbijena....imas onaj sajt na kome se to proverava pa vidi 10 puta dok ne budes sigurna da ispunjava uslove...iskreno skeptik sam da je posao knjigovodje tako visoko kotiran ali mrzi me da trazim sada....proveri opet kazem i ako nekoga ne mrzi neka pomogne u proveri...ipak je vise misljenja bolje.....srecno u svakom slucaju sta god odlucila....:grin: |
Mislim da si postavila na drugom forumu, ali evo da ti ovdje odgovorim:
http://www.onetonline.org/link/summary/43-3031.00 Ovo je za bookkeeping , to je zona 3, SVP 6-7 a uslov je zona 4 ili 5, i SVP preko 7. Evo i od BritSimon: Citat:
Ne vjerujem da ces proci sa radnim iskustvom na ovom nivou, ali pogledaj na ovom linku, on navodi sta sve treba da se dokaze iskustvo na intervjuu. |
Hvala puno na odgovoru.
Ja cu ici do kraja pa sta bude,jer ne ispunjavam izgleda ni jedan uslov,imam 3 god.srednju skolu,a vec 6,5 god radim kao pet groomer i 3 god.radim kao knjigovodja za male obrte. Uzdam se u dragog Boga i malo srece pa sta bude. Mozda se desi cudo,treba vjerovati. Imam sestru u USA i bas bi volila da smo zajedno jer samo nju imam. A ako ove god neprodjem opet cu aplicirati na lutriji . |
Nova sam ovdje, suprug, sinčić i ja ove godine apliciramo za lutriju, po prvi put naravno. Oboje smo zaposleni, ja radim u državnoj firmi ali nam je jako velika želja da odemo iz ove države, prvenstveno zbog našeg dječaka.:obrva:
|
Citat:
Drugo zasto si nam sve ovo napisala? |
Pošto je u pitanju moje prvo obraćanje, željela sam da vam se malo približim i na neki način da se predstavim :)
|
Dobrodosla Nerina. Pa da, napises o sebi par recenica, predstavis se, kulturno :;D:.
Neka vam bude sretno, da vas ubode iz prve. Ako ne iz prve, onda makar iz druge kao mene :grin:, samo polahko i aBd bicete sretni dobitnici. |
Pa hvala Maki, naravno da treba samo kulturno i takođe hvala na lijepim željama!
|
Dokument DS260
Citat:
Evo vec nekoliko puta pokusavam da otvorim ovaj link sa prevedenim dokumentom DS260, ali nikako da uspem jer kad kliknem link pojavi se poruka "Not found", bas bih zeleo da mogu da otvorim taj pdf i dobro pogledam prevod, jer imam neke dileme oko prevoda na neke tacke formularu DS260. Moze li neko ko ima vec downlodirano taj dokument da posalje? Znam da je jos ranbo da popunjavamo ali zelio bih da se spremim navreme u slucaju da budem izvucen. Hvala unapred! |
Citat:
Drugo, ako baš imaš toliku želju da se pripremiš, onda imaš više nego dovoljno vremena da prevedeš to što ti nije jasno... Treće, daj Bože da te izvuku, ali ne brini, imaćeš više nego dovoljno vremena da se pripremiš i popuniš obrazac. |
U pravo si Kuguar. Bolje da sacekamo 3-ti maj, 18h po nase vreme, pa tek onda da pricamo za ono sto sledi. Ovaj Forum nudi sve informacije koje su nam potrebne. Evo, ostalo nam je 42 dana do vreme kad mozemo da saznamo dali smo izvuceni, najbolje za to vreme da radimo ono sto radimo i da manje mislimo na 3-ti maj- mozda tako brze prolazi vreme :book:
|
Molim bilo koga najljubaznije ako moze da mi posalje fajl u pdf formatu za popunjavanje obrasca DS260 ds260_bosanski1.pdf
Fajl nisam sacuvao a kada se na forumu klilkne link dobija se sajt Server not found 404 Unapred zahvalan, Goran Joksimovic |
Blog na kome je ranije stajao dokument je ugasen, zbog toga ne mozete da otvarate dokument.
