ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=58)

dreamerns 06.08.2009 16:08

Ja koliko vidim...to nema veze sa brojem stanovnika. Ovde grad moze imati milion stanovnika i da bude smatran selendrom. Gleda se vise koncept samog grada, urbanizam, kulturni zivot i sl. Imas otprilike u svakoj drzavi jedan veliki grad (ustvari, mislim da postoje drzave koje nemaju nijedan :-)).

vuxanne 13.04.2012 04:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wingreen (Poruka 2103)
Volela bih da mi neko kaze gde je najbolji zivot za porodicu? Ako bih dosla dosla bih sa suprugom i bebom od godinu dana, pa posto u Americi nemam nikoga, sem sto znam da rodjaci nekih ljudi otisli tamo, pa bih mozda to iskoristila za adresu za dobijanje gc. Ako neko moze da mi kaze gde je najbolje da se obratim, kako je u New Yorku, Chicagu, gde ima nasih ljudi i koliko su voljni da pomognu? Da li ima poslova koji mogu da se rade od kuce? Problem je sto nemam nikog ko bi mi cuvao bebu? Ima li neko iskustva? Da li u New Yorku i Chicagu i vecim gradovima ima mirnijih krajeva koji su dobri i sigurni za zivot sa porodicom?

Mala deca = mali grad. Jeftinija obdanista i ostalo. Sigurnija igralista, manje distance. Deca zrela za skolu = dobra predgradja bilo gde (sto veci grad obicno ide i cena zivljenja u tom dobrom predgradju).

Veliki grad i malo dete = jedan roditelj verovatno kuci cuva to malo dete a drugi radi.

A kad imas malo dete mozes da zivis na najlepsem i najboljem, najekstra gradu na planeti to ti nece mnogo znacitin ako nije sigurno.

dinna3008 20.04.2012 22:32

novi kolačić

Pozdrav svima. Kao što možete vidjeti iz priloženog novi/stari sam član ovog foruma. Naima stari sam jer vas odavno čitam ali sam mi se ukazala potreba da nekog od Vas iskusnih Amera pitam za savjet i pomoć. Naime razgovor nam je zakazan u ambasadi za 23.04. 2012. nadam se da će sve uredno proći...pa oko toga i i nemam neka pitanja jer mi je forum jako puno pomogao sa već odgovorenim pitanji. Mi smo razmišljali da idemo u Houston, Tx pa me zanima da li mi neko može dati neke preporuke i smjernice kako da iznajmimo stan s obzirom da nemamo kreditnu historiju, a nas je četvoro muž, dvoje djece ija, koliko to košta otprilike... svaka pomoć je dobrodošla kao i savjet jer kad sletimo na aerodrom prepušteni smo sami sebi...nemamo nikoga ko binam mogao pomoći bar prvih par dana...ne bojim se ja za sebe ....već najviše mi je zbog djece koja su mala... što se mene i muža tiče mi bi mogli ali bukvalno ono spavati i u parku dan dok se ne snađemo ali kad imaš djecu moramo se pobrinuti da imamo sve spremno. Gledala sam neke apartmane ali malo me je strah jer ne znam kakav je komšiluk kako naši kažu a gledala sam i preporuke za većinu apartmana nisu baš dobre kažu da su "gazde" bezobrazne, da su stanovi puni miševa i raznih buba i da imaju aparate koje baš i ne rade kako treba.

NadjaM 20.04.2012 23:12

http://www.airbnb.com/
Pogledaj ovaj sajt.Mozda ne bi bilo lose da iznajmite nesto na mesec dana odavde,a da tamo za to vreme mozete pogledati stanove uzivo a i raspitati se o samom gradu na licu mesta.
Zasto bas Houston ako tamo nemate nikoga?
Ja nisam Amer,ali bih ovako nesto uradila da sam na tvom mestu.
Pozdrav i sve najbolje.

vuxanne 21.04.2012 01:16

Dina, a gde planirate da idete? U koji grad, kraj?

landlord 21.04.2012 01:59

I ja sma htio pitati sto bas Houston. Ja nisam nikad bio, ali sam cuo pozitivne stvari o njemu.

