-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
(Poruka 35392)
Moze tako drug za PORODJAJ koji je kraj TRUDNOCE, a sta ces sa placanjem raznih pregleda TOKOM trudnoce koji po definiciji nisu hitni ali su potrebni da se vidi da li je trudnoca OK, beba zdrava... Ili ces na blef: zena zatrudni, ne ode nijedan put doktoru za tih svih 9 mjeseci, onda se porodi u hitnoj i ne daj boze nadju da nesto s bebom ne valja sto se moglo otkriti u tim pregledima tokom rane trudnoce...?
|
Ja se slazem sa ovim. U svakoj bolnici pa i u republikanskoj Indijani pise da primaju hitne slucajeve sve i da se nema osiguranje. Porodjaj je naravno hitna situacija. Ali pregledi u toku trudnoce nisu hitna situacija. Osim ako se ne razumete bas previse u to sta je drugo stanje i kakve sve rizike nosi i ako pretpostavite da je sve to cool, da zena ne mora nijednom da ode kod lekara niti na ultrazvuk onda da, poroditi moze se za dzabe ako se ne mora uopste kod lekara. A u slucaju da se nesto mora hitno da odradi, hoce li oni imati vremena da utvrde koja je zena krvna grupa, ima li sidu i slicno ako im ta informacija treba na prijemu? Ima li one neke stvarcice dole ako je rizik da beba izadje na tu stranu (ne znam kako se zvase da li bese strep test sto se radi pred porodjaj).
I ja se slazem da ako pretpostavimo da je trudnica idealnog zdravlja i da joj ne treba ni lekar u trudnoci, primice je bolnica da udje da se porodi. A ako treba operacija i beba ne daj boze da mora u NICU ili slicno, ne znam sta bude posle sa troskovima. A ako je idealnog zdravlja moze i kuci da se porodi to je sad veoma in ovde, pogotovu kod republikanaca koji ne veruju ni u kakav sistem i kod novih hipika koji se vracaju prirodi.
Mene su licno prenatalni pregledi sa zdravstvenim osiguranjem na najjeftinijem mogucem mestu kostali 2500 dolara (samo jedan ultrazvuk koji je bio 250 dolara). Ali istina da gde god ima latinosa ima nekih zaobilazenja. Ja sam za Medicaid cula od Kolumbijke.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
(Poruka 35402)
Ja se slazem sa ovim. U svakoj bolnici pa i u republikanskoj Indijani pise da primaju hitne slucajeve sve i da se nema osiguranje. Porodjaj je naravno hitna situacija. Ali pregledi u toku trudnoce nisu hitna situacija. Osim ako se ne razumete bas previse u to sta je drugo stanje i kakve sve rizike nosi i ako pretpostavite da je sve to cool, da zena ne mora nijednom da ode kod lekara niti na ultrazvuk onda da, poroditi moze se za dzabe ako se ne mora uopste kod lekara. A u slucaju da se nesto mora hitno da odradi, hoce li oni imati vremena da utvrde koja je zena krvna grupa, ima li sidu i slicno ako im ta informacija treba na prijemu? Ima li one neke stvarcice dole ako je rizik da beba izadje na tu stranu (ne znam kako se zvase da li bese strep test sto se radi pred porodjaj).
I ja se slazem da ako pretpostavimo da je trudnica idealnog zdravlja i da joj ne treba ni lekar u trudnoci, primice je bolnica da udje da se porodi. A ako treba operacija i beba ne daj boze da mora u NICU ili slicno, ne znam sta bude posle sa troskovima. A ako je idealnog zdravlja moze i kuci da se porodi to je sad veoma in ovde, pogotovu kod republikanaca koji ne veruju ni u kakav sistem i kod novih hipika koji se vracaju prirodi.
Mene su licno prenatalni pregledi sa zdravstvenim osiguranjem na najjeftinijem mogucem mestu kostali 2500 dolara (samo jedan ultrazvuk koji je bio 250 dolara). Ali istina da gde god ima latinosa ima nekih zaobilazenja. Ja sam za Medicaid cula od Kolumbijke.
|
Cook County je takva ustanova. Tamo se ide i na prenatalne preglede. Kako? Prosto. Odu tamo i krenu da laziraju svake 4 nedelje bolove, trudove, krvarenja (sve potencijalne komplikacije trudnoce njima poznate) i moraju da ih prime jer se i to svrstava u hitno (cak ne ni u urgentno stanje i prema tome ima prioritet). Poenta je samo koliko ce dugo cekati, a to zavisi od trijazera u tom momentu koji daje procenu o hitnosti slucaja. Tu je jedina razlika - neko u Cook County ceka 2-24h na pregled i izvuce se da ne plati, a neko ce onako gospodski da ode na zakazani pregled i da pukne par soma. A kako je vec neko primljen sa potencijalnom gestacijskom komplikacijom u svakoj ustanovi su duzni da urade sve testove ("to run the battery of tests") po porceduri ne bi li se uverili da je sve u redu. Dakle, i tome su doakali ovde u Illinoisu. Radi se i NonStress Test, pa ako tu zapne Stress Test, pa Ultrazvuk pod obavezno, pa Biometrijski profil, pa ih testiraju na sve moguce infekcije, amniocentezu pri najmanjoj sumnji... Sve to rade u Cook County-ju, samo treba docekati red...
