ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

via 12.10.2013 11:21

@holmes

ovakvi postovi nikad nisu preopširni, možda se čine tako kad već imaš vize u džepu, ali kad si još u iščekivanju svaka info je dobrodošla. Imam pitanje u vezi ove dvije famozne potvrde iz suda i MUP-a. :) Prilikom predavanja zahtjeva za iste traže ti naravno u koju svrhu ti trebaju. Pretpostavljam da ste prijavili da je u svrhu dobijanja viza, ili...E sad, da li ste u tom slučaju morali ispunjavati nekakvu potvrdu o iseljenju, jer nam su rekli da moramo??!! Nisam vidjela o kakvoj se potvrdi tačno radi, već nam je samo tako rečeno usmeno. Na potvrde/uvjerenja se čeka 2-3 dana pa nismo to još rješavali, jer smo bili u dilemi da li odgađati intervju ili ne.

Inside@22 12.10.2013 13:53

čestitke... :1081:
puno sreće vam želim preko vode... :D
sad samo hrabro naprijed :D

holmes 12.10.2013 15:39

Hvala svima na cestitkama :)

Via, ne mora se ispunjavati nikakva potvrda o iseljenju, nego treba popuniti formular za izdavanje te potvrde, i za policiju, i za sud. Te formulare dobijes na licu mjesta, ili mozda da ih skines online ako ih imaju, popunis pa odstampas. Svrhu sam naveo "radi dobijanja vize"na svim dokumentima i za to sam bezze dao oko 100 maraka. Bolje da sam naveo da mi treba za posao jer je u tom slucaju besplatno, a u ambasadi je u principu svejedno koju svrhu ce nasa administracija napisati. Negdje mogu da traze uvjerenje da nisi zaposlen, a negdje ne.

IgorMAD 12.10.2013 16:44

Kakvo uverenje da nisi zaposlen? Izvini, nisam razumeo ovaj poslednji deo? :)

holmes 12.10.2013 17:35

Moze se desiti, ukoliko trazis besplatna uvjerenja o nekaznjavanju i nevodjenju krivicnog postupka, da ti nadlezna institucija trazi dokaz da nisi zaposlen. To se vadi u birou za zaposljavanje i besplatno je.

IgorMAD 12.10.2013 17:49

Ja sam te razumeo da u ambasadi traze uverenje da nisi zaposlen :D Izvini :)

Pre neki dan smo isli da vadimo ta uverenja i rekli smo da je za vizu (platili po 760,00 din), mislim da nam ne bi nista od dokaza trazili da smo rekli da je za posao.

Rekli su nam da je jedina razlika to sto uverenje za ambasadu ide na potpis kod nacelnika policije a ovo za posao potpisuju sluzbenici.

Sad, koliko je to bitno ambasadi ciji je potpis... :)

holmes 12.10.2013 17:57

Neki dan sam takodje procitao ovde na forumu da je neko zvao ambasadu u BG i da mu je receno da svrha vadjenja dokumenta nije vazna, vec ono sto na njoj pise-da li si osudjivan ili ne. Mislim da je pametnije odvesti porodicu ili prijatelje na rucak nego hraniti ove nase birokrate, ali eto...

via 12.10.2013 19:01

Ma ja sam se već odavno navikla na totalnu neinformisanost velikog dijela šalterskih službenika i gotovo redovnu praksu da ti daju polutačne ili netačne informacije i da te još doživljavaju kao budalu ako slučajno pokušaš da im objasniš nešto što bi trebali znati, jer bože moj tko si ti da im soliš pamet. Znam da je za oba uvjerenja potrebno ispuniti zahtjev za izdavanje istih, ali gospođa u MUP-u reče (nakon što je pitala u koju svrhu su nam potrebna uvjerenja) da je potrebno da " Uzmemo zahtjev, uplatimo taksu od 10 KM i čitko ispunimo potvrdu o iseljenju" ????!!! Pri tom uopšte nije spomenuto da su u pitanju useljeničke vize za USA, što njenu izjavu čini još čudnijom. Otkud joj uopšte ideja da se selimo :) :) :) Ali dobro, ionako nisam imala namjeru tako nešto ispunjavati jer mi je totalno nelogično, pa sam zato pitala da li se još netko susreo sa takvim zahtjevom.
I ja sam vidjela info da su u ambasadi u BGD rekli da nije bitno šta se navodi kao svrha izdavanja uvjerenja, ne znam kakva je situacija u SA, ali nekako opet ne bih da se zbog tih 50 KM nađemo u nezgodnoj situaciji. I ja bih radije potrošila te pare u druge svrhe, ali šta bi... Još malo da nahranimo našu birokratiju, pa onda adio, nadam se :)

pelcer224 12.10.2013 19:48

@holmes
Mozes li da malo pojasnis ovu pricu oko uvjerenja iz MUP-a u Srbiji.
Ima nas vjerovatno dosta takvih koji imamo BIH drzavljanstvo a studirali smo u Srbiji. Ja konkretno u periodu 1998-2004 i u tom periodu zbog raznih politickih promjena i sistema nisam imao nigdje prijavljeno boraviste, prebivaliste. Da li ljudi iz BiH koji trebaju u Sarajevo na intervju a imaju diplome iz Srbije, treba u BGD da traze uvjerenje da nisu osudjeni ili da nisu imali prebivaliste? Da li neko ispituje u Mup-u kako se onda boravilo u Srbiji svih tih godina kod podnosenja zahteva? Znas li nekog ko je otisao u Sarajevo na intervju sa ovom problematikom? Ako moze to malo pojasni? Pozdrav.

holmes 12.10.2013 20:59

Doslovce sam naveo ono sto sam cuo od sluzbenice u ambasadi, a odnosi se na razmjenu podataka o krivicnom kaznjavanju gradjana medju Srbijom i BiH, kao i o tome da su u ambasadi odlicno upoznati sa problematikom koju ljudi odavde u vezi sa vadjenjem tih potvrda imaju. Odakle sam zakljucio da uopste ne bio problem da nisam imao te potvrde i iz Srbije. Ipak, najpametnije je da nazoves ambasadu i licno zatrazis objasnjenje.

Samo da dodam, da sam za suprugu koja nije imala prijavljeno boraviste u Srbiji (ni dokumenta) iz policije u najblizem gradu u Srbiji trazio napismeno da ona nema registrovano boraviste. Koliko znam niko u MUPu Srbije ne postavlja pitanje kako si zavrsio faks a nisi bio prijavljen. Prosto te nema u evidenciji i ne mozes ni dobiti potvrdu da nisi kaznjavan.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:35.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.