Prebacila sam prevod na svoj drive. DS260_bosanski |
Tikice svaka ti čast:bravo:da si živa i zdrava još godina sto!Odavno sam htela da vidim kako izgleda čuveni DS260 no nažalost moj engleski nije baš na tom nivou iako sam dosta pročitanog razumela.Sve u svemu ništa strašno osim što je potrebno dosta pažljivo popuniti naročito yes or no...uostalom dozvoljeno je otključavanje radi izmene koliko znam tako da eventualna greška moze da se ispravi.Hvala puno i srećno u USA:1081:
|
Svaka cast Tikice....pratis situaciju na sve strane..od tabele, do postova ;)
|
Citat:
zaista sve pohvale za Vas. Toliko se trudite da nam svima pomognete na svim temama. Ja sam aplicirala pa ćemo vidjeti šta će biti sada u maju. Ali znate kako kažu: ''šta bi bilo kad bi bilo'':) Hvala mnogo! |
ofcaparkingdom
molim Vas da podijelite svoja iskustva sa nama vezano za dokumentovanje, odnosno apliciranje na osnovu radnog iskustva na poslovima knjigovodje. Ja sam certifikovani računovodja. Imam važeću licencu koju izdaje Savez računovodja i revizora i radnog iskustva ihihi... :) Ako ima osnova da mi i to bude ''viza za budućnost'' rado bih iskoristila dodatnog džokera :) Razlog: imam četvorogodišnju srednju školu koja je pohadjana za vrijeme ratnih dejstava. Zbog neredovnog školovanja usljed ratnih dejstava dobila sam svjedočanstva za prve dvije godine na kojima piše ''vanredno''. druge dvije godine ''redovno''. Pored toga, imam samo 4 svjedočanstva za 4 godine školovanja, nemam diplomu. Te 1995-te godine nismo imali diplomske/maturske radove i nemam diplomu (ne samo ja nego niko od moje generacije). Poslije završetka srednje škole pauzirala sam i upisala višu (dvije godine) i dobila diplomu. Potom sam upisala i treću godinu čime sam stekla diplomu ''diplomiranog ekonomiste'' sa 180 ECTS. Molim i druge forumaše koji bolje poznaju ovu problematiku da daju svoje mišljenje. Ako sam promašila temu oprostite :) Hvala što postojite i što dijelite savjete, iskustva... |
diploma sa fakulteta pobija srednju tj. dovoljna je samo ta diploma sa fakulteta kao dokaz da se ispunjavaju usluovi vezani za školovanje.
|
Citat:
:grin::grin::bravo: |
Citat:
Odgovorili su im da su oni svesni okolnosti, da razumeju da je bilo ratno vreme. Kazali su da su vec upoznati sa takvim slucajevima i da oko toga apsolutno ne prave problem. To je sto se vanrednog skolovanja tice. E sad za samu diplomu nisam sigurna, ali meni dodje logicno da ako ste bez iste upisali dalje skolovanje onda ne bi trebalo da bude problema. Sto se dokazivanja radnog iskustva tice to se jako, jako, retko radi i uglavnom izbegava jer je dosta komplikovanije. Nadam se da cemo uskoro imati mozda neke infirmacije o tome od Mrs.Ryan koja ce cini mi se prolaziti kroz tu proceduru. |
Pozdrav narode !!!! Prvo da se zahvalim što ste postavili preveden formular DS260 jer ipak bez obzira na znanje engleskog potrebno je da se ne napravi greška.. E jedno pitanje jel se može popuniti na Bosanskom jeziku ovo gdje se traži ime poslodavca šta se radilo odnosno detaljan opis itd ? Jel mora na engleskom ?
|
Sve mora na engleskom. Ukoliko se kvalifikujete na osnovu skole onda vam taj deo o dve godine potrebnog iskustva za odredjeni posao i detaljan opis posla i nije potreban :)
|
Sinoc ixvucen, jos u soku.
