ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DS260 Formular - Prevedeno uputstvo za popunjavanje (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1580)

BetterFuture 25.06.2017 22:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tile83 (Poruka 67734)
Hvala na pojasnjenju! Potrudicu se da ga nadjem, pa da prionem na popunjavanje DS.

A-number imate jedino u slucaju da Vam je vec bila izdata imigrantska viza. Da li ste bili u posedu imigrantske vize pa je niste iskoristili ili sta?

tile83 26.06.2017 10:48

Bila na J-1 vizi (non-immigrant), dobila ssn with authorization. Da li to znaci da na pitanje: Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland and Security treba da odgovorim sa NO?

mikiSA 26.06.2017 14:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tile83 (Poruka 67745)
Bila na J-1 vizi (non-immigrant), dobila ssn with authorization. Da li to znaci da na pitanje: Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland and Security treba da odgovorim sa NO?

No je tacan odgovor jer si dobila samo SSN, ne Alien Registration Number (koji dobijes samo u imigrantskoj vizi)

tile83 26.06.2017 15:47

Hvala puno! Iskusni i voljni da podele znanje. Cenim to! Javljam kad popunim Ds za tabelu.

kimi5 29.06.2017 15:08

Pozdrav svima!! evo ga jos jedan izvuceni clan za 2018 )) moram prvo da pohvalim sajt i forume, kad se covek posveti i krene da cita mnogo se lakse i sigurnije prolazi kroz sve faze do zelene.
Spremam se da pocnem da popunjavam DS260, i imam neke nedoumice, prva je: Kad sam u novembru aplicirala, navela sam da imam od obrazovanja srednju skolu(jer sam mislila da se odnosi smo na Srbiju), a ustvari imam dva zavrsena fakulteta u inostranstvu..da li je problem da sad u DS260, navedem te fakultete ili da opet navedem samo srednju..ali onda mi je stvara dosta nelogicnosti kasnije u popunjavanju prebivalista i opisa radnih mesta? Da li mogu to da im objasnim na intervju ili se racuna samo ono sto je napisano u DS260? Hvala puno unapred na odgovoru))

BetterFuture 29.06.2017 15:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kimi5 (Poruka 67774)
Pozdrav svima!! evo ga jos jedan izvuceni clan za 2018 )) moram prvo da pohvalim sajt i forume, kad se covek posveti i krene da cita mnogo se lakse i sigurnije prolazi kroz sve faze do zelene.
Spremam se da pocnem da popunjavam DS260, i imam neke nedoumice, prva je: Kad sam u novembru aplicirala, navela sam da imam od obrazovanja srednju skolu(jer sam mislila da se odnosi smo na Srbiju), a ustvari imam dva zavrsena fakulteta u inostranstvu..da li je problem da sad u DS260, navedem te fakultete ili da opet navedem samo srednju..ali onda mi je stvara dosta nelogicnosti kasnije u popunjavanju prebivalista i opisa radnih mesta? Da li mogu to da im objasnim na intervju ili se racuna samo ono sto je napisano u DS260? Hvala puno unapred na odgovoru))

Napisite sve kako jeste, pogotovu zbog toga sto ste ziveli van zemlje. Srecno!

kimi5 29.06.2017 15:38

Hvala puno na odgovoru!! i jos samo druga nedoumica..ja sam sve vreme prijavljena u Srbiji, kad sam vadila u Ljermontovoj kretanja, nisam se nikad odjavljivala..nemam dokaz iz da sam bila prijavljena na drugim lokacijama... jel ispravno da mesta boravista upisujem onako kako je zavedeno u policiji, a da skole i poslove isto tako pisem kad i gde su se odvijali, bez obzira sto nemam dokaz iz policije da sam tamo boravila? Hvala jos jednom unapred na odgovoru ))

slucajni_prolaznik 29.06.2017 19:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kimi5 (Poruka 67776)
Hvala puno na odgovoru!! i jos samo druga nedoumica..ja sam sve vreme prijavljena u Srbiji, kad sam vadila u Ljermontovoj kretanja, nisam se nikad odjavljivala..nemam dokaz iz da sam bila prijavljena na drugim lokacijama... jel ispravno da mesta boravista upisujem onako kako je zavedeno u policiji, a da skole i poslove isto tako pisem kad i gde su se odvijali, bez obzira sto nemam dokaz iz policije da sam tamo boravila? Hvala jos jednom unapred na odgovoru ))

Mislim da bi trebalo da upisete stvarne lokacije na kojima ste ziveli, bez obzira na to sta je pisalo u dokumentima.

Ggaga 20.07.2017 12:45

F.ck... Sad sam shvatila da sam sa 21.god zivela 6 meseci u Francuskoj (nemam pojma da li par dana krace ili par dana duze od 6 meseci) na usavrsavanju jezika u francuckoj porodici. Da li to treba da prijavim u DS koji je poslat ?...(verovatno da) znaci otkljucavanje i da li treba posle da trazim dokaz i Francuske da nisam osudjivana? Da li je neko imao situaciju da je u nekom periodu boravio u inostranstvu?Hvala
Ps. Case nam je 10XXX DS poslat 28.05. da li ce to da prolongira intervju i za koliko?

the Stig 21.07.2017 07:14

Zdravo Svima
Jel nekom poznato da treba dokument za ne osudjivan iz svake drzave gde si ziveo vise od 6 meseci.
Ja sam ziveo u Bosni i Srbiji vise od 6 meseci za vreme Ex-Yu.
Kako, ko i gde moze da mi izda takav dokument u ime bivse drzave?
Molim vas pomognite mi!

Ja sam iz Makedonije, hvala unapred, pozdrav!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:10.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.