Za smjestaj probajte i craigslist. A pogledajte na city-data forumu koji dijelovi grada su ok.

dinna3008 21.04.2012 05:14

Ako sve ispadne Ok, a nadam se da hoće nema razloga da ne bude...onda bi išli u Houston.

dinna3008 21.04.2012 05:31

Hvala nadjaM and Landlord...ma nama je svejedno gdje ćemo jer nigdje nemamo nikoga...izabrali smo Houston jer smo čuli da je lijep grad a i vjerujte mi zbog pronalaska posla. Ja sam socijalni radnik i kako sam gledala ima dosta ponuda za posao tamo...znam da neću odmah to početi radi po dolasku ali eto nešto bi tamo da idemo... gledalai smo apartmane na ponuđenim stranicama...ali nešto su mi poskupi ima na www.rent.com i www.move.com nekako jeftinijih po 750& za dvosoban ali eto mislila sam još mišljenja i iskustava da čujem...

Magelan 21.04.2012 08:02

Houston je sa stanarinama vrlo slican Cikagu, dakle $750+ ... Od velikih gradova jedino Las Vegas ima niske stanarine ($400-$600), mada koliko je Vegas dobar za sam start to je malo pod znakom pitanja... U Teksasu je recimo Austin mnogo pristupacniji sto se stanarina tice, a ima cak i pozitivnije "kritike" od Houston-a

Rent.com je poprilicno merodavan sajt (ja sam preko njih nasao stan u CHGO kada sam dosao 2010) :grin: mada nikad nije lose ni procesljati craigslist, pogotovo ako je sublease u pitanju.

Ajd' i ja da pitam :grin: Sto bas Houston?

vuxanne 21.04.2012 14:00

Ja ne znam stvarno jer nisam bila u toj situaciji. Pogledaj ovo klikni

jovke 21.04.2012 15:08

I ja imam dvoje djece i smatram da je ta varijanta ici na slijepo sa dvoje djece veliki rizik. Kad bih bio u toj poziciji da nemam pocetnu pomoc ni od koga tamo i uz to malo informacija, sigurno ne bih isao odmah sa svim clanovima porodice. Opet sa druge strane ako na raspolaganju imate puno novca za poneti to je vec nesto drugacije. U svakom slucaju, srecno!

hope 21.04.2012 16:26

ljudi, šta fali Houstonu?

mslm, ljudima koji se tek sele u USA nije svejedno kakva je ekonomija, jer moraju da odma nađu posao i moraju da plaćaju stan i prvih meseci dok mi ne krenu pare. koliko sam čitao Texas se dosta dobro drži, ima nisku nezaposlenost i cene iznajmljivanja stanova su skroz ok.

California ima veliku nezaposlenost i prilično je skupa. Florida isto. NYC je jako skup. Arizona ima visoku nezaposlenost. Las Vegas isto. Hawaii su strašno skupi.
kad sam čitao listu gradova kojima najbrže raste ekonomija pola su bili gradovi iz TX.

curlika 21.04.2012 16:47

Tacno. "Novac vrti gde burgija nece" a uz to jos solidno znanje engleskog...i sta je problem? Jedino ako je oskudacija sa ovim prvim, moze biti problema ali jos nisam citao da je neko bez dovoljno para otisao za U.S.A

NightSky 21.04.2012 16:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 28320)
Od velikih gradova jedino Las Vegas ima niske stanarine ($400-$600), mada koliko je Vegas dobar za sam start to je malo pod znakom pitanja...

Zašto misliš da je Las Vegas pod znakom pitanja za start? Pitam zato što je suprugu i meni to jedno od odredišta pri vrhu liste želja.

