ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

roki_rd 27.04.2014 12:50

Bi sakal da gi prasam site sto bea na intervju. Dali e potrebno pokraj izvodot na rodenite da se nosi i DRZAVJANSTVO ?
Na oficialniot sajt ne pisuva nisto za toa, no sepak da si prasam. Pa dokolku slucajno go pobaraat da go imam

Ve molam dokolku nekoj znae da mi odgobori !!!!!!

noki 27.04.2014 14:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik roki_rd (Poruka 45117)
Bi sakal da gi prasam site sto bea na intervju. Dali e potrebno pokraj izvodot na rodenite da se nosi i DRZAVJANSTVO ?
Na oficialniot sajt ne pisuva nisto za toa, no sepak da si prasam. Pa dokolku slucajno go pobaraat da go imam

Ve molam dokolku nekoj znae da mi odgobori !!!!!!

Jas nosev drzavjansto ama ne mi bese potrebno. Obicno sakam da sum spremna i pretpazliva i sekogas nosam ekstra raboti, no vo ambasadata go preskoknaa toj dokument.

krle66 27.04.2014 23:20

Current ????

Društvo, bez obzira ,što sam par puta pitao ni SADA MI NIJE JASNO: šta uraditi ako objave CURRENT !? Zna li neko uopšte TAČAN ODGOVOR, na osnovu ličnog iskustva !! Ili ,svi:no: samo nešto nagađaju .!!!

gruja.kg.srb 28.04.2014 09:10

To je i mene zanimalo, posto ako uopste i dodjemo na red to ce biti u septembru u statusu "Current" ako do njega uopste i dodje, obzirom koliko je izvucenih ove godine za EU region. Ono sto sam procitao na stranim forumima i verujem da je tako je da i u statusu "Current" procedura ostaje ista kao i do sada, znaci cekas da ti se promeni status na njihovoj zvanicnoj stranici, tj. dobijes email od KCC-a da ti je promenjen status, ukucas konfirmacioni broj i dobijes ili datum intervjua sa daljim instrukcijama ili pismo sadrzine zao nam je vise srece drugi put :( Iskreno se nadam na niko od nas nece dobiti ovo drugo :)

sombrero 28.04.2014 13:03

Currently status u visa bulletin-u znaci da ima dovoljno slotova za sve preostale korisnike bar po proceni KCC-a, sad svako nek protumaci sta slobodna procena moze da znaci :). Svi mi sa visokim brojevima cekamo promenu statusa, a pretpostavljam bar je logicno da zakazivanje ide po rank(CN) brojevima redno.Posto je ova godina drugacija verovatno ce nam najbitnija informacija biti ona od 1.5 tj koliko je pobednika izvuceno, ako bude 125000 u prvoj turi mislim da ce nam biti bar malo lakse :)

roki_rd 28.04.2014 13:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 45118)
Jas nosev drzavjansto ama ne mi bese potrebno. Obicno sakam da sum spremna i pretpazliva i sekogas nosam ekstra raboti, no vo ambasadata go preskoknaa toj dokument.

Noki ti blagodaram za brziot odgovor !!!

Inaku i nie ke nosime drzavjanstvo za sekoj slucaj

pozz

mikagrubinen 29.04.2014 11:41

Imam jedno konkretno pitanje.

Žena mi je izvučena za green card i zajedno ćemo ići na intervju. Ja treba da popunim obrazac DS-230 i tu me zanima šta da popunim pod tačkom

34. Previous Military Service (Yes or No)

Služio sam civilnu vojsku 2008 godine, a sada je vojna obaveza u Srbiji ukinuta i znam da na razgovoru ne traže nikakve potvrde iz vojske.

Da zaokružim Yes ili No ? (Ako zaokružim Yes onda treba da se popune neka polja o rodu vojske, ranku koja ne postoje kad se služi civilno :) )

P.S. Kako da ubacim onaj "potpis" sa hronološki poredanim datumima kad se šta dešavalo. Kad je zakazan intervju, kad je bio lekarski..i sl.

