ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2017 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1779)

BetterFuture 23.08.2016 05:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro (Poruka 62750)
Stigao poziv

Intervju 11. oktobra.

Zbogom spavanje nocas.......

Bravo generacijo (supruga i ja smo u cetrdesetim)! Sada hladne glave u nastavak procesa. Tako ce verovatno biti manje stresno.

markos85 23.08.2016 11:30

Cestitke za poziv na intervju! :bravo:

Da li moze neko da napise retrpoektivu sta sve treba uraditi i poneti od dokumenata na intervju ? Hvala!

BetterFuture 23.08.2016 11:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markos85 (Poruka 62760)
Cestitke za poziv na intervju! :bravo:

Da li moze neko da napise retrpoektivu sta sve treba uraditi i poneti od dokumenata na intervju ? Hvala!

Na ovom linku mozete naci zvanicne informacije o potrebnim dokumentima, a na forumu cete naci sve sto Vam nije jasno u vezi njih...a i mnogo vise...

Nemojte da Vas mrzi da pretrazujete forum; nije gubljenje vremena :;D:

Kilimandzaro 23.08.2016 13:35

Hvala svima na cestitkama. Oka nisam sklopila, jedva radim danas :D Očekivala sam da će biti malo kasnije, ali svhvatam da je s obzirom na moju anksioznu prirodu bolje da što pre znam na čemu sam :)
Sad kreće ponovno iščitavanje foruma!

markos85 23.08.2016 15:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62762)
Na ovom linku mozete naci zvanicne informacije o potrebnim dokumentima, a na forumu cete naci sve sto Vam nije jasno u vezi njih...a i mnogo vise...

Nemojte da Vas mrzi da pretrazujete forum; nije gubljenje vremena :;D:

Nije bas da su informacije sveze, uglavnom su 2008. Moja ideja je da ako mozemo osvezimo te glavne stranice, jer su trenutno beskorisne.

Sto se tice diploma, da li moraju da budu nostrifikovane ili je dovoljno da donesemo ono sto vec imamo ?

Kilimandzaro 23.08.2016 15:15

Diplome ne moraju da budu nostrifikovane. To radis tamo ako ti bude bilo potrebno.

markos85 23.08.2016 15:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro (Poruka 62768)
Diplome ne moraju da budu nostrifikovane. To radis tamo ako ti bude bilo potrebno.

Ok. Tnx.

Koliko vidim zelena karta se placa 330$ po coveku. Sto je ukupno 660$.
Da li treba pripremiti jos neke pare sem ovih 660$ ? Eventualno medicinski pregled ?

BetterFuture 23.08.2016 16:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markos85 (Poruka 62766)
Nije bas da su informacije sveze, uglavnom su 2008. Moja ideja je da ako mozemo osvezimo te glavne stranice, jer su trenutno beskorisne.

Sto se tice diploma, da li moraju da budu nostrifikovane ili je dovoljno da donesemo ono sto vec imamo ?

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markos85 (Poruka 62769)
Ok. Tnx.

Koliko vidim zelena karta se placa 330$ po coveku. Sto je ukupno 660$.
Da li treba pripremiti jos neke pare sem ovih 660$ ? Eventualno medicinski pregled ?

Kao što sam već napisao, čitaj forum!!! Nisu informacije stare! To što si video prvih nekoliko "zalepnjenih" tema iz 2008 ne znaci da ispod njih nema svežih. A link koji sam ti dao je sa zvanicnog sajta a ne sa lutrije. Znači da ga nisi ni otvorio...

I tvoje drugo pitanje govori da se nisi potrudio da saznaš elementarne stvari vezane za lutriju. Naravno da imaš druge troškove od kojih je najveći, posle vize, lekarski pregled.

Dakle, pre nego odgovoriš nekome ko hoće da ti pomogne, pažljivo pročitaj post, pretraži forum pa onda pitaj šta nije jasno.

dreeamers 23.08.2016 19:58

Ljudi,ja sam verovatno malo dosadna,ali imam "maaalih" problema sa srpljenjem... :-) shodno tome,iscitavala sam forum i prepiske dobitnika iz prethodnih godina (DV-2015,DV-2016) u nadi da cu doci do zakljucka kojom dinamikom se salju mail-ovi za interviju...I kako sam videla svi su u istom danu objavili da su dobili termin...i onda nista do sledecg "naleta"...jesam li nesto propustila ili je moj utisak ispravan-da se mail-ovi salju jednom mesecno,za narednih mesec dana,pa onda ponovo za sledeci itd...

