- -
Dv-2019
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1879)
teodorinho |
16.05.2018 11:22 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lilia
(Poruka 72076)
A šta znači to što je neko pomenuo "veliki broj" "mali broj" i da li one koji su izvučeni kontaktira neko iz ambasade? Dobiju li neko obaveštenje o tome da su dobitnici? Izvinjavam se zbog višestrukih postova.
|
Ljiljo, nece ni meni, a taman sam se ponadala da cu da Vam budem srecne ruke, izbacuje gresku kao da nije unet pravilno CN,
Mozda da probate s izgubljenim CNom
|
Meni isto. Mislim da nešto sa mojom internet vezom ili laptopom nije u redu.
|
BetterFuture |
16.05.2018 11:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Branislav.bane
(Poruka 72081)
|
Branislave, Vi ste i prosle godine imali problem sa proverom. Dobijali ste istu poruku.... Kako ste na kraju proverili?
Desavalo je sa su clanovi prilikom prijave pogresno uneli svoje prezime ili su zamenili mesta imenu i prezimenu, odnosno upisivali ime u polju za prezime i obrnuto.
|
teodorinho |
16.05.2018 11:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Branislav.bane
(Poruka 72081)
|
Pogresno unet CN ili neki drugi podatak. Tako je i kod Ljilje, meni izlazi ista greska. Proverite jos jednom sve dobro. Da li ste broj prepisivali ili prebacili u pdf ili word?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik teodorinho
(Poruka 72082)
Ljiljo, nece ni meni, a taman sam se ponadala da cu da Vam budem srecne ruke, izbacuje gresku kao da nije unet pravilno CN,
Mozda da probate s izgubljenim CNom
|
Hvala Vam na pokušaju. Naravno, pokušala sam i sa izgubljenim CN i isto dobijam, samo na plavoj podlozi. :grin: Information not valid. Možda narednih dana. Hvala na lepim željama, zaista, i ja Vama želim svu sreću.
|
teodorinho |
16.05.2018 11:31 |
Citat:
(Poruka 72083)
Meni isto. Mislim da nešto sa mojom internet vezom ili laptopom nije u redu.
|
Meni izbacuje istu gresku kad unesem Vase podatke. Nema to veze sa internetom, probajte da kliknete na Forgot Confirmtion Number, pa unesite podatke Vase i kad Vam posalju, proverite da li ste sve dobro sacuvali
Moze da bude jos jedna stvar, ali se iskreno nadam da gresim. Da li ste se mozda prijavili u onoj turi koja je ponistena?
|
Citat:
(Poruka 72087)
Meni izbacuje istu gresku kad unesem Vase podatke. Nema to veze sa internetom, probajte da kliknete na Forgot Confirmtion Number, pa unesite podatke Vase i kad Vam posalju, proverite da li ste sve dobro sacuvali
Moze da bude jos jedna stvar, ali se iskreno nadam da gresim. Da li ste se mozda prijavili u onoj turi koja je ponistena?
|
E to stvarno ne znam. Ne znam ni da je neka tura poništena. Kada se to desilo i kako da saznam da li sam "poništena"?
|
teodorinho |
16.05.2018 11:43 |
Citat:
(Poruka 72089)
E to stvarno ne znam. Ne znam ni da je neka tura poništena. Kada se to desilo i kako da saznam da li sam "poništena"?
|
Da li se secate kada ste se prijavili? Ne znam ni ja tacne datume, ali znam da je ponistena sigurno prijava koja je bila u prvoj polovini oktobra, i da je otvorena nova koja je trajala do 22.11 (taj datum sam zapamtila, jer mi je tad rodjendan)
|
BetterFuture |
16.05.2018 11:44 |
Citat:
(Poruka 72089)
|
Ako ste se prijavili pre 18.10.2017. onda je trebalo da ponovite prijavu, jer su imali tehnickih poteskoca i sve prijave do tog datuma su ponistene.
|
E pa to je, jer sam ja svoju prijavu sigurno pre 18. oktobra. Možda baš 17. jer mi je u kompjuteru slika koju sam poslala pod datumom 17. oktobar. Nema veze, nisam imala veliku nadu, jer kako sam već rekla, nema sreću u lutrijama ili igrama na sreću. Hvala svima i puno sreće vam svima želim.
|
Tačnije, slika koju sam stavila u prijavu mi je pod datumom 7. oktobar. Dakle, sigurno poništena.
|
teodorinho |
16.05.2018 12:02 |
Citat:
(Poruka 72096)
Tačnije, slika koju sam stavila u prijavu mi je pod datumom 7. oktobar. Dakle, sigurno poništena.
|
Bas mi je krivo zbog Vas. :(
Nekako mi lakse za nas sto nismo izvuceni....
|
neko je ovde skoro spomenuo da se kvota od 50,000 koristi i obuhvata sve clanove porodice koji idu sa dobitnikom ?