West 29.04.2014 13:42

Dobro pitanje...ja sam isto razmisljala sta da stavim za svog supruga, koji je isto tako sluzio civilnu vojsku ali u BiH (Yes or No) ako budemo izvuceni :grin:

Znam da je prerano da o tome razmisljam, ali sta cu, ne mogu protiv sebe...

sombrero 29.04.2014 17:40

Za civilno sluzenje 34. Yes

Branch: civilian service
Rank/Position: N/A
Dates of Service: od datum -/to datum
Military Speciality: N/A

Tako sam ja stavio a i jos neki koji su vec zavrsili intervju.Poz

West 29.04.2014 18:38

E super, hvala puno na info. Ma ovaj forum je zakon :bravo:

Boki_Bg 30.04.2014 07:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg (Poruka 44976)
Kao prvo cestitke RBSMC!!! A sad nase iskustvo...
Mi smo danas imali intervju i bez problema mogao bih da kazem da je sve bilo kao sto je RBSMC naveo (bukvalno copy/paste). Tako da cu dodati samo par stvari... Mi smo odlozili viziranje na dve nedelje a razlog je sto sin (14 meseci) nije imao kovertu sa lekarskog. A razlog je vrlo prost - sin jos uvek nije primio vakcinu koja sleduje sa 13 meseci, posto je bio bolestan (i sad je na antibiotiku) a u medjuvremenu ova vakcina je u deficitu (citali ste po novinama/tv - jos jedna afera u nasem zdravstvu). Dogovorili smo da prvo sin primi vakcinu (nadam se u roku od 10 dana), odemo u Smiljanicevu po kovertu sa lekarskog, zovemo ambasadu i samo ja (nema potrebe da svi dolazimo) odnesem kovertu i pasose i oni ce da nam izdavju vize. Tako da sa sigurnoscu mogu reci da ako ispunjavate min uslove za dobijanje GC i da sve sto se naveli u formularima je istina sam intervju je formalnost!!!
Kao i RBSMC, i ja sam pitao konzula da li možemo odvojeno otici u USA (prvo ja a posle supruga i deca) i rekao je da to nije nikakav problem jer sam ja nosilac prijave. Pri tom smo u formularima koja smo slali u KCC naveli da idemo zajedno.

Juce sam bio opet u ambasadi I vize su u pasosima!!! Sin dobio vakcinu, otisao u Smiljanicevu oni upisali u karton, zvao ambasadu I dogovorili se kad da dodjem (samo sam ja isao nije bilo potrebe da idemo svi), predao pasose I sinov lekarski I sacekao 1.5h I pozeleneli!!!
Ljudi kao sto sam vec rekao ako ispunjavate minimalne uslove I ako je sve sto ste naveli u papirima tacno - intervju je formalnost!
Srecno svima...

West 30.04.2014 13:48

Boki_Bg svaka cast, cestitam i sve najljepse u novom zivotu. Jeste li odlucili gdje i kad idete? :papa: Imate li vec neke ponude za posao?

roki_rd 30.04.2014 17:49

Zdravo drustvo imam jedno pitanje

na Form I-134, Affidavit of Support na pitanje pod broj 1 dal treba stati moje ime ili ime na tog ko mi ispraca ova garantno pismo. Jer moj rodbina je napisao svoje ime tamo pa ako je to greska da ga ispravimo na vreme jer se blizi datumot na moeto intervju

Ako neko ima iskutvo sa ovo hteo bi da mi kaze

pozz

mikagrubinen 01.05.2014 18:49

sombrero HVALA.

Pošto mi je žena izvučena, a ja se šlepam uz nju :naughty: treba da podnesem DS-230. Planiramo da stavku:
10. "Permanent adress in the United States where you intend to live" - ostavimo praznu, tj. da napišem ono N/A jer ne znamo gde ćemo živeti, ali zato u stavci:
11. "Adress in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed." - smo naveli adresu mog druga koji živi u USA.

Čovek iz ambasade sa kojim smo pričali telefonom nam nije rekao da je potrebno da donesemo mail. Izgleda da je bitna samo ta adresa na koju će Green Card stići.

sonny_crockett 02.05.2014 19:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 45333)
sombrero HVALA.

Pošto mi je žena izvučena, a ja se šlepam uz nju :naughty: treba da podnesem DS-230. Planiramo da stavku:
10. "Permanent adress in the United States where you intend to live" - ostavimo praznu, tj. da napišem ono N/A jer ne znamo gde ćemo živeti, ali zato u stavci:
11. "Adress in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed." - smo naveli adresu mog druga koji živi u USA.

Čovek iz ambasade sa kojim smo pričali telefonom nam nije rekao da je potrebno da donesemo mail. Izgleda da je bitna samo ta adresa na koju će Green Card stići.

