ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervjui DV2011 - Iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=770)

Ivana MS 03.12.2010 16:28

Zar je moguce da nije bilo jos clanova na razgovoru u ambasadi u novembru?.....Niko da podeli svoja iskustva...?

Gugly 04.12.2010 03:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivana MS (Poruka 19899)
Zar je moguce da nije bilo jos clanova na razgovoru u ambasadi u novembru?.....Niko da podeli svoja iskustva...?

Izgleda da nije.. vec bi se neko pohvalio.. I ja sam otkazao moj novembarski intervju, pa cu ga pomeriti za neka 3-4 meseca..

celestine 04.12.2010 10:48

Mi imali zakazano za 18 novembar ali odlozili...za mart

aco 04.12.2010 16:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivana MS (Poruka 19899)

I ja sam odlozio za 2-3 meseca... mada i bolje sto sam to uradio s obzirom da sam skoro saznao da mi nece biti lokacija Atlanta vec verovatno Chicago :smil42fc:

Ivana MS 04.12.2010 16:49

Znaci da ne brinem :) i da vasa iskustva ocekujemo marta,aprila :bravo:...samo da znate vreme leti :obrva:

Score 04.12.2010 17:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik aco (Poruka 19904)
I ja sam odlozio za 2-3 meseca... mada i bolje sto sam to uradio s obzirom da sam skoro saznao da mi nece biti lokacija Atlanta vec verovatno Chicago :smil42fc:

Covece, nece ostati mesta za amere u Chicago-u koliko nas tamo ima?! Bar sudeci po ovom forumu.

Sto se intervjua tice, ja sam BIO na mom 22. Novembra i sve je bilo fino i peachy... ali u jedmon u trenutku kaze mi NAS COVEK koji je radio na salteru (tip iz Vojvodine?) i koji je dilovao sa mojim slucajem, ovo je sve u redu samo gde vam je izvod iz banke? :wtf: Ja rekoh, pa niko mi nije rekao da ga donesem?? Ode ti on i eto ti dolazi konzulka posle dva minuta, i sva se presavila od izvinjavanja, kao nova direktiva, moramo da trazimo od svakoga pa kao "sorry al' jbg"... i dade mi novi termin da im donesem potvrdu iz banke, za prekosutra, u ponedeljak 6-tog. Kaze, 40,000 $US ce biti dovoljno za nas cetvoro, zena, ja i dva klinca. :blink: Ili ona cuvena I-forma.

Ma nije problem, samo malo te strecne kad kaze, ono, sve je ok, ALI...

Ma videcemo sad u ponedeljak, da i to jednom skinem sa dnevnog reda vise...

batiša 04.12.2010 20:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 19906)
Covece, nece ostati mesta za amere u Chicago-u koliko nas tamo ima?! Bar sudeci po ovom forumu.

Sto se intervjua tice, ja sam BIO na mom 22. Novembra i sve je bilo fino i peachy... ali u jedmon u trenutku kaze mi NAS COVEK koji je radio na salteru (tip iz Vojvodine?) i koji je dilovao sa mojim slucajem, ovo je sve u redu samo gde vam je izvod iz banke? :wtf: Ja rekoh, pa niko mi nije rekao da ga donesem?? Ode ti on i eto ti dolazi konzulka posle dva minuta, i sva se presavila od izvinjavanja, kao nova direktiva, moramo da trazimo od svakoga pa kao "sorry al' jbg"... i dade mi novi termin da im donesem potvrdu iz banke, za prekosutra, u ponedeljak 6-tog. Kaze, 40,000 $US ce biti dovoljno za nas cetvoro, zena, ja i dva klinca. :blink: Ili ona cuvena I-forma.

40,000$us........prava sitnica.Nadam se da tu "NOVU DIREKTIVU" nisu dobili u ambasadi u Beogradu:smrc:

TheNenad 04.12.2010 20:58

A bre, skupiš još malo love i ideš na EB-5 vizu kao grof! :ohman:

aco 04.12.2010 21:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 19906)

Sta cu Score kad jedino tamo imam nekog... a i nije bas Chicago nego Rockford za pocetak :)

Sto se tice izvoda, koliko li traze da bude na racunu ako neko ide sam? Koliko cujem u Beogradu to nisu trazili, ali ko zna mozda od nove godine pocnu i ovde da traze da se prilozi?!

celestine 04.12.2010 22:01

u nekim ambasadama su uvek trazili. koliko je meni poznato u bg veoma retko. ono sto mene najvise zanima je da li si Score vec platio za vize pa su ti onda trazili izvod ili.........?

spectra 04.12.2010 22:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivana MS (Poruka 19905)
Znaci da ne brinem :) i da vasa iskustva ocekujemo marta,aprila :bravo:...samo da znate vreme leti :obrva:

A nama, koji imamo velike brojeve, vrijeme sporoooo... al kako god, samo da dodjemo na red! :)

Score 04.12.2010 22:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 19911)
u nekim ambasadama su uvek trazili. koliko je meni poznato u bg veoma retko. ono sto mene najvise zanima je da li si Score vec platio za vize pa su ti onda trazili izvod ili.........?

