ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1628)

markoni 03.03.2016 16:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik JelenaX (Poruka 59907)
Izvod iz kaznene evidencije je sve što ti treba. Ne treba ništa da naglašavaš.

razumem :) to se trazi u SUP-u i popunjava se uplatnica na 800 din. da bi se predao zahtev za to koliko sam shvatio

Zoja 03.03.2016 16:48

@markoni mi smo dobili na papiricu broj racuna i slicne stvari za popunjavanje uplatnice kad smo otisli u SUP da se raspitamo. Popunis, platis, vratis im uplatnicu i za koji dan to bi trebalo da bude gotovo :)

markoni 03.03.2016 16:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 59908)
odes u sud palatu pravde i trazis potvrdu da nisi osudjivan, pa odes u sup i trazis izvod da nisi privodjen i nisi pod istragom i to je sve sto ti treba, samo sto se oko 3 4 dana ceka na taj policijski

Zdravo imenjace :)

Pretpostavljam da se u sudu koji se nalazi u zgradi palate pravde trazi dokument koji je za tzv. "Court and Prison Records" sa spiska potrebnih dokumenata na razgovoru za vizu. A na nasem jeziku kako se tacno zove taj dokument koji trazimo? da nije "poptvrda da se ne vodi postupak protiv mene" ili "potvrda da nisam osudjivan" ili mozda oba dva... kako tacno...

a u supu na srpskom jeziku trazim "izvod iz kaznene evidencije" koji kosta 800 din za namenu vize (ovo je za "Police Recodrs" dokument)

Mislim da sam shvatio :)

Sta mislite, da li je prerano da trazim vec sada ta dva dokumenta obzirom da mi je intervju za mesec dana grubo receno? da li je prerano mesec dana pre intervjua izvaditi ova dva dokumenta?

markoni 03.03.2016 17:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zoja (Poruka 59936)
@markoni mi smo dobili na papiricu broj racuna i slicne stvari za popunjavanje uplatnice kad smo otisli u SUP da se raspitamo. Popunis, platis, vratis im uplatnicu i za koji dan to bi trebalo da bude gotovo :)

Hvala Zoja, dobio sam i ja taj papiric :) kada sam ih pitao. Ali me hvata neki nespokoj, pa mozda pitam clanove foruma neka banalna pitanja, jer polako ulazim u poslednj mesec pred intervju...

Dakle i ja sam dobio taj papiric, to mora da je to, na pravom sam putu :)

dezdej 03.03.2016 17:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 59937)

Sta mislite, da li je prerano da trazim vec sada ta dva dokumenta obzirom da mi je intervju za mesec dana grubo receno? da li je prerano mesec dana pre intervjua izvaditi ova dva dokumenta?

Ja sam ih izvadio 5 meseca pre intervju u Makedoniji i nisu pravili nikakav problem tako da mozes da ih izvadi sada da ne bi imao neki problem ako nekaku uspiju da zakasne sa izradom istih ( kod administracije sve je moguce)

Zoja 03.03.2016 17:13

Razumem sve markoni :) evo sad gledam to sto smo mi nosili na intervju. Dakle iz SUPa uzimas uverenje da nisi osudjivan, a iz suda da se protiv tebe ne vodi postupak, tj. da nije podignuta optuznica.

Mi smo sve ovo uzeli nekih 20ak dana pred intervju, mislim da sve to vazi 6 meseci, ali neka me neko ispravi ako nisam u pravu.:)

Kad smo krenuli da skupljamo dokumentaciju mislili smo da cemo se bas iscimati, ali u principu oni i ne traze mnogo i ukoliko nemas neka dodatna dokumenta, na primer ako si ziveo u inostranstvu i slicne stvari, onda sve ide prilicno brzo :)

Katja75 05.03.2016 21:44

Tikice, cestitamo na datumu. Nas intervju je bio isto 24.02..

dmihalj 07.03.2016 12:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zoja (Poruka 59940)
Razumem sve markoni :) evo sad gledam to sto smo mi nosili na intervju. Dakle iz SUPa uzimas uverenje da nisi osudjivan, a iz suda da se protiv tebe ne vodi postupak, tj. da nije podignuta optuznica.