Magelan 21.04.2012 17:24

To sam rekao iz prostog razloga sto nisam u potpunosti upucen u berzu poslova u Las Vegasu u tom nekom smislu koliko je lako/tesko naci neki posao za pocetak. Nista drugo.

Ja sam u CHGO vec treca godina i nadam se da je ovo poslednja godina u ovom gradu jer mi se od starta nije svideo, a da ne pricamo o tome koliko su zime duge i hladne. Vec jedno par meseci pravim istrazivanje koja bi destinacija bila najbolja negde tamo u januaru kad mi bude isticao ugovor za stan i Las Vegas je zasad prvi na listi.
- Jako pristupacne stanarine (dvostruko nize u proseku nego u CHGO)
- Suncano i toplo tokom cele godine
- Nema poreza na nivou drzave (Nevada nema taj State Income Tax)
- Posla u zdravstevnoj struci ima dosta, a satnice su iste kao u CHGO
- Dobra povezanost sa ostatkom sveta
- Dosta turistickih atrakcija u gradu a i van njega na nekoj pristojnoj udaljenosti (ovo kazem jer u krugu oko CHGO skoro da nema turistickih atrakcija, a od Las Vegasa LA i San Diego su na 4-5 sati voznje, Grand Canyon i Sedona su isto blizu, do skijalista u Koloradu ima recimo 7-8 sati voznje).

Koliko je lako naci bilo kakav posao u Las Vegasu bez nekih americkih skilova i certifikata, to zaista ne znam, zato sam i napisao da je po nekom mom misljenju (opet, to je moje misljenje, mozda je tamo cak i lakse za posao nego u CHGO - ne znam jer nisam nikad proveo vreme u Vegasu da bih se pozabavio tom celom problematikom kao sto npr znam gomilu detalja o poslovima ovde u CHGO).

@hope

Moje pitanje nije bilo ciljano u "smislu sta fali Houstonu"? :nene: Bas naprotiv, voleo bih da ljudi napisu koje su ih to pozitivne stvari navele da razmisljaju o tom gradu kao pocetnoj destinaciji.

NightSky 21.04.2012 17:34

I nama se sviđa to što je tokom čitave godine toplo (dosta smo se ovdje nasmrzavali), a i ne škodi što su stanarine pristupačnije :==D:
A mislim (nadam se) da ne bi trebalo biti problema za pronalaženje posla za arhitektu, bar oni stalno nešto izmišljaju, ruše, prave, renoviraju.

dinna3008 21.04.2012 19:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 28320)
Houston je sa stanarinama vrlo slican Cikagu, dakle $750+ ... Od velikih gradova jedino Las Vegas ima niske stanarine ($400-$600), mada koliko je Vegas dobar za sam start to je malo pod znakom pitanja... U Teksasu je recimo Austin mnogo pristupacniji sto se stanarina tice, a ima cak i pozitivnije "kritike" od Houston-a

Rent.com je poprilicno merodavan sajt (ja sam preko njih nasao stan u CHGO kada sam dosao 2010) :grin: mada nikad nije lose ni procesljati craigslist, pogotovo ako je sublease u pitanju.

Ajd' i ja da pitam :grin: Sto bas Houston?

Ne znam zašto baš Houston, možda zato što mi je dosadio -17 zimi i snijeg od 1m čula sam da je tamo baš ugodna klima, jeste vruće jako ljeti ali ja volim sunce i toplinu, a i nešto mi zvuči lijepo, i volim da slušam country muziku... i eto nešto volim Texas.

dinna3008 21.04.2012 19:10

Znam i ja da je veliki rizik ali što se tiče novca, nadam se da ćemo imati dovoljno za ponijeti iako znam da koliko god poneseš to se brzo potroši ako se ne nađe posao. nemam neki strah od engleskog jezika, muž ga govori 100%tečno ja možda nekih 90% znam ponegdje zapeti oko neke riječi ali sve u svemu nemamo problema da se sporazumimo na engleskom sa ljudima, a malo znam i španskog :))) ma tako će valja i posla negdje biti

landlord 21.04.2012 22:53

Moj prijatelj je odbio ponudu za posao u Las Vegasu u kojem je proveo par dana kad je isao na intervju za posao. Kad sam ga pitao zasto, rekao je kao ne mozes da vjerujes koliko je zatvorenih prodavnica i sl. Kao recesija se bas osjeca. Tako da nije zelio da rizikuje.

