ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

mytweety.com 25.03.2014 12:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 44657)
Prvenstveno se zahvaljujem svima na ovom forumu koji su više nego pomogli svojim savjetima i svima koji su nesebično podijelili svoja iskustva i samim time bar malo umirili nas kojima je to tek slijedilo. U zadnjih mjesec dana pročitao sam teme intervjui 2012,2013 i 2014 nekoliko puta i zaista mi je pomoglo da se pripremim što se papirologije tiče što se tiče psihički e tu nam nije bilo pomoći :)

E sada ajmo na onaj važniji dio:

Došli smo u Zagreb već negdje oko 9:40 pa smo sjeli na onu pumpu blizu ambasade (tamo smo i auto parkirali) i pijuckali kavu negdje do 10:40 i potom se uputili prema ambasadi. Ispred ambasade nije bilo nigdje nikog nas dvoje sami samcati, kada smo došli djelatnik osiguranja nas je pitao putovnice da nas provjeri i zamolio da pričekamo ispred, nakon par minuta prozvao je žanu a poslije 5 minuta i mene (najgorih 5 minuta) i nakonm pregleda uputio me u drugu zgradu (dok sam šetao mislim si kako bi mi dobro došla jedno dva Jack D-a :) ). Dok sam ja došao supruga je već bila na šalteru i plaćala 660 (šalter 3) usd nakon toga preslila nas je na šalter 7 gdje nam uzela otiske i zamolila da joj predamo dokumentaciju koju smo donesli a to je:

- izvadak iz matične knjige vjenčanih (vratili nam)
- izvadci iz matične knjige rođenih (vratili nam)
- potvrde o nekažnjavanju (zadržali)
- uvjerenje o neosuđivanosti (zadržali)
- potvrda o odsluženju vojnog roka (zadržali)
- affidavit of support I-134 (zadržali), da odmah napomenom to NE traže
- slike i izvod iz banke gdje se vide transakcije između naših računa (kao dokaz veze pošto smo se vjenčali nakon što je interview već bio zakazan i to su vratili)

Nakon što smo to predali čekali smo jedno 15-ak minuta i zatim nam je službenica dala kopije sa lijecnickog pregleda da si zadržimo, poslije još 15-ak minuta rekla nam je da pričekamo još par minuta da će nas prozvati za interview na šalter 1 ili 2. I nakon par minuta prozvali su nas i pozdravio nas je na hrvatskom mi odgovorili na engleskom i nakon toga cijeli interview se vodio na engleskom jeziku. Nakon što smo položili zakletvu skoro cijeli interview se vodio na način da nas je ispitivao o nama dvoje, kolikodugo smo skupa? koliko dugo živimo zajedno? gdje smo sve putovali skupa? dali smo ženili samo zbog lutrije? itd. jedno pitanje koje nije vezano uz nas dvoje je bilo kada je pitao tko je osoba koja poslala affidavit i rekao sam da je moja sestra, nakon toga rekao nam congratulations your visa is approved...taj trenutak je kao da vam je netko skinuo 3 tone kamenja sa leđa, poslije cijelog procesa koji traje skoro godinu dana to je to...neopisivo. Iz moje perspektive nema nitko tko nas je mogao na ovo pripremiti jednostavno koliko god čitao da će sve biti ok da je to maltene riješena stvar bili smo izuzetno nervozni, neispavani i još milijon drugih emocija ali nemojte se boriti protiv toga jednostavno to tako mora biti. Svim budućim zelenašima (ne kamatarima :) ) ukoliko su vas izvukli i zadovoljavate uvjete a to su min. 4 godišnja srednja škola (ili 3-godišnja + faks) ili posao nemate brige, interview je zaista samo formalnost. Sada jedno 10-ak dana nećemo o Americi niti pričati iz prostog razloga što je ona bila tema gro naših razgovora zadnjih godinu dana, a nakon toga krećemo pomalo u traženje avio karata itd. Za sada imamo u planu ići oko 20.8....još jedno hvala svima na savjetima i lijepim željama! :1081:

