ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Obrazovanje - Odgovarajuca Opcija (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1354)

Tikica 11.05.2015 01:25

Fakultetska diploma

Imam pitanje koje me dosta zbunjuje.

Prijavila sam se na lutriju sa opcijom 5) "Some university courses".

Sada ne mogu da pronađem na netu, ali postojao je srpski prevod koji sam našla na sajtu ambasade u oktobru. Naš prevod ove opcije bio je nešto poput "Nezavršen faklultet"...tako nekako. Evo pronašla sam bugarsku verziju, na kojoj je sličan prevod http://travel.state.gov/content/dam/..._Bulgarian.pdf

Kvalifikujem se svakako i sa 4god. srednjom školom, ali eto mislila sam da treba uneti najtačniju informaciju.

Sada treba da popunim DS-260, i ne znam tačno šta da upišem :nene:
Nadam se da ću do svog intervjua završiti fakultet, pa se pitam da li je potrebno/moguće tražiti kasnije otključavanje obrasca radi dodavanja višeg stepena??? Da li sada čekiram high school?

Takođe imam još jednu nedoumicu. Čak i kada budem diplomirala, moj fakultet će mi izdati samo POTVRDU O DIPLOMIRANJU koja po njima ima važnost diplome ali ne i diplomu. Ovo znam iz iskustva svih svojih kolega, koje su na papir diplome čekale najmanje 2 godine! Radi se o Geografskom fakultetu, Univerzitet Beograd (dakle državni fakultet).

Šta u tom slučaju? Da li ambasada uopšte priznaje tu potvrdu umesto diplome? Da li ću otključavanjem zapravo sebi napraviti problem ukoliko ne priznaju tu potvrdu kao diplomu?

Puno hvala unapred na odgovorima!:==D:

Tomislav1970 11.05.2015 01:47

Ambasadu, generalno, zanima samo srednjoskolska diploma, koja je uslov.
Koliko se sjecam bilo je ljudi koji su zavrsili fakultet i donijeli diplomu, a da su oni samo uzeli kopije srednjoskolskih svjedodzbi. Cini mi se da ima vise iskustava na tu temu na forumu.

Nema zurbe sa popunjavanjem obrasca.

Samo opusteno. I bez nervoze.
Bit ce to sve u redu na kraju :grin:

johnywalker 11.05.2015 04:08

Bitna je samo diploma o zavrsenoj srednjoj skoli. Ostale diplome ih ne zanimaju.

maki90 11.05.2015 06:16

Meni su recimo uzeli kopiju diplome srednje skole, a kad sam se prijavio jos sam isao na fax. Do intervju-a sam zavrsio fax i dobio potvrdu koju mogu koristiti dok ne dobijem diplomu, dijele se jednom godisnje. Eh u ambasadi sam im isto ponudio kopiju tog dokumenta, kopiju tog dokumenta da imam fakultet zavrsen, medjutim nisu mi to uzeli, nego original tu potvrdu.

Nema potrebe da brines. Malo po malo snaci ces se. Diploma, kao papir ovdje ne vrijedi toliko, glavno je da znas raditi.

karadjordje 11.05.2015 09:01

Manje vise njih ni ne interesuje fakultetska, jel su male sanse da ce neko raditi sa njom tamo, njima trebaju sljakeri zato samo gledaju srednju.

johnywalker 11.05.2015 09:13

hajde ne dramatiziraj molim te toliko. Čuj trebaju šljakeri... eto sigurno im trebaju, od 315 miilona ljudi koji već tamo žive oni će gledati da još više dovedu "šljakera". Glupost.

karadjordje 11.05.2015 10:26

johnywalker

Takva je amerika, ni amerikanci koji zavrse njihove koledze nemaju posla, sta mislis kako ce delovati nekom ameru kad procita cv zavrsila taj i taj fax tamo negde za zemlju koju nikad cuo nije, samo pass...