Pa ovako je bilo: Pojavili se na salteru i onaj tip pregledao sve sto smo imali, trazio na kraju papire iz banke, ali nije insistirao, kao videcemo sta ce konzul da kaze. Idite platite ovo na kasi pa se vratite...Vratili se posle par minuta, zove konzul, i pita sta cete tamo da radite - mi rekosmo - ona rec, dve sa decom, pa iz koga puta smo izvuceni, cime se bavim... i to..i onda ono o potvrdi iz banke, i kao sve je super, i kao sto sam vec rekao, mora potvrda od nedavno. Cak sam cuo da ce od sledece godine (za 2012) svima i svuda traziti onaj I-affidavit garanciju, al nemojte me drzati za rec za to...

celestine 04.12.2010 22:53

Hm..........Ovij nekoliko s foruma sto su bg imali intervju nikom nisu trazili i sama procedura je trajala 5 minuta sa standardnim pitanjima....... A da li si cuo za neka prethodna iskustva iz ambasade u Budimpesti? Za Skoplje se na primer vec odavno zna da to traze.....
Sad si me, mogu ti reci bas zabrinuo.............Mi nemamo taj novac i nismi bili u fazonu da prodajemo nasu nekretninu u bg.......
PS kad kazes od 2012 mislis od te godine ili od sledeceg DV2012 (ovi koji su se tek ove godine prijavili....... :(

Score 04.12.2010 23:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 19914)
Hm..........Ovij nekoliko s foruma sto su bg imali intervju nikom nisu trazili i sama procedura je trajala 5 minuta sa standardnim pitanjima....... A da li si cuo za neka prethodna iskustva iz ambasade u Budimpesti? Za Skoplje se na primer vec odavno zna da to traze.....
Sad si me, mogu ti reci bas zabrinuo.............Mi nemamo taj novac i nismi bili u fazonu da prodajemo nasu nekretninu u bg.......
PS kad kazes od 2012 mislis od te godine ili od sledeceg DV2012 (ovi koji su se tek ove godine prijavili....... :(

Mislio sam na DV2012. Evo i sta kaze u instrukcijama:

"....If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States."

Mislim da neces morati da prodajes nekretninu, u najgorem slucaju samo da dokazes da imas assets, to nije strasno, ukoliko ti i to budu trazili. Mozda su ovi ovde malo nakrivo nasadjeni?
I, ne, nemam kontakt ni sa kim ko je u DV programu izvucen ovde, Madjari nemaju ovakav forum, bar ja za njega ne znam. Mislim da smo mi kao nacija daleko vise forumski orijentisani i upuceni jedni na druge nego oni.

celestine 04.12.2010 23:44

uh ali ako pod assets podrazumevas 40 000$ ili za nas posto nas je troje mozda
30 000$....... hm onda je strasno :)
A sto se tice ovoga sto si naveo "....If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States." to stoji od pre ali generalno su retko, stvarno retko kome trazili.......

morison_tz 05.12.2010 19:02

pa ta nova direktiva je da kazem malo visoka, znaci za troclanu porodicu 30 000, dali ovde ima neko iskustva sa ambasadom u sarajevu, i dali ima neka aternativa za taj bankovni racun ili moras da imas bas toliko novca, iako te tamo neko ceka.

Score 05.12.2010 19:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik morison_tz (Poruka 19923)
pa ta nova direktiva je da kazem malo visoka, znaci za troclanu porodicu 30 000, dali ovde ima neko iskustva sa ambasadom u sarajevu, i dali ima neka aternativa za taj bankovni racun ili moras da imas bas toliko novca, iako te tamo neko ceka.

Ma cujte, stvarno, da ne unosim paniku ovim brojevima, mozda su ovde u ambasadi drugacije nastrojeni, ovo je EU, pa mozda imaju drugacije arsine sta je i koliko i kome potrebno/moguce... :a014:

Ivana MS 05.12.2010 20:13

Mozda je najbolje da neko pozove informativno ambasadu i pita da li je doslo do nekih promena u prikupljanju papirologije,da li se jos nesto trazi....opste je poznato da je ambasada u Beogradu najopustenija po tom pitanju.

celestine 05.12.2010 20:18

a da li pod assests moze da se podrazumeva dokaz o vlasnistvu nad recimo nekretninom? U uputstvu za intervju lepo pise ne prodajte nista, ne napustajte posao, ne kupujte avionske karte itd pre intervjua. To bi onda znacilo da, hipoteticki, ja mogu tu nekretninu prodati nakon sto mi odobre vizu.........am I right :(

celestine 05.12.2010 20:18

a definicija same reci assests je da je to bilo sta sto se moze pretvoriti u kesh..........

