![]() |
Hvala @marjan77 i @Svenson!
@Svenson Nije potrebna viza! Za trenutak, pred check-in, sam se i ja zapitala isto, ali javili bi uz kupovinu karte ili bi makar spomenuli na check-inu na aerodromu (valjda xD). @Katarina12 Potpuno razumem tvoju dilemu! Ako ikako možeš, sedi na prvi let i dodji da aktiviraš svoj status. Vrlo brzo može da se desi da Amerika obustavi letove iz svih zemalja. U videu BritSimon-a sam čula za ''moguće u vrlo odredjenim slučajevima'' produžavanje naše privremene imigrantske vize, ali niko ne može da garantuje da će se izdavati produžene vize. I naravno, pitanje je da li će ambasada nastaviti da radi po normalnom režimu ili će ograničiti sve poslove ili obustaviti rad. Dezinformacija je da se korona virus razgradjuje na temperaturi od preko 20 stepeni. |
Hajde da napišem i ovde, pošto smo ovde pisali o Korona virusu, a možda neko ne vidi na interview temi...
Citat:
|
gde si tačno našao ovo obaveštenje?
na sajtu ambasade u bg pise ovo Амбасада Сједињених Држава у Београду од 16. марта 2020. обуставља процесуирање рутинских неусељеничких виза. Процесуирање виза наставћемо у најкраћем року поново, али у овом тренутку нисмо у могућности да одредимо тачан датум. Плаћене такес за обраду виза важе годину дана од датума плаћања у земљи где је то плаћање извршено. Ако имате ургенту ситуацију и морате одмах да путујете, молимо вас да следите упутства дата на страници званичног сервиса за визе да бисте затражили убрзану процедуру. |
Zvanična FB stranica Consular Section - U.S. Embassy Belgrade, Serbia...
https://www.facebook.com/usaconsblg/ Edit Evo i na sajtu ambasade. Citat:
|
S obzirom da je proglašeno vanredno stanje u državi reklo bi se očekivano...
Najbolje sačekati kraj marta i vidjeti šta će biti i NE PANIČITI. Mislim da će ovo sve proći veoma brzo ali ajde da sačekamo i vidimo šta će se dešavati... Američka ambasada u BiH za sada nije još zatvorena... |
Bojim se da je ovo kraj za nas sa velikim brojevima :( Nego da se nadamo da ce nas usrati sad u Maj za 2021 :D
Stanje ovamo tek pocinje da bude ozbiljno....mislim da moze vrlo lako da potraje mjesecima, barem u SAD-u. |
Moje mišljenje je da postoje dve opcije. Prva je da će ova obustava intervjua verovatno trajati sve dok traje vanredno stanje, a vanredno stanje u Srbiji može da traje do 180 dana tj. 2x90 dana. Priča se da deca najverovatnije neće ići u školu do kraja školske godine, a svi znamo da se školska godina završava u junu, ali nisam ukapirao da li je to direktno povezano sa vanrednim stanjem. Ako jeste, to znači da će vanredno stanje trajati bar 90 dana.
Druga opcija je da će ambasada raditi smanjenim kapacitetom, ali u toj situaciji bi moglo da se desi da to ne utiče mnogo na imigrantske vize, zato što veliku većinu termina čine neimigrantske vize (turističke i sl.) i logičnije je da toj kategoriji smanje broj termina. Edit Evo šta kaže BritSimon u jednom komentaru... Citat:
|
Iz Ambasade u Sarajevu kažu da u ovom momentu nesmetano će se odvijati intervjui za dobitnike na lutriji.
Mislim da rade smanjenim kapacitetom ali svakako i nema puno odaziva u BiH od 40 izvučenih do sada 5 zakazano (3 issued, 2 ready). Bilo bi dobro da neko kontaktira i Ambasadu u Beogradu pa da imamo više informacija... :1081: |
Jao, samo 40 izvučenih, a koliko ima prijavljenih ukupno te godine znate li slučajno?
|
Biće veliki problem, ako KCC počne da radi smanjenim kapacitetom, a ne mogu ni da zamislim koliki bi problem mogao da nastane ukoliko potpuno obustave rad. U tom slučaju mogu ambasade da rade i maksimalnim kapacitetom, ali džaba, ako nema ko da ih "hrani" novim kejsovima. Takođe, dovodi se u pitanje i izvlačenje u maju, ukoliko bi kcc prestao sa radom.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:45. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.