![]() |
Drago mi je da si sredila situaciju
cestitam!:bravo: Moj ti je predlog da ih ispostujes koliko su ti rekli, jer prosto je neverovatno da su sada prihvatili tvoju aplikaciju... ko kaze da su Ameri ljudi bez srca?! |
Hvala na cestitkama i savjetu Amerikanac2009, sacekat cu taj mjesec dana:grin:, samo da sve bude ok.
|
:bravo:Taji,
Bas mi je drago, poslusaj savet Amerikanca 2009, zovi za mesec dana, ali ne cekaj sa skupljanjem dokumentacije.Pocni odmah da prikupljas papire, bar one koji nemaju "rok trajanja" , a nije na odmet ni ostale(ako treba vadices ih ponovo ). Samo budi spremna, nemoj da te iznenade pa da zakoci sa papirima.Mi smo nase spremili jos davno(vecinu), neke cemo ponovo uzeti. |
Upravo tako! Taji poslusaj Moni i pocni sa pripremom dokumentacije ranije!!! Ne znam u koju ambasadu ides (Beograd ili Sarajevo), ali sto se tice Bgd-a u ambasadi ne prave problem oko validnosti dokumenata jer za sve papire priznaju starost od sigurno tri meseca.
Mi smo se tacno mesec dana mucili da prikupimo sve... Ako si drzavljanin Srbije ne zaboravi da izvadis novi pasos (crveni), jer stari vaze do kraja 2009.god!!! To obavezno uradi! |
Dragi moji hvala vam na nesebicnim savjetima. Ja vec pripremila skoro sve papire u januaru i to odmah cim sam poslala prvu kovertu (neka se nadje, zlu ne trebalo:inluv:). Inace za USA idem sama. Sin mi je stariji od 21 godine. Naime, posto radim vani (a tad sam bila kod kuce na odmoru) nisam smjela da docekam da me nesto nabrze a da nemam dokumente spremne. Izvadila sam vec iz policije uvjerenje o nekaznjavanju, rodni list i vjencani list (ka dokaz da sam razvedena). Jedino trebam prevesti diplome od skola i donijeti odavde sa sobom VOE..tj, potvrdu da radim, gdje i za koga. To cu da zatrazim cim saznam za intervju jer stize brzo..za 2-3 dana po podnesenom zahtjevu.
Ipak.. muci me jedno pitanje...posto sam razvedena, na vjencanom (medjunarodnom) listu to i pise ali da li ce taj podatak biti dovoljan ili moram da prevodim cijelo originalno rjesenje o razvodu "U ime naroda" :1081:koje ima nekoliko stranica? Da li neko razveden je vec imao intervju da mi to moze reci ili neko zna zato sta zna, cuo od drugog? Jesam li nesto zaboravila spomenuti od dokumenata? Inace sam iz Bosne, znaci ..pravac Sarajevo:grin: Nazalost, nisam drzavljanin Srbije..imala sam zelju i planove ali kako sad stvari stoje aman od toga nece biti nista..valja se boriti za americko drzavljanstvo:grin: |
Taji, ne moras prevoditi nista od dokumenata za Bosnu i Srbiju, pisali smo o tome skoro i ne bacaj pare jer prevodi NE TREBAJU! Sacuvaj pare, jedino ako imas dokumenta na nekom trecem jeziku, znaci ne tvoj maternji i ne engleski, samo njih prevedes na eng.
Vidim kazes da radis negde vani nadam se da znas da ti treba potvrda o nekaznjavanju iz svake drzave gde si zivela duze od 6 meseci pa ako imas takav slucaj potegni to na vreme jer to zna da kasni. Sto se razvoda tice ne nosis vencani list koji je update-ovan razvodom vec OBAVEZNO resenje o razvodu "U ime naroda", koliko god ono stranica imalo. Znaci jos jednom, ne trebaju ti prevodi vec samo originali i obicne (ne overene) kopije dokumenata na engleskom, srpskom i bosanskom. Srecno:grin: |
E dobro xeg, ako sam razumjela dobro sta si mi rekao (ako nisam, starija teta pa mi nije ni zamjeriti:==D:) onda meni samo treba prevod diploma, uvjerenja o nekaznjavanju i "U ime naroda" sa srskog na engleski. Sto se tice drugih drzava, ja nisam nigdje drugo zivjela osim u Bosni nego samo radim na ugovor koji ne podrazumijeva i da se zivi ovdje jer kucna adresa ili ti mjesto zivljenja ostaje nepromijenjeno i kao takvo se i u kompaniji vodi.