Grad koliko sam cuo je zaista prelijep sa mnogim atrakcijama. Moji rodjaci su bili par puta.

@Magelan, jel ti moras polagati ponovo drzavni ispit ako preselis u drugi state?

Good Spirit 22.04.2012 00:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dinna3008 (Poruka 28311)
Pozdrav svima. Kao što možete vidjeti iz priloženog novi/stari sam član ovog foruma. Naima stari sam jer vas odavno čitam ali sam mi se ukazala potreba da nekog od Vas iskusnih Amera pitam za savjet i pomoć. Naime razgovor nam je zakazan u ambasadi za 23.04. 2012. nadam se da će sve uredno proći...pa oko toga i i nemam neka pitanja jer mi je forum jako puno pomogao sa već odgovorenim pitanji. Mi smo razmišljali da idemo u Houston, Tx pa me zanima da li mi neko može dati neke preporuke i smjernice kako da iznajmimo stan s obzirom da nemamo kreditnu historiju, a nas je četvoro muž, dvoje djece ija, koliko to košta otprilike... svaka pomoć je dobrodošla kao i savjet jer kad sletimo na aerodrom prepušteni smo sami sebi...nemamo nikoga ko binam mogao pomoći bar prvih par dana...ne bojim se ja za sebe ....već najviše mi je zbog djece koja su mala... što se mene i muža tiče mi bi mogli ali bukvalno ono spavati i u parku dan dok se ne snađemo ali kad imaš djecu moramo se pobrinuti da imamo sve spremno. Gledala sam neke apartmane ali malo me je strah jer ne znam kakav je komšiluk kako naši kažu a gledala sam i preporuke za većinu apartmana nisu baš dobre kažu da su "gazde" bezobrazne, da su stanovi puni miševa i raznih buba i da imaju aparate koje baš i ne rade kako treba.

Zdravo,

Hjuston je sjajan grad za živeti i veliko sranje za posetiti :)

Ceo Teksas ima jaku ekonomiju koja se zasniva na nafti, finansijama, zdravstvu i instraživačkim centrima, IT, vojsci i svemirskim programom koji je doduše sada delom ukinut.

Niski porezi (ne postoji state tax), niska nezaposlenost, niski troškovi života a solidne zarade.
Klima tropska, leti veoma ali veoma vruće sa visokom stopom vlažnosti vazduha, zime mlake (susznežica im je snežna oluja i zatvaraju se ulice i puštaju ljudi ranije kući : ) )

Čime se bavite? Koje su vam struke?
Koliko su vam stara deca? U mnogim apartmanima sa jednom spavaćom sobom ne mogu biti više od 3 odrasle osobe, onda morate gledati sa dve spavaće sobe.

Stanove gledaj na liniji metroa jer ćeš tako najlakše doći do negde. U svakom slučaju pod Hjustonom se gleda prvi loop ili prsten, tj. obilaznica. "Dobri" krajevi su Montrose (gde mi živimo)/Neartown, Medical Center, Heights ...
Mada u svim tim krajevima ima i loših delova. Komentari su najčešće negativni ali uzmite ih sa rezervom, ameri su razmaženi i često samo oni koji su nezadovoljni pišu.

Mi plaćamo jedosoban stan $700 mada sada je cena već $780.

