ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1573)

grabovac84 26.06.2015 13:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zokica76 (Poruka 55418)
Ja sam popunio i poslao DS u nedelju i jos mi nikakva potvrda od njih nije stigla,odnosno nista mi na email nije stiglo od njih. Da li je neko imao slicnu situaciju,odnosno da li odmah stize potvrda od njih da su primili prijavu?

Od njih ne stize apsolutno nista....ako si poslao to je to....kada udjes tamo u ds260 treba da ti pise COMPLETED to znaci da si uspesno poslao formular.....Jedini mail od njih ces primiti kada ti zakazu intervju i to ce ti pisati da je doslo do promene u tvom slucaju i da proveris na onoj adresi gde si konkurisao i tamo ti onda pise kada je intervju....ali zavisno od tvog Case Number a ce ti i zakazati intervju.....

Zokica76 26.06.2015 17:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 55419)
Od njih ne stize apsolutno nista....ako si poslao to je to....kada udjes tamo u ds260 treba da ti pise COMPLETED to znaci da si uspesno poslao formular.....Jedini mail od njih ces primiti kada ti zakazu intervju i to ce ti pisati da je doslo do promene u tvom slucaju i da proveris na onoj adresi gde si konkurisao i tamo ti onda pise kada je intervju....ali zavisno od tvog Case Number a ce ti i zakazati intervju.....

Ok. Hvala. Nije mi svejedno,kad ne stize nista :grin: pozzzzz

massa89 26.06.2015 18:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik massa89 (Poruka 55404)
Jedno pitanje sada. Pročitah celu temu, ali nisam našao odgovor/pitanje.

U DS-260 ima polje: Full Name in Native Alphabet.

Da li ste pisali ime i prezime ćirilicom ovde? Meni u pasošu piše ime i prezime latinicom, pa nisam siguran da li treba ćirilicom ili latinicom. :blink:

Može neko samo da mi kaže kako ste pisali ovde, ćirilica/latinica?

miga 26.06.2015 20:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik massa89 (Poruka 55425)
Može neko samo da mi kaže kako ste pisali ovde, ćirilica/latinica?

Jas sam upisala ćirilica, jer ima razlika u slovima. U svim dokumentima iz Makedonije koje ce videti kasnije (na intervju) moje ime i prezime bice ili na ćirilicu ili na latinicu kao u pasosu.
Ne znam koliko je ovo tacno, ali je meni bilo logicno :)

nololoth 27.06.2015 15:33

Zdravo
Sakam da prasam koi se sansite da dobijam studentska viza dodeka cekam za intervju? Apliciram na master studii i ako me primat dali moze posle koga veke ke bidam vo SAD da odam na intervju za zelenata karta. Patem case number mi e okolu 17000, dali ova znaci deka ke me viknat na intervju uste ovaa godina?

markoni 27.06.2015 22:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 55398)
Evo probao sam sve fore sto se tice stampanja.......ja sam slao tu stranu na mail sebi i nije mi stigla....ali nemoj da se mucis jer u svakom trenutku mozes uci ponovo i odstampati tu stranu to sam tek juce provalio....kada udjes tamo u ds formular imas gore opciju iv application pa onda ti izbaci tvoje ime gde na kraju imas view....kada to pritisnes onda ti se otvara pregled tvoje forme ali gore u desnom uglu imas opciju SIGN.....kada tu udjes ulazi ti automatski na tu stranu koju treba da stampas......Eto toliko....:grin:

Hvala :)

Znaci od tri jezicka u DS-u (Complete, review sign) kada sam zavrsio process, ja uvek naknadno mogu uci u jezicak sign i odstampati tu stranu (nakon sto sam "potpisao") koja mi treba u papirnom obliku odatle... tako da stampanjem te strane nema potrebe zuriti... ps. koliko je tu strana u pitanju?

a kada mi na mail stigne zakazan datum za intervju, onda odstampam i tu stranu (za par meseci kada zakazu)...

jedino mi niko ne rece kada bih se orjentaciono mogao nadati datumu... moj case number pocinje ovako nekako:

2016EU00023XXX :)

grabovac84 28.06.2015 09:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 55432)
Hvala :)

Znaci od tri jezicka u DS-u (Complete, review sign) kada sam zavrsio process, ja uvek naknadno mogu uci u jezicak sign i odstampati tu stranu (nakon sto sam "potpisao") koja mi treba u papirnom obliku odatle... tako da stampanjem te strane nema potrebe zuriti... ps. koliko je tu strana u pitanju?

