Ako je neko izvučen pod brojem 6xxx, a papire je poslao tek 02. septembra 2013., u kakvoj je situaciji po pitanju termina intervjua?
|
petrojka1980 |
13.10.2013 02:28 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik DWTLDJ
(Poruka 41410)
Ako je neko izvučen pod brojem 6xxx, a papire je poslao tek 02. septembra 2013., u kakvoj je situaciji po pitanju termina intervjua?
|
Pa intervju ce biti malo kasnije u odnosu na visa bulletin. Bilo je prosle godine slucaja da su imali jos manji broj, poslali papire tek oko nove godine i imali intervju u martu.
|
pelcer224 |
13.10.2013 21:57 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik holmes
(Poruka 41398)
Doslovce sam naveo ono sto sam cuo od sluzbenice u ambasadi, a odnosi se na razmjenu podataka o krivicnom kaznjavanju gradjana medju Srbijom i BiH, kao i o tome da su u ambasadi odlicno upoznati sa problematikom koju ljudi odavde u vezi sa vadjenjem tih potvrda imaju. Odakle sam zakljucio da uopste ne bio problem da nisam imao te potvrde i iz Srbije. Ipak, najpametnije je da nazoves ambasadu i licno zatrazis objasnjenje.
Samo da dodam, da sam za suprugu koja nije imala prijavljeno boraviste u Srbiji (ni dokumenta) iz policije u najblizem gradu u Srbiji trazio napismeno da ona nema registrovano boraviste. Koliko znam niko u MUPu Srbije ne postavlja pitanje kako si zavrsio faks a nisi bio prijavljen. Prosto te nema u evidenciji i ne mozes ni dobiti potvrdu da nisi kaznjavan.
|
Koji vremenski period ste za suprugu u obrascima naveli da je boravila u Srbiji radi studiranja? Gledano iz studentskog ugla tu ima i obnovljenih godina, pauza izmedju semestara, pa jedan student moguce da nije proveo u komadu recimo 6 godina na teritoriji Srbije. Licno ne bih ni navodio da sam negdje boravio van BiH ali kada vidi diplomu koju moram priloziti sledi pitanje o potvrdi iz Srbije.
|
4 godine je bilo u pitanju. Odgovarali smo iskreno, i tako je najbolje. Prije razgovora polazes zakletvu da je sve sto kazes i sve sto je napisano u formularima istina. Kad dodjes tamo, vjerovatno ces evaluirati diplomu ili mozda nastaviti skolovanje. U tom slucaju je bolje da ono sto si rekao i napisao pod zakletvom i ono sto ces dati obrazovnoj instituciji bude konzistentno. Na intervjuu imas priliku da sve objasnis, ako i budu pitali uopste. Vrlo je opusten razgovor, tako da ne treba da brines.
|
gde mogu da proverim kada sam pozvan na intervju ??? jel se moze videti preko interneta posto sam menjao adresu (ne zivim vise na adresi koja stoji u ds 230 i dsp 120)..
|
Proveravas na sajtu na kome si proverio da si izvucen, na potpuno isti nacin.
|
Vidim da si jako nizak broj, ali si formulare kasnije poslao. Najverovatnije ti je intervju zakazan za pocetak novembra. Ne mogu da verujem da se tako neodgovorno ponasas prema ovome, ili ti se bas i ne ide?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik robo
(Poruka 41105)
diplomu nismo prevodili, rodne vjenčane listove smo izvadili standardne ne medjunarodne u palm beach planiramo al cemo za pocetak u pensilvaniju do rodjaka prvo dok ne skontamo kako tamo sve funkcionira
a sto se tice intervjua ne se sekiraj, nedozvoljavam ti :D
i nemam pojma dali su intervjui petkom mi kad smo dosli u ambasadu bili smo sami nas troje al su poslije nagrnuli studenti puna cekaonica
pozivno pismo smo dobili od rodjak mailom i to smo donijeli
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik via
(Poruka 41106)
Jeste imali mail ili bilo kakvo "pismo" od rođaka kao dokaz da će vam pomoći i da dolazite kod njih?
|
:udri::udri::udri:
Vratila sam se nekoliko stranica unazad da nešto provjerim i nađem ovo. Gdje su mi oči bile... Nemoj zamjeriti robo, inače nosim naočale, vjerovatno sam ih tada skinula :grin::grin::grin:
|
Dgtalbtch |
16.10.2013 14:30 |
Sta mislite jel bi bilo problema u ambasadi ako kazem da nemam nikog tamo i da cu da iznajmim neki apartman odavde i dam tu adresu njima da tamo posalju to sto treba? :confused:
|
Dgtalbtch |
17.10.2013 12:50 |
@dvlSkopje+ neznam kako idali ima sansa da ti pratam privatna poraka :grin: pa eve tuka, koga ti e intervjuto?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:42. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.