Cestitki Johnny_NYC, zelim vam sve najbolje i puno srece u USA

Miaa 25.03.2014 16:14

Deneska bese moeto intervju u da se pofalam dela zedov viza. Utre ke gi podignime vizite i koga ke dojdam do podobar internet ke vi go pisam moeto iskusrvo. Pozz do site

roki_rd 25.03.2014 17:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miaa (Poruka 44661)
Deneska bese moeto intervju u da se pofalam dela zedov viza. Utre ke gi podignime vizite i koga ke dojdam do podobar internet ke vi go pisam moeto iskusrvo. Pozz do site

Cestitki i cekame detali za toa kako se odvivase intervjuto, dokumentite koi gi nosevte

ig.mkd 25.03.2014 23:20

Cestitki na site koi uspesno go zavrsija intervjuto i vi posakuvam mnogu sreka vo ponatamosniot zivot vo USA

loreley 26.03.2014 00:32

Johnny i Miaa, cestitke i srecno! :bravo: Srecan put i sve po redu. :)

pedjolino 26.03.2014 08:00

Iskrene cestitke Johnny i Miaa puno srece i lepih poslova preko bare.

https://www.facebook.com/pages/DV-Lo...4409461?ref=hl

mytweety.com 26.03.2014 10:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miaa (Poruka 44661)

Cestitki Miaa, vi posakuvam se najdobro i so sreka vo USA.

iVlada 26.03.2014 11:43

Cestitke dobitnicima! Videli ste i sami da je sve to samo jedna formalnost.
Puno srece zelim i ostalima koji tek treba da dodju na red. Bice to sve ok, samo se opustite :)
Forum nam je svima mnogo pomogao. Ni ja ga necu zaboraviti iako je sve vec zavrseno. Vidimo se preko bare :;D:

alek 27.03.2014 10:04

cestitki za dobitnicite i so sreka vo noviot svet :):1081::1081::1081::1081:

Miaa 27.03.2014 18:56

Pa eve dojde redot i jas da go kazam moeto iskustvo. naprvin fala na site za cestitkite i na site koi treba da pojdat na intervju mu pozeluvam mnogu sreka. Najprvin da kazam deka jas bev izvlecena na 1 maj no mnogu pokasno go vidov toa i gi prativ dokumentite vo Cenntacky vo oktomvri.Jas bev letoto vo USA preku Work and Travel i vednas koga se vrativ se zedovme so decko mi ( so koj sme zaedno okolu 8 godini) i gi prativme dokumentite.
kako dokumenti na intervju gi nosevme slednive
- pasos so edna fotokopija (i za mene i soprugot) i dvete gi zedoja
- Diplomite moi (od sredno, od faks, i od magistraturata) i od soprugot (od
sredno) zaedno so kopii zavereni na notar - gi zedoja kopiite samo od mojte diplomi od soprugot ne ni ja pobaraja diplomata.
- Internacionalen izvod na rodenite - i za mene i za soprugot
- Internacionalen izvod na vencani - i za mene i za soprugot
- Uverenie za neosuduvanost (od sud) - i za mene i za sopugot
- Uverenie deka ne se vodi kaznena procedura (od policija) i za mene i
soprugot
- affidavit f support zaedno so taksite
- kopija od stedna kniska i izvod od banka
- album so sliki
- po edno slikce (5*5)
- kovert so medicinskite pregledi od Remedika
Intervjuto ni bese zakazano vo 8 h. Nie bevme tamu od 7h, no pocekvme do 8h. Vo 8h pocnaa da prozivaat i ete go prviot problem. Na spisokot bev samo jas a go nemase mojot soprug. no odma se sredi ovoj problem posle eden telefonski povik do sluzbata koi odobrija i toj da vlezi. Koga vlegovme najprvin ne preceka eden coek ni gi pregleda dokumentite koj ni trebaat i gi podrede pod nekoj niven redosled i ni rece da sednime i da pocekame. nabrzina potoa ne povikaa na salter kade edna zena ni gi zede dokumentite i vo meguvreme ne prasuvase prasajna kako od koga sme zaedno, koga se zedovme, od kaj ni e garantnoto pismo itn. Potoa plativme za dvajcata 660$ (po 330 od coek) i dadovme otpecatoci. Potoa pocekavme nekoi 30 min. koga ne vikna dr zenska (dali bese konzul ili vice konzul nz). Najprvin se zakolnavme deka se sto kazuvame e vistina i zapocna intervjuto. Najgolem del od prasajnata bea povrzani za nasata vrska i brak. Ne prasa kolku vreme sme zaedno i od koga, koga ni bese registacijata a koga veidbata. isto ne prasa zosto ne naprajvme nekoja golema proslava no nie i odgovorivme deka so tie pari nie sakame da go zapocnime nasiot zivot vo amerika. Nekolku pati go razgleda nasiot foto album koj mislam deka bese nasiot najjak dokaz bidejki imase sliki od pred 8 godini. Ne prasa isto taka so rabotime a na soprugot mu rece da kazi nesto za mene. potoa rece ve informiram deka vasite vizi se odobreni mozi da gi podignite utre. Intervjuto traese okolu 20tina min.
Toa bese moeto iskustvo ako nekoj ima prasajna slobodno mozi da postavi kako vo vrska so inervjuto taka i vo vrska so vadejneto na dokumentite. Pozz