Kod mene je specifican slucaj jer ja radim za amaricku kompaniju vec 11 godina i radim cijelo vrijeme u vojnim bazama. Prosla sam sve moguce skrininge kod vojske dok sam radila u Bosni (7.5 godina, svakih 6 mjeseci pod obavezno kao LN) i evo vec 3.5 godine kako sam u Iraku, na Bliskom istoku isto kao radnik americke kompanije ali ujedno i kao Army Contractor sto znaci da sam u njihovom sistemu odavno. Srecom, nema vise skrininga...bio je dovoljan samo jedan pred potpisivanje ugovora za Bliski Istok (status promijenjen sa LN na FN:1081:) I vizu sam dobijala za USA da mogu otici na proces za zaposljavanje za Irak jos 2005 godine. Jedino sam bila u Srbiji (Jugoslavija) 1992 oko 6 mjeseci kao izbjeglica ali mi za taj period americka vojska nikad nije trazila posebnu potvrdu o nekaznjavanju nego samo onu redovnu, iz Bosne jer izbjeglistvo mi ne prelazi preko 6 mjeseci.Mozda se taj period racunao kao jedna drzava jer tad to i jesmo bili. Pa sad neznam da li da potezem do Srbije ( i to kad dodjem kuci - kad saznam za intervju) pa to ganjam tad ili ne, sama neznam? |
kolja < 1000 Visa Granted
Seekimo 4xxx Visa Granted zed 49xx Visa Granted wrath: of:the:lich:king xxxx Visa Granted stizeljeto 5xxx Visa Granted tapih.hr 6xxx Visa Granted mvp977 95xx Visa Granted Olivera 10xxx Visa Granted dele506 10xxx Visa Granted tanik 1xxxx Visa Granted Veronika 11xxx Visa Granted DaneBGD 11xxx Visa Granted Dida 1xxxx Visa Granted Sloba_Kg 11xxx Visa Granted sunshine/xeg 14xxx Visa Granted vlatkojo 144xx Visa Granted Anci Komanci 15xxx januar/februar 15xxx 15xxx januar/februar mariags 15xxx februar Zivkovic_NIS 173xx mart PaulGarrett 17xxx mart steficacvek 17xxx mart Gringo 17XXX mart landlord 187xx mart Amerikanac2009 18xxx mart Misa 196xx mart zokipoki76 20xxx 28 april.................... moni/Neky 21xxx Macedonia Ohrid 21xxx jm2001 23xxx ddukuc 23xxx Wingreen 237xx Laki 23xxx Sandman 24xxx gox79 25xxx Daca ? (NL maj) marija78 ? (NL april/maj) Marija ? (ilegalac) Lili ? Sober ? __________________ |
15xxx 15xxx
mariags 15xxx su dobili vize. |
kolja < 1000 Visa Granted
Seekimo 4xxx Visa Granted zed 49xx Visa Granted wrath: of:the:lich:king xxxx Visa Granted stizeljeto 5xxx Visa Granted tapih.hr 6xxx Visa Granted mvp977 95xx Visa Granted Olivera 10xxx Visa Granted dele506 10xxx Visa Granted tanik 1xxxx Visa Granted Veronika 11xxx Visa Granted DaneBGD 11xxx Visa Granted Dida 1xxxx Visa Granted Sloba_Kg 11xxx Visa Granted sunshine/xeg 14xxx Visa Granted vlatkojo 144xx Visa Granted Anci Komanci 15xxx januar/februar 15xxx 15xxx Visa Granted mariags 15xxx Visa Granted zvezda 15xxx Visa Granted Zivkovic_NIS 173xx mart PaulGarrett 17xxx mart steficacvek 17xxx mart Gringo 17XXX mart landlord 187xx mart Amerikanac2009 18xxx mart Misa 196xx mart zokipoki76 20xxx 28 april moni/Neky 21xxx Macedonia Ohrid 21xxx jm2001 23xxx ddukuc 23xxx Wingreen 237xx Laki 23xxx Sandman 24xxx gox79 25xxx Daca ? (NL maj) marija78 ? (NL april/maj) Marija ? (ilegalac) Lili ? Sober ? |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:10. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.