Nemam sada puno vremena za pisanje ali ako se odlučite da dođete i nemate nikoga, ja ću vas sačekati na aerodromu, sredićemo da prespavate kod nas ili negde (veruj mi ne želiš da spavaš u parku noću sa beskućnicima :) )

Pogledaću i raspitaću se i za neke stanove ... Mi kada smo došli isto smo bili u jednom bez kreditne istorije (taj stan je na 20min peške od nas), pa možda su i dalje raspoloženi za takve kombinacije.

curlika 22.04.2012 02:23

Mi cemo za Vegas...tamo su nam prijatelji kod kojih bi bili za pocetak...Prijateljeva zena koja je iz BiH otisla i udala se za ...njega (amerikanca naseg porekla) skoro se zaposlila u hotelu na ispomoci i radi samo 3. smenu i ima 16$/h. Mislim da je dosta veliki grad za naci posao i da se dosta para okrece tamo...kad je turisticki mahom. Posto se nadam da cemo pre drugih doci, slobodno racunajte da cete imati nekog tamo...za pomoc. :)

Good Spirit 22.04.2012 03:24

Ok, evo sada sam našao vremena da pročitam unazad nekoliko stranica :)

Kao što su svi napomenuli, ako dolazite svi zajedno a nemate unapred obezbeđen bar jedan posao trebaće vam novca za bar 2-3 meseca.

Jer kada dođete proćiće jedno 2 nedelje da dobijete social number bez koga ne možete baš ništa, pa dok se potraži posao, obično prođe neko vreme dok prihvate prijave, obrade, obave razgovor, itd ...

Stan: $700+/mesečno
Depozit za stan: obično oko $350, bez kreditne istorije može da bude u visini rente ili nekoliko renti.
Komunalije: $50-100/mesečno + depozit za struju

U principu tražiće vam za sve depozit, pogotovo bez istorije

Mi trošimo oko $100 nedeljno na hranu (samo prodavnica, ne računam restorane, itd). Može da se prođe sa manje, ali u vašem slučaju sa četvoro teško ...

U hjustonu postoji javni prevoz koji nije baš pouzdan i razgranat. Postoji za sada jedna linija metroa, koja je super (upravo su radovi po celom gradu, jer se pravi druga linija i proširuje postojeća). Takođe špstoje autobusi, koji nisu baš tačni, ali ralativno svuda može da se dođe sa njima.

Trebaće vam novca da opremite stan, imate IKEA radnju kao najjeftinije za nove stvari, ili preko craigslist ili garage sale može da se nađe nešto kvalitetnije ali polovno ...

Kažeš da si socijalni radnik, ja pojma nemam kako stvaro stoje što se toga tiče, proveri da li ti treba neka licenca za to ovde ...

Kao što rekoh, ako se odlučite da dođete pomoćićemo vam koliko možemo kao i svakome drugom ...

vuxanne 22.04.2012 05:52

:bravo: E good spirit bas si good spirit. :bravo: Zelim vam srecan pocetak (moram da dodam nesto malo slova ima)

NadjaM 22.04.2012 09:13

Zaista je lepo videti da postoje ljudi koji nesebicno nude svoju pomoc.
Posto sam na mnogo foruma procitala da u US treba izbegavati zemljake,sada sam u potpunoj neverici,da li verovati takvim savetima.
Bravo za sve ljude dobrog srca:bravo:

dinna3008 22.04.2012 09:35

Hvala puno Good Spirit i svim ostalim članovima na informacijama i Vašoj nesebičnoj ponudi. Nas je četvoro muž , ja i dvoje djece (jedno će imati kad krenemo 3godine a drugo 7godina) mi planiramo put za oktobar, sutra idemo na razgovor za vizu :) nadam se da će sve lijepo proći.
Što se tiče mog zanimanja vidjela sam da trebam da dobijem licencu ali otom potom, prvo da se smjestimo, nađemo bilo kakav posao za početak pa onda je lakše mijenjati i poslove i sve. Gledala sam apartman dvosoban u Websteru za 750$ kako sam uspjela vidjeti lijep je i čini mi se da nije u opasnom kraju bilzu je Nase, poslala sam im upit pa vijdeću šta će nam odgovoriti mi smo ionako planirali put za oktobar jer ja čekam da dobijem diplomu sa Master studija.
Hvala još jednom voljela bih svakako da budemo u kontaktu bez obzira treba li na pomoć ili ne, lijepo je nekoga svog poznavati u dalekoj zemlji :bravo:

dinna3008 22.04.2012 10:18

Hvala Good Spirit na informacijama, naravno svaka pomoć je dobro došla, puno je lakše kad imaš nekog svog pa ti on može pomoći a i pogledati stanove unaprijed prije dolaska, mi moramo svi doći zajedno tako smo odlučili znam da je rizik ali ne želimo se razdvojiti a i ne možemo zbog obaveza, tako da početkom jeseni možemo krenuti.
Samo još jedno pitanje prilikom popunjavanja paprira za ambasadu jeste li vi pisali adresu gdje ćete biti u Americi kad dođete, jer službenica mi reče kad budemo dolazili na intervju da napišemo adresu gdje ćemo biti. Šta tu napišem kad ne znam ni gdje ću biti?

Magelan 22.04.2012 10:43

@Landlord

Ako dodje do tog momenta da palim za Las Vegas, jedno 1-2 meseca pre selidbe cu da odradim "reciprocity" licence i to bi bilo to (posaljes zahtev board-u u Springfield-u da iskomunicira sa onima u Carson City uz naravno svekolike fee-jeve). Ako stvarno u zdravstvu ima toliko posla koliko sam uspeo da vidim po drugim forumima, satnice su skoro iste kao ovde po Naperville-u i Bolingbrook-u pa bi to bila ok varijanta za nastavak avanture zvane USA :grin:

vuxanne 22.04.2012 13:12

Nadja, mnogi tvrde slicnu stvar. Ali meni su ovde najbolji prijatelji ipak bili nasi ljudi, e sad da li oni bili iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Zagreba, Varazdina, Banja Luke, Sarajeva ili Skoplja, uopste nebitno... Ipak imamo mnogo toga zajednickog i slicno prozivljavamo neke faze boravka u ovoj zemlji daleko od one u kojoj smo odrasli. Imam prijatelje i iz Rusije, Indije, raznih evropskih zemalja. Ali opet najblize prijateljstvo su mi bili nasi ili Ruskinje. I doduse jedna Amerikanka sa kojom sam radila, ali vecinom pod broj jedan neko sa Balkana, iz Rusije i zemalja oko nase. Doduse uvek se nekako dobro slozim i sa ljudima iz Italije, Grcke i Spanije... a druzila sam se i sa onima iz Nemacke i Turske.

Mesec dana nakon sto smo dosli u grad u koji smo prvo dosli, ja sam i imeniku pronasla dvoje prezimenjaka (imam jedno ako ne najcesce prezime sa podrucja Srbije). Odmah smo se nasli, upoznali su nas sa jos jednim momkom. Sve prve ekskurzije u Americi smo isli sa njima, sto na rollercoaster-a (kako se zovu na nasem upoznajte me), sto na aktivnosti tipa koncert, put u neke gradove oko nas. A kad su otisli nakon godinu dana, sve sto nisu uspeli da prodaju su nam dali. A mi to dalje nekim drugim nasima koji su dolazili u isto mesto. Imali smo recimo dvosed koji smo zvali "Makedoncev dvosed" jer ga je tako nas drug zvao i slicno. Nas stan je bio kao prijemna stanica ljudi sa nasih prostora, bilo ih je vise kod nas, cesto i na vise nedelja, izmedju stanova i na raspustima. Drugarici sam skupila bila namestaja za ceo stan (mi smo ziveli u domovima za studente u braku pa cesto neko nesto ostavi napolju ili ako se neko seli, ostavi nam nesto). Davali su nam kola da idemo u prodavnicu dok nismo imali nasa (komsije) a mi smo vozali neke nase koji nisu imali kola u prodavnicu... Znaci svaka pomoc, pogootvu na pocetku...

