ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   USA i sigurnost (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1235)

Magelan 20.02.2013 13:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 36016)
Specificna adresa je 5901 N Sheridan Rd pa ako ti nije problem na google map pogledat i dat misljenje. Iako oni kazu da im odlicno. Ljudi imaju svoje djece nebi se zezali

Procitaj poslednji pasus mog prethodnog posta - taj deo grada se zove Edgewater i taj blok solitera izmedju plaze i Sheridan-a je fenseraj - skup i bogataski. Predjes ulicu - neuporedivo losije i izuzetno nebezbedno... Ali nasi vole taj kraj jer je u "famoznom" NorthSide i sto je blizu plaze i Red Line-a i naravno blizu nasih prodavnica...

fipe 20.02.2013 13:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 36017)

Procitaj poslednji pasus mog prethodnog posta - taj deo grada se zove Edgewater i taj blok solitera izmedju plaze i Sheridan-a je fenseraj - skup i bogataski. Predjes ulicu - neuporedivo losije i izuzetno nebezbedno... Ali nasi vole taj kraj jer je u "famoznom" NorthSide i sto je blizu plaze i Red Line-a i naravno blizu nasih prodavnica...

E hvala nisam znao kako se zove dio grada. Kazes dosta exYu haha, mozda je zato nesiguran. Vidis zanimljivo, znaci granice su kao nacrtane, preko puta druga prica

landlord 20.02.2013 15:31

@magelan - ja dijelim uglavnom misljenje sa chicagopn i njegovom mapom. Vjerujem da kao ni je ni on niej bio u svim dijelovima, pa mu se potkralo par greskica. Tipa Oak Park koji je zaista fenomenalan i meni cak i ljepsi od Napervilla, ali ruku na srce, ja tamo ne bih zivio. Nije u rangu sa ostalim losim krajevima, ali nije vala nesto ni siguran. Kad se izmaknes toliko iz grada, onda odes jos 2 stanice metrom dalje i imas mnogo sigurnija predgradja sa definitivno boljim skolama.

Za Evanston ni meni nije jasno zasto ga je stavio kao dio koji treba izbjegavati. Whealing takoder. Jako lijep i bogat kraj.

U Dunning-u nisam bio tako da ne znam.

Takodjer Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park su po mom misljenju jako lijepi dijelovi i dosta sigurni.

Eh sad sto se tice SouthSide-a, ja sam bio par puta dole oko muzeja i univerziteta i zaista je prelijep kraj i ima neki poseban smek, ali sama cinjenica da je jako los dio odmah iza ugla, i da te budale malo malo pa dodju u taj ok dio grada, pa malo pucaju jedni na druge i jako cesto pogode slucajne prolaznike meni je dovoljna da taj dio izbjegavam.

Ista stvar je i sa ovim dijelovima gdje su Irci. Tu nisam bio, ali sam cuo da tu afro amerikanci ne dolaze. Ali opet ti da bi dosao tamo moras da prodjes kroz dijelove koji i nisu bas u najmanju ruku sjajni.

chicagopn 20.02.2013 21:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 36027)
Za Evanston ni meni nije jasno zasto ga je stavio kao dio koji treba izbjegavati. Whealing takoder. Jako lijep i bogat kraj.

Ali tacno sam znao da ce biti pitanja oko Evastona i Wheelinga :grin:
Evaston bi po mom chartu trebao dobiti Zutu i Ljubicastu boju ali me mrzelo da menjam flomaster :grin: jer taj grad ima jedan dobar deo zatrovan konkretno od Howard st niz Dodge ave pa sve do reke ,zato sam i uzeo Evaston za primer gde moze samo jedna ulica da deli od dobrog i loseg dela.

ISto tako i za Wheeling odnosno konkretno, kad sam podvukao ljubicasti flomaster na njemu mislio sam na skole ,skole su tamo jedna losa jedna dobra na pola milje razlike. Bio sam da gledam 2 kuce tamo ....preko puta kuce skola koja je veoma losa...ali ajde sad neka bude i Wheeling na zeleno recimo da ce se popraviti :grin:

@magelan ja se slazem sa tobom, kao single mogu i ja ziveti svuda,ali sa decom nemogu kao sto verujem da i ti neces ziveti recimo u Oak parku kad steknes familiju ,jednostavno ja taj North avenue nikako da zavolim,a i nemam razloga za mene on dolazi u obzir tek iza 83 hgw

I naravno ja opet kazem ovo je samo moje misljenje, ali dobro je ovo, eto da izmenjamo misljenja malo o predgradjima Chicaga.

fipe 20.02.2013 21:38

Sve vrlo korisno ekipa, bilo za doc turisticki bilo da trazimo stan. Hvala. Zanimljivo jako

Magelan 20.02.2013 23:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 36033)

@magelan ja se slazem sa tobom, kao single mogu i ja ziveti svuda,ali sa decom nemogu kao sto verujem da i ti neces ziveti recimo u Oak parku kad steknes familiju ,jednostavno ja taj North avenue nikako da zavolim,a i nemam razloga za mene on dolazi u obzir tek iza 83 hgw

I naravno ja opet kazem ovo je samo moje misljenje, ali dobro je ovo, eto da izmenjamo misljenja malo o predgradjima Chicaga.

North Avenue je vec kraj Oak Parka, severna granica... Mada nebitno, ukusi su razliciti :;D:

Btw, sto se familly oriented delova tice i skolskog distrikta, tu onda treba gledati DuPage county i North Shore (North Cook County)...

Sto se mene tice, kad stignu deca nadam se da vise necu biti u CHGO :grin: Neki moji favoriti sto se lokacija tice i porodicnog zivota bi bili Fairfax County - Virginia i Montgomery County - Maryland (Rockville, Bethesda) :;D:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:46.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.