Jakinajaki 23.08.2016 20:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62771)
Ljudi,ja sam verovatno malo dosadna,ali imam "maaalih" problema sa srpljenjem... :-) shodno tome,iscitavala sam forum i prepiske dobitnika iz prethodnih godina (DV-2015,DV-2016) u nadi da cu doci do zakljucka kojom dinamikom se salju mail-ovi za interviju...I kako sam videla svi su u istom danu objavili da su dobili termin...i onda nista do sledecg "naleta"...jesam li nesto propustila ili je moj utisak ispravan-da se mail-ovi salju jednom mesecno,za narednih mesec dana,pa onda ponovo za sledeci itd...

koji e tvoj CN i kad si posaljila ds260?

mi smo 2### posalili ds na 04.06 i nismo dobili poziv za intervju

dreeamers 23.08.2016 20:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jakinajaki (Poruka 62772)
koji e tvoj CN i kad si posaljila ds260?

mi smo 2### posalili ds na 04.06 i nismo dobili poziv za intervju

Nas CN je 1XXX,DS poslali 03.06.,i takodje nismo dobili mail sinoc...i sada mi nije jasno da li ga mozda ipak mozemo ocekivati ovih dana,ili tek sledeceg meseca...

BetterFuture 23.08.2016 21:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62771)

Mozda jos sutra ima sanse da stigne 2NL... Slanje se obicno zavrsi za dan-dva pa onda tek sledeceg meseca. Bitno je da ce vam svima stici. Proleti to i eto vas preko.

dreeamers 24.08.2016 06:26

Pa da...ja sam od prilike i zakljucila da ne salju bas non-stop...nista,jos veceras na iglama,pa posle opusteno do posle 15.septembra... :-)

damn.mm 24.08.2016 10:00

Pozdrav drugari!
Evo i mi se javljamo po prvi put na forumu. SN je 3xxx, a poslali smo DS260 30.maja i sada čekamo mail :)

Kilimandzaro 24.08.2016 11:35

VAŽNA INFORMACIJA!!!!

Upravo sam zvala Smiljanićevu i zakazala lekarski za 30. septembar za celu porodicu jer mi je žena rekla da OD 1. OKTOBRA CENA PREGLEDA ZNATNO POSKUPLJUJE! Tajođe, do 1. oktobra nije neophodno primiti vakcinu protiv gripa.
Deca su znači redovno vakcinisana pa ništa neće primiti - potreban je njihov karton vakcinacije
Mi treba da primimo tetanus i MMR (bilo u DZ i Institutu, bilo kod njih).
Rekla je da ponesemo po 4 slike

Kilimandzaro 24.08.2016 11:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62773)
Nas CN je 1XXX,DS poslali 03.06.,i takodje nismo dobili mail sinoc...i sada mi nije jasno da li ga mozda ipak mozemo ocekivati ovih dana,ili tek sledeceg meseca...

I meni je cudno posto vam je broj manji od naseg, a i ranije ste poslali formular. Mozda daju prednost viseclanim porodicama?

damn.mm 24.08.2016 12:48

Kilimandzaro, oni su poslali DS 3. juna, a vi dve nedelje ranije. Mislim da je to razlog.

BetterFuture 24.08.2016 12:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro (Poruka 62778)
VAŽNA INFORMACIJA!!!!

Upravo sam zvala Smiljanićevu i zakazala lekarski za 30. septembar za celu porodicu jer mi je žena rekla da OD 1. OKTOBRA CENA PREGLEDA ZNATNO POSKUPLJUJE! Tajođe, do 1. oktobra nije neophodno primiti vakcinu protiv gripa.
Deca su znači redovno vakcinisana pa ništa neće primiti - potreban je njihov karton vakcinacije
Mi treba da primimo tetanus i MMR (bilo u DZ i Institutu, bilo kod njih).
Rekla je da ponesemo po 4 slike

Hvala za info, pa neka iskoristi sansu ko ima zakazan intevju u oktobru. P.S. Moderatori ce verovatno prebaciti ovaj post u odgovarajucu temu.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro (Poruka 62779)
I meni je cudno posto vam je broj manji od naseg, a i ranije ste poslali formular. Mozda daju prednost viseclanim porodicama?

He, He. Ne daju prednost nikome, vec KCC obradjuje DS-260 po datumu prijema. A s obzirom da su svi koji nisu zeleli da kalkulisu sa datumom intervjua poslali svoje DS-ove veoma brzo nakon izvlacenja, onda i ne cudi da iako neko ima "mali" CN nije dobio 2NL za oktobar.

dreeamers 24.08.2016 13:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62781)
Hvala za info, pa neka iskoristi sansu ko ima zakazan intevju u oktobru. P.S. Moderatori ce verovatno prebaciti ovaj post u odgovarajucu temu.