Ako nije potreban mail, to je super. Mada, ima jedan post u drugoj temi gde je neko pozvao ambasadu i osoba sa kojom je pricao mu je rekla da zvanicno ne treba, ali pored tih osnovnih dokumenata, konzul moze da trazi jos 501 papir, tako da sve zavisi od njegove dobre volje. Ali, kazu ljudi da je intervju samo formalnost ako ispunjavate osnovne uslove, odnosno 12 godina skole. Srecno svima! :)

Andy Capp 03.05.2014 14:35

поздрав старије колеге :)

извучен сам ове године, иако 8 година играм лутрију и преко 5 пратим овај форум, од момента када сам сазнао да сам напокон извучен, све информације које сам имао као да су излетеле из главе. конфузија, изненађење, шок, шта ли је већ.
углавном кренуо сам опет са прелиставањем форума, у овом случају ме занима конкретно да ли се на интервју носи диплома само средње школе или и сведочанства. прочитао сам свих 90 страна и видим да неко носи само диплому док други носе и сведочанства.
хвала унапред.

johnny_nyc 04.05.2014 07:19

inside@22 ima sutra interview u ambasadi u zagrebu, puno sreće druže i ovim putem i javi se obavezno poslije :)

Inside@22 04.05.2014 14:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 45582)
inside@22 ima sutra interview u ambasadi u zagrebu, puno sreće druže i ovim putem i javi se obavezno poslije :)

da,da obavezno se javim odmah poslje...
hvala druže na lijepim željama, a sad idem radit nešto da ne mislim na intervju... :D

daroni 05.05.2014 09:33

Jedno pitanje za sve koji su bili ili tek trebaju na intervju, sto se pozivnog pisma iz USA tice, u kom obliku treba da bude i koje podatke treba da sadrzi?

SRBghost 05.05.2014 09:51

Pomoc!!!

Ljudi u velikom sam problemu. Naime, izvuceni smo ove godine za GC, ali moja prijava je odbijena, a suprugina je prihvacena. E, sada, problem/pitanje je sledecie - da li u tom slucaju ja mogu da odem pre supruge i deteta? U suprotnom, mogu slobodno da se pohvalim da nam je buducnost zavrsena.

sonny_crockett 05.05.2014 09:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45662)
Ljudi u velikom sam problemu. Naime, izvuceni smo ove godine za GC, ali moja prijava je odbijena, a suprugina je prihvacena. E, sada, problem/pitanje je sledecie - da li u tom slucaju ja mogu da odem pre supruge i deteta? U suprotnom, mogu slobodno da se pohvalim da nam je buducnost zavrsena.

Kako mislis odbijena? Nisi izvucen ili su te odbili na intervjuu? Sto se tice prijave tvoje supruge, samo nosilac GC moze da ide pre ostalih, odnosno ona. Svi ostali dobijaju GC na osnovu nje.

sonny_crockett 05.05.2014 10:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik daroni (Poruka 45657)
Jedno pitanje za sve koji su bili ili tek trebaju na intervju, sto se pozivnog pisma iz USA tice, u kom obliku treba da bude i koje podatke treba da sadrzi?

Evo u ovom postu imas primer pozivnog pisma.

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=306

daroni 05.05.2014 10:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett (Poruka 45664)
Evo u ovom postu imas primer pozivnog pisma.

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=306

HVALA! :) I zaboravih jos jedno pitanje imam sto se tice vojske, da li treba ici do vojnog odseka ili samo vojna knjizica na uvid ili sta vec...Sluzio sam vojsku pa zato...?

sonny_crockett 05.05.2014 10:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik daroni (Poruka 45665)
HVALA! :) I zaboravih jos jedno pitanje imam sto se tice vojske, da li treba ici do vojnog odseka ili samo vojna knjizica na uvid ili sta vec...Sluzio sam vojsku pa zato...?

Nema na cemu :) Mozda bi bilo najbolje pitati ambasadu kad ti zakazu intervju.

SRBghost 05.05.2014 10:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett (Poruka 45663)
Kako mislis odbijena? Nisi izvucen ili su te odbili na intervjuu? Sto se tice prijave tvoje supruge, samo nosilac GC moze da ide pre ostalih, odnosno ona. Svi ostali dobijaju GC na osnovu nje.