Samo iskustvo i dobre preporuke mogu nesto da pomognu, diploma nista ne vredi, meni niko nije nisu ni trazili diplomu vec ces koliko i sta znas da radis.

johnywalker 11.05.2015 10:28

jeste, ali to je generalizacija. zavisi od struke i fakullteta koji si završio. sa tehničkim fakultetima npr. ćeš puno lakše naći posao svugdje na svijetu nego sa društevim ili samo sredjom školom. Evo ja npr. nisam ni stigao još u usa a već sam uspjeo naći posao u struci. priznali i diplomu i iskustvo. ali opet kažem, zavisi od struke.

sta reci?! 11.05.2015 13:37

Ljudi,ja ne znam sta da radim,ne znam da li da se upustam u ovu avanturu. Imam zavrsenu trogodisnju strucnu skolu,muski sam frizer,radim vec 11 godina. Imam svoj salon, samozaposlen sam. Supruga ima zavrsenu cetverogodisnju skolu,ubrzo treba i diplomirati na fakultetu. Ona ima familije u Americi. Ja sam izvucen ali citajuci po forumu,cini mi se da i nemam sanse za dalje. Ima li bilo ko da je uopste pokusao dalje sa procedurom a da je bio u slicnoj situaciji kao ja? Da li mi u svemu ovome ista znaci ovo moje radno iskustvo? Ovo sve mi sad izgleda kao jedan veliki apsurd.

johnywalker 11.05.2015 13:42

da ti je supruga izvučena bilo bi sve ok. Ovako ako nastaviš sa procedurom dalje, samo ćeš džaba baciti pare, i to dosta (oko 500€) da bi te na kraju odbili jer ne ispunjavaš uslove. 3 godišnja srednja škola nije = 12 godina školovanja. Radno iskustvo koje imaš kao frizer isto tako nije zadovoljavajuće tj. ne ispunjava kriterije da bi se kvalifikovao preko posla. Preostaje jedino da sljedeći put samo se supruga prijavi i da se nadate da će nju izvući.

karadjordje 11.05.2015 13:50

Au bad luck, da li si znao za ovaj uslov kada si se prijavljivao?

maybe17 11.05.2015 13:52

Mozda se moze dodati ta godina,iako tamo ima uslov u kontinuitetu mislim,treba proveriti...e jeste bedak.

sta reci?! 11.05.2015 14:33

Nisam znao. Da sam znao, ne bih se ni prijavio. Stvarno nisam ocekivao da mi se ni skola ni radno iskustvo nece uzeti u obzir. Jos je gore sto je suprugino buduce zanimanje u zoni 5 a svp 7-8. U ovom trenutku me interesuje da li bi da je obrnuta situacija,da je supruga izabrana,ja imao tamo uopste sta traziti i da li mi se ova moja skola uopste priznaje kao srednja skola? Da li da pokusavam sa nekom dokvalifikacijom? Kako sad stvari stoje,supruga ce se svakako nastaviti prijavljivati u nekim buducim oktobrima dok se ne pokrene proces za useljenje najblizeg srodnika. Samo sta ce biti sa mnom,nije mi jasno kako ja uopste kotiram po njihovom zakonu? Ooooo zemljo,otvori se.

johnywalker 11.05.2015 14:52

da je supruga izvučena, ti bi išao sa njom, čak i da nemaš nikakvu školu završenu.

Šta bi u americi radio i šta možeš raditi sa svojom srednjom i svojim zanimanjem, to je druga stvar. Možeš tamo raditi isto kao frizer ili neke druge poslove. Ne bi bio jedini koji je naučio A a počeo raditi u B.

sta reci?! 11.05.2015 15:52

To sve jedno sa drugim nema nikakvog smisla,totalno je nelogicno, ali sta da se radi. Zivot ide dalje :gun:

kdragan77 12.05.2015 11:24

Ovo me jos brine. Ako sam prestao sa skolovanjem 95 godine a nastavio 2004 i uspjesno zavrsio 4. godisnje skolovanje ( tehnicar elektro energetike) u istoj skoli da li ispunjavam taj uslov. Upisao sam i fakultet ( sasvim normalno) sa tim dokumentima. Sada sam na trecoj godini fakulteta.
Izvucen sam i trebam da popunim onaj formular d 260 a na mjestu gdje trebam da unesem skolovanje ima vrijeme upisa u skolu ( 1992) i sada trebam da stavim zavrsetka skolovanja koje je 2004 godine. Ovo mi se sve izdesavalo zato sto je bio rat a i morao sam raditi u vrijeme svih skolovanja ( pa i tih ratnih godina ) ali ne u struci. Ako neko moze da mi odgovori sta mi je ciniti

johnywalker 12.05.2015 11:36

mislim da bi ti najbolje bilo da posaljes email ambasadi u Beogradu i napises im isto sto si ovdje napisao. Ne bi trebao biti problem uzimajuci u obzir tadasnje okolnosti.

kdragan77 12.05.2015 14:21

Za ovaj program se specificno kvalifikuju osobe koje imaju zavrseno redovno cetvorogodisnje srednjoskolsko obrazovanje, ili imaju dve godine radnog iskustva u odredjenim zanimanjima.* Listu ovih zanimanja mozete da pronadjete na sledecoj internet stranici:

*

http://www.onetonline.org/

*

Osobe koje ne ispunjavaju srednjoskolski uslov mogu* da se kvalifikuju ukoliko poseduju diplomu visokoskolske ustanove. Ocekuje se da formular DS-260 popunite tacno i istinito u skladu sa svojim nadubljim uverenjem i znanjem.

*

S postovanjem,

*

*

*

Immigrant Visa Section

American Embassy Belgrade

markoni 01.06.2015 17:38

Imam nekoliko pitanja u vezi obrazovanja kod popunjavanja DS-260, pa se nadam da je neko uspesno prebrodio ta pitanja iz slicne situacije... te da bi mi ako je upoznat, umeo pomoci oko nekih pitanja.

Zavrsio sam "Specijalisticke strukovne studije" (jednogodisnje), a pre toga "Osnovne strukovne studije" (trogodisnje) na jednoj visokoj skoli strukovnih studija... (u zbiru 3+1=4 godine studija).

1. Pitanje:
U vezi najviseg stepena obrazovanja koji je postignut, ponudjeno je:

High school no degree,
high school diploma,
vocational school,
university no degree,
university degree,
advanced degree,
other (ako se odabere other, otvara se polje u koje treba upisati objasnjenje).

najvisi stepen obrazovanja koji sam postigao su "Specijalisticke strukovne studije", zna li iko sta bih ja trebao da odaberem, a ako mislite da treba da odaberem "other", sta bi trebalo da upisem kao to neko objasnjenje...

Kada sam aplicirao, odabrao sam university degree (pod br. 6), jer mi je to bilo kao neko "neutralno resenje" (obzirom da nemam zvanje "master") od ponudjenih,:

1. Primary school only 6. University Degree
2. High School, no degree 7. Some Graduate Level Courses
3. High School degree 8. Master's Degree
4. Vocational School 9. Some Doctorate Level Courses
5. Some University Courses 10. Doctorate Degree

2. Pitanje:
U vezi polja "Course of study", za cetvorogodisnju gimnaziju sam shvatio da treba upisati Academic.

Ali za fakultet ili visoku skolu mi nije bas najjasnije sta treba upisati... pise da treba uneti "Major or concentration"...

Sta bi tu po vama na nekom primeru trebalo upisati?

(nije mi jasno da li se trazi zvanje koje se dobija, npr. Specijalista strukovni inzenjer masinstva; ili se trazi smer-modul u okviru masinskog inzenjerstva koji je zavrsen; ili mozda nesto trece...)

3. Pitanje:
"Diploma koja je dobijena" sta se ovde upisuje? (steceno zvanje? ili smer-modul studija? ili nesto trece...)

4. Pitanje:
Ja sam studirao osim ovoga sto sam zavrsio i fakultet koji nisam zavrsio... pa da li to uopste treba da navodim u upitniku DS-260, jer ne mogu upisati diplomu koju sam stekao (jer je ni nisam stekao, odustao sam od tih studija)...

