|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ggaga
(Poruka 67919)
F.ck... Sad sam shvatila da sam sa 21.god zivela 6 meseci u Francuskoj (nemam pojma da li par dana krace ili par dana duze od 6 meseci) na usavrsavanju jezika u francuckoj porodici. Da li to treba da prijavim u DS koji je poslat ?...(verovatno da) znaci otkljucavanje i da li treba posle da trazim dokaz i Francuske da nisam osudjivana? Da li je neko imao situaciju da je u nekom periodu boravio u inostranstvu?Hvala
Ps. Case nam je 10XXX DS poslat 28.05. da li ce to da prolongira intervju i za koliko?
|
Evo ja da javim da sam kontaktirala KCC ovim povodom i da su mi istog dana odgovorili prilicno uopsteno da formular treba da bude sto preciznije i tacnije popunjen i ako zelim da mogu da mi otkljucaju da dopunim. Medjutim ja sam onda prosledila taj mail sa istim upitom ambasadi USA u Bg koji su me pozvali (i to posle 5 min od slanja maila telefonom koji su sami nasli - verovatno u DS -posto ga u mailu nisam navodila!!) da mi objasne da svaki boravak do 6 meseci nije potrebno prijaviti i cak to mailom potvrdili tako da sam pokrivena.
Uzgred kao fenomen u paraleli sam pokusavala kontakt i sa Francuskom ambasadom u nadi da saznam tacne datume boravka u Francuskoj. Oni se nisu udostojili da mi odgovore uopste, a kada sam ih posle par dana pozvala telefonom otkacili me da nisu sigurni da li su tada vodili elektronsku evidenciju is sl.:-)!!!
|
Nisam jos popunio DS260, a zanima je sledece: radio sam kao nastavnik u Abu Dhabi-ju 3 mjeseca, ali sam dao otkaz i vratio se kuci. Nisam ostao u dobrim odnosima sa poslodavcem.
Da li da stavim u DS260 da sam radio tamo? U pasošu imam i vizu gdje pise 'teacher'.
Hvala svima.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik avanio
(Poruka 68116)
Nisam jos popunio DS260, a zanima je sledece: radio sam kao nastavnik u Abu Dhabi-ju 3 mjeseca, ali sam dao otkaz i vratio se kuci. Nisam ostao u dobrim odnosima sa poslodavcem.
Da li da stavim u DS260 da sam radio tamo? U pasošu imam i vizu gdje pise 'teacher'.
Hvala svima.
|
Navedite,imate u Ds obrazcu naziv ( nazive) poslodavaca gde ste radili,sve ce proveriti i moj vam je savet da navedete. Ja sam navela i cak dodavala jel sam radila za nekoliko poslodavaca.
Pozdrav i Srecno :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@
(Poruka 68120)
Navedite,imate u Ds obrazcu naziv ( nazive) poslodavaca gde ste radili,sve ce proveriti i moj vam je savet da navedete. Ja sam navela i cak dodavala jel sam radila za nekoliko poslodavaca.
|
Hoću. Hvala puno. Valjda me neće puno ispitivati o okolnostima. :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik avanio
(Poruka 68134)
Hoću. Hvala puno. Valjda me neće puno ispitivati o okolnostima. :)
|
Nema na cemu :) Ako ste se kvalifikovali na osnovu skole,a i posla mozda ce vas pitati gde ste sve radili. Ali kako sam uspela da iscitam na forumu intervju je samo formalnost :)
|
Pozdrav svima :)
Imam drzavljanstvo i Srbije I Crne Gore.Srbije to dozvoljava ali Crna Gora ne pa da li da stavljam da posjedujem oba pasoša?
I još jedno pitanje: Prosle godine sam predavao za turisticku vizu u Beogradu,a kako nisam imao stalni posao,izmuvao sam neku potvrdu o zaposlenju ( znam da to za turisticku ne provjeravaju jer znam ljude koji su tako prosli) ali sam odbijen.
Ove godine sam izvučen kao crnogorski državljanin pa ne znam da li sad prilikom popunjavanja radnog iskustva da stavljam taj fiktivni posao u Beogradu ili da se pravim lud,mada intervju će biti u Beogradu?
Nadam se da ima neko sa slicnim iskustvom ili korisnim savjetom :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik carlog
(Poruka 68240)
Pozdrav svima :)
Imam drzavljanstvo i Srbije I Crne Gore.Srbije to dozvoljava ali Crna Gora ne pa da li da stavljam da posjedujem oba pasoša?
I još jedno pitanje: Prosle godine sam predavao za turisticku vizu u Beogradu,a kako nisam imao stalni posao,izmuvao sam neku potvrdu o zaposlenju ( znam da to za turisticku ne provjeravaju jer znam ljude koji su tako prosli) ali sam odbijen.
Ove godine sam izvučen kao crnogorski državljanin pa ne znam da li sad prilikom popunjavanja radnog iskustva da stavljam taj fiktivni posao u Beogradu ili da se pravim lud,mada intervju će biti u Beogradu?
Nadam se da ima neko sa slicnim iskustvom ili korisnim savjetom :)
|
Pozdrav vama :) Imate u Ds obrazcu pitanje da li posedujete jos neko drzavljanstvo osim svog ( Maticnog) u zavisnosti gde ste rodjeni? Ako imate 12 godina skolovanja - Osnovna i Srednja skola mislim da ne treba da nosite tu potvrdu o zaposlenju tj.ako ste ste se na osnovu skolovanja kvalifikovali. Sta ste naveli u prvoj prijavi na Lutriju? Kada ste popunili prijavu? Ako ste naveli to zaposlenje onda cete morati da unosite u Ds obrazac. Nadam se da sam vam pomogla :) Mozda ce jos neko od clanova uspeti da vam odgovori na pitanje.
Veliki Pozdrav i Srecno :1072:
|
Pa pretpostavljam na osnovu skolovanja jer imam i fakultet.Nisam navodio to zaposlenje jer kao sto rekoh nisam ni radio tu nego sam samo fiktivno izvadio potvrdu radi turisticke vize.
Moja dilema je da li da upisujem to kao prethodno radno iskustvo ili da nista ne spominjem?
Hvala na brzom odogovoru :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik carlog
(Poruka 68256)
Pa pretpostavljam na osnovu skolovanja jer imam i fakultet.Nisam navodio to zaposlenje jer kao sto rekoh nisam ni radio tu nego sam samo fiktivno izvadio potvrdu radi turisticke vize.
Moja dilema je da li da upisujem to kao prethodno radno iskustvo ili da nista ne spominjem?
Hvala na brzom odogovoru :)
|
Ako imate fakultet mislim da ne morate,jel ce sve proveriti. Ako imate fakultet neka bude samo to,a ovo u slucaju da vas upitaju mozete reci,i tu prilozite tu potvrdu :) Pozdrav vama :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@
(Poruka 68120)
|
Na koji nacin vrse provere poslodavaca? Ja ne bih volela da zovu mog sadasnjeg poslodavca koji jos uvek ne zna da se ja spremam da dam otkaz!
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:44. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.