Sto rece Chicagopn, u Illinoisu zdravstvene usluge placamo mi koji imamo prihode, a ta "sirotinja" (a zloupotreba je da ne verujes, ne samo medju latinosima nego se i gro nase imigracije okacilo na socijalnu pomoc) ne placa nista kad ode kod lekara.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 35407)
Cook County je takva ustanova. Tamo se ide i na prenatalne preglede. Kako? Prosto. Odu tamo i krenu da laziraju svake 4 nedelje bolove, trudove, krvarenja (sve potencijalne komplikacije trudnoce njima poznate) i moraju da ih prime jer se i to svrstava u hitno (cak ne ni u urgentno stanje i prema tome ima prioritet). Poenta je samo koliko ce dugo cekati, a to zavisi od trijazera u tom momentu koji daje procenu o hitnosti slucaja. Tu je jedina razlika - neko u Cook County ceka 2-24h na pregled i izvuce se da ne plati, a neko ce onako gospodski da ode na zakazani pregled i da pukne par soma. A kako je vec neko primljen sa potencijalnom gestacijskom komplikacijom u svakoj ustanovi su duzni da urade sve testove ("to run the battery of tests") po porceduri ne bi li se uverili da je sve u redu. Dakle, i tome su doakali ovde u Illinoisu. Radi se i NonStress Test, pa ako tu zapne Stress Test, pa Ultrazvuk pod obavezno, pa Biometrijski profil, pa ih testiraju na sve moguce infekcije, amniocentezu pri najmanjoj sumnji... Sve to rade u Cook County-ju, samo treba docekati red...
Sto rece Chicagopn, u Illinoisu zdravstvene usluge placamo mi koji imamo prihode, a ta "sirotinja" (a zloupotreba je da ne verujes, ne samo medju latinosima nego se i gro nase imigracije okacilo na socijalnu pomoc) ne placa nista kad ode kod lekara.
|
A sta ti je Cook Country? Okrug, ime bolnice? Jel to vazi samo za okrug, bolnicu ili celu drzavu?
A jel moraju da imaju SSN ili moze i turista da se isto tako nakaci na drzavne jasle?
|
Citat:
(Poruka 35408)
A sta ti je Cook Country? Okrug, ime bolnice? Jel to vazi samo za okrug, bolnicu ili celu drzavu?
A jel moraju da imaju SSN ili moze i turista da se isto tako nakaci na drzavne jasle?
|
Cook County (ne Country - tu se vecina zbuni) Hospital - okruzna bolnica (Cook County) - Chicago, IL.
Zar mislis da ona meksikanka sto je prepesacila granicu ima SSN. Nema naravno. Ona cak nije ni turista. Odu tamo na prepad u bolnicu i ajd' nek te ne prime...
|
Citat:
(Poruka 35409)
Cook County (ne Country - tu se vecina zbuni) Hospital - okruzna bolnica (Cook County) - Chicago, IL.
Zar mislis da ona meksikanka sto je prepesacila granicu ima SSN. Nema naravno. Ona cak nije ni turista. Odu tamo na prepad u bolnicu i ajd' nek te ne prime...
|
Znaci ipak mora da si u Cikagu a ne ceo Ilinois? Ih, ima ovde brdo ilegalnih i sa SSNom,doslih preko J1
|
chicagopn |
18.01.2013 04:55 |
Ima ovde znam neke ljude koji nemaju nikakav status zena se prijavila na medikal kao trudnica dali joj kompletno100% medikal koje joj je bilo vazece 12 meseci posle porodjaja isla je kod doktora na preglede popravila sve zube i tako to,niko te ovde ne pita odnosno pitaju oni imas li ssn ili nemas isto ti je ,ustvari i nije isto bolje da ga nemas jer ci ti nakaciti racune do guse .
Ja sam svom detetu uzeo medikal bez ssn pre 4 godine na status turiste upisao ga u skolu .ko te pita nesme niko ni da te krivo pogleda.dete sad ima GC i ssn i isto je sve nema promena.