Moja greska - ja nisam izvucen. Ovako je sada za mene sva prica zavrsena. Posto je mojoj supruzi "ogroman problem" da idemo svi zajedno kod njenog rodjenog brata, umesto da ja odem i obezbedim joj je***i dvorac u kojem bi mogla da vlada, i savrseno je spremna da upropasti i detetovu buducnost sa tim ponasanjem. Hvala puno na pomoci. Idem lepo sada da se nosim u tri lepe....

sonny_crockett 05.05.2014 10:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45667)
Moja greska - ja nisam izvucen. Ovako je sada za mene sva prica zavrsena. Posto je mojoj supruzi "ogroman problem" da idemo svi zajedno kod njenog rodjenog brata, umesto da ja odem i obezbedim joj je***i dvorac u kojem bi mogla da vlada, i savrseno je spremna da upropasti i detetovu buducnost sa tim ponasanjem. Hvala puno na pomoci. Idem lepo sada da se nosim u tri lepe....

Mozete otici zajedno i da se ona vrati odmah cim se prijavite za SSN i dobijete GC, sto obicno bude posle 2-3 nedelje.

SRBghost 05.05.2014 10:37

Zar ne mora da bude bez prekida 6 meseci u US pre prvog napustanja?
EDIT: U tom slucaju svi moramo da idemo tamo - ukljucujuci i dete? Milsim, super ako moze, ali to je u startu 5-6.000 USD za karte....
Jos kada bih ti rekao da nas sve ceka posao onog momenta kada se spustimo u NY.... Stvarno sam na ivici nervnog sloma....

sonny_crockett 05.05.2014 10:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45669)
Zar ne mora da bude bez prekida 6 meseci u US pre prvog napustanja?
EDIT: U tom slucaju svi moramo da idemo tamo - ukljucujuci i dete? Milsim, super ako moze, ali to je u startu 5-6.000 USD za karte....
Jos kada bih ti rekao da nas sve ceka posao onog momenta kada se spustimo u NY.... Stvarno sam na ivici nervnog sloma....

Ne. Viza koju dobijes na intervjuu ti traje 6 meseci i u tom periodu moras da odes u SAD da ne bi izgubio pravo na GC. Mozes ti i prvog dana da se vratis, cim ti "aktiviraju" green card. Mislim da je dovoljno da odete samo ti i zena, pa dete moze i kasnije. Ali ako vas ceka posao, ne vidim problem. Koji vam je broj? Odnosno u kom je rangu, posto je praksa da se ne pise ceo br. I iskuliraj malo, nije sve tako sivo :)

SRBghost 05.05.2014 11:44

Nas broj je 190xx. Ne znam sta da ti kazem.... Sve pokusavam da se smirim, ali nesto mi ne ide... Voleo bih da nam zakazu inervju 2016, do tada bi i ona shvatil akako nasi poslovi nista ne znace (koliko se lako bez njih ostaje)... Znaci, onog momenta kada se GC aktivir/dobije, moze se putovati napolje? Pretpostavljam da onda nije pametno biti duze od 6 meseci van USA....

sonny_crockett 05.05.2014 12:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45672)
Nas broj je 190xx. Ne znam sta da ti kazem.... Sve pokusavam da se smirim, ali nesto mi ne ide... Voleo bih da nam zakazu inervju 2016, do tada bi i ona shvatil akako nasi poslovi nista ne znace (koliko se lako bez njih ostaje)... Znaci, onog momenta kada se GC aktivir/dobije, moze se putovati napolje? Pretpostavljam da onda nije pametno biti duze od 6 meseci van USA....

Znaci imali ste vec intervju? Ili je to za 2015? Cim se prijavis za SSN ti mozes da izadjes iz Amerike. GC i SSN ti stignu na tu adresu koju si naveo i to je to. Pa nije pametno, ali pise da je dozvoljeno do godinu dana, sve preko toga znaci da moras dobiti re-entry permit, oko cega ne znam nista. Verujem da sve pise na travel.state.gov. E sad sto se ovog drugog tice, to moras sa suprugom da resis, tu ti ne mogu pomoci. :)

Ovde ti pise sve u vezi ostajanja van SAD-a nakon dobijanja GC: http://www.uscis.gov/green-card/afte...anent-resident

SRBghost 05.05.2014 12:26

Hehehehe.... Hvala ti brate moj. Ugnjavih te ja danas :) Nista lepse nego kada ti neko servira lepu dozu depresije rano ujutru :) Pokusavacemo da razgovaramo, pa sta nam Bog da. Inace, radi se o DV-2015, pa smo tek na pocetku procesa.