He, He. Ne daju prednost nikome, vec KCC obradjuje DS-260 po datumu prijema. A s obzirom da su svi koji nisu zeleli da kalkulisu sa datumom intervjua poslali svoje DS-ove veoma brzo nakon izvlacenja, onda i ne cudi da iako neko ima "mali" CN nije dobio 2NL za oktobar.

Eh,da idu po broju clanova,nas je dvoje,sa troje dece-verujem da bi bili medju prvima ;-) ... No,s'obzirom na to da nas je pet i da nam svaka promena cena igra veliku ulogu,a da jos uvek ne znamo kada cemo ici na razgovor,da li bi mi mogli da odradimo lekarski do kraja septembra,a da on ipak bude validan u trenutku razgovora? Cini mi se da je on vazeci 6 meseci...

BetterFuture 24.08.2016 13:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62783)
Eh,da idu po broju clanova,nas je dvoje,sa troje dece-verujem da bi bili medju prvima ;-) ... No,s'obzirom na to da nas je pet i da nam svaka promena cena igra veliku ulogu,a da jos uvek ne znamo kada cemo ici na razgovor,da li bi mi mogli da odradimo lekarski do kraja septembra,a da on ipak bude validan u trenutku razgovora? Cini mi se da je on vazeci 6 meseci...

Upravo tako, samo da ne zaboravite da do isteka tih 6 meseci od lekarskog treba da udjete u USA. Ako vam to nista ne remeti, onda naravno uradite lekarski vec sada.

dreeamers 24.08.2016 13:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62784)
Upravo tako, samo da ne zaboravite da do isteka tih 6 meseci od lekarskog treba da udjete u USA. Ako vam to nista ne remeti, onda naravno uradite lekarski vec sada.

Pa mi smo svakako planirali da najkasnije u februaru vec budemo u SAD-u,a verujem da ce se do tada sva procedura sa razgovorom vec uveliko zavrsiti...jesmo mi okasnili sa ds-260,ali ne bas toliko :grin:

milica_smile 24.08.2016 14:20

I ja sam pozvala da zakažem lekarski pregled pred kraj septembra.
Takođe mi je rečeno da treba da primimo vakcine za tetanus i MMR (Ukoliko nismo primili u poslednjih 10 godina). Kao što je rečeno, može da se prime i u državnoj ustanovi ili kod njih...Ukoliko ih oni daju, to je dodatnih 4500 dinara.

markos85 24.08.2016 15:13

Da li neko zna sta se desava sa bebom sto se tice vakcine, da li i ona mora da primi Tetanus i MMR ? (Nadam se da ne treba i ona da primi , posto ne bih bas isao u tu akciju....)

Kilimandzaro 24.08.2016 15:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62784)

Tacno tako, ako planirate ranije da idete, sto da ne...

Kilimandzaro 24.08.2016 15:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markos85 (Poruka 62787)
Da li neko zna sta se desava sa bebom sto se tice vakcine, da li i ona mora da primi Tetanus i MMR ? (Nadam se da ne treba i ona da primi , posto ne bih bas isao u tu akciju....)

Deca samo treba da su redovno vakcinisana po nasem kalendaru (ako sam ih dobro razumela).
Ali mozes sutra ujutru da nazoves Smiljanicevu: 2451 919 ili 0641998867

Jupi 24.08.2016 18:03

Pozdrav

Nama je broj 59xx ali smo ds 260 poslali 30 maja kad mozemo da ocekujemo na email?

BetterFuture 24.08.2016 19:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jupi (Poruka 62790)
Nama je broj 59xx ali smo ds 260 poslali 30 maja kad mozemo da ocekujemo na email?

Teško je reći jer se ne zna koliko je izvučenih poslalo DS u toku maja. Moguće da ce mail stići i sledećeg meseca.

damn.mm 24.08.2016 19:58

Ali svi oni koji imaju Case Number do broja 8500 zakazuju im se termini intervjua u toku oktobra, znači njima mailovi treba da stignu u naredne dve nedelje.

dreeamers 24.08.2016 20:06

Ja nisam sigurna,ali mogu da kazem sta mislim iskljucivo na osnovu informacija koje sam uspela da prikupim i povezem ovde na forumu...a to je da do sledeceg meseca nece biti mail-ova,osim one varijante koju je BetterFuture rekao,a to je da se mozda jos veceras mogu ocekivati pozivi,ali posle toga verujem da ce poceti da stizu tek nakom 15.septembra...Opet kazem,ne garantujem da sam u pravu niti iznosim potvrdjene informacije,vec samo zakljucke do kojih sam sama dosla iscitavanjem foruma...i mi smo ocekivali da cemo dobiti sada,ali nazalost izgleda da ce se agonija produziti jos mesec dana... :smrc:

BetterFuture 24.08.2016 20:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62793)
Ja nisam sigurna,ali mogu da kazem sta mislim iskljucivo na osnovu informacija koje sam uspela da prikupim i povezem ovde na forumu...a to je da do sledeceg meseca nece biti mail-ova,osim one varijante koju je BetterFuture rekao,a to je da se mozda jos veceras mogu ocekivati pozivi,ali posle toga verujem da ce poceti da stizu tek nakom 15.septembra...Opet kazem,ne garantujem da sam u pravu niti iznosim potvrdjene informacije,vec samo zakljucke do kojih sam sama dosla iscitavanjem foruma...i mi smo ocekivali da cemo dobiti sada,ali nazalost izgleda da ce se agonija produziti jos mesec dana... :smrc:

U pravu si. Ukoliko istog ili narednog dana ne dobijete mail kada ga je neko vec dobio, onda isti mozete ocekivati sledeceg meseca ukoliko vam je CN current a DS-260 ste poslali malo kasnije od onih koji su dobili 2NL. Malo sam zakomplikovao...

Jakinajaki 24.08.2016 20:49

dali moze da se ocekuva da pristigne datum ovie denovi ili zavrsija za oktomvri

BetterFuture 24.08.2016 20:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damn.mm (Poruka 62792)
Ali svi oni koji imaju Case Number do broja 8500 zakazuju im se termini intervjua u toku oktobra, znači njima mailovi treba da stignu u naredne dve nedelje.

Nije bas tako. Ne dobijaju 2NL svi oni koji su current za taj mesec (za Evropu je to 8500 za ovaj mesec), već samo oni kojima je KCC obradio DS-260. Zato ga neki kasnije salju da bi dobili na vremenu tj. da im kasnije bude zakazan intervju.

BetterFuture 24.08.2016 20:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jakinajaki (Poruka 62795)
dali moze da se ocekuva da pristigne datum ovie denovi ili zavrsija za oktomvri

Mislim da je gotovo za oktobar. Sledeci mailovi za mesec dana.

dreeamers 24.08.2016 21:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62797)

Da,da...gotovo je za ovaj mesec...cekamo 15.septembar...

Jakinajaki 24.08.2016 21:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62798)
Da,da...gotovo je za ovaj mesec...cekamo 15.septembar...

mozebi vecerva ke dobieme datum za intervju :nene::nene:

dreeamers 24.08.2016 21:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jakinajaki (Poruka 62799)
mozebi vecerva ke dobieme datum za intervju :nene::nene:

Pa mislim da ne... Cini mi se da oni rade od nasih 14h do 22h... :no:

Kilimandzaro 24.08.2016 23:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62797)

E hvala na pojasnjenju. Mi ipak dobismo datum, imaju ocigledno neke svoje kriterijume, jer vidim da smo veci broj i kasnije poslali od nekih drugih ljudi.

Uh jedva cekam da se sve to zavrsi, bas sam pod stresom.....

BetterFuture 24.08.2016 23:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro (Poruka 62801)
... Mi ipak dobismo datum, imaju ocigledno neke svoje kriterijume, jer vidim da smo veci broj i kasnije poslali od nekih drugih ljudi...

Obrada samih DS-ova ne traje isto za svakog pa je to odgovor na to što ste primetili. Ne vredi mnogo "razbijati" glavu oko toga. Svi ćete doci na red. Blago vama... :;D:

dreeamers 25.08.2016 08:34

I mi smo zakazali lekarski za 30.septembar...Zena koja radi rekla nam je isto sto i ostalima,suprug i ja treba da primimo MMR i tetanus...takodje je rekla da ce poskupeti od oktobra jer se od tada lekarske analize znatno prosiruju...pa ukoliko nekome igra ulogu ova informacija...eto...

Kilimandzaro 25.08.2016 09:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreeamers (Poruka 62804)
I mi smo zakazali lekarski za 30.septembar...Zena koja radi rekla nam je isto sto i ostalima,suprug i ja treba da primimo MMR i tetanus...takodje je rekla da ce poskupeti od oktobra jer se od tada lekarske analize znatno prosiruju...pa ukoliko nekome igra ulogu ova informacija...eto...

Znaci vidimo se 30. :D E dobro je onda da idemo po skracenijem postupku. I ovo sve mi je previse.....

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:31.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.