ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   pomoc kod prijave? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1149)

oskark 04.10.2012 18:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik draskoni (Poruka 32115)
I ja imam nedoumice za pitanje 8.Mailing Addres:

Sta stavljam pod 8d i 8e? Posto sam iz Ivanjice,da li stavljam:
8d.Ivanjica(samo) i 8e.Ivanjica,Serbia??

Pa upisi, pod d. ivanjica, a pod e. stavi pokrajnu, ili mozes da ostavis i prazno, jer mi je malo cudno da stoji Ivanjica, Ivanjica, Serbia.

RockBett 04.10.2012 19:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 32142)
Posto vec treci put pokusavam da napisem poruku, uvek mi se nesto zaglupi browser, napisacu samo u kratke crte.
Adrese pisete onako kao sto vam i jeste. Ne znam zasto svi razmisljate toliko o adresi, svakako preko adrese se ne salje nista. Adresu pisete kao da sa letovanja saljete razglednicu kuci. Nista vise nista manje

Treba mi mala pomoc za par polja, kome nije tesko :ajojoj:

1. 8a. In Care Of
Mogu li ovdje da upisem ocevo ime i prezime, kao primalac, ili da ne popunjavam uopste ovo polje ako nije znacajno?
(Ovde pises tvoje ime ako zivis na adresi ako sto i tvoji roditelji, ako ne onda mozes da pises ocevo ime. Bas ako sto kaze, kome je namenjena posta. Ako neces da stavis svoju adresu iz nekog razloga, i odlucis da stavis prijateljevu adresu, naravno da ces pisati ime ko zivi tamo)

2. 8b. Address Line 1
Kako da podesim ime ulice engleskom jeziku? Ako je, primjera radi, ulica Marka Marulica 12, sta tacno da ukucam?
(Pises adesu kao sto i jeste, nist se ne menja. imena , adrese i imena gradova(sem glavnih) ostaje isti. Dakle stavljas kao sto i pise.)

3. 8c. Address Line 2
Sta se ovdje popunjava? Je li neka alternativna adresa ili?
(Ovde stavljas ako zivis u stanu,pa recimo broj stana, ulaza, lamela, sprat.)

4. 8e. District/County/Province/State
Nije mi bas najjasnije sta da ovdje upisem. Iz Sarajeva sam inace.
(Ne znam kako je to kod vas tacno podeljeno, al u Srbiji se pise recimo: Novi Sad, Vojvodina, Serbia. Znaci: Grad, Pokrajna, Drzava.)

I sto se fotografije tice, pogledala sam pravila, ali nisam vidjela negdje ima li veze da li je kosa pustena ili ne? :==D: Mozda zvuci smijesno ali meni jednom kada sam se slikala za pasos ne dadose da ostavim kosu svezanu u rep :tot:

Hvala unaprijed.

Za sliku ne znam da ti odgovorim, jer nisam nasao nigde u uputstvima sta sa kosom. Generalno mizslim da to nije problem. Al neka ti odgovori neko ko ima duzu kosu, a da ima iskustva.

8a. In Care Of , to sam ostavio prazno, kao i adress Line 2, nije me vraćalo da popunim sva polja, prihvatili su i prijava je uspešno poslata. E da, kod Adress Line 1 sam stavio i ulicu i broj, a ne tako kako si ti naveo da treba, u Adress Line 1 naziv ulice, a u Adress Line 2 broj ulice.

RockBett 04.10.2012 19:40

Odnosno broj stana. To sam sve obavio u Adress Line 1, naziv ulice, broj i broj stana.

oskark 04.10.2012 20:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RockBett (Poruka 32151)
Odnosno broj stana. To sam sve obavio u Adress Line 1, naziv ulice, broj i broj stana.

Pa i pise da je sve to sto si naveo opciono i da ne mora. Ija sam sve pisao u prvoj liniji. Kod nas se obicno i pisu adrese 21/26.

u Adress Line 1 se pise Ulica i Broj
A u adress Line 2 ako imate nesto dodatno da dopisete u adresu, kod njih se obicno pise broj vrata, ulaza, lamela itd. Znaci mozete da upisete Bulevar Vojvode Stepe 23/15 u prvu linuju znajuci da je broj 23 a stan 15.
Svakako ce postu nasi postari dostavljati, koji vam svakodnevno donosi postu. i to sam AKO posalju nesto. Adresa se pise jer forma prijave nije promenjena od kako je online sistem napravljen, tj dok se jos koverte slale.

tobi 04.10.2012 21:10

Imam jedano pitanje?Kako cu ako ja imam 3 stepena srednje skole?I sta trebam uraditi da bi aplicirao???

free 05.10.2012 07:54

Sto se slike i kose tice kosa treba da je iza usiju tj. treba da se vide usi jer se to kasnije koristi za indetifikaciju. Ovo znam jer kada smo se ja i zena prosle godine slikali kod profi fotografa on joj je stavio kosu iza usju, i ja sam ga pitao zasto, a covek rece da je to zbog indetifikacije. I jos nesto isto kad se slikate slikajte se i da vam se isto vidi sto vise vrat. Naime ako imate neke belege ili tetovaze po vratu da se i oni vide jer su i to markeri za indetifikaciju. Ali najbolje da odete kod profi fotografa da vam to odradi i da ne razmisljate.Cena je prosle godine bila 700 din za 4 slike i cd sa obradjenom slikom.Sada neznam koliko je ali ne verujem da je vise od 1000 din. Evo adrese i telefona pa se raspitajte 011/2682395 Kneza Milosa 67.

Mea 05.10.2012 22:47

tobi - S obzirom da nemaš odgovor, ja ću ti odgovoriti iako je to pitanje postavljeno ja mislim milijun puta na forumu :) Za apliciranje za vizu moraš imati završenu četverogodišnju redovnu srednju školu. Ako imaš trogodišnju, onda se ne možeš aplicirati, nažalost. No ako imaš ženu ili curu koju bi eventualno mogao vjenčati, neka se ona aplicira pa ako/kad dobije GC, onda ideš s njom :D

Što se tiče slike, ja sam se slikala običnu, s raspuštenom kosom, stavljenom iza uha, ali mi se uši nisu vidjele, jer su ih pokrili gornji djelovi kose :D Glavno da je lice jasno vidljivo. Rekla sam fotografu da mi je to za vizu, i tako me je slikao. Samo, imala sam u početku traku za kosu, da je maknem s čela, i fotograf mi je rekao da je moram maknuti, da ne smijem imati traku. Ali s kosom nije bilo problema, samo da ti je lice otvoreno. Isto tako, prošle godine sam se slikala i za hrvatsku putovnicu i za češku vizu, sa raspuštenom kosom, i nisam imala problema nikakvih :)

Dome 06.10.2012 07:28

3. 8c. Address Line 2

Ja ne zivim u stanu,tako da ovo polje ostavljam prazno jel ?

oskark 06.10.2012 17:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dome (Poruka 32206)
3. 8c. Address Line 2

Ja ne zivim u stanu,tako da ovo polje ostavljam prazno jel ?

Jeste ostavljas prazno. Na nasim prostorima nema adress line 2.

Evo da vam bude lakse da razumete evo primera:

Adress Line 1: 5579 Clayton Road
Adress Line 2: Apt. 75D

Dome 06.10.2012 18:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 32226)
Jeste ostavljas prazno. Na nasim prostorima nema adress line 2.

Evo da vam bude lakse da razumete evo primera:

Adress Line 1: 5579 Clayton Road
Adress Line 2: Apt. 75D

Oke,hvala man.
.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:19.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.