Hvala ti jos jednom na savetima i linkovima :)

sonny_crockett 05.05.2014 12:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45678)
Hehehehe.... Hvala ti brate moj. Ugnjavih te ja danas :) Nista lepse nego kada ti neko servira lepu dozu depresije rano ujutru :) Pokusavacemo da razgovaramo, pa sta nam Bog da. Inace, radi se o DV-2015, pa smo tek na pocetku procesa.

Hvala ti jos jednom na savetima i linkovima :)

Nema na cemu. Nisi ugnjavio, tu smo da pomazemo jedni drugima :) Imate jos vremena, 19. posaljite one formulare tj. popunite online, a intervju ce biti negde u martu, ako bulletin bude napredovao kao i ove godine. Tako da, tejk it izi i zeni pokazuj slike Kalifornije, Floride i ostalih finih mesta, pa mozda popusti :)

SRBghost 05.05.2014 12:49

Hehehehe. Bili smo mi vec dva puta u NY i njoj se svidelo (shopping pogotovo), sve to stoji, ali izgleda da je ovo malo krupniji korak za nju. Realno i jeste, hajde da kazemo, najkrupniji moguci korak, ali mene bi radovalo to da cu konacno biti sa rodjenim bratom i da nam jedino dete bude u kontaktu sa bracom. Ni ona ni klinja nemaju nikoga blizeg. Za pocetak bi i bili u NY, a st oje jos jedan crnjak, jedna zenina sesta zivi u Floridi, druga u Cikagu... Ima ih koliko hoces :)

sonny_crockett 05.05.2014 13:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45680)
Hehehehe. Bili smo mi vec dva puta u NY i njoj se svidelo (shopping pogotovo), sve to stoji, ali izgleda da je ovo malo krupniji korak za nju. Realno i jeste, hajde da kazemo, najkrupniji moguci korak, ali mene bi radovalo to da cu konacno biti sa rodjenim bratom i da nam jedino dete bude u kontaktu sa bracom. Ni ona ni klinja nemaju nikoga blizeg. Za pocetak bi i bili u NY, a st oje jos jedan crnjak, jedna zenina sesta zivi u Floridi, druga u Cikagu... Ima ih koliko hoces :)

Ma sta izvodi onda, odmah krecite... :) Posle samo dodjete na odmor i to je to :beer:

SRBghost 05.05.2014 13:18

Dace Bog. Malo si me oraspolozio. Nego, jesi li ti preko ili si u Srbijici?

sonny_crockett 05.05.2014 13:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 45685)
Dace Bog. Malo si me oraspolozio. Nego, jesi li ti preko ili si u Srbijici?

Drago mi je. :) Jos sam u Srbiji nazalost. Cekam bulletin da objave, trebalo bi da sam sad na redu. 32950 je za Jun, a moj br je 331XXX, tako da mozes zamisliti iscekivanje :) Ako sve prodje po planu, idem u Septembru i ostajem dugo, dugo :)

SRBghost 05.05.2014 14:33

Ako, sa srecom, pa da pocnes da zivis kao covek. Nadam se da cemo se jednog dana naci negde na pivu i placati dolarima :)

sonny_crockett 05.05.2014 14:36

To je najmanji problem! Samo ti sa zenom resi.. Ne mora samo pivo, moze i Jim Beam on rocks sto bi oni rekli :)

mikagrubinen 06.05.2014 08:16

SRBghost vi ste tek na početku. Imate do razgovora (koji možete i da odložite za mesec, dva) još dosta vremena, a posle njega još pola godine do ulaska u USA, tako da nema potrebe sad za nervozom. Samo polako prikupljajte papire, čitajte forum, štekajte pare i sl. :)
Super je što imate toliko familije u USA pa vam oni mogu pomoći.

Nego inside@22 kako je prošao intervju?