Mom landlordu zena nije imala osiguranje kad joj se slosilo otisla u cook county hospital ostavili je 12 dana u bolnici primala infuzije i injekcije oni joj poslali racun od 32000$ napravili su dil da placaju po 200$ mesecno placali tako godinu dana onda bolnica nazove i trazi im da placaju veci pejment jer je ovo malo moj landlord ih poje..e onako po naski i prestane da placa oni pretili,pretili i na kraju odustali , zena ima extra credit score jos uvek a nigde ne radi imaju dva bildinga od toga zive .hocu da kazem da nije bas sve onako kako oni pisu po tim njihovim zakonima .rade ovde ljudi svasta
Treba samo znati prave poteze i koristiti ovde sve sto mozes jer ako ides sve po njihovim propisima umreces od rada ko pas.
|
Citat:
(Poruka 35410)
Znaci ipak mora da si u Cikagu a ne ceo Ilinois? Ih, ima ovde brdo ilegalnih i sa SSNom,doslih preko J1
|
I u Cikagu je xyz nasih sa J1, svi idu u Cook County kad zapne, sto rece chicagopn ni ne spominju ssn. Ne moras da budes u Cikagu, vazi to za ceo Illinois, ali kako je 99% imigranata u Chicagoland-u uslovno receno ispada da se odnosi na Chgo. Jako je malo imigranata po downstate Illinois (koji je inace blaga katastrofa koliko je zapusten) pa se dole po kukuruzu ni ne hvataju te krivine i rupe koliko ovde uz jezero :-)
|
Citat:
(Poruka 35412)
I u Cikagu je xyz nasih sa J1, svi idu u Cook County kad zapne, sto rece chicagopn ni ne spominju ssn. Ne moras da budes u Cikagu, vazi to za ceo Illinois, ali kako je 99% imigranata u Chicagoland-u uslovno receno ispada da se odnosi na Chgo. Jako je malo imigranata po downstate Illinois (koji je inace blaga katastrofa koliko je zapusten) pa se dole po kukuruzu ni ne hvataju te krivine i rupe koliko ovde uz jezero :-)
|
Veruj mi isto je u Indijanpolisu i verovatno i u svim najvecim gradovima u odredjenoj drzavi. A u manjim ne bas, lakse se primeti sta moze sta ne. Meni ta Kolumbijka sto mi je rekla za Medicaid u Indijanapolisu je pet godina isla kod lekara sve za dz, isto ima jedna bolnica kao taj Kuk Kaunti sto pominjes sto prima sve zive. Pa ko bi im radio te najmanje placene poslove? Ameri? Malo morgen kad mogu isto toliko da zarade od socijalnog osiguranja... Zato oni i tolerisu taj administrativni haos sto zovu sivom zonom.
|
Citat:
(Poruka 35414)
Veruj mi isto je u Indijanpolisu i verovatno i u svim najvecim gradovima u odredjenoj drzavi. A u manjim ne bas, lakse se primeti sta moze sta ne. Meni ta Kolumbijka sto mi je rekla za Medicaid u Indijanapolisu je pet godina isla kod lekara sve za dz, isto ima jedna bolnica kao taj Kuk Kaunti sto pominjes sto prima sve zive. Pa ko bi im radio te najmanje placene poslove? Ameri? Malo morgen kad mogu isto toliko da zarade od socijalnog osiguranja... Zato oni i tolerisu taj administrativni haos sto zovu sivom zonom.
|
Upravo Ameri. Cook County je dotiran od strane drzave i kao i u svakoj drzavnoj firmi u Illinoisu zaposleni imaju odlicne benefite. Dobiti posao u Cook County Hospital je ravno dobitku na ovoj ovde lutriji. Tu postoji neki poseban program za zdravstvene radnike, retko ko od lekara je tu stalno zaposlen nego nedeljno dolaze da odrade po smenu-dve i tako dobijaju raznorazne olaksice (poreske, malpractice insurance...). Sestre imaju neke basnoslovne benefite, kad se otvori konkurs za radno mesto prijavi ih se po vise od sto. Kazu da su uslovi za zaposlene sto se benefita tice bolji nego po Veterans Affairs ustanovama. Plate su im jace nego po univerzitetskim bolnicama tipa, Rush, UIC, Northwestern, Loyola, UofC...
Jasno je da je tu ogromni gubitak novca za drzavu pa eto odgovora zasto je Illinois jedan od najzaduzenijih state-ova. Neko ko ovde nije ziveo neko vreme prosto ni ne moze da poveruje da se ovakvi programi sprovode u USA. Sta sve u Illinoisu moze, mislim da ni za vreme Tita u bivsoj Jugi nije bilo izvodljivo.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:55. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.