Da li je to sigurno tako ? Moze neki link ?
|
Sigurno je tako. Deli se tj. ukupna kvota je 50.000. 1 viza = 1 čovek. Dakle ako je neko singl, dobija jednu vizu, a ako je u braku i ako ima troje dece npr. dobija pet viza.
|
svetlana33 |
16.05.2018 12:38 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 72098)
neko je ovde skoro spomenuo da se kvota od 50,000 koristi i obuhvata sve clanove porodice koji idu sa dobitnikom ?
|
Da, ja sam napisala..javit ću čim pronađem link, jer sam juče čistila hard i sve linkove mi je pobrisalo :suure:
|
svetlana33 |
16.05.2018 13:07 |
Citat:
(Poruka 72098)
|
Evo ovde se u suštini jednostavnije objašnjava princip lutrije , i ovo što pitaš .. pa preporučam svima koji još imaju nedoumica da čitaju, pa ako treba i dalje proučavaju internet..
http://britsimonsays.com/dv2018-sele...ers-published/
|
Ko zna, mozda je smanjena kvota za nas iz RS i da je zato malo ljudi koji se javljaju kao dobitnici. Znam da je ove godine bilo cupavo za J1 vizu (Work and Travel program) zbog sve veceg broja ljudi koji ostaju u USA. Imaju sve vise i vise imigranata iz RS i mozda su malo zakinuli na GC.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik svetlana33
(Poruka 72101)
|
vidim.
Meni je zvucalo u prvi mah cudno jer ja sam razumeo da oni traze 50000 DOBITNIKA, a da se onda njihova pratnja ne racuna. Nekako to mi je bilo logicno.
Kad onda bolje razmislim to sto igrate sa suprugom ne doprinosi vecoj sansi...
|
BetterFuture |
16.05.2018 13:31 |
Citat:
(Poruka 72098)
|
Da, tako je.
Na Forumu postoji odgovor na ovo pitanje kao i na mnoga druga, koja ce Vam se vremenom sama nametnuti. Lagano u citanje i podelite i Vasa iskustva da bi nam Forum bio bogatiji kvalitetnijim sadrzajem.
|
Citat:
(Poruka 72097)
Bas mi je krivo zbog Vas. :(
Nekako mi lakse za nas sto nismo izvuceni....
|
Ma sve je u redu! Kažu da iz Srbije ode 200-250 ljudi svake godine. Ko god da dobije tu mogućnost, neka mu je od srca sa srećom, a i svima vama koji to želite u narednim godinama. :bigkiss:
|
svetlana33 |
16.05.2018 13:44 |
Citat:
(Poruka 72104)
vidim.
Meni je zvucalo u prvi mah cudno jer ja sam razumeo da oni traze 50000 DOBITNIKA, a da se onda njihova pratnja ne racuna. Nekako to mi je bilo logicno.
Kad onda bolje razmislim to sto igrate sa suprugom ne doprinosi vecoj sansi...
|
Ako odaberete možete da igrate sa suprugom, svakako su tada vaše šanse duplo veće nego kod samaca, tako što imate pravo na 2 zasebne prijave za svakog supružnika. :)
|
svetlana33 |
16.05.2018 14:11 |
izvinite lapsus,da netko pogrešno ne shvati - po jedna prijava po supružniku, tj ukupno 2 prijave po porodici.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik svetlana33
(Poruka 72108)
izvinite lapsus,da netko pogrešno ne shvati - po jedna prijava po supružniku, tj ukupno 2 prijave po porodici.
|
da da razumeo sam, ali moj rezon je sledeci.