Score 05.12.2010 20:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 19926)
a da li pod assests moze da se podrazumeva dokaz o vlasnistvu nad recimo nekretninom? U uputstvu za intervju lepo pise ne prodajte nista, ne napustajte posao, ne kupujte avionske karte itd pre intervjua. To bi onda znacilo da, hipoteticki, ja mogu tu nekretninu prodati nakon sto mi odobre vizu.........am I right :(

Pa tacno to sam ti i rekao u jednoj od predhodnih poruka, ne moras da prodajes nekretninu, odnesi vlasnicki list i to ti verovatno jeste najveci asset...i ako imas neka vredna kola..dijamantski prsten, Ferrari...:obrva:

mijan 05.12.2010 21:27

Ako se uvedu nova pravila sa bankovnim racunima i obrascem I-134, to znaci da je vecina nas nepotrebno podnela prijave za DV-2012, jer nece ispuniti uslove. Narocito recimo porodica sa 3-4 clana da obezbedi 40 hiljada dolara, to je samo san...

lanas 06.12.2010 08:50

Neko ko ima nekretninu u Srbiji(npr: stan, lokal...), dijamantski prsten, ferari i 40.000$ na racunu, nema potrebe da igra lutriju. Takvi ljudi kupuju nekretnine na Beverli Hilsu, odlaze u USA kao investitori...

Oni time izbegavaju imigraciono u USA(jer su nam i na prezentaciji rekli da je bolje otici na studenstku vizu(naravno ko ima sredstava), nego se maltretirati na ovakav nacin.

Ne verujem da ce dosta ljudi dobiti od nekog I - 134, narocito u USA gde se zakon postuje u odnosu na Srbiju.

celestine 06.12.2010 11:34

@lanas, posto si bila na prezentaciji, da li nam mozes reci da li se tamo spominjao taj I-134 formular i da li je bilo nekih dodatnih objasnjenja po tom pitanju? Za bg ambasadu sam cula da su zaista retko u izuzetnim prilikama trazili taj dokument.........?

AntaresNS 06.12.2010 13:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 19934)
@lanas, posto si bila na prezentaciji, da li nam mozes reci da li se tamo spominjao taj I-134 formular i da li je bilo nekih dodatnih objasnjenja po tom pitanju? Za bg ambasadu sam cula da su zaista retko u izuzetnim prilikama trazili taj dokument.........?

Ja sam bio na prezentaciji i ni rec nisu spominjali za taj novac niti za I-134...Ili je to nesto novo sto su nedavno uveli ili je drugacije u Bg nego u Budimpesti. Valjda ce neko uskoro imati intervju pa cemo cuti ;)

lanas 06.12.2010 13:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 19934)

Na prezentaciji su rekli da je intervju veoma vazan i da li ce neko dobiti zelenu kartu od utiska koji stekne konzul, odnosno od njegove procene da li cemo se i kako se snaci u USA i ko je osoba kod koje idemo(pretpostavljam da treba neko pouzdan).
Za formular niko nista nije reako, kao i za izvod po racunu. Sto se finansijskog dela tice, rekli su da uopste nije vazno koliko novca ponesemo, jer mozemo poneti mnogo novca, a da sve strahovito brzo potrosimo(za par dana).

Takodje su rekli da je veoma vazna namera zbog koje idemo tamo, odnosno da oni steknu utisak da ljudi koji apliciraju hoce da zive i rade u USA.
. U praksi su imali raznih slucajeva.

Pitaj me jos nesto, ako te zanima. Lakse se setim kada imam pitanje.:==D:

celestine 06.12.2010 14:07

Mi smo u prijavi stavili adresu osobe koja nije finansijski nesto narocito........ali kod njega bismo bili smesteni u prvo vreme jer zivi sam a ima svoju kucu. Medjutim u Atlanti imamo takodje prijateljicu, udatu za amerikanca, ona je doktorka i vec mi je prakticno obezbedila office job kod nje na klinici... Da li mislis da bi bilo good idea da mi ona posalje jedan obican mail s kojim da odem u ambasadu?

mijan 06.12.2010 16:58

Ako se potvrde mogucnosti koje je Score pominjao da ce postovati punu proceduru na razgovorima u svim ambasadama od DV-2012, onda recimo ne znaci da nece biti tako ako to nisu pominjali na prezentacijama! Jednostavno ima do toga jos puno, a kada dodje vreme poslace dopis svim ambasadama da se drze pune procedure, i pada u vodu sto nisu pominjali na prezentacijama lovu na banci i obrasce.
Ljudi koji sada idu na razgovore su generacija DV-2011, i ne mozemo na osnovu njihovih razgovora videti da li ce od sledece godine traziti izvode i obrasce ili ne.
I jos da dodam, podigli su cene viza, pregleda, pa recimo kad dodamo da porodica sa tri-cetiri clana treba 4 hiljade za preglede i vize, pa novac za put, i onda 5-10 hiljada tamo za pocetak. Uz to da se na nasim prostorima sa 30-40 godina starosti zaradi 50 hiljada dolara znamo da je jako tesko, osim da se nasledi nekretnina.
Mogu reci da ovo vise onda i nece liciti na neku lutriju, nego na klasicnu prodaju viza onome ko ima novac!
To je njihovo pravo i njihov izbor.

celestine 06.12.2010 19:22

"If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States."