Mi smo sve ovo uzeli nekih 20ak dana pred intervju, mislim da sve to vazi 6 meseci, ali neka me neko ispravi ako nisam u pravu.:)

Kad smo krenuli da skupljamo dokumentaciju mislili smo da cemo se bas iscimati, ali u principu oni i ne traze mnogo i ukoliko nemas neka dodatna dokumenta, na primer ako si ziveo u inostranstvu i slicne stvari, onda sve ide prilicno brzo :)

Ume da bude komplikovano i bez toga da nisi ziveo nigde u inostranstvu, na zalost :). Evo mog primera. Nisam nigde drugo ziveo osim u USA (na H1 vizi), za sta ti inace ne trebaju te potvrde. Ali posto sam ja rodjen u Skoplju, dakle samo rodjen ni dana nisam ziveo tamo, moj dosije se vodi tamo i koliko sam razumeo sva evidencija se nalazi tu, stoga izvod iz kaznene evidencije moram da vadim odatle i da to prilozim ovde u nasem MUP-u i onda dobijem kompletiran izvod iz kaznene evidencije. Sto nisam znao, jer mi iskreno nije bilo logicno, jer ponavljam tamo nisam ziveo ni dana, a u tom slucaju mi "ne pije vodu" prica da treba da se vade izvodi iz svih zemalja gde ste ziveli duze od 6 meseci, zasto ako se sva evidencija cuva u mestu rodjenja?! Bilo kako bilo intervju mi je zakazan za cetvtak u 8:30 i nadam se da cu uspeti sve da zavrsim do tada... Pozdrav i kuckamo se od cetvrtka o mom iskustvu...

Zoja 07.03.2016 17:37

dmihalj, da i mesto rodjenja u drugoj drzavi malo iskoplikuje prikupljanje dokumenata i o tome treba voditi racuna. Koliko sam videla iz prethodnih iskustava cak i ako ne stignes da pribavis svu dokumentaciju do datuma intervjua, mozes naknadno da je dostavis i onda dobijes vizu. Svakako ti drzim fige da sve zavrsis do cetvrtka da bi izbegao dodatno stresiranje i odugovlacenje :)

Mislimo na tebe u cetvrtak i jedva cekam da nam javis da si pozeleno! :)

Tikica 07.03.2016 21:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Katja75 (Poruka 59947)
Tikice, cestitamo na datumu. Nas intervju je bio isto 24.02..

Hvala :grin:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 59956)
Ume da bude komplikovano i bez toga da nisi ziveo nigde u inostranstvu, na zalost :). Evo mog primera. Nisam nigde drugo ziveo osim u USA (na H1 vizi), za sta ti inace ne trebaju te potvrde. Ali posto sam ja rodjen u Skoplju, dakle samo rodjen ni dana nisam ziveo tamo, moj dosije se vodi tamo i koliko sam razumeo sva evidencija se nalazi tu, stoga izvod iz kaznene evidencije moram da vadim odatle i da to prilozim ovde u nasem MUP-u i onda dobijem kompletiran izvod iz kaznene evidencije. Sto nisam znao, jer mi iskreno nije bilo logicno, jer ponavljam tamo nisam ziveo ni dana, a u tom slucaju mi "ne pije vodu" prica da treba da se vade izvodi iz svih zemalja gde ste ziveli duze od 6 meseci, zasto ako se sva evidencija cuva u mestu rodjenja?! Bilo kako bilo intervju mi je zakazan za cetvtak u 8:30 i nadam se da cu uspeti sve da zavrsim do tada... Pozdrav i kuckamo se od cetvrtka o mom iskustvu...

B&V ima identican slucaj, i vrlo brzo je sve zavrsio u Beogradu. Poslao ti je privatnu poruku pa ukoliko ovo citas neulogovan, uloguj se da procitas poruku :;D:

dmihalj 09.03.2016 11:42

Hvala drugari! Uspeo sam ipak na kraju sve da prikupim! Nadam se... :) Bila je ovo prava avantura sa papirologijom, ali sam na kraju ipak uspeo sve da prikupim, i juce sam zavrsio i lekarski, pisem o svemu ovome u odgovarajucim temama, za buduca pokolenja :).... A pisem i iskustva od sutrasnjeg intervjua!

