ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Pomoc, savet, sugestija bilo sta!!!!!!!!!!! (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=347)

wingreen 25.01.2009 11:46

Stvarno je zanimljivo ali bogami i prilicno jezivo da niko od dobitnika koji su otisli krajem prosle i pocetkom ove nisu uspeli da nadju posao...:no:
Jedino Dreamer koji je vec imao ugovoren posao jos odavde....a vidi kakav problem ima njegova supruga da nadje posao...

kolja 25.01.2009 12:47

uh pa evo moj neki savet iz "east coast"perspektive -prvih dve nedelje smo ja i zena bili u hostelu i tu sam nekako "upao" u pricu sa nekim nemcem koji zivi u ny ali je privremeno bio u hostelu dok ne nadje stan - e sad on radi za neku dobrotvornu organizaciju i putuje dosta po americi i bas sam ga pitao za stanje u pojedinim gradovima i regionima i on mi je napomenuo da izbegavam sledece gradove : san diego ,miami,houston,las vegas,new orleans itd kao najteze ekonomski pogodjene delove amerike -on je sve to obisao valjda jel radi sa homeless people .ako nesto vredi sad biti general posle bitke moj savet je da se pomerite iz sd severnije ili cak na east coast-kazu da je boston ok ,moje neko iskustvo -i moje zene je ok - ona (moja zena ) je nasla posao da cuva decu druge nedelje po dolasku u ny -mislim da je pozurila i obavezala se sad da ostane sa tom porodicom do leta - da nije toliko zurila mogla je da nedje mnogo bolje poslove (cak je i dobila par ponuda posle-jedna od ponuda je da radi u jednom luksuznom butiku na 5 aveniji gde je plata +comission )- nemojte da me pogresno shvatite sada -moja je zena sjajna i ja je mnogo volim ali ona nema nikakvo iskustvo sa decom niti je deca odusevljavaju kao pojava-ali je naduvala cv kao da je ceo zivot podredila brizi za podmladak i opstanak ljudske rase!!! ja sam vise malo opusten tip ali eto cak i meni bez nekog truda uletela neka kombinacija za posao (nadam se da nece biti ispale )-jednostavno sam nalagao u cv -u da imam marketinsko iskustvo i otisao na intervju i izmanipulisao tipa koji je vodio razgovor -necu da kazem da sam ispao mnogo pametan ali ipak je on 15-16 godina mladji od mene i nema to iskustvo zivotno -nije ukratko znao sta ga je snaslo- cv inace drzm ga u wordu pa ga po otrebi prepravljam kako koji posao naidje na oglasima -sad od te neke casual sljake nisam bezao ali sam to ostavio ipak za kraj -za sada ima jos jedna polu sema bas za californiu (SF) pa to mozda moze da se realizuje do kraja nedelje -tu sam opet "nabudzio "ekstenzivo iskustvo u prodaji -mislim ni ja ni zena nismo dosli sa nekim narocitim ocekivanjima -cak naprotiv ja sam ocekivao da ce biti mnogo gore pa eto nekako plivamo-za kraj evo sta mi je moj cimer rekao kad sam trazio njegov savet u vezi nalazenja posla u ny-u -njemu je bilo cudno da ga uopste pitam za to -bukvalno je rekao -''you gonna be allright -just hassle your ass off''.

dreamerns 25.01.2009 17:32

E Kolja bas mi je drago da ste se snasli. Lepo je cuti da bar nekom ovde ide. Kako ste tvoja zena i ti prosli sa referencama?
Moja zena jeste duvala CV, ali nije lagala u istom. Meni su moji iz firme rekli da su ih zvale neke kompanije da provere njene reference. Ne znam sta da kazem, ali savet ljudima koji dolaze je da definitivno izbegavaju sugavi Sikago. Ocigledno u drugim krajevima USA je mnogo lakse naci posao....ili je moja zena debil....u sta ne verujem, jer sam i gledao njen CV i slusao razgovore...ne znam.....mora ce i ona poceti malo da "duva" CV, jedino kakve smo mi srece...odmah ce krenuti da zovu za reference i uhvatiti nas u lazi

