ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

pedjolino 05.10.2014 16:54

Franklin, Wisconsin vec mesec dana ali bezuspesno jos uvek tragam za poslom...

johnywalker 05.10.2014 16:57

u kojoj struci tražiš - šta si inače po zanimanju?

pedjolino 05.10.2014 17:07

bilo sta samo da radim radio kao magacioner u mom mestu ali to nepije vodu ovde podnosio aplikacije uvde po nekim firmama ali z sad nista...

johnywalker 05.10.2014 17:17

Aha, kontam. Zeznjta situacija. Jesi li pokusao po raznim trgovinama? Oni stalno traze nekoga? Kako da zavrsis u tom gradu gdje si sada, cudo nisi neko vece mjesto izabrao?

vuxanne 05.10.2014 20:09

Mozda pogledaj na sajtu indeed.com. klikni za toi tvoje mesto Moj ti je savet idi od prodavnice do prodavnice koje su ti najblize i pitaj jel im treba radnika. Neki poslovi nisu u oglasima. I idi od restorana do restorana, pitaj ih: "I need a job application.". Mnogi imaju to nesto popunis, ostavis ako zovu - zovu. Bar znas da pokusavas na sve strane.

mikiSA 05.10.2014 20:12

Pedjolino: http://www.indeed.com/l-Franklin,-WI-jobs.html

Ako nisi jos otisao svrati do biblioteke tu (http://www.mcfls.org/franklin/index.html ) i direktno ides na reference desk i tu pitas kakve imaju resources za job search.

Kuguar 09.10.2014 09:39

Pozdrav svima. Čitam već neko vreme forum, i iskreno se nadam da ćemo se moja porodica i ja priključiti Vama koji ste već tamo.

Elem, da ne odlutam od teme, ove godine sam bio u NJ mesec i po dana, turisticki, i mogu vam reci da sam vidjao dosta oglasa za poslove. Najupečatljivije, sto je oglas za vozaca u UPS stajao sve vreme - nisu mogli da nadju vozaca koji zna da vozi kombi sa manuelnim menjačem.
Naravno, odnosno, na žalost, ja sa turistickom vizom nisam nista mogao... U zavisnosti od state-a mislim da se moze lako naći neki posao za "prvo vreme"...

ladolcevita 11.10.2014 17:18

I ja bezuspesno u Čikagu! Baš sam očekivala da ce ovi brze ići.
Ako neko zna nesto neka javi ovde. :smrc:

IgorMAD 11.10.2014 17:55

Ne znam sta da vam kazem, nemojte da birate poslove ljudi. Prvi posao neka bude bilo sta. Niko vas nece primiti na neki bolji posao ako ne znate nekog ili nemate radnog iskustva u americi.

Imate hiljadu agencija za zaposljavanje koje ce vas sigurno negde ubaciti, radicete za 8-10 dolara po satu ali vama to nije bitno, bitno je da pocnete bilo sta da radite. Posle vas mozda firma direktno zaposli i odmah dobijete vecu satnicu. Ko to ne shvata, moze odmah da se vrati ako vec nije potrosio sve pare koje je poneo.

99% nas ne dolazimo sa ogromnim IT iskustvom i ne mozemo istog trenutka da nadjemo posao koji bismo mi voleli i za novac koji nama odgovara.

Ja sam igrom slucaja ovde upoznao neke ljude koji su me posle mesec dana ubacili u jednu slodnu kompaniju, radim posao koji sam i u Srbiji radio. Posle nekog vremena pocinju da vide da znas nesto vise, jezik postaje sve bolji i tako polako moze i da se napreduje.

mikagrubinen 12.10.2014 07:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kuguar (Poruka 49311)
Pozdrav svima. Čitam već neko vreme forum, i iskreno se nadam da ćemo se moja porodica i ja priključiti Vama koji ste već tamo.

Elem, da ne odlutam od teme, ove godine sam bio u NJ mesec i po dana, turisticki, i mogu vam reci da sam vidjao dosta oglasa za poslove. Najupečatljivije, sto je oglas za vozaca u UPS stajao sve vreme - nisu mogli da nadju vozaca koji zna da vozi kombi sa manuelnim menjačem.
Naravno, odnosno, na žalost, ja sa turistickom vizom nisam nista mogao... U zavisnosti od state-a mislim da se moze lako naći neki posao za "prvo vreme"...

Nisam siguran da je samo manuelni menjac problem. UPS, USPS i slicne kompanije takoreci non stop imaju gomilu oglasa. I ja sam hteo da apliciram za neki posao u UPS ali prvo je trebalo da se polozi neki test koji se placa, cini mi se, oko 70$ pa sam odustao.

Nije nista cudno da oglasi stoje i po dva meseca. Proces testiranja i odabiranja pravog kandidata zna da potraje. Ali poenta je da posla generalno ima. :)

Npr u Oaklandu koji i nije neki velik i razvijen grad je bilo dosta natpisa na izlozima radnji da traze radnike. Kuvari, pranje sudova, prodavci u buticima.. Ja sam isao da apliciram za pranje sudova i lik me je iskulirao iako mu je natpis da trazi radnika stajao skoro mesec dana. Mislim da sam bio previse beo i predobro znao engleski. :D

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:29.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.