Pretpostavimo da ima dosta mladih ljudi koji ce aplicirati sami. Ali zato ima dosta parova, a ima i onih koji imaju jos i decu i to sigurno premasuje broj samaca. Tako da pojacanje koje vam donosi supruznik u smislu dupliranja sanse na kraju biva ofsetovano od strane drugi parova, dece... koji kao sto smo videli nemilice trose kvotu.
Npr. ajde recimo da u Srbiji dele 10 GC, a ja sam bas broj 10. Ako su ispred mene sve samci ja cu doci na red, ali ako sam broj 2 a ispred mene su muz iz ena sa 8 dece, bye bye GC. Tako sam razumeo da kazete ?
|
Neki ljudi su mi se obratili sa pitanjima na pp, pa evo da im odgovorim posto nije nista tajna, a neka bude korisno i drugima bas kao sto su i meni drugi koristili.
Ja sam prvi put cuo za DV tamo negde 2000, ali nisam ga igrao. Tada je to islo nesto preko agencija i u srusenoj drzavi meni je to sve zvucalo kao neki scam.
Zatim 12.03.2003. negde oko 13 casova ja sam cvrsto resio da odem iz Srbije i da se vise ne vracam cak ni kao turista i na zalost danas sam video da sam doneo pravu odluku. Kazem na zalost jer mi je ipak zao zemlje i ljudi koji se pate u njoj, ali sta da se radi...
Zivim u jednoj zapadnoj EU zemlji gde sam odavno drzavljanin i imam sve papire. Sredjujuci papire i razvojem interneta malo sam proucavao i sanse za odlazak u Ameriku. Znaci da imigriram iz imigracije :==D:
I bas tamo negde 2009 cuo sam da je jedan moj drug otisao u Ameriku i kad sam pitao kako, on kaze dobio je na DV. I ja sam 2010 resio da probam srecu, ali sam zaboravio rok za prijavu. Tako prvi put sam igrao 2011 ali potpuno opusteno jer sam bio zadovoljan zvivotom i hteo sam da probam nesto novo.
Mislim da sam propustio jos jednom lutriju tako da nekih 5-6 puta sam igrao. A sad u aprilu dobio sam jednu Americku stipendiju za strucno usavrsavanje, ali sam ipak cekao da vidim DV2019 i sad posto nisam izabran idem da izvadim vizu. GC je strasna stvar, ali lutrija je lutrija.
|
svetlana33 |
16.05.2018 14:50 |
Citat:
(Poruka 72109)
da da razumeo sam, ali moj rezon je sledeci
Npr. ajde recimo da u Srbiji dele 10 GC, a ja sam bas broj 10. Ako su ispred mene sve samci ja cu doci na red, ali ako sam broj 2 a ispred mene su muz iz ena sa 8 dece, bye bye GC. Tako sam razumeo da kazete ?
|
Upravo kako ste napisali, s tim da je suviše nategnuto da će biti takav slučaj, ali niti slučaj tolikih samaca, jer se parovi više odlučuju za odlazak. Al shvatam to ste namerno dali kao primer..Prevideli ste i mogućnost kada samac aplicira, ali do intervjua još ubaci i verenicu/ka, koja do tada postane suprug/a :==D:
Ako je nekome uteha ja sam single entry bez dodataka..dakle uvek za nekog od nas postoje -uslovno rečeno- za "zeru" slabiji izgledi..:kisa:
|
Prvi put ucestvujem u lutriji i X2 HAS NOT BEEN SELECTED
|
MilicaBB |
16.05.2018 15:19 |
Moj case number je oko 30 hiljada i nesto.. kolike su mi sanse da to bude okej? :)
|
Citat:
(Poruka 72109)
|
Da, ali ne dobiju svi izvučeni vizu. Neko odustane odmah i ne pošalje uopšte DS260 obrazac, neko ne dođe na intervju, nekog odbiju itd.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 72114)
Da, ali ne dobiju svi izvučeni vizu. Neko odustane odmah i ne pošalje uopšte DS260 obrazac, neko ne dođe na intervju, nekog odbiju itd.
|
neko mozda i ne proveri. Ja sam cini mi se 2013 tek na jesen setio da prekontrolisem broj i da sam bio izvucen prosao bi mi bio voz za prvu kovertu.
|
svetlana33 |
16.05.2018 15:55 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilicaBB
(Poruka 72113)
Moj case number je oko 30 hiljada i nesto.. kolike su mi sanse da to bude okej? :)
|
Šanse uvek postoje..ovisi o mnogo parametara kako će stvari da krenu i rešavaju se za 2019 godinu..možete pratiti na ovom forumu kako je to sa DV2018 slučajevima, kod njih je ove godine malko zapelo :confused: ali ništa ne mora da znači čak i ako ove godine ne stignu do vašeg broja, nikako ne mora da bude isto i dogodine...
