ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

magy 29.11.2006 21:02

Link za sve one koji zele vise informacija o poslu u USA, ceni, konkretnoj ponudi i potraznji (sa adresama i telefonima poslodavaca) sortirano po poslovima i gradovima:
http://jobmarket.nytimes.com/pages/jobs/?excamp=GGJMfindingemploymentinnewyork

srdjevic 29.11.2006 22:35

Ej Magy, pa nemoj da prodajes kompjuter! Pa odakle ces da ucestvujes u diskusiji onda? ;-)

Goran 30.11.2006 01:38

Tanja kadesi te nema dane ima nesto novo kaj tebe.

Mikle 30.11.2006 13:46

@Apatin025

Vidi ovako.. ja sam dobio prvo pismo iz KCC kad sam jos bio momak mlad.. jos uvek nisam bio ozenjen ali je to bilo u planu.U medjuvremenu sam se ozenio i kad sam dobio drugo (pozivno) pismo pozvao sam ambasadu i rekao im da hocu i suprugu da ukljucim u proces dobijanja vize. To uopste nije bio problem.. rekli su mi da svratim do ambasade, da odnesem vencani list i da pokupim formulare za nju. U ambasadi su mi rekli da i ona dodje na razgovor iako do tada u celom procesu nije navedena kao dobitnik ili kao neko koga bih ja poveo u USA.
Ono sto je mozda pravi odgovor za tebe je ustvari to, da sam u ambasadi video celu porodicu (otac, majka i cetvoro dece) koji su dosli na razgovor.. ocigledno je da moraju svi clanovi porodice da dodju.. e sad, najbolje je da pozoves ambasadu i da ih pitas da li moraju svi da dodju.. narocito ako su klinci jako mali.. ono sto znam je da svi clanovi porodice moraju da odu na lekarski pregled i da se ta dokumentacija mora dostaviti ambasadi. Sto se tice placanja, mislim da je magy upravu, odnosno da moras da platis takse za sve clanove porodice po 755 dolara...
Ono sto su mi rekli kad sam preuzeo vize je da clanovi porodice ne moraju da dodju zajedno sa nosiocem vize, ali ne mogu da udju u USA pre tebe (ako si nosioc vize odnosno dobitnik na lutriji)..

Mikle 30.11.2006 13:51

@magy

hmm.. na uverenju ne pise mesto boravka vec samo da u kaznenoj evidenciji mupa imas ili nemas osudjivanost po krivicnoj osnovi.. ako imas uverenja iz oba mup-a (srbije i bosne) onda je to sasvim dovoljno..
pozdrav

tanja 30.11.2006 16:28

nema goran nisto!
Ke cekame uste!

magy 30.11.2006 21:18

@Meelosh :)
Imam ja toga ko drva (PC-a) kad bih SVE prodao nebi bilo problema za lovu ali..:( (Imam radnju PC shop/servis)
@MIKLE HVALA na odgovoru!
p.s. Ljudi, uhvatio sam sebe da u zadnje vreme prvo otvaram ovaj forum pa onda proveravam svoj mail !?

Apatin025 30.11.2006 22:00

---- Opet ja...

Hvala Mikle, sad mi je nešto jasnije !!! Ali ono što si rekao moja familija može doći u SAD i posle mene ali kako kada ja imam u svom pasošu jednu zajedničku vizu a ja sam Već, npr. 2 meseca u SAD !?!? Ili moram da se vratim po njih pa da zajedno idemo !?!?! Izvini, ali može li se to nekako razjasniti ! Znači, moramo doći svi na razgovor koje sam prijavio na sajtu/prijavi !?!?

Mikle 30.11.2006 22:37

@Apatin25
Ne dobijas samo ti vizu u pasosu.. Svi clanovi porodice ce imati u svom pasosu vizu samo sto ce se te vize razlikovati u sledecem..
Ti, kao nosilac vize dobijas DV1 vizu a ostali DV2 i kod njih ce i na vizi i na kovertama koju ce vam dati u ambasadi pisati da oni mogu da udju samo u slucaju da su sa tobom ili da si ti vec tamo.. Inace, to ce ti reci i sluzbenik na salteru. Pretpostavljam da je to tako reseno da bi u slucaju porodice ili para, onaj koji je izvucen na lutriji mogao da ode prvi i tamo mozda pronadje posao, stan ili sta god, pa da onda ostali clanovi porodice mogu da dodju..
Pozdrav

srdjevic 01.12.2006 06:31

Tačno tako Mikle! SAMO: čudi me da niko ne pominje kovertu! ;-)

Dobijete u ambasadi kovertu (moja bila žuta sa jednom ivicom isečenom da se vidi koliko je papira unutra) u kojoj su SVI VAŠI PAPIRI! U njoj su originali i prevodi koje oni po pravu (piše tamo) zadržavaju! Svako dobije svoju, i na nju je sa spoljne strane zakačen vaš ceo info iz lutrije, tj. imigrantski deo, sa sve slikom. To je zato što možete da uđete u USA i preko Meksika ako hoćete, tj. na bilo kom port of entry (graničnom prelazu) pa da uvek ide lokalnoj službi nadležnoj za taj reon. ;-)

@magy: hahaha, znam kako ti je care, i ja sam bio u istom "blatu"! :-D Nego, ti si mi neki komplement? Ti u hardveru? ;-)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:53.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.