ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv-2019 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1879)

banjalucanin 04.10.2017 15:23

Prvi put se prijavljujem za lutriju,a sljedece godine se planiram prijaviti za work and travel program.Da li bi prijava za lutriju mogla biti problem kod dobijanja vize,i da li ambasada moze saznati da sam se prijavljivao?

MirkoJ 04.10.2017 19:50

Idemo, drugi put :) kao što negde pročitah prošle godine nečiji komentar: "drugi put je lakse i manje se nerviras". Istina. Srećno svima!

misternice 05.10.2017 07:57

Dragi svi,

Sa FB stranice konzularnog odeljenja Ambasade USA u Beogradu:

Predstavnici konzulata Američke ambasade održaće prezentaciju Lutrijskog viza programa DV-2019 u Beogradu, u Američkom kutku, Makedonska 22 [Dom omladine], u četvrtak, 5. oktobra 2017. u 18:00h. Imaćete priliku da postavite sva pitanja u vezi sa učestvovanjem u ovom programu, koji počinje danas 3. oktobra 2017. Iskoristite priliku da pitanja direktno postavite službenicima koji svakodnevno rade na ovim vizama.

Eto, koga zanima, danas u DO u 18h...

Taty2 05.10.2017 09:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik gajger111 (Poruka 68683)
In care of da li mogu to prazno da ostavim ili moram da navedem ime vlasnika,stan se vodi na oca,i za district da li mogu da stavim Branicevski tj da li se vodi kao district ili mogu opstina Pozarevac?

C/o ili In care of je fraza koja na stranim prostorima znači da se uklanja problem ako neko normalno ne živi na toj i toj adresi i ne prima poštu na toj i toj adresi da ipak može da dobije poštu preko osobe koja živi na toj i toj adresi.
Takođe kod njih to znači da pošta treba da preda preporučeno pismo toj osobi koja je in care of. To j dakle primitak pošte preko osobe koja je c/o

ivanmarina 05.10.2017 16:49

Da li je isto?

Postovani, zanima me da li je ovaj sajt isto za prijavu i da li ima neke razlike? Hvala puno u napred. :obrva:

vlada33 05.10.2017 18:10

Citao sam sad uputstvo za dv-2019 i dosao do zakljucka da ja prosle godine ili nisam citao pazljivo ili ima promena...

radi se o tome da je moguce prijaviti celu porodicu ali na preuzimanje vize ne moraju svi,tj.oni koji nece emigrirati i ne moraju?mislio sam da je obavezna cela porodica ili sam opet nesto pogresno razumeo...?

za mene ionako nema znacenja ali samo me interesuje dali sam dobro shvatio...

LxAxKxI 05.10.2017 22:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmarina (Poruka 68705)
Postovani, zanima me da li je ovaj sajt isto za prijavu i da li ima neke razlike? Hvala puno u napred. :obrva:

Ako misliš "da li mogu da se prijavim za Lutriju preko ovog sajta" onda je odgovor "Ne", za DV 2019 se prijavljuješ preko ovog linka
https://www.dvlottery.state.gov

Makica@ 06.10.2017 01:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmarina (Poruka 68705)

Da ste procitali Temu otpocetka,videli bi ste da je postavljen zvanican link za prijavu na Lutriju. Krenite sa citanjem Foruma i bice vam jasnije. Pozdrav.

Izvinjavam se ako dupliram linkove. Zvanican link za prijavu.

https://www.dvlottery.state.gov/(S(z...)/default.aspx
Srecno !

R_I_B 06.10.2017 01:30

Zdravo na site

Sakam da prasam dali e dozvoleno da aplicira nekoj sto e ilegalno ostanat vo USA?
primer ako go izvlecat koja e procedurata i dali ima sansa da dobie zelena karta?
Ima li nekoj vakov slucaj
POZDRAV I SREKNO

Makica@ 06.10.2017 01:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik misternice (Poruka 68700)
Dragi svi,

Sa FB stranice konzularnog odeljenja Ambasade USA u Beogradu:

Predstavnici konzulata Američke ambasade održaće prezentaciju Lutrijskog viza programa DV-2019 u Beogradu, u Američkom kutku, Makedonska 22 [Dom omladine], u četvrtak, 5. oktobra 2017. u 18:00h. Imaćete priliku da postavite sva pitanja u vezi sa učestvovanjem u ovom programu, koji počinje danas 3. oktobra 2017. Iskoristite priliku da pitanja direktno postavite službenicima koji svakodnevno rade na ovim vizama.

Eto, koga zanima, danas u DO u 18h...

