johnny_nyc |
30.08.2014 17:05 |
Iznenadjenje danas u posti, nakon samo 4 dana ssn broj nam je stigao. Sada na dmv, otvaranje racuna....i posao :)
|
SRBghost |
31.08.2014 19:44 |
SUPER! Znaci u NYC to lepo sljaka :) Sa srecom! Nadam se da ce i ubuduce biti tako :)
|
mikagrubinen |
02.09.2014 04:02 |
Johnny ti rece iznenadjenje u posti. Sta to znaci. Da li su vam na kucnu adresu pokusali dostaviti karticu pa posto niko nije bio kuci ostave neko obavestenje da dodjete u postu po nju ili ste napravili neku virtuelnu adresu u usa.
To pitam jer mi nemamo adresu u usa jer smo stan iznajmili preko airbnb sajta. Snasli smo se za adresu za ssn ali me zanima da li inace postoji takva mogucnost.
|
Al si ga zakomplikovao, pa mislio je covek da mu je stigao SSN na kucnu adresu...
SSN ce ti stici na adresu koju kazes, nema licnog urucivanja, samo ti ostave u mail box pismo.
|
johnny_nyc |
02.09.2014 15:22 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen
(Poruka 48350)
Johnny ti rece iznenadjenje u posti. Sta to znaci. Da li su vam na kucnu adresu pokusali dostaviti karticu pa posto niko nije bio kuci ostave neko obavestenje da dodjete u postu po nju ili ste napravili neku virtuelnu adresu u usa.
To pitam jer mi nemamo adresu u usa jer smo stan iznajmili preko airbnb sajta. Snasli smo se za adresu za ssn ali me zanima da li inace postoji takva mogucnost.
|
Eto kako kaze Igor doslo mi na kucnu adresu, iznenadjenje u smislu da nam je broj dosao za samo tri dana. Za ovo drugo nemam pojma sta bi bilo da nismo bili doma kada je dosla posta...ali pretpostavljam da bi ostavili na adresi.
|
mikagrubinen |
02.09.2014 21:47 |
Hvala ljudi. Mi smo bili malo uplaseni jer smo dali adresu poznanice od nase poznanice. Evo taman smo se vratili iz SSA office. Dobili smo potvrdu da smo predali za ssn. Trebalo bi da stigne za 2 nedelje.
Tu nema nikakve plasticne kartice, samo broj na papiru? Tako nam je rekla sluzbenica u ssa.
|
johnny_nyc |
03.09.2014 01:55 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen
(Poruka 48365)
Hvala ljudi. Mi smo bili malo uplaseni jer smo dali adresu poznanice od nase poznanice. Evo taman smo se vratili iz SSA office. Dobili smo potvrdu da smo predali za ssn. Trebalo bi da stigne za 2 nedelje.
Tu nema nikakve plasticne kartice, samo broj na papiru? Tako nam je rekla sluzbenica u ssa.
|
Nikakva kartica samo papiric tih dimenzija, zapamti broj kada ga dobijes i spremi papiric na sigurno.
|
Corpse Crusher |
17.09.2014 22:33 |
Meni neke stvari nisu do kraja jasne vezano za GC i SSN,
ja, supruga i dete imamo vize u pasosima koje vaze do 19. Feb 2015.
Koliko sam razumeo, sve troje moramo da udjemo u US do tada ili ce se smatrati da smo odustali i necemo moci da podnesemo zahtev za GC i SSN.
Ako bi smo u medjuvremenu otisli na recimo 7 dana na odmor, cisto da podnesemo zahtev za SSN, sledeci ulazak u US bi bio verovatno posle ovog 19 februara, koju cemo vizu / pecat u pasosima dobiti da bismo mogli opet da udjemo jer koliko vidim, GC ce verovatno stici, po mojim procenama tek u 2015, a to je "beyond the validity date" ove nase vize u pasosima. Molim vas, objasnite mi ovo. :blink:
Pozdrav!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher
(Poruka 48635)
Koliko sam razumeo, sve troje moramo da udjemo u US do tada ili ce se smatrati da smo odustali i necemo moci da podnesemo zahtev za GC i SSN.
Ako bi smo u medjuvremenu otisli na recimo 7 dana na odmor, cisto da podnesemo zahtev za SSN, sledeci ulazak u US bi bio verovatno posle ovog 19 februara, koju cemo vizu / pecat u pasosima dobiti da bismo mogli opet da udjemo jer koliko vidim, GC ce verovatno stici, po mojim procenama tek u 2015, a to je "beyond the validity date" ove nase vize u pasosima. Molim vas, objasnite mi ovo. :blink:
Pozdrav!
|
Moja poznanica je to uradila 2008. Usla na dve nedelje, podnela sve zahteve i vratila se kuci da bi sredila neplaceno odsustvo na poslu u Beogradu.
Zelena karta je stigla posle njenog povratka u Beograd i onda joj je poznanik kod kog je imala prijavljenu adresu Green Card poslao po trecoj osobi koja je odlazila u Srbiju.
|
mikagrubinen |
18.09.2014 07:19 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher
(Poruka 48635)
Pozdrav!
|
Tacno je da moras da udjes u USA do tog datuma koji ti je na vizi ili sve propada. Mozes opusteno da odradis tu varijantu sa odmorom od 7 dana u USA.
Kad udjes u USA, udare ti pecat preko te vize koju sad imas u pasosu. Na tom pecatu stoji datum ulaska u USA. Ta viza sa tim pecatom ti sluze isto kao i Green Card i vazi godinu dana od ulaska u USA. Pravi Green Card ce ti stici u narednih nekoliko meseci.
Ti uopste ne moras da budes u USA za to vreme. Mozes da se vratis kuci ali ne znam koliko dugo smes da budes van USA. Mislim da moze i neki duzi period ali moras o tome da obavestis ambasadu ili vec nekoga i da im das neke opravdane razloge svog boravka van USA.
P.S. Za sve sto ti je nejasno ipak mislim da je najbolje da pozoves ambasadu ili da im posaljes mail, jer sve ove informacije koje ti mi dajemo su neka nasa iskustva i razmisljanja koja, na kraju krajeva, ko zna da li su pouzdana.
Pozdrav i srecno sa dolaskom ovde :)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:02. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.