ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv-2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1444)

MaryJane12 23.08.2015 19:43

Zdravo svima! :)
Imam par pitanja, nadam se da cu na bar neke od njih dobiti odgovore. :)
Ocekujem da mi intervju bude na proljece. Koliko sam ja shvatila, trebam dobijem mail nekih mjesec dana prije intervjua. E sad, da li ja trebam posebno da zakazujem intervju u ambasadi ili ce mi to u mailu biti naznaceno?
Sledece pitanje je da li trebam da platim intervju, s obzirom da se za sve ostale vize placa, i koliko?
S obzirom da sam iz Crne Gore, planiram da obavim ljekarski pregled u Beogradu par dana prije intervjua, pa mozete li mi preporuciti neko mjesto gdje mogu sve te preglede obaviti, da ne setkam tamo ovamo, i koliko je vremena potrebno da se dobiju rezultati? Ee i koje mi sve vakcine trebaju?
Znam da smaram, i da je sigurno bilo dosta ovakvih pitanja, ali se nadam da cete mi odgovoriti :)
Unaprijed hvala! :)
ps
Ako ima neko iz CG da je izvucen, nek mi se javi ;)

grabovac84 23.08.2015 20:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MaryJane12 (Poruka 56327)
Zdravo svima! :)
Imam par pitanja, nadam se da cu na bar neke od njih dobiti odgovore. :)
Ocekujem da mi intervju bude na proljece. Koliko sam ja shvatila, trebam dobijem mail nekih mjesec dana prije intervjua. E sad, da li ja trebam posebno da zakazujem intervju u ambasadi ili ce mi to u mailu biti naznaceno?
Sledece pitanje je da li trebam da platim intervju, s obzirom da se za sve ostale vize placa, i koliko?
S obzirom da sam iz Crne Gore, planiram da obavim ljekarski pregled u Beogradu par dana prije intervjua, pa mozete li mi preporuciti neko mjesto gdje mogu sve te preglede obaviti, da ne setkam tamo ovamo, i koliko je vremena potrebno da se dobiju rezultati? Ee i koje mi sve vakcine trebaju?
Znam da smaram, i da je sigurno bilo dosta ovakvih pitanja, ali se nadam da cete mi odgovoriti :)
Unaprijed hvala! :)
ps
Ako ima neko iz CG da je izvucen, nek mi se javi ;)

Ajde necu da smaram da treba da procitas sve to na forumu iako bi stvarno trebala zbog sebe, nego cu pokusati da ti odgovorim....doduse znam za Beograd ne i za CG.
1.Mail- u istom ce ti sve pisati...dakle ne treba nista da zakazujes sama.Imaces i vreme i mesto i ntervjua, dakle sve.
2.Placanje- placa se 330$ u ambasadi dana kada dodjes na intervju....reci ce ti vec u ambasadi....i pre polska za usa jos 165$ za izradu green carda. I naravno lekarski ti kosta 150$ u Beogradu.
3.Pregled- mozes iskljucivo obaviti u samo dve ordinacije u Beogradu koje imaju ugovor sa US ambasadom...dakle nema sta da trazis po gradu nego evo ti adrese i kontakt jedine dve klinike gde lekarski mozes odraditi....
Privatni lekar u Ordinaciji opšte medicine
Smiljanićeva 22, Beograd
Pregledi se zakazuju na telefon +381 (0)11 2451-919 ili +381 (0)64 199-8867, radnim danom od 9 do 13
časova. Pregledi i svi rezultati su gotovi istog dana.

Međunarodna organizacija za migraciju
Skenderbegova 3, Beograd
Pregledi se zakazuju na telefon +381 (0)11 3282-072, +381 (0)11 3282-073, ili +381(0)63 214-253, radnim danom od 9 do 16 časova. Pregledi i svi rezultati su gotovi istog dana.
Vakcine- antitetanus i MMR....to mozes uzeti u svom domu zdravlja za Tetanus a MMR mozes primiti u Bg kada dodjes na lekarski u institutu Batut u okviru Klinickog centra....tamo kod Hrama Svetog Save mislim da je adresa Dr Subotica broj 5.To kosta 1500 din za MMR. Takodje sve vakcine mozes primiti u ordinaciji gde vrsis lekarski ali malo vise kosta....MMR oko 3000 cini mi se.
Eto imas srece pa se ovih dana ne desava nista na forumu pa me ne mrzi da kucam inace bi bilo :67: :grin:

markoss 23.08.2015 20:41

hoces da kazes da je 165 po coveku izrada greencard? ovaj podatak nisam znao do sad??

grabovac84 23.08.2015 21:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 56331)
hoces da kazes da je 165 po coveku izrada greencard? ovaj podatak nisam znao do sad??

