ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Gde ko planira da ide i zašto? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=267)

lover 17.11.2013 23:46

Ukoliko ikada odemo u USA, prva destinacija bi nam bila Phoenix ili Chicago, jer u Phoenix-u imam jednog strica, a u Ch. drugog strica i jednog poznanika. Po nekoj mojoj zelji, krajnje destinacije bi bile NYC ili LA. LA najvise zbog mog posla, a i klime (zbog oboje), dok NYC zbog zeninog posla, a i moj se moze tamo naci, sto mnogi nasi koji tamo zive ne mogu povjerovati.:naughty:

Taji 18.11.2013 19:09

States Without an Income tax

Mozda nekog zanima i ovaj podatak...posebno moze biti dobro za pocetnike na USA prostorima (jer nece odmah kupovati nekretnine).

Ja uveliko razmisljam da se preselim u TX.

http://taxes.about.com/od/statetaxes...ree-states.htm

holmes 18.11.2013 19:16

Nisam znao za ovaj podatak, ali me raduje. Posto idem na Floridu, raduje me da vidim da je 1 od 7 drzava koje ne primjenjuju porez na dohodak. Hvala za link Taji http://www.kolobok.us/smiles/standart/drinks.gif

Taji 18.11.2013 19:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik holmes (Poruka 42450)
Nisam znao za ovaj podatak, ali me raduje. Posto idem na Floridu, raduje me da vidim da je 1 od 7 drzava koje ne primjenjuju porez na dohodak. Hvala za link Taji http://www.kolobok.us/smiles/standart/drinks.gif

Nema na cemu holmes, sad samo da dobro pretrazis net da vidis tacno sta dobijas sa time sto nema Income Tax na Floridi a a sta gubis...:naughty:

Lijepo je svasta saznati i nauciti o zemlji u koju se neko planira preseliti:;D:

holmes 18.11.2013 20:35

Apsolutno, ne samo o tome, volim da se informisem prije svake iole vaznije odluke. Ceo ovaj proces, a mislim da se odnosi na sve nas koji smo prosli na lutriji, je pomalo bajkovit. Utoliko je slican kupovini, a ona je vise emotivna nego racionalna kategorija. Racunao sam, sto da planiram svake godine troskove za odlazak na more za citavu porodicu, bolje da zivimo tamo:grin:

Salim se naravno, bilo je drugih, jacih aduta, kao sto je pomoc prijatelja na samom pocetku. Medjutim, ima mnogo i toga da se meni dopada ta ideja. Zime i grejne sezone mi je dosta za bar 10 narednih godina. A posto sam bajker, ne smeta mi ni cinjenica da mogu da vozim motor citave godine:==D:

Razumijem da postoji pro et contra za bilo koju drzavu. I mnogo toga je stvar individualne percepcije i sposobnosti. Ali i faktora srece, za koji sam naucio da je jako bitan u zivotu. Vjerovatno i najbitniji. U svakom slucaju, karte su kupljene:obrva:

The Goddess 20.02.2014 19:10

Mene zanima koliko je tesko otici od jednoj u drugoj drzavi?
Evo mi imamo prijatelje u Ohio pa planiramo otici tamo, al isto imamo i u New Jersey, pa sad ako se ne snagjemo dobro u Ohio jer mozemo otici na primer u New Jersey ili je to komplikuvanje? Jer ima neki ogranicenje i pravila?

mikiSA 20.02.2014 19:45

The Goddess, nema pravila nikakvih, mozes ici gdje god zelis. Ja ti predlazem da odes kod tih prvih dok ne dodje GC i SSN a onda idite dalje gdje se vama svidja.

The Goddess 20.02.2014 20:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 44229)
The Goddess, nema pravila nikakvih, mozes ici gdje god zelis. Ja ti predlazem da odes kod tih prvih dok ne dodje GC i SSN a onda idite dalje gdje se vama svidja.

E hvala puno, bas tako i sam mislela al moj muz mi je reko "nemoj ti mnogo misliti, pitaj tamo nek ti neko kaze :naughty:"

Tako smo i planirali, prvo idemo u Ohio pa onda čemo videti.

LiMan 20.02.2014 23:28

Kad bi me uzvukli idem u Floridu, jer mi brat zivi tamo :==D: On me nekoliko godina potsecivao da se prijavim na lutriji ali je trebalo da idem da ga posjetim pa da dobijem zelju da se odmah preselim! Florida je raj na zemlji :1072:
Inace da budem iskrena, otisla bi jer je on vec tamo i dobro zaradzuje pa nam moze pomoci u pocetku, inace ne bi imala hrabrosti da sa dvoje malom decom sve ostavim i idem u nepoznato..

