ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ds260 - 2020 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2004)

Sims 27.10.2019 17:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 78830)
Mislim da ovdje imas instrukcije: https://www.uscis.gov/system/files_f...pdf?download=1

Ne znam sta da vam kazem, uglavnom cini se da nije dobro... Iskreno, ako se ovo sve usvoji odustacu veoma lako :grin:

Ukoliko ja dobro shvatam, mislim da je odluka o Public Charge-u privremeno suspendovana.

Citat:

Visas: Ineligibility Based on Public Charge Grounds

On October 11, 2019, the Department published an interim final rule that amends 22 CFR 40.41, Ineligibility Based on Public Charge Grounds, including the addition of certain definitions, for public charge, public benefit, alien's household, and receipt of public benefit.

Although the effective date of the interim final rule is October 15, 2019, the Department will not implement the rule until the use of a new form for information collection is approved by the Office of Management and Budget. On October 24, 2019, the Department published a 60-Day Notice of Proposed Information Collection for its Public Charge Questionnaire, which is a necessary step to have the new information collection approved.

Visa applicants are not requested to take any additional steps at this time and should attend their visa interviews as scheduled. We will inform applicants of any changes to current visa application procedures.
Sto se tice Proclamation-a on Healthcare, mislim da ce to ostati. Ostaje nejasno sta ce tacno biti dovoljno prikazati za vreme intervjua. Ako se bude islo sa opcijom zdravstvenog osiguranja sa visitorscoverage sajta, pitanje je da li ce biti dovoljno prikazati samo "quotes" kao dokaz da smo svesni cinjenice da moramo imati odredjeno zdravstveno osiguranje ili ce se morati uplatiti pre intervjua i onda za vreme intervjua pokazati dokaz da smo to obezbedili. Mada, mislim da je moguce otkazati osiguranje sa ovog sajta ukoliko se to odradi pre naznacenog datuma pocetka istog. U tom slucaju se naplacuje odredjena naknada u visini $50.

Zao mi je ljudi kojima je intervju u novembru sto raspolazu sa veoma malo informacija.

neus 20.11.2019 15:29

Trazih malo po forumu al ne mogah pronaci odgovor.
Dobijamo li mi neki e-mail kada KCC obradi DS-260? Kako mozemo provjeriti status toga?
Znam da na onaj mail za dokumenta odgovaraju u periodu od 3-6 nedjelja. Da li je ista praksa i za DS-260?

marko1995 20.11.2019 15:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik neus (Poruka 79092)
Trazih malo po forumu al ne mogah pronaci odgovor.
Dobijamo li mi neki e-mail kada KCC obradi DS-260? Kako mozemo provjeriti status toga?
Znam da na onaj mail za dokumenta odgovaraju u periodu od 3-6 nedjelja. Da li je ista praksa i za DS-260?

Tamo gdje si ispunio DS-260 kada misem predjes na "COMPLETED" piše: "The IV Application (Form DS-260) has been submitted for this applicant. It will be reviewed when you have submitted all supporting documentation."

Pretpostavljam da će nas obavijestiti nakon 3-6 nedjelja u jednom mejlu da su i dokumenta i DS-260 u redu... Mi viši brojevi vjerovatno nećemo još dobijati nikakve potvrde jer su "važniji" ljudi koji su trenutno ispred nas, ali imamo pravo nakon 6 nedjelja kontaktirati ih i zatražiti potvrdu da je sve OK... :bravo::==D:

PearCookie 20.11.2019 15:48

U mom slučaju je prošlo 60 dana izmedju slanja DS-260 i njihovog odgovora da je zahtev obradjen i da im pošaljem dokumenta. Potom je prošlo malo preko 3 nedelje, i javljeno mi je da su obradili dokumenta i da pratim kada moj broj stiže na red.

neus 20.11.2019 15:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 79093)
Tamo gdje si ispunio DS-260 kada misem predjes na "COMPLETED" piše: "The IV Application (Form DS-260) has been submitted for this applicant. It will be reviewed when you have submitted all supporting documentation."

Pretpostavljam da će nas obavijestiti nakon 3-6 nedjelja u jednom mejlu da su i dokumenta i DS-260 u redu... Mi viši brojevi vjerovatno nećemo još dobijati nikakve potvrde jer su "važniji" ljudi koji su trenutno ispred nas, ali imamo pravo nakon 6 nedjelja kontaktirati ih i zatražiti potvrdu da je sve OK... :bravo::==D:

Pa kontam i to, da ima bitnijih ispred nas :==D:
Sa druge strane, mislim da nebitno o visini broja, ukoliko obrade formu+dokumenta, odgovor bi morali poslati.
U svakom slucaju, cimacu ih za 6 nedjelja (s obzirom da su praznici dacu im taj period pa kontaktirati u januaru ako ne dobijem nikakav odgovor dotad)

2020EU10XXX 27.12.2019 22:04

Pozdrav, imam pitanje u vezi ispunjavanja obrasca ds260. Naime, nisam sigurna koje adrese stanovanja navesti za sebe i supruga, te datume na kojima smo boravili na tim adresama. Posljednjih nekoliko godina stanujemo na trenutnoj adresi, no tek smo nedavno na istoj prijavili prebivalište i stavili tu adresu na dokumente (nakon što smo se vjenčali), a do sada sam ja bila prijavljena na adresi svojih roditelja, a suprug na adresi na kojoj nije niti živio, već je prije preseljenja u zajednički stan u kojem smo sada živio s roditeljima na njihovoj adresi na kojoj nije bio prijavljen. Bi li trebali u obrazac upisati adrese i vrijeme življenja na istima prema stvarnom stanju ili onako kako smo bili prijavljeni kod Ministarstva unutarnjih poslova i kako nam je bilo upisano na osobnim iskaznicama? Hvala na odgovoru!

slucajni_prolaznik 28.12.2019 00:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik 2020EU10XXX (Poruka 79220)
Pozdrav, imam pitanje u vezi ispunjavanja obrasca ds260. Naime, nisam sigurna koje adrese stanovanja navesti za sebe i supruga, te datume na kojima smo boravili na tim adresama. Posljednjih nekoliko godina stanujemo na trenutnoj adresi, no tek smo nedavno na istoj prijavili prebivalište i stavili tu adresu na dokumente (nakon što smo se vjenčali), a do sada sam ja bila prijavljena na adresi svojih roditelja, a suprug na adresi na kojoj nije niti živio, već je prije preseljenja u zajednički stan u kojem smo sada živio s roditeljima na njihovoj adresi na kojoj nije bio prijavljen. Bi li trebali u obrazac upisati adrese i vrijeme življenja na istima prema stvarnom stanju ili onako kako smo bili prijavljeni kod Ministarstva unutarnjih poslova i kako nam je bilo upisano na osobnim iskaznicama? Hvala na odgovoru!

Imali smo slican slucaj, prijavili stvarno stanje, nije bilo nikakvih problema.

neus 02.01.2020 17:04

CEAC podaci konacno dostupni :D

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY20.html

Lazar90 02.01.2020 18:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik neus (Poruka 79237)
CEAC podaci konacno dostupni :D

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY20.html

Jel moze malo pojasnjenje za ovce kao sto sam ja ? U sta gledamo i sta je sta :) :drool:

allenton 02.01.2020 20:20

postoji li mogućnost da se obriše osoba koja je dodana u ds 260 npr. žena ili dijete?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:58.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.