Makovi 27.03.2014 23:50

Johnny, frende, čestitke!!!! Miaa također! Vidimo se preko bare!

DzokicaMicev 28.03.2014 12:44

Neka im e so sreka na site koj sto veke dobija GC, i so sreka na site koj sto se vo procedura pozdrav od Makedonija.

johnny_nyc 28.03.2014 16:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 44684)
Johnny, frende, čestitke!!!! Miaa također! Vidimo se preko bare!

Hvala ti druže :) morali bi svakako da se vidimo :)

dragana88 28.03.2014 16:58

Dragana 88

Sto se tice uverenja iz suda i iz supa, da li bi mogli da dostavimo stara od novembra 2013 (manje od 6 meseci) ili treba da budu novijeg datuma? Da li neko zna? Posto nismo uspeli ambasadu da dobijemo. Inace u pitanju je suprug, a ja sam kao nosilac GC izvadila svoja pre par dana!

Pozz::pozz:

sazi 28.03.2014 17:53

Meni su rekli da njih jedino interesuje da izvod iz kaznene evidencije ne bude stariji od 12 meseci.

Joka1809 28.03.2014 21:47

Cstitam svim dosadasnjima dobitnicima, ja sam i dalje u velikom iscekivaju :nene:
Moj case number je 35XXX, pa me zanima koliko ranije odprilike dobijamo obavestenje o zakazanom intervjuu. Citala sam da je negde oko 2 meseca ranije. I da li znate kada izlazi Visa Bulletin za maj?

Veliki pozdrav svima, i puno srece u novom zivotu :;D:

gruja.kg.srb 28.03.2014 21:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Joka1809 (Poruka 44695)
Cstitam svim dosadasnjima dobitnicima, ja sam i dalje u velikom iscekivaju :nene:
Moj case number je 35XXX, pa me zanima koliko ranije odprilike dobijamo obavestenje o zakazanom intervjuu. Citala sam da je negde oko 2 meseca ranije. I da li znate kada izlazi Visa Bulletin za maj?

Veliki pozdrav svima, i puno srece u novom zivotu :;D:

Intervju obicno bude zakazan dva meseca unapred. Prema predvidjanjima sa ino-foruma ti bi trebala doci na red u junu. Inace Visa Bulletin izlazi obicno u prvoj nedelji u mesecu. Predvidjanja za jun za EU na stranim forumima su 35000-36500. Puno srece!