Odlicno :) Nadam se da ce biti video snimak objavljen na internetu,da mogu da pogledaju oni koji se zele prijaviti na Lutriju :)
Hvala Punoooo na informaciji :1072::1072::1072:

Makica@ 06.10.2017 01:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik R_I_B (Poruka 68721)
Zdravo na site

Sakam da prasam dali e dozvoleno da aplicira nekoj sto e ilegalno ostanat vo USA?
primer ako go izvlecat koja e procedurata i dali ima sansa da dobie zelena karta?
POZDRAV I SREKNO

Ja cu pokusati da vam odgovorim,iako nisam najmerodavnija za to :suure: U slucaju da je viza istekla,a osoba je ostala u Usa mislim da nema svrhe da se prijavi,jel ce ga odbiti za vizu na razgovoru tj Intervjuu :smrc: pa i ako je izvucen :nene: Mozda ce vam jos neko od clanova odgovoriti na ovo pitanje.
Veliki Pozdrav Vama :1072:

BetterFuture 06.10.2017 05:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 68709)
Citao sam sad uputstvo za dv-2019 i dosao do zakljucka da ja prosle godine ili nisam citao pazljivo ili ima promena...

radi se o tome da je moguce prijaviti celu porodicu ali na preuzimanje vize ne moraju svi,tj.oni koji nece emigrirati i ne moraju?mislio sam da je obavezna cela porodica ili sam opet nesto pogresno razumeo...?

za mene ionako nema znacenja ali samo me interesuje dali sam dobro shvatio...

Prilikom prijavljivanja na lutriju, svakobje u obavezi da navede supružnika i nevencanu decu do 21 godine starosti. Ti ne znaci da i oni moraju da prodju proces dobijanja vize ako ne žele.

BetterFuture 06.10.2017 05:57

Citat:

Zdravo na site

POZDRAV I SREKNO

Ukoliko je taj neko ostao ilegalno u USA manje od 180 dana, onda moze da aplicira. Ukoliko je ostao izmedju 180 dana i 1 godinu, sledi mu trogodisnja zabrana a ujoliko je ostao vise od godinu dana sledi mu 10to godisnja zabrana ulaska, racunato od datuma izlaska iz USA.

Ako je tamo jos uvek pa se prijavi i bude izvucen, morace da se vrati u svoju zemlju da bi nastavio sa procesom a to povlaci gore navedene zabrane.

ruza26 06.10.2017 08:01

Pozdrav svima!
Bila sam turistički u Californiji prije 4 mjeseca, sada se želim vratiti tamo na duži period i ovo je moja prilika.
Poželite mi sreću! I ja svima koji su se prijavili želim sreću. I da svi pozelenimo!

Može li mi netko objasniti šta znače brojevi i slova na confirmation number?

04.10.2017. - Prijava, prvi put!

vlada33 06.10.2017 10:01

Pa u principu ne znace nista, najveci deo je nasumican

2019 - je godina...

Ostatak - rekao bi nasumicno slova o brojevi

ruza26 06.10.2017 10:40

Ok, hvala! Mislila sam da ima neki raspored.
Jeste li Vi već aplicirali u ovom krugu?

Ja sam sigurna da nemam tu sreću da budem izabrana, ali se nadam...
Nisam ni znala da postoji ovo, onaj dan kad su počele prijave sam išla na stranicu ambasade da vidim kako mogu preselit tamo... i vidila i prijavila se. Sad bi volila da nisam ni vidila, jer ću se razočarat u 5 mj...

Želim sreću svima koji su se prijavili!

Raducojo 06.10.2017 10:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ruza26 (Poruka 68730)
Ok, hvala! Mislila sam da ima neki raspored.
Jeste li Vi već aplicirali u ovom krugu?

Ja sam sigurna da nemam tu sreću da budem izabrana, ali se nadam...

Po definiciji ovo je oksimoron :grin: Šalu na stranu, ne treba previše očekivati samim tim je i razočarenje veće. Uvijek ima nade ali ne treba se samo na lutriju osloniti...

ruza26 06.10.2017 11:13

Hvala za to oksimoron!

Lutrija je sreća... ali ništa se ne gubi ako pokušaš.

Svi se znamo nadat. Da imam drugi način, sigurno nebi igrala lutriju za GC.

Želim Vas sreću u prijavi! Pozdrav!

Raducojo 06.10.2017 11:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ruza26 (Poruka 68732)
Hvala za to oksimoron!

Lutrija je sreća... ali ništa se ne gubi ako pokušaš.

Svi se znamo nadat. Da imam drugi način, sigurno nebi igrala lutriju za GC.

Želim Vas sreću u prijavi! Pozdrav!

Nadam se da se niste naljutili, nije bilo nikakve uvrede.

Oksimoron (grč. oxýmōron: oxys = oštar + moros = tup) je jezična figura (posebna vrsta antiteze) u kojoj se spajaju dva nespojiva, kontradiktorna pojma (antonimi).