Tikica 09.03.2016 13:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 59974)
Hvala drugari! Uspeo sam ipak na kraju sve da prikupim! Nadam se... :) Bila je ovo prava avantura sa papirologijom, ali sam na kraju ipak uspeo sve da prikupim, i juce sam zavrsio i lekarski, pisem o svemu ovome u odgovarajucim temama, za buduca pokolenja :).... A pisem i iskustva od sutrasnjeg intervjua!

Dobro je! Drago mi je da je sve ok. Srecno sutra!!! :==D:

Zoja 09.03.2016 15:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 59974)

Super, to je sad veliko olaksanje! :D Sutra samo opusteno i sve ce biti ok :)

markoni 11.03.2016 16:12

Imam par pitanja u vezi nekih dokumenata:

-"Birth Certificates", pise da treba "long form"...
Da li to znaci da treba da naglasim da nesto dodatno treba da sadrzi taj izvod iz maticne knjige rodjenih (u odnosu na uobicajni izvod koji se dobija tamo) i da ga trazim u (pretpostavljam) opstini Savski venac (na istom mestu gde trazim kada mi treba za npr: zaposlenje, upis studija itd...)

-"Deportation Documentation" ja nikad nisam deportovan, da li ipak treba da trazim neku potvrdu u vezi ove stavke i gde ako treba?

-"Marriage Certificate" nisam u braku (singl sam), da li se trazi neki dokaz da nisam u braku? (i gde ako se trazi)

-"Marriage Termination Documentation" Nemam niti jedan brak iza sebe, da li je ipak neophodno da i za to nabavim neki dokaz? (i gde ako jeste)

-"Custody Documentation" Nisam usvojen, nisam ni usvojio niti jedno dete. Traze li u Beogradskoj Ambasadi na razgovoru za DV vizu neki dokaz u mom slucaju za ovu stavku?

markoni 11.03.2016 16:20

I jos dva pitanja:

1) Hocu da nazovem ambasadu da javim da sam izvadio drugi pasos, pa imam drukciji broj pasosa i jos jednu sitnicu koja je drukcija u odnosu na DS-260 sto je bilo kada sam popunjavao, pa me zanima na koji telefon to treba, kako treba da se pretstavim i kojim danima to moze od koliko do koliko sati je taj telefon dezuran.

2) Koliko dana pre intervjua je pozeljno da zakazem lekarski. Planiram u Smiljanicevoj (jer sam cuo da je tamo pozitivnije iskustvo vecine), pa mi se cini da sam negde procitao da se to zakazuje samo radnim danima (9-13h)...
Sta sve uopste treba poneti na taj lekarski pregled sa sobom?

Zoja 11.03.2016 16:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 59999)
Imam par pitanja u vezi nekih dokumenata:

-"Birth Certificates", pise da treba "long form"...
Da li to znaci da treba da naglasim da nesto dodatno treba da sadrzi taj izvod iz maticne knjige rodjenih (u odnosu na uobicajni izvod koji se dobija tamo) i da ga trazim u (pretpostavljam) opstini Savski venac (na istom mestu gde trazim kada mi treba za npr: zaposlenje, upis studija itd...)

-"Deportation Documentation" ja nikad nisam deportovan, da li ipak treba da trazim neku potvrdu u vezi ove stavke i gde ako treba?

-"Marriage Certificate" nisam u braku (singl sam), da li se trazi neki dokaz da nisam u braku? (i gde ako se trazi)

-"Marriage Termination Documentation" Nemam niti jedan brak iza sebe, da li je ipak neophodno da i za to nabavim neki dokaz? (i gde ako jeste)

-"Custody Documentation" Nisam usvojen, nisam ni usvojio niti jedno dete. Traze li u Beogradskoj Ambasadi na razgovoru za DV vizu neki dokaz u mom slucaju za ovu stavku?