Tikice, hvala do neba. Ovakve konkretne stvari mogu umnogome svima pomoci. Dobro je da imamo formular koji cemo prouciti i bolje popuniti svoj, brze, jednostavnije i bez gresaka, cime izbjegavamo komplikacije i kasnije zahtjeve ya otkljucavanje. Imam jedno pitanje. Jos ne stizem sve procitati ali se trudim saznati sto vise. Naime, DS 260 ispunjava samo izvuceni aplikant ili svi clanovi porodice? Idemo nas cetvoro, supruga, dvoje djece i ja, pa me zanima da li saljem jedan formular ili cetiri? Oprostite na neupucenosti. Hvala |
Citat:
Pre svega ČESTITAM!!!! :bravo: Drago mi je da se konačno javljaju dobitnici! Može li se znati pod kojim ste brojem okvirno izvučeni? Taj broj će vam odrediti datum intervjua. U zavisnosti od tog broja i koliko brzo želite da odete u USA, DS260 ćete slati ranije ili kasnije. Moj vam je savet da pre svega ne žurite sa slanjem DS260! Obrazac se popunjava za sve članove porodice. Kada mu budete pristupili imate opciju APPLICANT - to je onaj koji je selektovan (vi ili vaša supruga). Zatim imate opciju da dodate svoje DERIVATIVES - (vaša deca i bračni drug). Sve je na jednom mestu i biće vam jasnije jednom kada mu pristupite. |
Evo i ovde da se prijavim da smo posle trećeg puta izvučeni. Stvarno potpuno neočekivano i za mene i za suprugu. Naravno, sada imamo gomilu znakova pitanja nad glavama kako i šta treba da radimo, a da nešto ne zeznemo.
Moj broj je 15xxx tako da bi Tikica verovatno mogla da nam kaže kad možemo očekivati poziv na intervju. Naravno, imaćemo mnogo pitanja, ali ćemo pre nego bilo koga smorimo, pretražiti forum. |
Posle 15 godina igranja (ne bas svake godine), izvucena. Sto rece neko potpuno sam u soku. Jos smo se jesenas konacno smirili i sredili (preselili i sl.). Odoh sad da iscitavam forum. Hvala sto postojite!
|
Citat:
|
Citat:
Intervju očekujte okvirno u januaru. Okvirno kažem jer tačnu dinamiku je teško predvideti dok ne izadju makar prva dva biltena. Poziv za intervju dobijate 6-8 nedelja pre samog intervjua. Datum intervjua za broj poput vašeg zavisiće i od datuma slanja DS260. To znači da ako pošaljete u maju stižete na red u januaru, a ako bi npr. poslali u septembru može se desiti da vam intervju bude i marta meseca. |
Evo, opet da se javim, vjerovatno cemo se druziti cesto. Od samog soka nisam ni obracao paznju na broj, on je 15xxxx. Iz daljih postova zakljucujem da nece intervju biti ove godine, ali do njega cu vjerovatno uputiti jos mnogo pitanja. Tikice, hvala na prvoj rijesenoj dilemi. Imam jos dvije u glavi. Tri godine srednje skole sam zavrsio u BiH, a cetvrti razred u Srbiji, sto znaci da imam diplomu cetverogodisnje skole. Prilazem li svjedocanstva iz BiH i jedno iz Srbije, ili samo diplomu? Druga dilema - ta cetvrta godina skole sama kaze da sam bio duze od 6 mjeseci u drugom mjestu prebivalista. Da li mi treba ono uvjerenje o nekaznjavanju i iz Srbije. Vjerovatno sam zalutao sa pitanjima ali me uputite na pravu adresu, molim vas. Hvala vam svima sto stojite na usluzi nama novima.
|
Citat:
Sto se tice prebivalista, logika nalaze da bi vam trebalo uverenje ali to ce iskusniji clanovi koji su se dotakli te problematike da kazu. Da li ste tada bili prijavljeni u Srbiji? |
E to je kljucno pitanje. Radilo se o izbjeglistvu, bio sam tamo sa majkom. Morali smo biti registrovani negdje. Tako barem kaze logika. Od danas se upustam u traganje. Ukoliko jos neko ima neku ideju ili slicno iskustvo, molim da ga podijeli. Hvala svima
|
Da li ti na svedocanstvima za sve 4 godine pise 'redovno' ili na nekom pise 'vanredno'?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:20. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.