ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

Goran 27.11.2006 15:06

Ali i to mnogo majne verujem da je mnogo bolje za razliku od ova teska vremena na Balkanu.

Apatin025 27.11.2006 20:50

Ćao !
Ja sam već dva puta aplicirao za Zelenu kartu i sad treći put ! Ali, imam jedno pitanje !!!!
Oženjen sam i imam dvoje dece !!! Da li mogu, ako dobijem Zelenu kartu, da odem sam u SAD pa kasnije kad se snađem tamo da ih dovedem ili moram odmah ???
Ili, da li moju porodicu prijavim na razgovor u ambasadi i kažem: " JA sad idem a familiju dovodim kasnije !".
Da li za njih moram isto da radim (pregled, prijava, razgovor u ambasadi), ali neodvedem ih odmah !
Hvala na odgovoru !!!

magy 28.11.2006 10:54

Ja jos nisam cuo da je neki amer trazio useljenje u Srbiju,
cak ni na ovom forumu niko ko je otisao ne izrazava zelju za povratkom! Uz duzno postovanje G.Gorane mislim da pitanje nije na mestu . Poceo si da kukas a nisi ni otisao. Svi bi mi voleli da odemo i odmah zivimo na 100 spratu i imamo zlatnu American ali tamo bar SVI IMAMO sanse da to dostignemo vremenom i radom (svako prema sposobnostima) a ovde :( ...

Sasa 28.11.2006 11:12

Hvala magy.
Reci mi molim te koliko je potrebno para za neki normalan zivot u NYC ili vec gde si?
Mislim na stan, hranu itd. Koliko kosta auto (polovan) jer verujem da bez njega jednostavno ne moze da se zivi u Americi. Koliko je gorivo, mislim objasni nam malo zivot u Americi. Hvala ti jos jednom. Pozdrav

Goran 28.11.2006 14:34

Ko je rekao da se zalim ja jedva cekam da idem za USA nemogu vise ovde izdrzati sve vise sto se blizi vreme to vise sam nestrpliv i verujem i znam da u USA ce da bude mnogo,mnogo bolje nego ovde.Pozdrav

srdjevic 28.11.2006 21:05

Magy, koliko sam ja shvatio Gorana, on se valjda zali na Balkan, ne na USA. A zato valjda svi i odosmo sa Balkana, ne? :-)

Apatin025 29.11.2006 16:55

Pozdrav !

Da li moram i da povedem porodicu na razgovor (supruga, 2 dece), ili ne !?! Pošto sam ih prijavio u mojoj prijavi ! Znam da oni nemoraju da idu odmah samnom u SAD ali gde to treba da kažem, kada idem na razgovor u Ambasadu ili ... Ima li neko iskustva ko je išao sa porodicom odmah/kasnije !?!?! U ambasadi sam gore pročitao da treba platiti oko 400$ takse, da li to važi isto i za suprugu i decu ili to važi za mene !?!

Mikle 29.11.2006 17:41

Evo da kazem par reci, posto sam danas uzeo vizu za suprugu i sebe.
Najpre, da zahvalim opet Meelosh-u sto je otvorio ovu temu na blogu i objasnio proceduru, kao i ostalima koji su prosli kroz ovu pricu i davali savete..
Hocu da potvrdim da je procedura koju je Meelosh opisao na pocetku teme 100% ista sa onom kroz koju sam ja prosao. Eventualno, mogu da spomenem da je na pocetku potrebno da se posalje samo jedna slika ( amfast, 5x5, bela pozadina, vise od 50% da bude glava, i da se vide oba uveta), a ne treba ona druga (iz poluprofila) koju su trazili ranije.
Sto se tice slike, iako je u drugom (pozivnom pismu) koje sam dobio iz KCC-a pisalo, da ako ste im vec poslali sliku, nece vam trebati druga u ambasadi, to nije tacno.. ponesite jos jednu sliku na razgovor.. ili dve ako vec niste poslali jednu.. Takodje, da vas ne bi slali da se dodatno slikate (kao sto su moju suprugu), obratite paznju da vam slike budu bas onakve kao sto su oni opisali.. fotografije moje supruge su bile dobrih dimenzija ali je pozadina bila svetlo plava sto oni ne prihvataju.. jer se valjda ne moze lepo skenirati (?!).. u svakom slucaju, ako nesto nije u redu sa fotkama, postoji foto radnja preko puta ambasade gde spremno cekaju da vas oderu za dve fotke..

Ono na sta bih isto upozorio je uverenje iz policije koje je jako bitno i nemojte se pojavljivati bez njega. Iako u pismu iz KCC-a pise da vam treba uverenje iz policije samo iz mesta u kome ste boravili u poslednjih 6 meseci, to nije tacno... devojku koja je bila istog dana kada i ja su vratili jer nije imala uverenje iz bosanske policije, iako ona zivi vise od 2 god. u srbiji..

Eto, toliko za sada..

Pozdrav!

Apatin025 29.11.2006 19:21

Mikle, da li možeš da mi odgovoriš na moja pitanja koja sam dao !?!? Vidim da si ti dobio zelenu kartu a da je tvoja supruga išla preko tebe. Čestitam ! Ipak molim te odgovori mi na ona pitanja koja sam napisao ranije, hvala !!!

magy 29.11.2006 19:45

@Sasa
Pa ja tek treba da idem za NY :) (bar planiram) ja sam u GC programu ali imam prijatelja u NY koji mi je od NEPROCENJIVE pomoci. Stan treba da platim tri meseca unapred oko 1200$ mesecno , posto idem sa porodicom nemogu mali stan. Detalje ne znam, ali idem kako god da bude.

Mikle, dali su ti trazili da na uvernju od policije pise od kad boravis u Srbiji? Ja sam pribavio 2 uverenja (iz Bosne gde sam rodjen i Srbije gde zivim zadnjih 10-15 godina) ali ovde nisu hteli da nista dodatno pisu na uverenju vec sam morao traziti drugi papir "uverenje o prebivalistu" u kome stoji datum od kada sam na trenutnoj adresi. HVALA ZA INFORMACIJE O SLIKAMA !!!!

@apatin025
Ja idem isto sa porodicom (4), koliko sam razumeo SVI MORAJU da se pojave na razgovoru a ukupn iznos koji se placa je 755$ PO OSOBI. Objasnjeno je u drugom pismu sta je za cega ali to i nema veze bitno je da u dzepu moras imati MINIMALNO 755$ za svakog :( . Ja sam trenutno u fazi rasprodaje kompjutera, TV, itd... da bih nakupio pare.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:26.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.