- uzimas standardni izvod iz maticne knjige rodjenih, kao za bilo sta drugo
- ne treba ti nikakav dokaz, takve stvari nosis samo ako jesi deportovan
- posto nisi u braku, ovo preskoci, ne treba ti nikakva potvrda
- takodje, nisi bio braku, ne treba ti nikakav dokaz o tome, dakle i to preskaces
- ni dokaz o tome da nisi usvojen ti ne treba, ne znam ni da li tako nesto postoji, svakako preskaces i ovo ako nisi usvojen

dakle nosis samo dokumenta koja se odnose na tebe, ovo su stvari koje su potrebne u specificnim slucajevima. :)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 60000)
I jos dva pitanja:

1) Hocu da nazovem ambasadu da javim da sam izvadio drugi pasos, pa imam drukciji broj pasosa i jos jednu sitnicu koja je drukcija u odnosu na DS-260 sto je bilo kada sam popunjavao, pa me zanima na koji telefon to treba, kako treba da se pretstavim i kojim danima to moze od koliko do koliko sati je taj telefon dezuran.

2) Koliko dana pre intervjua je pozeljno da zakazem lekarski. Planiram u Smiljanicevoj (jer sam cuo da je tamo pozitivnije iskustvo vecine), pa mi se cini da sam negde procitao da se to zakazuje samo radnim danima (9-13h)...
Sta sve uopste treba poneti na taj lekarski pregled sa sobom?

1) broj telefona ambasade koji zoves je + 381 11 706-4000. Javice ti se automat i samo prati uputstva. Razgovor sa strankama se obavlja u nekom odredjenom delu dana, zaboravila sam tacno, ali mislim da je oko 15-16h. Svakako kad god nazoves a da nije u tom odredjenom periodu, automat ti kaze u kom periodu mozes da obavis telefonski razgovor sa konzulom. Sve sto treba da kazes kad dobijes konzula je da si dobitnik na lutriji i svoj case number i naravno razlog zbog kog zelis da ti otkljucaju ds-260.

2) to zavisi od tebe, mozes i dan pred intervju ako zelis. Imaj na umu da ce ti viza vaziti 6 meseci od datuma kada si obavio lekarski, pa se na osnovu toga kad planiras da ides i orijentisi. Na lekarski nosis pasos i 4 slike 5x5, iste kao one koje ces nositi i u ambasadu (za ambasadu ti trebaju dve) ukoliko si vakcinisan nosis i potvrdu o vakcinaciji, ukoliko nisi, vakcine ces dobiti na lekarskom. Svakako ces dobiti sve informacije o tome sta treba poneti kad budes zakazivao pregled. :)

markoni 13.03.2016 16:10

Hvala na odgovorima Zoja :) imam jos neka podpitanja u vezi:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zoja (Poruka 60001)
- uzimas standardni izvod iz maticne knjige rodjenih, kao za bilo sta drugo

Na izvodu iz M.K. rodjenih koji inace dobijem kada trazim, stoje neki podatci koji nisu u skladu sa realnoscu, a to su:

1) Prezime moje majke, stoji prvo udato prezime pa u nastavku (isti red) stoji rodj. pa devojacko prezime.

buni me to sto su moji razvedeni, a mama mi se vratila na devojacko prezime, dakle vise se ne preziva kao dok je bila udata, nego iskljucivo po svom devojackom prezimenu ponovo (iako u mom izvodu uvek napisu oba dva prezimena)

2) Za oba moja roditelja pise da im je drzavljanstvo SFRJ (dakle drzave koja vise ne postoji), dok za moje drzavljanstvo iznad njihovih podataka stoji "drzavljanstvo republike Srbije". Dakle na istom dokumentu, dva razlicita naziva za jednu istu drzavu.

3) Za adresu moje majke stoji adresa koja je bila dok su bili u braku pre vise od 20 godina, dakle ista kao adresa mog oca. Medjutim u realnosti, moja majka je sada prijavljena na drugoj adresi, a u medjuvremenu je zivela i na jos jednoj adresi isto kao prijavljena (izmedju sadasnje adrese i one koja stoji u mom izvodu iz knjige rodjenih).

ja sam u DS 260 stavio tu adresu koja je tada bila aktuelna kada sam popunjavao, tj. prvu posle one koja jos uvek pise u mom izvodu, pa mislim da im kazem da je u medjuvremenu nova aktuelna.

Da li kod nekog od vas stoje nepravilnosti ovakvog tipa u izvodu, ne znam sta da radim, da li da kada trazim izvod skrenem paznju da mi azuriraju podatke ili da trazim izvod na nekom drugom mestu, ne u opstini Savski venac. Malo mi je bzv. da u Americku ambasadu nosim izvod sa netacnim podatcima, a da pritom to jos nije mojom greskom...