Zapravo gledano unatrag više je bilo godina kada su svi stigli nego ovih kada nisu..
Nažalost to se uvek zna tek pred sami kraj, i nezahvalno je išta predviđati..:no::dedica1:.
Puno sreće, i samo polako opušteno :1072::srbinprv:
|
svetlana33 |
16.05.2018 16:04 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mydream
(Poruka 72112)
Prvi put ucestvujem u lutriji i X2 HAS NOT BEEN SELECTED
|
Dobrodošli na forum mydream..:beer:..Svi smo ovde u sličnom "sosu" , ali je utoliko lepše podeliti i radost i malo razočaranja...pola-pola...:;D:
ovo je tek početak velike avanture i videćemo kakve nam je karte kroz godine izabrala sudbina
..Neka vam se "dream" što pre i ostvari :bravo:
|
razvoj interneta cini prijavu sve laksom i laksom, ja sam prvi put 2011 bio prilicno namucen kropovanjem slike.
Pretostavljam da ce to doprineti da se sve vise i vise ljudi pocne prijavljivati, a to sigurno nije dobro za aspirante.
|
Andrew Wiggins |
16.05.2018 17:05 |
Has not been selected nazalost, treca prijava :smrc:
Nesto nerealno malo dobitnika se javlja na forum ove godine. 4oro ako se ne varam. Bilo je mozda malo vise nakon jednog dana prosle godine ali nesto mi nelogicno. Trebalo bi da se javilo 10-20 do sad.
|
krempita |
16.05.2018 17:16 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins
(Poruka 72119)
Has not been selected nazalost, treca prijava :smrc:
Nesto nerealno malo dobitnika se javlja na forum ove godine. 4oro ako se ne varam. Bilo je mozda malo vise nakon jednog dana prosle godine ali nesto mi nelogicno. Trebalo bi da se javilo 10-20 do sad.
|
To sam i ja rekla još pre par postova unazad. Gde su ti ljudi uopšte, da li je moguće da je tako malo izvučenih?!
Možda se stide da sa nama podele radosnu vest
|
Andrew Wiggins |
16.05.2018 17:28 |
^
nije stid sigurno u pitanju :==D:
Nesto mi se vrzma po glavi da nisu za nas smanjili dosta broj izvucenih ove godine.
Tipa sa 350 na 150.
|
svetlana33 |
16.05.2018 17:54 |
Citat:
(Poruka 72118)
razvoj interneta cini prijavu sve laksom i laksom, ja sam prvi put 2011 bio prilicno namucen kropovanjem slike.
Pretostavljam da ce to doprineti da se sve vise i vise ljudi pocne prijavljivati
|
To je itekako moguće ..pojednostavljen postupak apliciranja svakako utiče...
ono što mene konkretno čudi jest da nema nitko da je izvučen iz Makedonije,
uvek je odatle bilo bar nekoliko forumaša? :no:
A kako sam pročitala, ako ne grešim, stalno raste broj prijava..što bi trebalo da rezultiše i većim kvotama po državi.
Ja lično sam uverenja, koje uopšte ne mora da bude tačno, da većina prijavljenih aplicira iz USA, pa verovatno prate neke druge forume, ili ih i ne trebaju..ne znam zaista :blink:
|
I peti put Has not been selected :no: Igramo se na jesen ponovo... Mozda bas 6 prijava bude srecna :obrva:
|
Znaci to je problem, prijavio sam se 07.10. , a nisam drugi put. Ne mogu da verujem.
|
JelenaTeodora |
16.05.2018 18:21 |
has not been selected
Provjerila danas i nisam izvucena. Da li je moguce da me u medjuvremenu izvuku i da li da nastavim da pokusavam sa provjerom ili je to to? :smrc:
|
milancelic88 |
16.05.2018 18:42 |
Has not been selected...Prvo izvlacenje... Idemo dalje, pokusavamo i sledece godine :) Puno srece svima koji jos nisu proverili :)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:35. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.