Kad sam isla na praksu, prijatelji su nas upoznali e-mailom sa dvoje nasih ljudi, jedno iz Bosne, drugo iz Hrvatske. Pozajmili su nam bili jedan auto koji ne koriste sa kojim sam isla na posao svaki dan za ta dva meseca. Druzili smo se sa njima svo vreme dok smo bili tamo a i dan danas smo u kontaktu.

Ovde sad doduse nemamo nikog iz Evrope a kamoli naseg dela Evrope, ali sam u kontaktu sa nekima preko skajpa, telefona, fejsbuka...

Licno mislim sve zavisi od ljudi kakvi su i kako ce da se sloze. Sto se mojih iskustava tice, kad god sam nekog naseg videla ko najrodjenije da sam srela, grlo me je zabolelo i nismo mogli da dodjemo do reci, toliko iskustava, toliko zanimljviih prica... A kad se rastajemo uvek mi se cinilo da je na krace nego sto to stvarno jeste bilo.

Good Spirit 22.04.2012 16:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NadjaM (Poruka 28349)
Zaista je lepo videti da postoje ljudi koji nesebicno nude svoju pomoc.
Posto sam na mnogo foruma procitala da u US treba izbegavati zemljake,sada sam u potpunoj neverici,da li verovati takvim savetima.
Bravo za sve ljude dobrog srca:bravo:

Pa znaš kako, mi izbegavamo naša okupljanja i druženje isključivo sa jugovićima. Možda 20% ljudi sa kojima redovno kontaktiramo su jugovići, jer kolko god hteo da se distanciraš, na naše ljude naletiš na svakom ćošku :)

Budi obazriva kao i sa svima pa sama proceni. Mi smo našli dobre ljude svih nacionalnosti i vera i zato su SAD sjajne.

Good Spirit 22.04.2012 16:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dinna3008 (Poruka 28353)
Gledala sam apartman dvosoban u Websteru za 750$ kako sam uspjela vidjeti lijep je i čini mi se da nije u opasnom kraju bilzu je Nase, poslala sam im upit pa vijdeću šta će nam odgovoriti mi smo ionako planirali put za oktobar jer ja čekam da dobijem diplomu sa Master studija.

Ako je blizu NASE, to je veoma, veoma daleko od centra. Nećete moći da mrddnete nigde bez kola. To su već predgrađa koja se čak i ne računaju u Hjuston (do prve obilaznice). Moj savet vam je da gledate nešto u prvom loop-u i blizu metro linije. U predgrađu ljudi obično žive jer hoće veće kuće i stanove i ako možda radite u blizinu, ali ako se radi u centru, trošićete mnogo vremena svaki dan u kolima.
U centru sam vam najveće šanse da nađete posao. Da bi vam plastično dočarao, to je jedno 40-50km od centra i jedno 30-40min kolima kada nije gužva (skoro uvek je gužva radnim danima)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dinna3008 (Poruka 28354)
Samo još jedno pitanje prilikom popunjavanja paprira za ambasadu jeste li vi pisali adresu gdje ćete biti u Americi kad dođete, jer službenica mi reče kad budemo dolazili na intervju da napišemo adresu gdje ćemo biti. Šta tu napišem kad ne znam ni gdje ću biti?

Koliko ja znam ta adresa nije neophodna da se ima i služi kao informacija gde da vam pošalju zelenu kartu. Tu informaciju možete dati i na aerodromu pri sletanju.