Inside@22 07.05.2014 12:58

Pozdrav dragi članovi foruma.
Evo da se i mi javimo sa iskustvom sa intervjua. Javili bi se i prije al smo u ponedjeljak slavili tako da nismo bili u stanju tipkat :), a jučer smo odmah zgibali na more da odmorimo od svega i slegnemo dojmove...
Sad ću se ponoviti kao i ostali članovi koji su prošli intervju. INTERVJU JE FORMALNOST. :D probajte si tako postaviti stvari da vas ne pojede nervoza... mi smo se dobro držali do samog dana intervjua... više si nismo mogli pomoći... :)
Dakle, došli smo pred ambasadu u 10:45. Odmah nas je primio čovjek iz osiguranja. Ulazite jedan-po-jedan. Uzmite samo potrebne stvari (osobnu kartu, ključeve od auta i dokumente) da brže prođete checkpoint. Nakon prolaska osiguranja nas je najavio u drugu zgradu. Tamo nas je dočekala ljubazna gospođa isto iz osiguranja i rekla da sjednemo kod šaltera US citizens i da će nas prozvat na šalter 8 ili 9. Mi sjeli i nakon 10-ak minuta nas je pozvala službenica na šalter 7 da predamo dokumentaciju. Od supruge je uzela: diplomu, izvod iz matice rođenih, matice vjenačnih, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o nevođenju postupka, putovnicu, staru putovnicu i naravno 660 usd u cash-u. Od mojih je uzela putovnicu, izvod iz matice rođenih, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o nevođenju postupka, potvrdu o nepozivanju u vojsku. Slike nisu uzimali, kaže da ima one koje su dobili od KCC-a. Naravno i otiske obje ruke. Također nam je dala papire od liječničkog. Kad smo sve predali uručila nam je brošure Welcome to USA i kako i upute kako preuzeti zelenu kartu kad uđemo u zemlju što sam ja shvatio kao dobar znak :D.
Opet malo sjeli i pričekali nekih 15-ak minuta kad nas je konzul prozvao na šalter 1. Dočekao nas je vice konzul Brian. Odmah kad smo došli do šaltera sam primjetio da oni formulari DS-230 ispunjeni od strane konzula sa onim naljepnicama SIGN HERE gdje bi se mi trebali potpisati... juuuhuuuuu... odmah je bilo malo lakše... :)
Ljubazan, mlad gospodin. Lijepo nas je pozdravio, čestitao na dobitku i reko da moramo proć samo nekoliko formalnih stvari. Tad nas je zatražio da dignemo desnu ruku i zakunemo da sve što smo napisao i što ćemo reć je istina. Svako reko I DO.
Tada je počeo ispitivati suprugu o njenom boravku u americi (bila je godinu i pol kao au pair). Gdje je bila, kod koga, koliko dugo, šta je radila, kad se vratila, itd. Mene je pitao čime se bavim, di radim, o moja dva odlaska u SAD. Pitao nas da li smo se ženili samo zbog lutrije. Vratio nam neke dokumente (trenutno ih nemam tu, pa ni neznam šta nam je vratio jer nismo ni gledali, al ću nadopisat kad se vratimo u zg...)
Tada je malo tipkao u kompjuter zatražio da potpišemo formulare i reko da nam je viza odobrena!!
uffff... kakvo olakšanje... :D
Još nas je pitao dal smo dobili kakve upute o preuzimanju viza, mi reko da ne, a on ode tamo iza čoška i vrati se za minutu i kaže da možemo doć po vize u 13 sati... sve bolje od boljeg :D
A našoj sreći nema kraja!!! Neopisivo... Brzo otišli u neku birtiju da nazdravimo... šta ćemo drugo.. :D
Cijelokupni proces u ambasadi nije trajao duže od 40 min...
Vratili se u ambasadu oko 12:50, prošli istu proceduru na ulazu, sjeli u čekaonicu i pričekali nekih 10-ak min. Opet nas prozvala naša službenica na šalter 7 i tamo nam uručila putovnice sa vizama, 2 koverte zapečaćene i objasnila nam proces. Ne izbivat izvan sad-a duže od 180 dana, nosilac ulazi prvi odnosno zajedno, koverte se nose u ručnoj prtljazi i da nakon 5 god možemo aplicirati za državljanstvo. Taaa-daaaaaa!!!! Napokon gotovo. Dugo trajalo al se isplatilo.
E sad, htio bih svima vama zahvaliti na silnim postovima, temama, uputama, iskustvima i svemu čime ste pridonjeli ovome forumu. Ovaj proces bi bio daleko teži i zakompliciranijij da nije bilo starijih članova foruma koji su prošli sve ovo što smo mi sada prolazili... još jednom hvala svima... nestat sa foruma nećemo jer i dalje će nam trebati vaša pomoć :), a isto tako ćemo mi probat pomoć svojim iskustvima drugim članovima...
Ako netko ima kakvih pitanja, slobodno neka pita.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:18.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.