Zana (odnosno Susan Saradon) jer tako da si zadovoljna sa Danicom sto je tebi i Zokiju (Tim Robbinsu) cuvala decu godinama i pomagala u UNICEF-u. :-). :naughty:

D$D 25.01.2009 18:04

Citajuci ovaj forum i iskustva doazim do zakljucka da je manje vise svuda u Usa tuzna slika.
Jedni kazu nemoj u srednju Ameriku jedni kazu nemoj na jug, sada dreamerns kaze ne u Chicago, pa sta onda ostaje gde ljudi da idu.
Nema pravila sada ovde svugde je ista tuzna slika.
U jednom se ne bih slozio to je ovo sto je navedeno da se izbegava Chicago, jer zaboga pa to je industrijski centar USA, pa gde ces naci lakse posao nego li u takvom centru,to sto je sada takva situacija sa poslom to je druga stvar.
Da se razumemo, Chicago je grad u kojem je gradski saobracaj los ako se izuzme gradsko jezgro, sada vidite jos jednu stvar ogromne kompanije su smestene u predgradjima i ima ih pa da se ne lazemo na stotine celi kompleksi industrijskih zona ali to je sve na periferijama grada, morate da budete mobilni tj da imate auto da bi ste mogli da radite u predgradjima.
Wingeen rece da je zabrinjavajuce to sto niko nije nasao posao od onih koji su dosli krajem godine i pocetkom ove godine, pa ja rekoh vec jednom sada je teza situacija ne dolazite zimi.
Znaci nikako da se dolazi zimi samo sa proleca raste potreba za sezonskom radnom snagom i tako bi mogli da nadjete neki posao.
Svakako rec je o privremenim poslovima o onim stalnim pa recimo da bi ste sada nasli stalan posao ovde morate da budete pravi Vuk.
Sada na vama je da se odlucite daoci ili ne sve ovo sto je receno moze
da ima smisla a i nemora.
U Svakom slucaju moj je savet za buduce imigrante da ne uzimaju bas nasa iskustva zdravo za gotovo jer niko od nas ne prolazi kroz iste faze na isti nacin i nemamo svi iste ambicije.
Pozdrav....

