ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

macodlak 11.10.2013 15:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Danyda (Poruka 41316)
Nas CN je 2014eu00052xxx, zaboravih ranije da stavim. :obrva:Bas nezgodan broj, niti da se nadas i planiras, niti da zaboravis...ipak moras blagovremeno da se pripremas...uf ! Mislis intervju, avgust/septembar?

Ljudi nemojte gubiti nadu, svi dobiju šansu na intervjuu... Ako ne po biltenu onda po current-u... Srećno pozZ

holmes 11.10.2013 21:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 41321)
Robo, holmes, jeste se vi zapili poslije ambasade, pa nam ne javljate ništa. Dajte samo kratki info, kod jednog vize u pasošima, kod drugog odobrene??.. pa vi nastavite :) :) :) :)

Evo upravo stigoh, malo se put oduzio:==D:

Upoznao sam Roboa i njegovu porodicu, sjajni su. On je podigao pasose, a mi smo dobili cestitke od konzula na odobrenim vizama.

Sutra cu pisati detaljnije, sad sam bas umoran. Toliko sto se vijesti tice, Via sad si ti na potezu:bravo:

via 11.10.2013 22:43

Bravo, čestitam :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Da, mi smo sljedeći u SA, nadam se ćemo se javljati sa istim riječima :) :)

robo 12.10.2013 00:46

evo i ja da se javim
mi smo danas podigli pasose vizirane , sreci nema kraja
cerci nam je danas rodjenda pa festamo ko ludi
ako sam profulao koje slovo oprostite mi moloim vas pijan sam ko majka
holmes company su bas supoer sprijateljili smo se kao da smo zivjeli 700 godina zajedno, al takvi smo mi bosanci
bravo holmes cestitke jos jednom od nas.

robo 12.10.2013 00:52

via ti si sljedeca sretno ti bilo, odnosno, vam bilo
ajde bona vidimo se u americi

robo 12.10.2013 01:02

inace na pijem al ko ga jebe jedno m se zivi:beer::beer::beer:

via 12.10.2013 06:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik robo (Poruka 41374)
inace na pijem al ko ga jebe jedno m se zivi:beer::beer::beer:

:clap::clap::clap::clap:
hahahahaha, znala sam ja da je alkohol u pitanju kad se ne javljate.
Danas mamurluk, ali da je vrijedilo, vjerujem da jest.
Sretan rođendan, za malim kašnjenjem i sve najbolje, dogodine slavite pod palmama... :) :)

macodlak 12.10.2013 09:24

Čestitam od srca, sve najbolje želim... I mogu samo reći blago vama koji ste već završili intervju!!! NADAM SE DETALJNOM OPISU INTERVJUUA

Veliki pozZ i još jednom ČESTITKE

holmes 12.10.2013 09:37

Odmah da vam kazem da se opustite, jer je ceo proces u ambasadi i ponasanje sluzbenika tako postavljen da umiruje i otklanja nervozu.

Ono sto je mene najvise brinulo je to sto sam upisao pogresnu godinu upisa na visu skolu (nemojte pitati kako-tu noc kad sam popunjavao formulare nisam spavao od uzbudjenja, a za sebe sam ostavio na kraju i stigao na red u zoru). Cak sam i ime i prezime upisao u polje za ime:==D: Sreca, datum diplomiranja, kao i kasniji podaci za fakultet su bili ok.

Na samom pocetku sluzbenica je pitala imam li adresu na koju treba poslati GC jer sam ta polja ostavio prazna. To sam u medjuvremenu, odredio i pokazao sam joj mail od prijatelja, tako da mi je dodala formulare i rekla da upisem hemijskom tu adresu u polje. Onda sam joj rekao da sam upisao pogresnu godinu upisa na visu, a ona se osmjehnula i rekla nije to problem, uzmite korektor i ispravite to :)

Ovo sam napisao za sve one koji su mozda neku sitnicu slucajno pogrijesili i sad brinu zbog toga. E pa nemojte. Imacete priliku da to ispravite prije razgovora sa konzulom, i uopste nije tako big deal kako mi to u svom onom stresu mozemo sebi da natovarimo na savjest.

Sad rijec-dvije o mojoj ranijoj dilemi moraju li se nositi i policijska potvrda o nekaznjavanju, kao i sudska o nevodjenju krivicnog postupka. MORAJU. Mene je bunilo jer na sajtu Instructions for selectees pise da oni koji su krivicno osudjivani moraju da donose dokumenta iz suda. O tome je bilo debate na forumu. Medjutim, na dnu te stranice, sto sam kasnije istrazio, postoji link Reciprocity by country. U padajucem meniju postoji opcija da odaberete drzavu i tu o ovoj temi fino pise:

Available. A certificate (Uvjerenje) issued by the Ministry of Interior (Ministarstvo unutrasnjih poslova) shows whether the applicant has been convicted of any crimes and the articles of law involved. A similar document is issued by the Municipal Court (Opstinski Sud) of the district in which the applicant last resided, and shows whether the applicant is currently under investigation in any criminal matter. Visa applicants are required to obtain both documents. Toliko o tome.

Posto smo i supruga i ja prijavili da smo zivjeli van zemlje duze od 6 mjeseci (DS-230), a oboje smo se skolovali u Srbiji, prema instrukcijama na formularu trebali smo da pribavimo i uvjerenja da nemamo krivicne dosijee. To je bio problem, jer po tadasnjoj praksi studenti i djaci nisu se prijavljivali u policiju da su dosli da borave radi skolovanja. Posto smo prije par godina svi dobili drzavljanstvo Republike Srbije, za mene nije bilo tesko pribaviti jer sam imao boraviste i dokumenta iz Srbije, ali za suprugu nisam znao sta da radim jer nije imala dokumenta, dakle ni adresu, u Srbiji. To sam rijesio na nacin da sam izvadio potvrdu iz policije u Srbiji da supruga nema prijavljeno boraviste u Srbiji.

Sluzbenica u ambasadi je rekla da su oni upoznati sa tim problemom, kao i da se podaci o krivicnom kaznjavanju redovno azuriraju na medjudrzavnom nivou (odnosi se na ex-yu drzave), tako da sam zakljucio da ne bi bio problem ni da nismo donijeli evidenciju o nekaznjavanju i iz Srbije.

Sam razgovor sa konzulom je bio kratak i prijatan. Posto sam ranije radio neke poslove sa diplomatskim karakterom nisam bio narocito nervozan. Razgovarali smo na engleskom, pitao me gdje idemo i sta planiram da radim. Pricao sam mu o prethodnom iskustvu i o tome gdje idemo. Nakon toga je jos pitao za licna sredstva, rekao sam da imam dovoljno da obezbedim porodicu za pocetak i to je bilo to. Nije trazio nikakav dokaz za to, iako sam nosio ugovor o depozitu iz banke. Kozul mi je cestitao na dobijanju vize, kao i ljubazna sluzbenica i rekli su da za 7 dana dodjemo po pasos. Da nisam imao usi, nakezio bih se oko glave.

Izvinjavam se ako sam bio opsiran, ali se nadam da ce nekome biti od pomoci. Ako mogu jos nesto da pomognem u vezi sa ovim procesom, slobodno pitajte. Ponovicu jos jednom ono sto su moji prethodnici rekli: opustite se, ovo je zaista samo formalnost i kad krenete u ambasadu niste krenuli na unakrsno ispitivanje nego ste krenuli po vizu :)

coda81 12.10.2013 10:23

Cestitam holmes i robu na uspesnom razgovoru i dobijanju gC sve najbolje u USA!!!!!!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:42.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.