Tikica 13.03.2016 18:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 60012)

Na izvodu iz M.K. rodjenih koji inace dobijem kada trazim, stoje neki podatci koji nisu u skladu sa realnoscu, a to su:

1) Prezime moje majke, stoji prvo udato prezime pa u nastavku (isti red) stoji rodj. pa devojacko prezime.

buni me to sto su moji razvedeni, a mama mi se vratila na devojacko prezime, dakle vise se ne preziva kao dok je bila udata, nego iskljucivo po svom devojackom prezimenu ponovo (iako u mom izvodu uvek napisu oba dva prezimena)

2) Za oba moja roditelja pise da im je drzavljanstvo SFRJ (dakle drzave koja vise ne postoji), dok za moje drzavljanstvo iznad njihovih podataka stoji "drzavljanstvo republike Srbije". Dakle na istom dokumentu, dva razlicita naziva za jednu istu drzavu.

3) Za adresu moje majke stoji adresa koja je bila dok su bili u braku pre vise od 20 godina, dakle ista kao adresa mog oca. Medjutim u realnosti, moja majka je sada prijavljena na drugoj adresi, a u medjuvremenu je zivela i na jos jednoj adresi isto kao prijavljena (izmedju sadasnje adrese i one koja stoji u mom izvodu iz knjige rodjenih).

ja sam u DS 260 stavio tu adresu koja je tada bila aktuelna kada sam popunjavao, tj. prvu posle one koja jos uvek pise u mom izvodu, pa mislim da im kazem da je u medjuvremenu nova aktuelna.

Da li kod nekog od vas stoje nepravilnosti ovakvog tipa u izvodu, ne znam sta da radim, da li da kada trazim izvod skrenem paznju da mi azuriraju podatke ili da trazim izvod na nekom drugom mestu, ne u opstini Savski venac. Malo mi je bzv. da u Americku ambasadu nosim izvod sa netacnim podatcima, a da pritom to jos nije mojom greskom...

Izvod iz maticne knjige rodjenih sadrzi podatke u trenutku tvog rodjenja odnosno prijave u evidenciju.Ti podaci se ne menjaju, pa samim tim i nisu netacni. Tvoj izvod je apsolutno ispravan i nema potrebe da vadis novi jer bi dobio identican. Ambasadu svakako nece interesivati nista od navedenog, niti ces bilo sta po pitanju izvoda trebati da objasnjavas!
Na pitanja koja si nedavno postavio vec imas sve odgovore. Nemoj da brines i malo detaljnije iscitaj forum jer na sve sto te brine nacices odgovor.

markoni 14.03.2016 10:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 60017)
Izvod iz maticne knjige rodjenih sadrzi podatke u trenutku tvog rodjenja odnosno prijave u evidenciju.Ti podaci se ne menjaju, pa samim tim i nisu netacni. Tvoj izvod je apsolutno ispravan i nema potrebe da vadis novi jer bi dobio identican. Ambasadu svakako nece interesivati nista od navedenog, niti ces bilo sta po pitanju izvoda trebati da objasnjavas!
Na pitanja koja si nedavno postavio vec imas sve odgovore. Nemoj da brines i malo detaljnije iscitaj forum jer na sve sto te brine nacices odgovor.

O tome nikad nisam razmisljao, nisam ni znao da na izvodu treba da stoje podatci kakvi su bili u trenutku kada se covek rodi. Izuzev mog drzavljanstva, jer pise Srpsko, a i ja sam se rodio dok smo se zvali SFRJ...

Pa mislim da ipak izvadim izvod jer ga jos nisam izvadio, a ovo sve sam primetio gledajuci moj izvod iz 2011... koji pritom nije bio za namenu vize... a pretpostavljam da mora da bude mladji od 6 meseci i za namenu razgovora za vizu... tako da ipak verovatno treba da izvadim izvod...