kolja 25.01.2009 22:49

exxexexe reference smo isto organizovali pre nego sto smo krenuli iz srbije -imamo par prijatelja koj imaju firme za sve i svasta u Bgd-u pa ako treba potvrdce sve sto smo naveli u cv-u .sta da vam kazem -stara skola -ne moze ovde u usa sve na postenje mora malo da se i vrda -posle kad krene onda moze 100% legit . recimo ovde imam dobrog prijatelja koj je zubar zaradjuje oko 300 000 -400 000 dolara na godinu ali kad cujem njegove price kako je stigao ovde i sta je radio i baronisao prvih 2-4 godine u usa to je pis zivi ali sta ces takav je zivot -sad sto se mene i zene tice nije bas da smo nesto extra ali plivamo -meni jos uvek treba neki opipljiv posao -taj marketinski deal je vezan za leto -znaci jos 5 meseci (najmaje )do njega (cekam da penzionisu nekog valjda )Mislim da ima dosta mitova o Americi kao zemlji obecanoj pa mozda ljudi misle dovoljno je samo malo da se potrudim bice sve u redu -moje misljenje je da treba imati srece i to dosta i biti pravi covek u pravo vreme na pravom mestu i sto rekoh malo :inlove:pre -hassle !hassle ! and more hassle -znaci treba da se cupa i to solidno jer koliko vidim nema ovde sredine -ovde kome ide -ide extra a ako ne ide onda je bas patos .ameri su uglavnom slabo informisani i imaju manjak tog nekog survive instinkta sto treba koristti do maksimuma -isto za njih je evropa jako egzoticna i oni pojma nemaju sta se tamo radi -ovde masa ljudi takodje radi poslove sa kojima VEZE nema -pa ih je lako impresionirati -evo primer -moja zena radi za mlad bracni par iz "upstate New york''-ti su ljudi recmo bili u NY-u JEDNOM u zadnjh 4 godine iako im je to na dva sata voznje kolima !! gospodja zena je principal u srednjoj skoli zaradjuje oko 60 000 dolara na godinu i ponosi se svojin Irskm poreklom-ali pazi sad ovo -ona NEZNA DA JE DABLIN GLAVNI GRAD IRSKE -nikad cula za Dablin!!!! e sad to treba koristi uslovno receno protiv njih samih- to neznanje -opisao sam svoj neki experiance sa intervjua za posao -pazi mene je trebao da ocenjuje klinac od recimo 28-30 godina starosti koji je jednom bio na letovanju u Cancunu i posetio Kanadu za vikend a od knjiga procitao Davincijev kod -verovatno ga nije ni procitao celog jer je u medjuvremenu stigao film koji ovaj nije ni shvatio na kraju-takvu osobu je lako impresionirati -bukvalno kao malo dete -evo ti zvrcka pa se igraj -moj je savet s 'toga samo hrabro -radite na engleskom stalno to je kljucna stvar !!i samo drsko i bezobrazno-nema blama nema srama -isto tako ako nema posla u struci udri odmah u nesto slicno -malo korekcija na cv-u i vec si strucnjak za tu oblast.ja sam bas danas poslao cv nekoj firm koja trazi sledeci "profil"-nekoga ko ima iskustvo u on line prodaji,marketingu ,sales a pri tome je ekpert za kafu !!!!+ je web dizajner ili makar graficki diajner sa poznavanjem grafickih programa kojih se ne bi postideo nekio sa elektrotehnickoh faksa i sa 20+ godina radnog iskustva u struci programera+ na sve to treba da je team player + da ''crave and trive'' in (under )pressure -i sve to za 35 000 na godinu -PAZ' da ne bi !!! ali sad tu odmah vidis da ti ljudi nemaju veze sa zivotom nego lupaju tako pa sta uhvate -sad moj cv je odmah nabudzen shodno tome -sad sam ja recimo poreklom iz porodice koja je IZUMELA tursku kafu -moj deda je bio najveci plantazer kafe na
balkanu- a sto se tice iskustva sa web dizjniranjem -tu opet nema firme za koju nisam radio u srbiji bas web dizajn .itd , sad mozda nekome ovo zvuci neozbiljno i moze da pomisli sta sad ovaj lupa ali covek morada se prilagodi ovoj igraonici i pravilima

Zana 25.01.2009 23:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 6987)
Zana (odnosno Susan Saradon) jer tako da si zadovoljna sa Danicom sto je tebi i Zokiju (Tim Robbinsu) cuvala decu godinama i pomagala u UNICEF-u. :-). :naughty:

E, bolje stavi tamo da sam Franka Potente, to ce pre da prodje :grin:

Citat:

U Svakom slucaju moj je savet za buduce imigrante da ne uzimaju bas nasa iskustva zdravo za gotovo jer niko od nas ne prolazi kroz iste faze na isti nacin i nemamo svi iste ambicije.
Usaglasavam se sa ovim, D$D... svi mi imamo razlicit background, ciljeve i razmisljanja, te i razlicite zivotne odluke...

@ Kolja: ...a onda je mrmot zavio cokoladu... :1081::1081: Izvini Kolja, ne mogoh da izdrzim :grin: Sta da ti kazem - cestitke i samo napred, izgleda da nas ima i malo nesposobnijih koji nikako da naletimo na te za shishanje :grin:

kolja 26.01.2009 04:25

hvala na podrsci Zana -:bigkiss: -niste obratili paznju ali ovde stvarnoo ima bisera koji rade poslove sa kojima veze nemaju-lako je pasti na autoritet -mislis amerika i sve to pa onda ides na intervju i naravno zbunis se ili mislis uh ovaj tip je verovatno opasan cim mu je posao da vodi human resource department - a ustvari tip vas i neslusa nego razmislja da li ce da kupi cheese burger za rucak .mala anegdota -u vojsci moj dobar prijatelj koji je inace zavrsio matematicku gimnaziju -bio na takmicenjma kompjuterasa (u ono doba ranih 80-tih !!!) dobije prekomandu u vojni racunski centar (JNA) kao ''strucni kadar '' -''koji gi ume sa kompjuteri ''-prosao je razgovore sa gomilom nekih faca iz voje bezbednosti -drndali ga jedno nedelju dana na nekim testovima itd i sta se desilo na kraju .......kuvo je kafe u racunskom centru do kraja vojnog roka za sofere -cak nije ni usao u zgradu sa kompjuterima !!xexexexexexxexe naravoucenije ......dopisite sami .:wtf:upoznah neku devojku ovde -crnkinju -krenemo da pricamo nesto -ja objasnim odakle sam i kako sam dosao ovde i kad -pre 2 meseca itd kao sam svez itd.- i ona kaze nesto u smislu go get them -ispostavilo se da njezina sestra pise knjige o ''child care''-izdala navodno 4-5 knjiga do sada !!!:woohoo: i zaradila milione dolara ali pazi sad tvist !!! ona uopste nema dece cak ih i nepodnosi navodno- nije htela da babysituje za svoju sestru !!!1xaxaxaxaaxx top that a?

stizeljeto 26.01.2009 06:27

ajoj Kolja al si me nasmijao svojim postovima. Al znas sta, dobri su ti savjeti u vezi cv/a i napuhavanja tamo gdje treba. Moj muz inace nije na forumu, al mu ja redovno citam ovakve bisere i to sto mislim da ce mu pomoci. U svakom slucaju sutra mu citam ove tvoje zadnje postove, pa da se isprsi na svom sljedecem intervjuu u utorak. Super sto ste se snasli, evo znaci nismo svi bez posla, jedan, tj. dva manje, nadam se da ce nam svima krenuti sa novom godinom. :)

kolja 26.01.2009 07:21

ma da samo lezerno -evo primer -taj moj drugar zubar je isao na neki razgovor za posao -nije cak ni imao papire -bio je tu polu legalno -bile su to one lude 90-te jel ,i sad nema veze sa hotelskim menadzmentom ali mu posao treba -''tanjirao'' je nekih 7-8 meseci i dosadilo coveku -dakle dodje on na razgovor i pocne intervju -tip ga pita iskustvo moj drugar ispali ko iz topa kaze bio sam zatvorski cuvar -odnosno komandant zatvora -komandovao zatvorom od 1200 ljudi -auuuuuuuuuu ovaj tip pogleda cv i stvarno pise -corectional officer -cic prison comander chief executive position-kaze uh pa mi znate ovo je kao junior position za menazera u hotelu -moj drugar krene sa pricom kao nema tu razlike ali sve straight faca -kao on je majstor za disciplinu i postrojava staff svakih 3 sata itd -ovaj pomislio to brate nama treba ovakav ludak -citaj control freak -da kontrolise sve i svakog - a da pritom ubaci pricu kakoje smuvao mis venecuele na odmoru u italiji -cisto da ispadne da je human +heterosexual-ukratko dobio posao-ovaj sto ga intervjuisao ga jos pitao koje je oruzije koristio -ispade da je i ovaj sto ga je ispitivao bio neki freak

kolja 26.01.2009 07:34

a da zaboravih da te pitam koje je struke tvoj muz?-bas mi pade napamet moj kapetan u vojsci -on je bio iz Karlovca -Halovanic Dubravko-verovatno ga znate po ''cuvenju''-pravo zajebat tip ali je bio popularan kod vojske jel je bio totalno lud -vidim i sad pravi neke skandale po Karlovcu -e on je recimo voleo da sa vojskom prica na engleskom -obozavao je da oslovljavamo sa "sir ' i cap'tain -kunem se da kad sam stigao u vojsku moj prvi ''intervju'' sa cap Hankom (to mu je bio nadimak ali jao si ga tebi ako to ''sklopis'' sa Paldum)je bio na Engleskom !!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.