Toliko kosta taksa za izdavanje green carda....sta ces ne volim ni ja sto je toliko ali mora se platiti :smrc:

MaryJane12 23.08.2015 22:08

E hvala ti puno :D A citala sam ja, ali sigurnije mi je da jos jednom provjerim, ionako se tesko snalazim ovdje. Hvala jos jednom :)

grabovac84 23.08.2015 22:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MaryJane12 (Poruka 56343)
E hvala ti puno :D A citala sam ja, ali sigurnije mi je da jos jednom provjerim, ionako se tesko snalazim ovdje. Hvala jos jednom :)

Nema problema....tu smo da pomognemo koliko mozemo i znamo.:grin:

markoni 24.08.2015 07:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 56328)
Vakcine- antitetanus i MMR....to mozes uzeti u svom domu zdravlja za Tetanus a MMR mozes primiti u Bg kada dodjes na lekarski u institutu Batut u okviru Klinickog centra....tamo kod Hrama Svetog Save mislim da je adresa Dr Subotica broj 5.To kosta 1500 din za MMR. Takodje sve vakcine mozes primiti u ordinaciji gde vrsis lekarski ali malo vise kosta....MMR oko 3000 cini mi se.

a sta bi bilo najpametnije ako u domu zdravlja nemaju moj karton uopste?

da li ja sve te vakcine mogu dobiti na tom lekarskom pregledu o istoj ceni tog lekarskog 150$, koliko mi se cini one se dodatno naplacuju... da li mi je to bolje da ih tu da dobijem ako nemam document koji potvrdjuje da sam dobio bilo koju tu vakcinu ranije ili da ih jurim na nekom drugom mestu

grabovac84 24.08.2015 14:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 56345)
a sta bi bilo najpametnije ako u domu zdravlja nemaju moj karton uopste?

da li ja sve te vakcine mogu dobiti na tom lekarskom pregledu o istoj ceni tog lekarskog 150$, koliko mi se cini one se dodatno naplacuju... da li mi je to bolje da ih tu da dobijem ako nemam document koji potvrdjuje da sam dobio bilo koju tu vakcinu ranije ili da ih jurim na nekom drugom mestu

U cenu od 150$ ne ulaze vakcine tako da je pametno da ih primis pre samog lekarskog u institutu Batut u okviru klinickog centra jer ce te izaci mnogo jeftinije....A ako ipak imas para za bacanje onda mozes sve vakcine primiti i na samom lekarskom nije problem....to ti je negde oko 4500 po coveku cini mi se....

markoni 24.08.2015 17:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 56348)
U cenu od 150$ ne ulaze vakcine tako da je pametno da ih primis pre samog lekarskog u institutu Batut u okviru klinickog centra jer ce te izaci mnogo jeftinije....A ako ipak imas para za bacanje onda mozes sve vakcine primiti i na samom lekarskom nije problem....to ti je negde oko 4500 po coveku cini mi se....

Hvala na informaciji :)

Taj institut "Batut" pretpostavljam da je u Beogradu...

takodje pretpostavljam da tamo mogu otici par dana pre lekarskog, da dobijem te vakcine, uz zdravstvenu knjizicu? ili nesto drugo (novac)...

I koje vakcine kod njih trazim da mi daju (uz naravno papirni dokaz da su mi ih dali, koji pretpostavljam nosim na lekarski da im ih pokazem)

grabovac84 24.08.2015 18:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 56352)
Hvala na informaciji :)

Taj institut "Batut" pretpostavljam da je u Beogradu...

takodje pretpostavljam da tamo mogu otici par dana pre lekarskog, da dobijem te vakcine, uz zdravstvenu knjizicu? ili nesto drugo (novac)...

I koje vakcine kod njih trazim da mi daju (uz naravno papirni dokaz da su mi ih dali, koji pretpostavljam nosim na lekarski da im ih pokazem)

Samo ti treba novac....mislim da je oko 2000 ukupno u Batut-u. Jeste u Bg se nalazi odmah prekoputa Hrama Sv.Save ako znas gde je.....udjes u dvoriste klinickog centra i sa leve strane trazis broj 5......Treba ti samo antitetanus vakcina i MMR....onda ce ti dati neki zuti karton cini mi se koji je medjunarodni dokaz o primljenim vakcinama i sa tim ids na lekarski....

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:28.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.