Pozdrav i vama :suure:

tile83 06.10.2017 13:12

Citat:

Zdravo na site

POZDRAV I SREKNO

I mene zanima isto sve sam pretrazila I niko vam ne moze dati pouzdan odgovor mimo onoga sto pise na sajtu. Niko se nije javio ko je bio u takvoj situaciji od prethodnika a cisto sumnjam da ih nije bilo. Ostaje nam sa probamo... srecno!

vlada33 06.10.2017 15:03

Ja se jos nisam prijavio ali cu to odraditi do 15. najverovatnije, najvise zbog slika... Dete sam slikao, ali supruga i ja jos nismo zavrsili to... Dug je mesec, nista to ne menja, ako bude srece - bice, ako ne - nece je biti... Da je prvih 50000 koji se prijave, verovatno bi prijava bila gotova istog dana

Katleja Liki 06.10.2017 16:12

Diversity Visa Lottery - 2019 Q&A Session

Postovani forumasi,

imate sada na fejsbuk stranici U.S Embassy Podgorica, odjeljak dogadjaji, prikacen dogadjaj Diversity Visa Lottery - 2019 Q&A Session u organizaciji U.S. Department of State: Consular Affairs, gdje ljudi iz cijelog svijeta mogu da pitaju ono sto ih zanima u vezi lutrije. Pozdrav.

Bavarac 06.10.2017 16:39

Pitanje

Ja i moja devojka nismo venčani, pa nas zanima da li možemo zajedno da apliciramo na lutriju za zelenu kartu ?

RICKO 06.10.2017 18:49

Možete se prijaviti svatko odvojeno sada, a ukoliko netko od vas dvoje bude izvučen, morat ćete se vjenčati kako bi mogli oboje otići.

RICKO 06.10.2017 18:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bavarac (Poruka 68740)
Ja i moja devojka nismo venčani, pa nas zanima da li možemo zajedno da apliciramo na lutriju za zelenu kartu ?

Možete se prijaviti svatko odvojeno sada, a ukoliko netko od vas dvoje bude izvučen, morat ćete se vjenčati kako bi mogli oboje otići.

Maja Milica 06.10.2017 22:11

Dv-2019

Popunila sam prijavu za dv-2019,ali nigde nemam case number nego confirmation number. Da li je to isto?

BetterFuture 06.10.2017 22:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tile83 (Poruka 68736)
I mene zanima isto sve sam pretrazila I niko vam ne moze dati pouzdan odgovor mimo onoga sto pise na sajtu. Niko se nije javio ko je bio u takvoj situaciji od prethodnika a cisto sumnjam da ih nije bilo. Ostaje nam sa probamo... srecno!

Pa nije bas da nismo dali pouzdane podatke... Cak i na prethodnoj stranici je napisano o zabranama koje se ticu ilegalnog boravka, odnosno ostanka u USA posle isteka vazenja vize. Na ovoj zvanicnoj stranici mozete procitati sledece:

" (B) 13ALIENS UNLAWFULLY PRESENT.-
(i) In general.-Any alien (other than an alien lawfully admitted for permanent residence) who-
(I) was unlawfully present in the United States for a period of more than 180 days but less than 1 year, voluntarily departed the United States (whether or not pursuant to section 244(e)) prior to the commencement of proceedings under section 235(b)(1) or section 240, and again seeks admission within 3 years of the date of such alien's departure or removal, or
(II) has been unlawfully present in the United States for one year or more, and who again seeks admission within 10 years of the date of such alien's departure or removal from the United States is inadmissible.
(ii) Construction of unlawful presence.-For purposes of this paragraph, an alien is deemed to be unlawfully present in the United States if the alien is present in the United States after the expiration of the period of stay authorized by the Attorney General or is present in the United States without being admitted or paroled.
(iii) Exceptions.-
(I) Minors.-No period of time in which an alien is under 18 years of age shall be taken into account in determining the period of unlawful presence in the United States under clause (i).
(II) Asylees.-No period of time in which an alien has a bona fide application for asylum pending under section 208 shall be taken into account in determining the period of unlawful presence in the United States under clause (i) unless the alien during such period was employed without authorization in the United States.
(III) Family unity.-No period of time in which the alien is a beneficiary of family unity protection pursuant to section 301 of the Immigration Act of 1990 14 shall be taken into account in determining the period of unlawful presence in the United States under clause (i).
(IV) Battered women and children.-Clause (i) shall not apply to an alien who would be described in paragraph (6)(A)(ii) if "violation of the terms of the alien's nonimmigrant visa" were substituted for "unlawful entry into the United States" in subclause (III) of that paragraph."

Znamo Vasu situaciju, i ja bi isto pokusao na Vasem mestu. Mali je iznos koji cete izdvojiti za lekarski i intervju u odnosu na ono sto mozete dobiti. Ali svako mora da odluci u svoje ime da li bi nastavio sa procesom.

