ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Koliko košta život u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=594)

bmilos 07.04.2015 20:22

Johnywalker to je vec realnija procena. Ja inace nisam ni mislio na NYC kad sam postavio pitanje, već na Ameriku u globalu..

johnywalker 07.04.2015 20:57

ok, razumijem. Meni je nyc super, bio sam tamo nekoliko puta, ali preskup tako da nisam uopšte ni jednog trenutka ni u šali pomislio da idem tamo jer se jednostavno ne isplati. Isto tako i San Francisko. Meni još bolji od nyc ali isto kao i nyc, perverzno skup, posebno kirije. Tako da i to otpada, ali ima zato dosta drugih povoljnijih gradova. Na kraju krajeva opet sve zavisi kakvim se poslom čovjek bavi i koliko može zaraditi pa shodno tome onda može odrediti i gdje će živjeti.

Magelan 27.11.2016 16:36

Pitanje clana markoni i odgovori koji su sledili pomereni u temu "Chicago, Illinois"

Moderator

markoss 29.11.2016 02:49

Evo kolko kosta zivot moje porodice u Chicagu..
Stan na Lakeview 1bdroom 1300$ , struja 30, mobilni 180,
Smece voda i gas 60, hrana 150 nedeljno, odeca oko 400 mesecno, 80 igracke za cerku mesecno....
Kola nemamo jer nam nisu ni potrebna za sad ali od juna kad se preselimo u suburb sigurno kupujemo.
Garaza bi nas ovde kostala 180 mesecno

MirkoJ 29.11.2016 10:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 64884)
Smece voda i gas 60, hrana 150 nedeljno, odeca oko 400 mesecno, 80 igracke za cerku mesecno....
Kola nemamo jer nam nisu ni potrebna za sad ali od juna kad se preselimo u suburb sigurno kupujemo.

Ovde vam fali i stavka medical insurance za sve vas? :)

markoss 29.11.2016 11:03

Za dete je besplatno a mi smo u procesu uzimanja, treba da vidimo koji paket i sta obuhvata ali nek je to jos 150 recimo

MirkoJ 29.11.2016 11:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 64890)
Za dete je besplatno a mi smo u procesu uzimanja, treba da vidimo koji paket i sta obuhvata ali nek je to jos 150 recimo

Pa to su onda skroz super cifre, ono sto sam ja saznao iz nekig drugih lokacija, uglavnom nije ispod $3000 mesecno za 3-4clanu porodicu

mikiSA 30.11.2016 04:08

Zdravstveno drug mora da uzima sam na "berzi', sam, bez djece, zdrav, ne pusi, 32 godine: bilo je oko $320 (mjesecno), sad ide na preko $400. Samo osiguranje on kaze da ne zna sta placa : veliki co-pay, ogroman deductible, malo doktora u njegovoj mrezi. A placa za ne daj boze ako se desi nezgoda, saobracajka da ima.

Ja imam sa posla zdravstveno, placam $110 zdravstveno i vid, plus $11 dentalno osiguranje (poslodavac placa dodatno za mene).

voja82 03.12.2016 00:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 64884)

Pozdrav druze :D Meni je ovde sve jasno sve jedne stavke:)) 400$ mesecno na odecu?:)Really?:woohoo:

stanema 03.12.2016 23:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 64918)
Pozdrav druze :D Meni je ovde sve jasno sve jedne stavke:)) 400$ mesecno na odecu?:)Really?:woohoo:

Bilo bi logicno da se odeca kupi kada se dodje, jer se nema skoro pa nista, ali 400$ mesecno samo na odecu... nzm... Mada mislim da bi markoni preziveo i bez tog zadovoljstva, jer verovatno ni ovde ne kupuje odecu na mesecnoj bazi... :D

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:56.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.