Zoja 14.03.2016 14:32

markoni meni deluje da si ti u ozbiljnoj panici oko intervjua, veruj mi ne treba da budes! :) Dokumenta koja treba da prikupis su vise puta nabrojana, i to je zaista to. Ja sam vadila novi izvod posto se desila izmena na njemu jer sam se udala. Na tom novom izvodu je adresa oba roditelja bila ista, a razvedeni su i ne zive zajedno vec preko 20 godina. Maticarka mi je rekla, kao sad i Tikica, da u izvodu stoje podaci koji su bili u momentu tvog rodjenja, tako da definitivno ni to ne treba da te brine :) A ukoliko ce tebi licno biti lakse da izvadis nov izvod, uradi tako, to bar nije problem.

Samo opusteno i nemoj sebi da nabijas dodatnu tenziju oko svega ovoga. Prati uputstva, procitaj sta su ljudi pisali o svojim iskustvima sa intervjua, ima ih zaista mnogo i vrlo su dragocena :)

Tomislav1970 14.03.2016 16:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 60012)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zoja (Poruka 60030)
markoni meni deluje da si ti u ozbiljnoj panici oko intervjua, veruj mi ne treba da budes! :) Dokumenta koja treba da prikupis su vise puta nabrojana, i to je zaista to. Ja sam vadila novi izvod posto se desila izmena na njemu jer sam se udala. Na tom novom izvodu je adresa oba roditelja bila ista, a razvedeni su i ne zive zajedno vec preko 20 godina. Maticarka mi je rekla, kao sad i Tikica, da u izvodu stoje podaci koji su bili u momentu tvog rodjenja, tako da definitivno ni to ne treba da te brine :) A ukoliko ce tebi licno biti lakse da izvadis nov izvod, uradi tako, to bar nije problem.

Samo opusteno i nemoj sebi da nabijas dodatnu tenziju oko svega ovoga. Prati uputstva, procitaj sta su ljudi pisali o svojim iskustvima sa intervjua, ima ih zaista mnogo i vrlo su dragocena :)

markoni, probaj ovo, ovo ce ti sigurno pomoci

http://folka.on.neobee.net/index_files/image1971.png

Ako ovo ne pomogne, popij pivo :;D: :grin:

markoni 14.03.2016 23:43

Pretpostavljam da sam ja taj koji bi trebalo sada da se oglasi :)

Prvo veliko hvala Zoji i Tikici na pomoci tj. odgovorima. Nisam u velikoj panici, umerena panika postoji ali nje ogromna... Ovde pitam sve sto se dvoumim, a nacin na koji formulisem pitanja mozda zvuci malo vise panicno nego kako se ja zaista osecam.

Pa Tomislave Tomislave :) prvi tvoj predlog necu probati sigurno, a sto se tice piva (drugog predloga), to dolazi u obzir, narocito ako u aprilu "pozelenim" obzirom da bih u tom slucaju dosao upravo u Ilinois (blizu Cikaga), gde vidim i ti si lociran...

dmihalj 15.03.2016 15:16

Pozdrav drugari,
E pa hvala bogu, dosao red i na mene da prenesem svoja iskustva vezana za intervju. Generalno nista specificno ovog puta, niti drugacije od ostalih. Dakle, dodjete lepo ispred ambasade, javite se obezbedjenju zbog cega ste dosli, redovna kontrola metalnih predmeta i dokumenata prvo ispred same zgrade, a zatim i u samoj zgradi, gde ostavljate stvari koje nisu dozvoljene (mobilni telefoni, slusalice i sl) i nastavljate dalje ka drugoj zgradi, gde se nalaze salteri. Tu se javite ljubaznim devojkama na ulazu, i one vas smeste i daju vam uputstva oko svega. Prvo obicno idete na salter 10 (privatna soba), gde predate sva potrebna dokumenta, npr. meni uopste nisu uzimali diplomu sa fakulteta i master studija, dakle dovoljno je samo ad donesete diplome srednje skole. Takodje posto sam ja kao Country of eligibility naveo Makedoniju, jer sam tamo rodjen (dakle samo rodjen, nikad ziveo), nije bilo potrebno prevoditi Izvod iz maticne knjige rodjenih iz Makedonije, iako je izvod na Makedonskom, tj nije ni na Srpskom niti Engleskom. Kada predate dokumenta, cekate ponovo da vas prozovu za davanje otisaka, zatim ponovo za intervju sa konzulom i na kraju ponovo u sobu 10, gde ce vam vratiti originalna dokumenta (obavezno uradite kopije svih dokumenata!). Nakon 3 dana cete dobiti poziv i pokupiti svoj vizirani pasos, kao sto sam ja danas :). Srecno drugari i zelim vam sve najbolje u daljem zivotu!