Ne zaboravite, da ukoliko Vam konzul odobri vizu, imate i poslednji korak a to je da prilikom prvog ulaska u USA, CBP sluzbenik moze da Vas ispituje u vezi ilegalnog statusa i da ima puno pravo da Vam ne odobri ulazak. Srecno!

BetterFuture 06.10.2017 22:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Maja Milica (Poruka 68748)
Popunila sam prijavu za dv-2019,ali nigde nemam case number nego confirmation number. Da li je to isto?

Confirmation number je prakticno broj potvrde pod kojim je zavedena Vasa prijava.
Case number (broj dosijea) dobijaju samo oni koju budu izvuceni u maju.

R_I_B 09.10.2017 03:30

Pa da taka e , vizata e istecena
I ako ne odberat na lotarija mora da ima opcija da baram i tervju vo nekoja deuga ambasada
Mora li vo makedonija da se vratam u americka ambasada za da imam intervju? Lani drugar pobara vo budimpesta da e intervjuto
Mnogu e stegnato vo usa vkoga se vo prasanje dokumenti pocnuvajki od ovoj juli 2017 godina .......

MDario 09.10.2017 12:50

S obzirom da živim na adresi koju sam naveo u prijavi, jesam li morao popuniti rubriku “In Care Of” ? Stajalo je pored nje da je Optional. Isto tako je stajalo i pored Adress Line 2, kojeg takoder nema u mojoj kućnoj adresi.

Sretno svima! :suure:

pandonsweets 09.10.2017 14:29

koliko znaci http://prntscr.com/gv6dsb ovo ? popunjeno na forumu

i da li vam radi sajt, meni ceo dan nece da loaduje

tile83 09.10.2017 15:59

[quote=BetterFuture;68749]Pa nije bas da nismo dali pouzdane podatke... Cak i na prethodnoj stranici je napisano o zabranama koje se ticu ilegalnog boravka, odnosno

Niko mi nije dao pouzdanije podatke od vas, ali sam mislila na pouzdani odgovor (tako i napisah) sta ce biti sa nama u nastavku procedure... hvala jos jednom I srecno svima!

BetterFuture 09.10.2017 16:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pandonsweets (Poruka 68808)

To ne znači apsolutno nista! Ta forma je postavljena da bi sluzila za proveru ispravnosti svih podataka. Jedino na zvanicnom stranici lutrije mozete da se prijavite.

BetterFuture 09.10.2017 16:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MDario (Poruka 68805)
S obzirom da živim na adresi koju sam naveo u prijavi, jesam li morao popuniti rubriku “In Care Of” ? Stajalo je pored nje da je Optional. Isto tako je stajalo i pored Adress Line 2, kojeg takoder nema u mojoj kućnoj adresi.

Sretno svima! :suure:

U polju Address line 2 se obicno pise broj stana ako zivite u zgradi. Ako zivite u kuci onda ste radili kako i treba sto se tice adrese. Srecno!

Makica@ 09.10.2017 17:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pandonsweets (Poruka 68808)

Ovo vam je Zvanicni i jedini link za prijavu na lutriju,sve imate ovde

https://www.dvlottery.state.gov/(S(3...)/default.aspx

Pozdrav i Srecno :1072:

djvukadin 09.10.2017 23:12

This site can’t be reached
pokusavam vec sat vremena

MDario 10.10.2017 06:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik djvukadin (Poruka 68820)
pokusavam vec sat vremena

Izgleda da je site pao, navalili ljudi! :grin:
Ja sam pretpostavio da bi se tako nešto moglo desiti pa sam se ranije pripremio i odmah prijavio unutar prva 24 sata.

cobecar 10.10.2017 09:58

Pa normalno je da moze da se desi da padne sajt ali to svakako ne znaci da je sad pao i da do kraja prijave nece proraditi i da mi koji se nismo jos uvek prijavili mozemo da se oprostimo :)
Srecno svima, ove godine mi je 4. ili 5. put, vise zaboravih i sam :)

MDario 10.10.2017 11:44

Normalna stvar, ja sam samo spomenuo da je moguće da je zbog velikog broja posjeta pao site. Siguran sam da će uskoro profunkcionirati, obično se takve stvari dosta brzo postavljaju nazad na noge.

drjelena 10.10.2017 19:25

Poštovani Forumaši,

Molim za malu pomoć. Suprug ima kćerku iz prvog braka (14.5 god), koja nije predviđena za emigraciju sa nama. Budući da ona živi sa svojom majkom, na sasvim drugoj adresi, da li je neophodno da i nju prijavimo za DV-2019?

Ja bih bila nosilac prijave, a suprug bi bio moj +1.

Plašim se da ne pogrešimo ako je prijavimo ili ne prijavimo. :no:

Hvala unapred na odgovorima!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:19.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.