5. Pitanje:
datumi studija...

da li se tu misli na datum upisa skole ili na datum kada su odpocela predavanja...

a za datum zavrsetka, pretpostavljam da se misli na datum diplomiranja, odnosno ako sam odustao od studija da li se misli na datum do kada je trajala ta skolska godina ili na datum do kog sam pretpostavljam pohadjao-mehanicki isao tamo (oni su upotrebili termin "attended") tu obrazovnu instituciju... jer sam na te studije prekinuo ici tako sto sam otisao turisticki u drugu drzavu na par meseci, pa mi je to evidentirano i u pasosu, tako da pretpostavljam da ne bih trebao za kraj pohadjanja tih studija datum kasniji od datuma odlaska u tu drugu drzavu... jer mi izmedju ostalog to stoji i u pasosu (a ako sam bio van Srbije, nisam mogao istovremeno pohadjati studije u Srbiji), istina, vratio sam se u Srbiju, pre kraja te skolske godine, ali nisam vise uopste otisao na taj fakultet... moguce da sam do kraja te skolske godine svejedno bio vodjen kao njihov student, iako nisam vise uopste ni otisao tamo...

cole1270 28.09.2015 14:38

Muči me jedno završio sam srednju četvorogodišnju i kasnije poslije nekoliko godina tačnije 6 godina(a traje 4-znači dva puta obnavljao) završio fakultet kao vanredni student-za vlastite potrebe.Prilikom prijave dali da stavim University degree ili High school degree

grabovac84 28.09.2015 15:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik cole1270 (Poruka 56905)
Muči me jedno završio sam srednju četvorogodišnju i kasnije poslije nekoliko godina tačnije 6 godina(a traje 4-znači dva puta obnavljao) završio fakultet kao vanredni student-za vlastite potrebe.Prilikom prijave dali da stavim University degree ili High school degree

Ako si zavrsio fakultet stavljas university degree....nema veze koliko si studirao to je nebitno....pitanje je o najvecem stecenom obrazovanju.....

vuxanne 30.09.2015 00:34

Ja pisem dipl.ing - master i cao. Ili dipl.ing. Nije to toliko bas krucijalno.

Stavi University degree.

majabobi 04.10.2015 23:25

Pitanje sam postavio na jednom drugom postu ali cu ga postaviti i ovde jer mozda ovde bude video neko ko moze da mi pojasni malo i tacnije odgovori.
Pitanje je:
Zavrsio sam srednju skolu (trogodisnju) odmah po zavrsetku skolovanja sam se zaposlio i radio vise od 2 godine na poslu u struci, potom sam zvanicno u tehnickoj skoli upisao specijalizaciju i polagao specijalisticke ispite, i po zavrsetku specijalizacije imao sam i diplomski koji sam odradio i polozio. tako da sam dobio zvanje specijaliste i podignut mi je stepen obrazovanja sa 3. na 5. (peti) stepen.
E sada 5. stepen je vise od cetorogodisnje skole ali je ispod vise skole. I ja ne znam da li imam uslov da se prijavim ili nemam, ako imam uslov sta bi trebao da navedem u obrazovanje?

da napisem jos da je speijalizacija upisana zvanicno i u radnu knjizicu u opstini i zavodu za zaposljavanje. Nije u pitanju nikakva interna specijalizacija koja vazi samo za odredjenu firmu.

Hvala vam u napred

Hertzog 10.10.2015 15:29

Izludi me ovo sa diplomom, ja sam zavrsio stomatologiju po starom sistemu i tada je trajala 6 godina, a supruga graficki dizajn koji je po novom sistemu i trajao je 3 godine tj 180ETC bodova, pod sta ja spadam u ovoj prijavi, a pod sta supruga?

University Degree
Some Graduate Level Courses
Master's Degree
Some Doctorate Level Courses
Doctorate Degree

Amona33 10.10.2015 16:13

Hertzog oboje imate university degree. Nezavrseni magistarski je some graduate courses...etc.