BetterFuture 15.03.2016 16:01

dmiljah, CESTITAM!!! Sada krece sve na bolje. Ne zaboravite da nam pisete i dalje svoja iskustva. Sve najbolje zelim.

Zoja 15.03.2016 16:15

Cestitam dmihalj, sjajne vesti! :1081: Zelim ti mnogo srece u novom zivotu :)

dmihalj 16.03.2016 11:09

Hvala drugari! Moja pocetna destinacija bice Pittsburgh, posto tamo imam vec posao koji me ceka... A nakon toga ko zna California, Florida, South Carolina znaci nesto suncanije :)

HulkOnDiet 16.03.2016 12:33

dmihalj, kada si napomenuo da te posao ceka, pretpostavio sam da smo iz iste branse i bio upravu. Da li postoji mogucnost da ne nekako kontaktiram na private jer imam neka pitanja vezana za zaposlenje? Hvala

BetterFuture 16.03.2016 12:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik HulkOnDiet (Poruka 60051)
dmihalj, kada si napomenuo da te posao ceka, pretpostavio sam da smo iz iste branse i bio upravu. Da li postoji mogucnost da ne nekako kontaktiram na private jer imam neka pitanja vezana za zaposlenje? Hvala

E pa sada i nas ostale zanima koja je to bransa??? :;D:

HulkOnDiet 16.03.2016 13:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 60052)
E pa sada i nas ostale zanima koja je to bransa??? :;D:

Programerska bransa je u pitanju ::) I zasto reply mora da ima minimum 50 znakova :(

Zokica76 17.03.2016 22:05

Ljudi, razgovor u Ambasadi je cista formalnost. Samo bez frke i nervoze, i bice sve u redu. Pozdravljam vas sve, i zeli vam vam da i vi isto dobijete vizu. Pozzzzz :1081: :papa::beer: :pozz:

HulkOnDiet 18.03.2016 11:13

Iz nekog razloga nemam mogucnost da saljem PM a niko od administratora ne odgovara na email :(

dmihalj 18.03.2016 11:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik HulkOnDiet (Poruka 60064)
Iz nekog razloga nemam mogucnost da saljem PM a niko od administratora ne odgovara na email :(

Poslao sam ti poruku, ali izgleda da ne mozes da je vidis... Mozda ce ispasti da spamujemo temo ako imas neko konkretno pitanje otvori novu temu, pa cu pokusati da odgovorim, ako je nesto vezano za intervju onda pitaj slobodno i ovde...

mostar 18.03.2016 13:36

Moras da imas 10 i vise objava da bi mogao slati privatne poruke.

SEEUSAIC 18.03.2016 19:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik HulkOnDiet (Poruka 60053)
Programerska bransa je u pitanju ::) I zasto reply mora da ima minimum 50 znakova :(

Moderatorima treba razlog za ban clanova koji su navikli da ne postuju pravila u tudjoj kuci i kojima je lakse da smisle nacin da ga zaobidju (raznim tackicama, belim fontovima i besmislenim pitanjima) umesto da jednostavno urade kako ih je "domacin" zamolio.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik HulkOnDiet (Poruka 60064)

Mogucnost slanja privatne poruke se aktivira nakon desete poruke (sto ne znaci da clanovi treba da postuju sve i svasta po forumu da bi dobili tu mogucnost). Vecina "starijih" clanova nema vremena da svakom ponaosob odgovara na ko zna koliko puta postavljana pitanja, ovo nije messenger service, vec Forum - preferenca je da se pitanja i odgovori postavljaju javno, kako bi i drugi clanovi imali pristup informacijama.

Sup.Mod.

HulkOnDiet 20.03.2016 10:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC (Poruka 60071)
Moderatorima treba razlog za ban clanova koji su navikli da ne postuju pravila u tudjoj kuci i kojima je lakse da smisle nacin da ga zaobidju (raznim tackicama, belim fontovima i besmislenim pitanjima) umesto da jednostavno urade kako ih je "domacin" zamolio.