Joka1809 28.03.2014 22:03

Hvala punooooooo na odgovoru, predpostavila sam da je tako nesto, ali rekoh da se raspitam :D nesto su ubrzali poslednja dve meseca, ali ne bunim se :;D:

veliki pozdrav

Bostonka 28.03.2014 22:42

Pozeleneliiiii

Evo red je da se kaže, i mi smo danas pozeleneli... Preuzeti pasoši sa vizama u njima... :1081: :1081: :1081:

Ako bilo koga zanimaju bilo kakve sveže informacije sa intervjua u ambasadi u Beogradu, neka slobodno pita...

I ja i suprug smo bili i ostali mišljenja da je taj intervju prilična formalnost... Ukoliko se pribave sva tražena dokumenta, iskreno stane iza svega napisanog i rečenog, nikakvih problema ne može biti... Kasnije je lako istinu braniti pred konzulom bez zbunjenosti i crvenila. Mada smo mišljenja da ako neko i ima potrebe da nešto "slagucka", da to može proći samo ako se priča uvežba i izloži bez nekih naznaka crvenila i zbunjenosti... Nema neke posebne srdačnosti prilikom razgovora sa našim čovekom koji prima i priprema sva dokumenta i koji je praktično uvertira pred razgovor sa takođe ozbiljnim konzulom... Ali ne treba je ni očekivati na tom ozbiljnom mestu...

Ali tu ipak postoji osoba koja uveseljava - kao i mnogi među nama, moramo da pohvalimo kralja TOMU koji već 20 godina radi u američkoj ambasadi i koji je 13 ambasadora do sada dočekao i ispratio... Onaj ko i malo treme bude imao, Toma je tu da je otera... Naravno, on je spreman i da pomogne šta god da zatreba. Mi smo mu ukazali na to da je postao zvezda ovog foruma sto mu je posebno drago bilo...

Jedino što nismo znali, oprostite ako je već bilo pomena na forumu o tome, jeste ta novina se uvelo plaćanje izrade green carda u iznosu od 160 dolara i taj iznos se mora platiti pre ulaska u USA.

Ovo je možda takođe zanimljivo... Prilikom popunjavanja i slanja papira u Kentacky, nismo imali ni stavljali nikakvu adresu u USA gde cemo biti i gde treba da nam stignu papiri. Sada smo na intervju, među ostalom potrebnom dokumentacijom poneli obican odstampan email od sestre i zeta iz Čikaga koji krasi njihova srdačnost i spremnost za pomoć. Ono što nas je iznenadilo jeste da su oni samoinicijativno njihovu adresu koja je bila na kraju tog emaila u papirima stavili kao zvaničnu adresu na koju nama trebaju stići SSN i GC... Mi smo odlučili da nam ipak prva stanica u USA bude Boston i da nam tamo negde stignu papiri a sada neće već u Čikago. Postoji mogućnost da se po ulasku u Ameriku promeni ta adresa ali nam je taj naš čovek rekao da će onda mnogo duže trajati proces slanja/dobijanja SSN-a i GC-a. Ako smo mi dobro razumeli, oni koji ne donesu taj odštampani "pozivni" email, oni će morati po dolasku u USA da u najbližoj SS kancelariji predaju zahtev za dodelu SSN-a i GC-a i tom prilikom moraju da ostave adresu gde ce im se poslati... Oni koji donesi taj email sa nekom adresom u USA, to isto nece morati uraditi vec ce to automatski po sletanju uraditi imigraciona sluzba na aerodromu i to na osnovu papira koje im donosimo/predajemo iz ambasade. U tom slučaju, koji je možda i lakši i brži, treba samo čekati dokumenta na adresi koja je navedena u toku emailu...

Onaj ko dolazi autom u ambasadu, neka zna da zvaničnog parkinga nema ali se lako i brzo može naći u prvoj ulici levo, dolazeći iz pravca grada. Tu se parkiraju sa desne strane na trotoaru i niko ta auta ne dira...

