ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Regulisanje vojne obaveze (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=500)

dreadnot 27.11.2009 10:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik el magico (Poruka 12984)
ovako pricaju vojna lica, samo prenosim ono sto cujem...

Predpostavio sam da je nesto slicno u pitanju, zato sam i postovao. Izmedju "pricaju vojna lica" i "proverena informacija" je ipak mala razlika. Ovo napominjem samo da ne bismo budili laznu nadu buducim (ili nebuducim) vojnicima. Voleo bih da si u pravu, ali ce biti potrebna barem jos neka potvrda iz pouzdanog izvora...

ministar 27.11.2009 10:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejancic (Poruka 11032)
Putem nekoliko sajtova vezanih za Vojsku RS i sajta ministarstva spoljnih poslova sam saznao da se vojska moze odloziti na racun samog boravka u inostranstvu. Potrebno je doneti potvrdu o zaposlenje ili potvrdu o dugorocnom kreditu itd. Pretpostavljam da je moguce odloziti je i upisivanjem nekog kursa ili nastavkom skolovanja.
Situacija je donekle slicna i kada nismo u inostranstvu, jer se neka potvrda za odlaganje vojske doneti mora.
Ono sto bih voleo da saznam je kojim se sve metodama sluze ljudi da bi izbegli situaciju da isplanirani godisnji odmor u otadzbini prekine cika policajac na aerodromu pa da ostatak odmora provedu 'sluzeci otadzbini'...

Dejancic,
Bilo bi cool kad bi pustio linkove ka resursima gde si saznao te informacije...
Za pocetak - evo interesantne inicijative

http://www.dijaspora-vojna-obaveza.info/

Thanks

dejancic 27.11.2009 13:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ministar (Poruka 13007)
Dejancic,
Bilo bi cool kad bi pustio linkove ka resursima gde si saznao te informacije...

Proslo je dosta vremena od kada sam se raspitivao oko svega ovoga, ali ono cega se secam je da sam na sajtovima nekoliko nasih ambasada nailazio na identican tekst kao u linku http://budapest.mfa.gov.rs/index.php...195&Itemid=312

el magico 17.12.2009 10:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreadnot (Poruka 13004)
Predpostavio sam da je nesto slicno u pitanju, zato sam i postovao. Izmedju "pricaju vojna lica" i "proverena informacija" je ipak mala razlika. Ovo napominjem samo da ne bismo budili laznu nadu buducim (ili nebuducim) vojnicima. Voleo bih da si u pravu, ali ce biti potrebna barem jos neka potvrda iz pouzdanog izvora...

ako koza laže, rog ne laže :naughty:

evo odlomka vesti sa neta:
"Zakon o amnestiji ne oslobađa regrute obaveze služenja vojnog roka. Njihova obaveza svakako ostaje, ali ovo je prelazno rešenje do potpune profesionalizacije vojske 2011. godine"

dreadnot 17.12.2009 15:21

Eto dobrih vesti...

Sto se tice moje vojne obaveze, zvao ambasadu, kaze lik ne treba mi bas nista jer je supruga nosilac, tako da meni zapravo osim krstenice i vencanog lista ne trebaju drugi papiri... bas fino...

cile 18.12.2009 14:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik el magico (Poruka 12942)
proverena informacija je da će svi koji su išli na regrutaciju do 2007. služiti (redovnu ili civilnu) vojsku, što znači da klinci od '90.-tog neće služiti vojni rok.

Hajde muski, pomoc oko ovoga:;D:.........S obzirom da su skoro nesto menjali i donosili neki zakon - koliko je ova informacija validna u potpunosti?:smrc:
Moj klinac je '91. i bio je na *uvodjenju u evidenciju* u prolece 2008 (aplicirali smo za DV 2011)

Hvala

dreadnot 21.12.2009 09:47

Juce je na vestima Sutanovac pricao da se planira potpuna profesionalizacija vojske do kraja 2010.

cile 21.12.2009 12:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreadnot (Poruka 13400)
Juce je na vestima Sutanovac pricao da se planira potpuna profesionalizacija vojske do kraja 2010.

Hvala puno,dreadnot,nadam se da ce nam *ici u prilog* buduce situacije...

djon 07.10.2010 02:38

Najnovija vest...

Šutanovac: Srbija dobija modernu i jaku vojsku

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:46.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.