ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak i izlazak iz USA GC i SSN (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=653)

pekka 23.04.2010 12:10

I ja mislim da je to logicno. Svakako bi bilo smesno da iseljenicka viza u pasosu sluzi za jednokratnu upotrebu.:==D:

blisk 23.04.2010 15:02

Priloženih datoteka: 1
na vizi pise ovako:

http://www.zelenalutrija.com/forum/a...6&d=1272031055

znaci viza sluzi kao GC, odnosno LPR card u prvih godinu dana od dana ulaska...

steficacvek 23.04.2010 16:54

Evo i ja da potvrdim jos jednom, da od momenta aktiviranja viza vazi kao Green Card godinu dana. Ako ne dobijes GC dok si u USA, mozes izaci i uci u drzavu sa vizom godinu dana.

tamacharly 25.04.2010 02:03

pazi sad ovo sve je to ok u teoriji ali ako ti prode datum(onih 6 mj) isteka vize , a ti si usao prije u usa, odes da predas za ssn a teta kaze istekla je viza nemozete predati za ssn. i badava ti njoj pricas i pokazujes sitna slova u dnu vize ona kaze to je pravilo mi u kompjuter unosimo datum isteka vize i to je to. a ovo iz licnog iskustva jer smo za klince predali cim smo dosli i viza jos nije istekla i sve bilo u redu, a za muza nikako da stigne ssn pa mi odemo opet al tad vec datum istekao i nista ,isli tri puta ,pricali sa menaderom nista se nemoze dok nestigne green card. i stigo GC kad ono pogrijesili mu god rodenja ispao 30 god mladi. i sad smo GC vratili u texsas cekamo odgovor od njh pa sa tim odgovorom u USCIS da mu oni posebno ovjere vizu( iako ima dva pecata kad smo usli i a namber itd) tek sa tom ovjerom moze opet u SSA da preda za broj. tako da mogu stvari na glupostima da se zakompliciraju i sta onda ako niste tu!
to je nase iskustvo nas troje sve dobili i sredili ali cetvrti ceka.

dmi 25.04.2010 05:34

kod nas je bio slucaj da moj SSN nije prepoznavao sistem.
za sva tri je predato istog dana. stigli su sa danom razlike, provo MM a onda i moj i detetov. mi smo odmah otisli u banku da otvorimo racun i mene su odbili jer je njima kompjuter pokazivao da moj SSN nije validan. (naravno svi te gledaju kao da si nesto smuljao )
onda sma morala opet u SSN office, pa su mi tamo izdali potvrdu na kojoj bukvalno pise da SSN nije FAKE. inace teta se tamo samo nasmejala i rekla da je to problem do njihovih kompjutreskih sistema.
sve u svemu moj SSN nije radio vise od mesec dana.
nijedan sistem ga nije prepoznavao.
druga dva SSNa su odmah bila OK.

blisk 25.04.2010 10:39

pitanje je bilo ponovni ulazak bez GC samo sa useljenickom vizom, i to je OK u prvoj godini

greske, ispravke i slicno se mogu i kasnije rijesiti, bitno je doci prvi put na vrijeme

tamacharly 25.04.2010 16:49

teoretski da praksa funkcionira drugacije nazalost!!! pa mislim ako neko vec doputuje da moze i ostati 1-2 mj da sve sredi.

Zabica 25.04.2010 23:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15208)
teoretski da praksa funkcionira drugacije nazalost!!! pa mislim ako neko vec doputuje da moze i ostati 1-2 mj da sve sredi.

To je, slozices se, ipak individualno, koliko ko moze ostati itd
Da rezimiramo, ako neko udje u okviru tih 6 meseci, preda za ssn i gc (dakle nije istekla viza) i izadje iz zemlje (ne sacekavsi papire), moze da udje ponovo cak iako je isteklo onih prvobitnih 6 meseci jer je on vec usao i aktivirao u zakonskom roku, a sada ulazi najnormalnije jer mu ta ista viza vazi kao GC u toku prvih godinu dana.

Da li se slazemo oko ovoga?
Ufff :blink:

pekka 26.04.2010 08:51

Zvuci sasvim razumno, dakle slazemo se.:grin:

tamacharly 26.04.2010 14:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zabica (Poruka 15213)
To je, slozices se, ipak individualno, koliko ko moze ostati itd
Da rezimiramo, ako neko udje u okviru tih 6 meseci, preda za ssn i gc (dakle nije istekla viza) i izadje iz zemlje (ne sacekavsi papire), moze da udje ponovo cak iako je isteklo onih prvobitnih 6 meseci jer je on vec usao i aktivirao u zakonskom roku, a sada ulazi najnormalnije jer mu ta ista viza vazi kao GC u toku prvih godinu dana.

Da li se slazemo oko ovoga?
Ufff :blink:

meni je stvarno zao sto unosim zabunu u vasa razmisljanja, ali bilo bi ne fer da vam ne prenesem nase iskustvo. dakle nakon razgovora od sat vremena u homeland securiti(ljudima koji izdaju GC) slijedi ovako, nakon sto datum na vizi istekne ona nevrijedi vise bez posebnog pecata kojim je oni ovjeravaju naknadno(a ne ovi na aerodromu).ona natpisi na vizi da vrijedi 1god vrijede samo sa njihovom ovjerom.Ni meni se to nedopada ali tako je! nazalost

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:29.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.