Magelan 21.02.2014 08:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik The Goddess (Poruka 44232)
E hvala puno, bas tako i sam mislela al moj muz mi je reko "nemoj ti mnogo misliti, pitaj tamo nek ti neko kaze :naughty:"

Tako smo i planirali, prvo idemo u Ohio pa onda čemo videti.

Ohio ne bi trebao da bude los za pocetak, pitanje je samo da li je neki veci grad u pitanju (tipa Cleveland, Cincinnati, Columbus, Dayton, eventualno Toledo). Ostalo bas ne bih preporucio za pocetak. Troskovi zivota su neuporedivo manji nego u New Jersey, mada je vise mogucnosti u NJ nego u OH, to imaj odmah u vidu.

A sto se tice selidbe, kao sto Miki gore rece, nema tu nikakve velike nauke, samo imaj u vidu da ako planiras da se selis, to uradi pre nego sto potpises lease za stan koji je u velikom broju slucajeva na godinu dana. U tom scenariju - osudjen si na to mesto uslovno receno celu godinu, sigurno ces zapoceti da sredjujes zivot, stavljati polako stvari na svoje mesto. A onda, posle godinu dana, ukoliko se iole sredite tu gde ste, zapitacete se i te kako da li je pametno ponovo sve kretati iz pocetka i menjati "Gotovo za veresiju"...

Ja sam u Cikagu vec vise od 4 godine, inicijalni plan nikako nije bio da se ovoliko dugo zadrzim na Midwest-u, ali vec posle godinu dana sam video da selidba u drugi state nece biti ni malo laka. Kad udjes u "comfort zone", nije ti bas sve jedno da sve to lepo napustis i krenes zivot po treci put iznova. Tu naravno izuzimam individue koje imaju dobro placena i trazena zanimanja pa zbog posla mogu da se sele bez gore navedenih propratnih glavobolja :)

MIRO 22.02.2014 21:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 44249)
Ohio ne bi trebao da bude los za pocetak, pitanje je samo da li je neki veci grad u pitanju (tipa Cleveland, Cincinnati, Columbus, Dayton, eventualno Toledo). Ostalo bas ne bih preporucio za pocetak. Troskovi zivota su neuporedivo manji nego u New Jersey, mada je vise mogucnosti u NJ nego u OH, to imaj odmah u vidu.

A sto se tice selidbe, kao sto Miki gore rece, nema tu nikakve velike nauke, samo imaj u vidu da ako planiras da se selis, to uradi pre nego sto potpises lease za stan koji je u velikom broju slucajeva na godinu dana. U tom scenariju - osudjen si na to mesto uslovno receno celu godinu, sigurno ces zapoceti da sredjujes zivot, stavljati polako stvari na svoje mesto. A onda, posle godinu dana, ukoliko se iole sredite tu gde ste, zapitacete se i te kako da li je pametno ponovo sve kretati iz pocetka i menjati "Gotovo za veresiju"...

Ja sam u Cikagu vec vise od 4 godine, inicijalni plan nikako nije bio da se ovoliko dugo zadrzim na Midwest-u, ali vec posle godinu dana sam video da selidba u drugi state nece biti ni malo laka. Kad udjes u "comfort zone", nije ti bas sve jedno da sve to lepo napustis i krenes zivot po treci put iznova. Tu naravno izuzimam individue koje imaju dobro placena i trazena zanimanja pa zbog posla mogu da se sele bez gore navedenih propratnih glavobolja :)

Bravo na odgovoru jer je iskren i putpuno istinit.

rados 22.02.2014 22:40

Konkretno Pitanje :)

Da li neko od emigranata ili ljudi koji poznaju situaciju u SAD može da me posavetuje koj grad (država) je najbolji za emigraciju osoba koje su završile ekonomiju?

Dakle da li ima nade za nas ekonomiste? :grin: Neki savet, info, preporuka grada, i tako dalje i tako bliže.

U napred zahvalan. :)

rados 25.02.2014 09:45

Zar je moguće da niko nema bilo kakav odgovor? :S :/

Salec 25.02.2014 14:01

Ja nisam tamo, ali se eto iskreno nadam da cu stici jednom a takodje sam ekonomista po struci.