Mogucnost slanja privatne poruke se aktivira nakon desete poruke (sto ne znaci da clanovi treba da postuju sve i svasta po forumu da bi dobili tu mogucnost). Vecina "starijih" clanova nema vremena da svakom ponaosob odgovara na ko zna koliko puta postavljana pitanja, ovo nije messenger service, vec Forum - preferenca je da se pitanja i odgovori postavljaju javno, kako bi i drugi clanovi imali pristup informacijama.

Sup.Mod.

Hvala na odgovoru, s obzirom da prilikom registracije nisam dobio infromaciju gde postoje pravila foruma, tako da sam ih tek sad nasao.
Takodje nisam planirao da spamujem clanove, sto dokazuje moj pokusaj da kontaktiram ikoga ko odrzava sajt, i bio spreman da ponudim pomoc jer pola stvari na sajtu/forumu ne rade ili nisu implementirane do kraja. Ali se niko nije odazvao na emailove koji stoje kao info referenca.

SanjaM 22.03.2016 17:49

Danas smo imali razgovor - VIZE ODOBRENE!!! :grin: Moje misljenje je da je sve u urednoj dokumentaciji, znaci ukoliko imate sva dokumenta koja se traze nema potrebe da brinete. Razgovor nam je bio zakazan u 8:30, a u 12:30 smo vec bili ZELENI! Ostaje nam samo da preuzmemo pasose kada nas budu obavestili da su vizirani. Kao i mnogi, vencali smo se po saznanju za green card, tacnije u septembru (a u vezi smo 4 godine), nakon toga smo otkljucali formular kako bi i suprug popunio isti. Danas nas je jedino zbunilo to sto su oni ocekivali samo mene (nosioca) na razgovoru, a pojavili smo se oboje naravno, tada smo objasnili sve i dalje nikakvih problema nije bilo. Procedura je vec dosta puta pomenuta, idete sa jednog saltera na drugi, ali taj "najbitniiji" razgovor sa konzulom nije trajao vise od 5 minuta, bio je na engleskom (citate zakletvu - koja je napisana na srpskom, daju se otisci prstiju, i par pitanja - konkretno - o mom obrazovanju, kada smo se upoznali, da li smo ranije bili u Americi...). Bez cekanja, sve traje manje od 20 minuta... Sve najbolje svima kojima razgovor tek sledi, a i dalje u ostvarivanju "americkog sna"! Ukoliko imate bilo kakva pitanja pisite slobodno, znamo koliko ovaj forum i iskustva sa istog znace! Srecno svima...drzimo vam fige!! Caoooos!:grin:

Zoja 22.03.2016 19:23

Cestitam SanjaM, super ste prosli!! :1081: Takodje, zelim vam mnogo srece preko bare! :D
Potpuno se slazem sa tobom, ukoliko je sve u redu sa dokumentacijom i ukoliko ste iskreni, apsolutno nema potrebe za bilo kakvom sumnjom da necete pozeleneti :)

HulkOnDiet 23.03.2016 09:29

Cestitke i od mene, jos malo (40 dana) pa cemo videti ko ce od nas poceti da zeleni :D

Gandy77 24.03.2016 13:33

Pozdrav. Na ovom forumu sam vise od dve godine ali do sada sam bio samo posmatrac. Devojka i ja smo se odvojeno prijavili ali sam ja naknadno saznao ovde na forumu da moju diplomu ne priznaju (Bogoslovija). Tako da nam ostaje njena prijava. Ako nju izvuku koliko bi smo imali vremena za vencanje? Tj za koje vreme treba da posaljemo DS-260?

BetterFuture 24.03.2016 14:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gandy77 (Poruka 60140)
Pozdrav. Na ovom forumu sam vise od dve godine ali do sada sam bio samo posmatrac. Devojka i ja smo se odvojeno prijavili ali sam ja naknadno saznao ovde na forumu da moju diplomu ne priznaju (Bogoslovija). Tako da nam ostaje njena prijava. Ako nju izvuku koliko bi smo imali vremena za vencanje? Tj za koje vreme treba da posaljemo DS-260?

Nista ne brinite. Imacete dovoljno vremena za sve. A i vi ste i dalje "u bubnju" ako imate 12 godina skolovanja u nizu (redovno zavrsena srednja skola). Samo opusteno i srecno nam svima u maju!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:01.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.