Mi smo se venčali pre intervjua, svadba je bila zakazana 3 meseca i pre nego što smo saznali da smo dobili GC. Znali smo za to da moramo za intervju pripremiti što više dokaza o postojanju naše trogodišnje veze pre izvlačenja. U našem slučaju to su bile slike od prve godine zabavljanja pa sve do onih sa svadbe da vide da nije baš bila na brzinu i bez ljudi, kopirani pasoši sa identičnim pečatima i datumima sa zajedničkih putovanja, neki naši prvi emailovi, FB komunikacija... Sve je to stalo na 10-tak odštampanih stranica a i bolje što jeste jer nas je konzul posebno ispitivao oko toga... Nije im izgleda baš milo kada je venčanje usledilo posle izvlačenja ali ako se potkrepi očiglednim dokazima - ne može tu nikakvih problema biti...

Posebno prate uverenja iz Policije i iz Suda, konkretno u našem slučaju smo morali vaditi 2x3 vrste uverenja iz 3 države (SRB, BiH i CG) što nije bilo nimalo prosto... Tamo gde se navelo u papirima da si proveo jedan deo života, odatle moraš da im nabaviš uverenja... Od potrebnih 6, ja sam pribavila 5 jer policija u Podgorici nije htela da izda uverenje jer tokom studiranja nisam bila projavljena u PG već sam putovala iz nedalekog grada. Zbog nedostaka tog papira konzul nas je tokom intervjua ubedio toliko i tako da smo mislili da nam neće odobriti vizu. Međutim - jeste :1081: ! Mislim da ga je prelomio naš iskreni argument iz podgoričke policije koja nam je saopštila da oni samo na zahtev ambasade mogu da daju taj podatak ali ne na zahtev bilo kog fizičkog lica... S obzirom da smo juče oko 10h već završili razgovor sa tim našim čovekom, koji je svima koji su juče došli za imigracionu vizu rekao da dođu ponovo u 14h na razgovor sa konzulom, mišljenja sam da su to u međuvremenu proverili preko ambasade u PG. Ili su to uradili u ostatku jučerašnjeg dana jer se po "pune" pasoše dolazi tek sutradan između 14 i 15h.

Eto, malo s brda malo s dola - kako se nekad kaže, ali ove možda i malo detaljnije informacije mogu biti nekome od koristi... Mi znamo koliko su nama koristili mnogo postovi, naročito nekolicine "forum prijatelja" koji su svakodnevno ostavljali svoje postove i pomagali drugima... Neki od njih su sada već u Americi, neki od njih uskoro idu a neki će malo kasnije... Nastojaćemo da se u narednom periodu javimo svim tim ljudima i zahvalimo na "indirektnoj pomoći"... I ko zna, možda nam se američki putevi jednog dana i ukrste, bar na nekoj kafici i to bi baš lepo bilo...

Puno vas sve pozdravljamo, svima želimo mnogo sreće u svojim namerama pa dokle god da su stigli sa njima...

Mi "prevrćemo list" na neki drugu stranicu ovog zlatnog foruma ali naravno - zbog svih ovih divnih ljudi, i dalje ostajemo i na ovoj stranici koja nam je mnogo pomogla...

Raspoloženi smo za pomoć i savete onima kojima isti nedostaju...

Do ostvarenja, svako svojih snova, kako oni koji se nadaju, kako oni koje se spremaju, kako oni koji već žive ili sanjaju taj američki san - živeli nam!

:bravo:

vuxanne 29.03.2014 00:36

Jeste da nisam dosla sa iste strane, ali idem ka istom cilju tako da... Danas ostavismo biometrijske podatke: otiske prsta, uslikasmo se i potpisasmo se. Bejasmo gotovi za 15 min. Sa sve ulazenjem i cekanjem. Sta ti je nova biometrika. Divno. I tako... Sad cekamo... Ili intervju i da traze neke dodatne papirologije ili zelena karta stize...

IgorMAD 29.03.2014 01:02

Cestitam Bostonka, cestitam vuxanne!

Bostonka, ne mogu da verujem da su trazili dokaze o vezi. Mi smo se vencali posle izvlacenja ali bukvalno nas nista nisu pitali vezano za nasu vezu!