Hertzog 10.10.2015 16:17

Hvala, mada mi sumnjiva ta moja diploma jer je fax trajao 6 godina, a neko napisao da je master 8+4+5 godina skolovanja, a kod mene je +6

Amona33 10.10.2015 16:24

Ako si studirao na stomatoloskom fakultetu na univerzitetu Sarajevo ili Univerzitet Beograd ili nebitno, i stekao diplomu doktora stomatologije imas University degree. Nakon toga bi isao dalje za Magistra nauka i stekao Masters degree. S tom diplomom ides na doktorat gdje zavrsavas i stices Doctoral degree. Mislim da imas cak i objasnjeno u uputstvu sta je sta.

sax 11.10.2015 20:04

"Vocational school"

pozdrav svima
i sretno na ovogodisnjem lotu :)

interesantno mi je ovo sa ...kaze
"for students interested in practical postsecondary education and job training"

Common Programs:
Welding
Cosmetology
Plumbing
Carpentry
Locksmithing
Electrical installation and maintenance
Motorcycle and automotive repair
Floral design
Medical transcription
Hotel and restaurant management...itd etc

kod nas samo gimnazija je "High school"
cak i trogodisnje srednje nas preusmjeravaju gdje cemo...
tako da smo i sa srednjim strucnim zavrsili kurseve, tj. job training

sa zavsenom srednjom vec je preodredjeno dalje zanimanje, za dalje zaposlenje...barem na papiru

a znam da trebam oznaciti "High school", jer oni ne mare
...ali eto...pipljivo

Mrs.Ryan 12.10.2015 08:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sax (Poruka 57492)
pozdrav svima
i sretno na ovogodisnjem lotu :)

interesantno mi je ovo sa ...kaze
"for students interested in practical postsecondary education and job training"

Common Programs:
Welding
Cosmetology
Plumbing
Carpentry
Locksmithing
Electrical installation and maintenance
Motorcycle and automotive repair
Floral design
Medical transcription
Hotel and restaurant management...itd etc

kod nas samo gimnazija je "High school"
cak i trogodisnje srednje nas preusmjeravaju gdje cemo...
tako da smo i sa srednjim strucnim zavrsili kurseve, tj. job training

sa zavsenom srednjom vec je preodredjeno dalje zanimanje, za dalje zaposlenje...barem na papiru

a znam da trebam oznaciti "High school", jer oni ne mare
...ali eto...pipljivo

O istom sam razmisljala... na kraju stavila Vocational school (srednja masinska to jeste) i high school diploma... Da li je ok videcemo.

sax 28.10.2015 11:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan (Poruka 57514)
O istom sam razmisljala... na kraju stavila Vocational school (srednja masinska to jeste) i high school diploma... Da li je ok videcemo.

kako god, i gdje god procitam..ispade
Vocational school - visa skola
i to je to...steta sto nisu malo razumljiviji, pa da nam prihvataju i struku

Miki011 29.10.2015 13:14

Pozdrav svima...
Treba da diplomiram sledeceg meseca. Da li u prijavi mogu da navedem da vec imam University deegree i ako cu ga formalno dobiti tek za mesec dana? Ovo pitam posto sam cuo da su vece sanse da me ''izvuku'' ukoliko imam diplomu.

Prosto mi je glupo da stavljam neku nizu kategoriju kada me od toga deli samo mesec dana. S druge strane ako je to nesto zbog cega bi me mogli diskvalifikovati, to svakako ne bih radio...

mikiSA 29.10.2015 13:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miki011 (Poruka 58028)
Pozdrav svima...
Treba da diplomiram sledeceg meseca. Da li u prijavi mogu da navedem da vec imam University deegree i ako cu ga formalno dobiti tek za mesec dana? Ovo pitam posto sam cuo da su vece sanse da me ''izvuku'' ukoliko imam diplomu.

Prosto mi je glupo da stavljam neku nizu kategoriju kada me od toga deli samo mesec dana. S druge strane ako je to nesto zbog cega bi me mogli diskvalifikovati, to svakako ne bih radio...

MIki011,
moras staviti koju diplomu imas u trenutku prijave. Obzirom da trenutno nemas University degree, ne mozes to staviti. Stavi some university courses opciju.