Srećno danas!

dinna3008 22.04.2012 17:51

Hvala Good Spirit...nemam baš predstavu kako je tamo :nene: sve veliko i široko..nije ko kod nas :grin:
Poslaću par upita za rentanje stana blizu centra, nadam se da će mi neko odgovoriti i da će nas neko primiti...ako ne iskoristiću tvoj prijedlog i svaki savjet za rentanje stana jer ste mi rekli u prethodnim postovaima da ima stan koji se može iznajmiti bez kreditne historije i koji je udaljen nekih 20min od mjesta gdje sad živite.
Nervozna sam pred intervju...nadam se da će sve proći ok.
Ako nekog bude zanimalo mogu napisati šta je bilo na intervjuu.

fetus 23.04.2012 09:20

ja sam jos ovde i cekam 1.5. da vidim sta ce biti.
naravno,pomalo cackam da vidim sta gde ima,i naleteo sam na ovaj sajt,koji mi se cimi sasvim ok.
evo jedan link,pa skrolujte dole do kraja strane da vidite sta sve ima napisano.

http://www.trulia.com/property/30572...oston-MA-02119

ovo je samo za primer,a sve bas pise.i kakve su skole,i kriminal,prevoz,vrednosti nekretnina,moze za kupovinu,rentanje,sta giod pozelite.

nadam se da je od neke pomoci.

KovacMarina 03.06.2012 18:10

I kako prođoste s maslim detetom? Jeste li zadovoljni? Naša priča je jako slična vašoj

jelkanish 09.08.2012 21:04

hmm..nije valda da nema bash niko da iznese svoja iskustva o dlasku u ameriku sa malim detetom..

vuxanne 09.08.2012 21:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jelkanish (Poruka 30815)
hmm..nije valda da nema bash niko da iznese svoja iskustva o dlasku u ameriku sa malim detetom..

Ja znam jedne ali su se vratili u Srbiju. Ja imam malo dete ali je rodjeno ovde. 20 meseci

dinna3008 10.08.2012 08:48

Mi još nismo sletili u Ameriku sa našom djecom, pakujemo kofere zato baš nisam ni aktivna u postovima na forumu ali čim sletimo biće informacija kako smo se snašli, jer jedno će dijete trebati odmah tamo krenuti u školu a dugo bi trebalo u vrtić.....iskustva dolaze uskoro

zvercica 10.08.2012 14:20

Dinna 3008

Ja takođe nestrpljivo očekujem tvoje komentare, zato što kao i ti imam jedno dete koje treba da ide u školu a drugo u vrtić a i Huston je jedna od opcija.

jelkanish 10.08.2012 20:30

Dina kada se smestite pa ocekujemo tvoje komentare...pgotovo za manje dete koje je za vrtic.I ja imamjednog takvog zvrka

dinna3008 10.08.2012 20:38

Čim sletimo i smjestimo se, javljam se sa informacijama iz prve ruke i ličnog iskustva (nadam se da će biti pozitivne) :obrva: i da će većini koristiti pogotovo porodicama sa djecom, jer mi imamo i jedno za školu i jedno za vrtić tako da smo skoro sve obuhvatili jer većina nas odavde idemo sa malom djecom (a sa njima je najgore u pozitivnom smislu, oni ništa ne kontaju a mi se i previše sekiramo za njih, školovanje, zdravstveno itd...samo nek je njima dobro namamože svakako) :;D:

jelkanish 10.08.2012 20:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dinna3008 (Poruka 30868)
Čim sletimo i smjestimo se, javljam se sa informacijama iz prve ruke i ličnog iskustva (nadam se da će biti pozitivne) :obrva: i da će većini koristiti pogotovo porodicama sa djecom, jer mi imamo i jedno za školu i jedno za vrtić tako da smo skoro sve obuhvatili jer većina nas odavde idemo sa malom djecom (a sa njima je najgore u pozitivnom smislu, oni ništa ne kontaju a mi se i previše sekiramo za njih, školovanje, zdravstveno itd...samo nek je njima dobro namamože svakako) :;D:

Jeste,to si skroz u pravu.Sve razmisljam sta ce kako ce,ko ce ga cuva,da li moze od jedne plate za pocetak da se zivi dok drugi cuva dete...a i to zdravstveno.
Javi kako god da bude ..i dobro i lose...mada nadam se dobro.:bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:47.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.