Koliko se samo razlikuje svaki intervju, ne postoji neki sablon, svaki intervju je prica za sebe.

vuxanne 29.03.2014 01:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 44700)
Bostonka, ne mogu da verujem da su trazili dokaze o vezi. Mi smo se vencali posle izvlacenja ali bukvalno nas nista nisu pitali vezano za nasu vezu!

Ja sam u braku 7 godina pa sam opet morala da im dostavljam ugovore u iznajmljivanju stana, izvode iz banke, poreske prijave slike - sto bi oni rekli - signs of heatlhy marriage.

Bostonka 30.03.2014 21:34

Hvala hvala Igore iliti Stari Vuče!:naughty:

Verovatno više njih ispituje, konzuli, vicekonzuli i samo je pitanje ko ce te kakav i u kakvom raspolozenju zapasti... Mi smo pokusali malo i na osmeh i šalu da okrenemo što je donekle uspelo, ipak se nasmijao malo... Ali definitvno šablona za intervju nema ali to nije toliko ni bitno kada svi na kraju prođu i dobiju vize:1081:

Puno pozdrava tebi, nadamo se da si zadovoljan po svim pitanjima u Americi!!! Ako slučajno nisi, da uskoro budeš!!!

Pozz

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 44700)
Cestitam Bostonka, cestitam vuxanne!

Koliko se samo razlikuje svaki intervju, ne postoji neki sablon, svaki intervju je prica za sebe.

Boki_Bg 03.04.2014 08:02

Intervju se blizi i polako postajemo sve nervozniji, jos par papira i lekarski i to bi trebalo da je to... Nakon odlaganja intervjua, novi D day je 17. April.... ali potrebna mi je mala pomaoc. Posto smo odlucili da za pocetak idemo kod mog brata (Klivlend), on treba da mi posalje mail da cemo biti kod njega i da je sve to OK, ali nigde ne mogu da nadjem primer takvog maila. Da li neko moze da mi kaze sta sve treba da bude u tom mailu?
Hvala upared.

johnny_nyc 03.04.2014 08:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg (Poruka 44743)
Intervju se blizi i polako postajemo sve nervozniji, jos par papira i lekarski i to bi trebalo da je to... Nakon odlaganja intervjua, novi D day je 17. April.... ali potrebna mi je mala pomaoc. Posto smo odlucili da za pocetak idemo kod mog brata (Klivlend), on treba da mi posalje mail da cemo biti kod njega i da je sve to OK, ali nigde ne mogu da nadjem primer takvog maila. Da li neko moze da mi kaze sta sve treba da bude u tom mailu?
Hvala upared.

Koliko sam iščitao na forumu do sada nema neke šprance za pozivno pismo. Neka napiše svoje podatke, ime i prezime, adresu, gdje radi, u kojem je srodstvu s tobom i da će da ti pruži pomoć u vidu smještaja, hrane i ostalih potrepština dokle bude potrebno. E i neka obavezno napiše na koga se odnosi, po meni trebalo bi na nositelja. Nama je moja sestra poslala affidavit of support i stavila ga je na moju suprugu pošto je ona nositelj aplikacije.

gruja.kg.srb 03.04.2014 08:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 44744)
Koliko sam iščitao na forumu do sada nema neke šprance za pozivno pismo. Neka napiše svoje podatke, ime i prezime, adresu, gdje radi, u kojem je srodstvu s tobom i da će da ti pruži pomoć u vidu smještaja, hrane i ostalih potrepština dokle bude potrebno. E i neka obavezno napiše na koga se odnosi, po meni trebalo bi na nositelja. Nama je moja sestra poslala affidavit of support i stavila ga je na moju suprugu pošto je ona nositelj aplikacije.

Evo, mislim da bi ovo moglo da pomogne :)
https://www.dropbox.com/s/bk5waot77w...o%20pismo.docx
Puno srece!!!

allenton 04.04.2014 09:32

Imam dva pitanja:
-Da li ovi iz ambasade zovu osobu koju im navedete u pozivnom pismu?
-Ostaje li pismo ili njegova kopija kod njih?