Moje licno misljenje je da kao ekonomista mozes da radis I svugde I nigde.. Zavisi sta si radio do sada, da li je tvoje znanje primenljivo I na druge drzave I sl. Bilo je nekih tema gde su ljudi pricali o knjigovodstvu. To je tamo dosta cenjeno koliko razumem, ali ti treba certifikat. Ja imam ovde certifikat, ali to nije moje prioritetno zanimanje I zelja. Ja sam finansijski analitičar I neki prijatelji kojima sam tamo slala moj cv da procene kakve su mi sanse kazu da su odlicne, obzirom na moje iskustvo I znanje.

Ali ekonomija je dosta siroka. Mislim da nema oblasti, odnosno, dela zemlje gde je za nas bolje a gde gore. Bolje je tamo gde je I svima drugima bolje I obrnuto. :grin:

Mislim da Amerika pruza sansu onima koji hoce da rade I da se usavrsavaju.

Salec 25.02.2014 14:02

Ah, sada videh - postala sam stari vuk! :1081:
Kakva divota! :grin:

nina-venus 25.02.2014 16:30

Ljudi,Kolorado je divan state i ima posla.I suncano je,zaista je lepo za pocetak.

rados 25.02.2014 20:16

Hvala SALEC i ova informacija mi dosta znači. :)

NINA-VENUS sad se bacam na istraživanje kolorada :book:

vuxanne 25.02.2014 20:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Salec (Poruka 44319)
Ah, sada videh - postala sam stari vuk! :1081:
Kakva divota! :grin:

Vuce, vuce, bubo lenja, sta ce reci pokolenja. E neka si, pishi josh vishe.

gruja.kg.srb 26.02.2014 09:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nina-venus (Poruka 44323)
Ljudi,Kolorado je divan state i ima posla.I suncano je,zaista je lepo za pocetak.

Apsolutno se slazem. Mi cemo u Denver ako stignemo na red za interview, obzirom da nam je CN prilicno visok 51xxx. Bili smo 2008, i klima je stvarno fenomenalna, Denver ima u proseku 300 suncanih dana u godini, vise nego Miami na primer. Nalazi na 1700m nadmorske visine, tako da je vazduh suv bez vlage i jako prijatan cak i na visokim temperaturama. Grad ima oko 2.5 miliona stanovnika, pun je zelenila, ima sve sto jedan grad treba da ima, Univerzitet, muzeje, zoo, akvarijum, vodeni svet, luna parkove, dobre restorane, shopping centre itd. Meni rodjaci zive tamo i kazu da ima dosta posla trenutno, i da je ekonomska situacija sve bolja i bolja.
http://realestate.msn.com/article.as...entid=17292982 na ovom linku mozete videti da je Denver broj 1 gradova u Americi gde bi Amerikanci voleli da zive, na drugom mestu je San Dijego. Takodje mozete videti i 5 najgorih gradova po anketi Amerikanaca. Zelim svima puno srece.

Dzordz 26.02.2014 13:30

Denver ima i najveci procenat obolelih od melanoma upravo iz istih razloga, stoga odmah krema i kapa :)

nina-venus 26.02.2014 17:18

Sve zavisi sta zelis u zivotu,kako zelis da zivis.Denver je ipak midwest i tamo su kauboji sa mamuzama najnormalnija pojava,definitivno grad nije centar mode i kulture,a evropskom uticaju ni traga.Malo je usporenije nego na obalama i sve je razudjeno i svuda moras kolima,ali sunce,sunce je predivno,cini te dobro raspolozenim.Nocni izlasci takodje nisu nesto posebno,centar grada je mali,vrti se oko par ulica sa nekoliko kafica i to je to.Tesko da se u Denveru mozete prosvetliti,zato te sredisnje drzavice i zove fly over states.Tamo nema nekih znacajnih dogadjaja kao u Njujorku,Cikagu,L.A. i San Franu.E sad,ako volite prirodu,sport,zdrav zivot,porodicnu pricu,onda je Denver za vas sjajan.Ako bas volite sport,ako skijate,tu su Aspen i Vejl,ako ste jos student tu je studentski grad Boulder.Sve je blizu Denvera.Ekonomija je dobra i taj state ce sigurno da napreduje jer je mlad i nije siromasan.Dosta ljudi se seli tamo zbog klime i posla,a i Kalifornija nije daleko avionom pa se moze otici u pravi provod i na more bez dugog letenja.Sve u svemu,dobar izbor za pocetak.