Ovo nije nista novo i odavno stoji kao informacija. Samo sto se nekad trazi nesto od toga a nekad nista. Od cega zavisi - God knows.... U beogradu sam zaista retko cula da su od koga trazili. Bilo je cak slucajeva da su neki cak sami doneli i prilozili Affidavit of support na intervju a oni bi im vratili bez gledanja.

Score 06.12.2010 20:02

E, pa dragi prijatelji, da i ovom mom putesestviju ka GC dodje jednom kraj!

Pogledali su ove moje papire o finansijama koje sam im doneo i u roku od sat i po odstampali vize u pasose.

Danas oko 17h konacno smo ja i moja porodica i zvanicno postali legal permanent residents of The United States of America! Haleluja! :ludak::punk:

celestine 06.12.2010 20:29

Svaka cast! Cestitke od srca! Bio je to bumpy road ali ti zelim da u USA sve ide glatko!

Gugly 06.12.2010 21:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 19943)

Pogledali su ove moje papire o finansijama koje sam im doneo i u roku od sat i po odstampali vize u pasose.

Danas oko 17h konacno smo ja i moja porodica i zvanicno postali legal permanent residents of The United States of America! Haleluja! :ludak::punk:

Niste jos, jos samo malecni korak vam fali..da odete u USA, i uruce vam GC.. ;) Mada, sudeci po najavama tih novih pravila, i obzirom na papire o finansijama koje si im predao, mozda su tebi vec danas u ambasadi dali GC;) xexe..salim se..
Congratulations! Good luck! All the best!
:)

batiša 06.12.2010 21:32

Citat:

BRAVO MAJSTORE TAKO SE TO RADI.........PUNO SREĆE I USPEHA U NOVOM POHODU:beer:

Score 06.12.2010 21:37

@celestine - bumpy sestro slatka i jos pojma nemas koliko...sve dzomba do dzombe...al se ispegla nekako na kraju..hvala!

@Batisa, hvala i tebi, pa daj boze da se vidimo na to picence tamo negde u Maju ili u Cikagu gde ces ti, ili U D.C.-ju gde cu ja privremeno da budem.

Hvala gugly, hvala...da znas, za te pare sam bas mogao i ovde da je dobijem...mislim GC..:)

spectra 06.12.2010 21:52

Citat:

Jeeeee!!! :1081::bravo::1081:

Cestitam Score!!! Bio je trnovit put, ali eto sve je proslo najbolje! :woohoo:
Bas je super cuti tako lijepe vijesti! Iskreno me raduje za vas! :1081:

coconut 06.12.2010 22:00

Svaka cast! Cestitam i ja i zelim vam puno uspeha u novom zivotu! :bravo:
E a bas mi sad ide neka muzika od Morriconea u pozadini, dobro se slaze sa ovim forumom...
Jos jednom cestitke! :pozz:

aco 06.12.2010 23:08

bravo score :bravo::bravo::bravo:
sve najbolje zelim tebi i tvojoj porodici u USA i Vidimo se! :;D::grin:

Ninovranje 06.12.2010 23:44

Score i od mene sve cestitke i sve najlepse Vam zelim od srca, pa se Boze zdravlja mozda i gledamo nekad tamo!!! Puno pozdrava i jos jednom puno puno srece i uspeha ako mogu da kazem u novom pocetku!!!!

Score 06.12.2010 23:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ninovranje (Poruka 19953)
Score i od mene sve cestitke i sve najlepse Vam zelim od srca, pa se Boze zdravlja mozda i gledamo nekad tamo!!! Puno pozdrava i jos jednom puno puno srece i uspeha ako mogu da kazem u novom pocetku!!!!

E, brate da znas koliko "novih pocetaka" imam iza sebe...al ne zalim se, sve su to lepa iskustva....al ovaj novi "novi pocetak" bas obecava!

Hvala svima jos jednom! :grin:

Bode 07.12.2010 00:07

Score, neka Vam je sa srecom...:bravo: !!!
Hvala Bogu da je to konacno proslo...Sad se lagano spremajte za novi zivot, pa se mozda vidimo preko.
Jos jednom, SVE NAJBOLJE...
:bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:30.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.