Hvala .

johnny_nyc 04.04.2014 20:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik allenton (Poruka 44751)
Imam dva pitanja:
-Da li ovi iz ambasade zovu osobu koju im navedete u pozivnom pismu?
-Ostaje li pismo ili njegova kopija kod njih?

Hvala .

Za prvo sumnjam da zovu ali pretpostavljam da provjere na neki nacin, sto se pisma tice zadrzavaju original koji im doneses.

dragana88 04.04.2014 20:59

Dragana 88

Da li se pozivno pismo salje ambasadi ili nama, pa mi nosimo odstampano?

RBSMC 04.04.2014 21:38

Ako vec hoces i taj papir, onda ga ti nosis na intervju.
Ja licno necu to nositi jer njih interesuje jedino adresa gde ces biti, a adresu mogu napisati i na cedulji. Bilo je vec opisano nekoliko iskustava sa intervjua na ovoj temi u kojima je ovo potvrdjeno.

Boki_Bg 09.04.2014 14:48

Prilikom slanja papira u Kentaki, napisao sam da cemo svi zajedno (zena, deca i ja) da udjemo u USA, ali kako se blizi proces preselenja dvoumimo se da ja prvi odem a da oni dodju posle 2 ili 3 meseca. Da li je to problem?
Napominjem da sam ja dobitnik GC, i da jos uvek nismo imali intervju.
Hvala,

RBSMC 09.04.2014 15:14

Ista situacija je i kod nas. Koliko sam shvatio prateći forum, mislim da nije nikakav problem da nosilac uđe pre ostalih.
Za nedelju dana nam je intervju pa cu pitati.

daroni 09.04.2014 23:42

Jedno pitanje za sve ovde na forumu, ja sam od veceras ovde broj sam 32xxx tako da ako dobro kapiram imacu razgovor u junu ali me zanima kako i kada cu saznati kada mi je tacno interviju?

johnny_nyc 10.04.2014 05:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik daroni (Poruka 44833)
Jedno pitanje za sve ovde na forumu, ja sam od veceras ovde broj sam 32xxx tako da ako dobro kapiram imacu razgovor u junu ali me zanima kako i kada cu saznati kada mi je tacno interviju?

Dobiti ces mailom informaciju o promjeni statusa, pratis link iz maila upises svoj cn i izbaciti ce ti podatke gdje, kada i u koliko sati ti je interview.

MarkoF9F 10.04.2014 07:29

Znam da nema nekog cvrstog pravila, ali kakva su iskustva ove godine sa tim Emailovima?

Koliko se otprilike ceka na promenu statusa od dana objavljivanja Visa Bulletina u kojem je neki broj ispod cut-off broja?

Boki_Bg 10.04.2014 08:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RBSMC (Poruka 44817)
Ista situacija je i kod nas. Koliko sam shvatio prateći forum, mislim da nije nikakav problem da nosilac uđe pre ostalih.
Za nedelju dana nam je intervju pa cu pitati.

Naravno da nosilac moze da udje prvi u USA i to bez ikakvih problema, ali moja nedoumica jeste zato sto smo u papirima vec naveli da idemo svi zajedno a sada se premisljamo. Zelim da izbegnem bilo kakvu neprijatnu situaciju prilikom ulaska u USA i zato pitam da li je neko imao slicna iskustva.

daroni 10.04.2014 09:42

Hvala na odgovorima, sa nestrpljenjem ocekujem mail :)

MarkoF9F 10.04.2014 10:40

Daroni, i ja isto cekam taj Email, javi molim te ako tebi stigne.
Ima li jos neko ko ceka Email za junski intervju?

coda81 10.04.2014 12:42

Evo i ja da se javim da sam izvucen za razgovor za JUn,pa za dalje info oko maila obavstavam na forumu

MarkoF9F 10.04.2014 13:03

Ok, super, znaci ima nas jos "junaca" :)

Cekamo Emailove pa javljamo kad kome stigne.

Mada vidim da nekad Email sa obavestenjem i ne stigne uopste, a na ESC sajtu promene status. ZliZec je imao takvo iskustvo.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:46.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.