Glupo ili ne, pravila su takva.

Miki011 29.10.2015 13:43

Ok, hvala na odgovoru.

Imam jos jedno pitanje. Mozda ne postavljam na pravoj temi, al verovatno i ovde ima neko ko ume da odgovori.

Ukoliko se prijavim za Green Card i odbiju me, da li posle mogu imati probleme pri aplikaciji za turisticku vizu? Mislim samim tim sto sam se prijavio za Green Card oni imaju osnovanu sumnju da bih mogao da iskoristim turisticku vizu i ilegalno ostanem da zivim i radim tamo?

Koliko sam video na netu, zvanicni stav ambasade je da ove kategorije ne uticu jedna na drugu, ali me interesuje da li je u praksi to zaista tako?

JelenaMarko 29.10.2015 17:03

Zavrsena visoka skola strukovnih studija, naziv strukovni ekonomista, sta obeleziti?

Tikica 29.10.2015 17:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miki011 (Poruka 58031)
Ok, hvala na odgovoru.

Imam jos jedno pitanje. Mozda ne postavljam na pravoj temi, al verovatno i ovde ima neko ko ume da odgovori.

Ukoliko se prijavim za Green Card i odbiju me, da li posle mogu imati probleme pri aplikaciji za turisticku vizu? Mislim samim tim sto sam se prijavio za Green Card oni imaju osnovanu sumnju da bih mogao da iskoristim turisticku vizu i ilegalno ostanem da zivim i radim tamo?

Koliko sam video na netu, zvanicni stav ambasade je da ove kategorije ne uticu jedna na drugu, ali me interesuje da li je u praksi to zaista tako?

Evo ti ovde odgovor pod stavkom broj 3.

nemanja93 30.10.2015 03:06

Postovanje drugari,

Zanima me koje sve opcije ja imam kada zavrsim fakultet ovdje, ja sam iz Crne Gore i interesujem se da zavrsim Master u USA? Zanima me koju vizu mogu traziti i preduslovi.

Hvala unaprijed na svim odgovorima :)

vuxanne 30.10.2015 04:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nemanja93 (Poruka 58056)
Postovanje drugari,

Zanima me koje sve opcije ja imam kada zavrsim fakultet ovdje, ja sam iz Crne Gore i interesujem se da zavrsim Master u USA? Zanima me koju vizu mogu traziti i preduslovi.

Hvala unaprijed na svim odgovorima :)

Ako dodjes kao student koji zeli posle da ostane ovde najbolja opcija ti je F1. Ako dodjes preko Crnogorske vlade na studentsku razmenu onda ti je najbolja opcija J1 ali imas obavezu da se vratis u Crnu Goru nakon zavrsavanja, ima neki minimum koliko moras da budes (da li je 2 ili 4 godine ili zaboravila sam)

nemanja93 30.10.2015 10:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 58057)
Ako dodjes kao student koji zeli posle da ostane ovde najbolja opcija ti je F1. Ako dodjes preko Crnogorske vlade na studentsku razmenu onda ti je najbolja opcija J1 ali imas obavezu da se vratis u Crnu Goru nakon zavrsavanja, ima neki minimum koliko moras da budes (da li je 2 ili 4 godine ili zaboravila sam)

Ja sam se ljetos vratio sa J1 4 mjeseca je maksimalno. To je ono kao 3 mjeseca radna i mjesec turisticka. A sta mi treba od uslova da ispunim za ovu F1? Zelio bih da ostanem naravno. Ima li ko da se odlucio na taj potez? I zanima me je li zenidba jedini nacin da dodjem do zelene karte zenidbim?

anarh 31.10.2015 05:37

aaaaaaaaaaaaaaaatzgv uhba zuhbauzasihbuqsbxzhub qsuzx
nesto sam pogresio,admine brisi ovo :)

luja82 01.11.2015 14:16

Pitanje

Pozdrav

Moze mala pomoc, kako da upisem slova poput slova „đ” kojeg imam u prezimenu da li da ostavim ovako ili da pisem kao „dj”...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:32.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.