a kada mi na mail stigne zakazan datum za intervju, onda odstampam i tu stranu (za par meseci kada zakazu)...

jedino mi niko ne rece kada bih se orjentaciono mogao nadati datumu... moj case number pocinje ovako nekako:

2016EU00023XXX :)

Sto se tice prvog dela pitanja tako je, nema potrebe da zuris.To je samo jedna strana.
Sto se tice maila sa zakazanim interview om, dobices samo mail u kome ti kazu da je doslo do promene u tvom slucaju i da proveris opet onu stranu gde ti pisalo da si selektovan za lutriju, s tim sto ti sad tamo pise da ti je zakazan interview, gde, u koliko sati kog datuma.To takodje stampas i takodje mozes da stampas kada hoces i takodje samo jedna strana.
A po tvom CN trebalo bi da dodjes na red u Martu Aprilu sledece godine.

kuki 28.06.2015 12:59

Da li u vezi jezika treba upisati i "Serbian" iako mi je upravo to maternji, obzirom da pise "List the languages that you speak and/or read" (ne pise navesti jezike koje mozes govoriti i/ili citati izuzev maternjeg)... a da li treba navoditi ostale nase jezike (Croatian, Bosnian, Montenegrin) obzirom da svaki od njih ima kao neki status zasebnog jezika sada... a u sustini ko zna jedan od njih, svakako zna i sve ostale... kako ste naveli vi koji ste uspesno vec dobili G.C.

Na diplomi i svedocanstvima srednje skole mi pise:

Za ime skole - Gimnazija

za sediste - u Obrenovcu...

Znaci za naziv skole na svedocanstvima i diplomi mi pise samo "Gimnazija", a na zvanicnom sajtu te skole i svim drugim mestima pise da se zove "Gimnazija u Obrenovcu" kao naziv skolske ustanove... pa ne znam da li za naziv institucije treba da stavim "Gimnazija" (kao na diplomi) ili "Gimnazija u Obrenovcu" kao na svim ostalim mestima sto pise...

(pretpostavljam da se za pocetni datum uzima 1. septembar prvog razreda npr., a za krajnji datum diplomiranja posle zavrsenog cetvrtog razreda, koji stoji na diplomi, znaci negde u junu).

Danica 28.06.2015 13:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kuki (Poruka 55434)
Da li u vezi jezika treba upisati i "Serbian" iako mi je upravo to maternji, obzirom da pise "List the languages that you speak and/or read" (ne pise navesti jezike koje mozes govoriti i/ili citati izuzev maternjeg)... a da li treba navoditi ostale nase jezike (Croatian, Bosnian, Montenegrin) obzirom da svaki od njih ima kao neki status zasebnog jezika sada... a u sustini ko zna jedan od njih, svakako zna i sve ostale... kako ste naveli vi koji ste uspesno vec dobili G.C.

Na diplomi i svedocanstvima srednje skole mi pise:

Za ime skole - Gimnazija

za sediste - u Obrenovcu...

Znaci za naziv skole na svedocanstvima i diplomi mi pise samo "Gimnazija", a na zvanicnom sajtu te skole i svim drugim mestima pise da se zove "Gimnazija u Obrenovcu" kao naziv skolske ustanove... pa ne znam da li za naziv institucije treba da stavim "Gimnazija" (kao na diplomi) ili "Gimnazija u Obrenovcu" kao na svim ostalim mestima sto pise...

(pretpostavljam da se za pocetni datum uzima 1. septembar prvog razreda npr., a za krajnji datum diplomiranja posle zavrsenog cetvrtog razreda, koji stoji na diplomi, znaci negde u junu).

za jezik - moj muz je stavio samo Serbian & English
(mene nisu ni pitali, pih :==D:)

za naziv skole - puni naziv, dakle Gimnazija u Obrenovcu

u vezi datuma - da, to je to kako si rekao

ttt 30.06.2015 13:10

zdravo,

ne mi e jasno kako da odgovoram na prasanjeto do koj datum trae moeto posledno vrabotuvanje, zatoa sto jas sum vrabotena na neopredeleno vreme, a mora da se vnese datum. minatata godina na toa prasanje odgovaraa so "present", no sega nema takva moznost.

pozdrav,

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:23.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.