vuxanne 27.02.2014 05:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nina-venus (Poruka 44345)
Sve zavisi sta zelis u zivotu,kako zelis da zivis.Denver je ipak midwest i tamo su kauboji sa mamuzama najnormalnija pojava,definitivno grad nije centar mode i kulture,a evropskom uticaju ni traga.Malo je usporenije nego na obalama i sve je razudjeno i svuda moras kolima,ali sunce,sunce je predivno,cini te dobro raspolozenim.Nocni izlasci takodje nisu nesto posebno,centar grada je mali,vrti se oko par ulica sa nekoliko kafica i to je to.Tesko da se u Denveru mozete prosvetliti,zato te sredisnje drzavice i zove fly over states.Tamo nema nekih znacajnih dogadjaja kao u Njujorku,Cikagu,L.A. i San Franu.E sad,ako volite prirodu,sport,zdrav zivot,porodicnu pricu,onda je Denver za vas sjajan.Ako bas volite sport,ako skijate,tu su Aspen i Vejl,ako ste jos student tu je studentski grad Boulder.Sve je blizu Denvera.Ekonomija je dobra i taj state ce sigurno da napreduje jer je mlad i nije siromasan.Dosta ljudi se seli tamo zbog klime i posla,a i Kalifornija nije daleko avionom pa se moze otici u pravi provod i na more bez dugog letenja.Sve u svemu,dobar izbor za pocetak.

Ako mislis na Denver, Kolorado, ipak to nije Midwest vec "West" i to "Mountain". klikni

Ja sam zivela u Midwest-u 6.5 godina nisam videla nijednog kauboja sa mamuzama, mozda je to ipak odlika Divljeg Zapada.

A u vecini gradova gde sam bila svuda moras kolima osim u tim nekima gde je skupo voziti se okolo i sto imaju metro i dobar prevoz. Mada sve i da imaju, kako ti raste standard tako se i vise razmazis pa bi svuda kolima, ko ce da gubi vreme na cekanje prevoza i jurenje kad koji nailazi... Ovde kod mene ima neki voz i gradski bus, ali nije bas preporucljivo ici kroz neke krajeve.

Meni se licno cini da sve zavisi koliko ko godina ima i koliko se naziveo, naputovao i naizlazio u zivotu. Moje licno iskustvo je da ovi ovde izlasci se ne mogu porediti sa onim nasim tamo ili u masi drzava na starom kontinentu. Meni se cini da ljudi kad hoce bas da se provedu obicno odu u Las Vegas pa tamo se opuste. Ko hoce da izlazi i da uziva, moje licno misljenje mu je ili da ide u neka turisticka mesta pa u toku leta da se zeza ili da jos ostane koju godinu kuci dok mu to ne dosadi.

nina-venus 28.02.2014 17:16

Midwest,west..nebitno...Denver je sporiji i vise za porodican zivot.

vuxanne 28.02.2014 17:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nina-venus (Poruka 44376)
Midwest,west..nebitno...Denver je sporiji i vise za porodican zivot.

Meni zvuci sasvim primamljivo... Mozda sto sam ko mala gledala Dinastiju :)

Mada mozda vise zbog ovoga:

http://blog.allstate.com/wp-content/...enver-Fall.jpg

http://www.gardenclubofdenver.com/Ga...ainflowers.jpg

http://25.media.tumblr.com/c5c9ec407...y30io1_500.jpg

noki 28.02.2014 17:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44378)
Meni zvuci sasvim primamljivo... Mozda sto sam ko mala gledala Dinastiju :)

Mada mozda vise zbog ovoga:

http://blog.allstate.com/wp-content/...enver-Fall.jpg

http://www.gardenclubofdenver.com/Ga...ainflowers.jpg

http://25.media.tumblr.com/c5c9ec407...y30io1_500.jpg

Vuxanne sad me dovodis u iskusenje, te slike ,to je raj za moje oci

vuxanne 28.02.2014 18:35

Ja moram otici tamo bar turisticki. Najvise mi lici na one nase lepe krajeve :)

nina-venus 01.03.2014 17:10

Prekrasana je priroda,tu nema sumnje...vredi posete.

Boki_Bg 14.03.2014 12:28

Pozdrav i sa moje strane. Nije me dugo bilo na forumu, svasta se izdesavalo a i intervju se blizi, i ako sve bude kako treba eto i nas preko bare uskoro. Posto je ovo tema o lokacijama u USA, interesuje me Klivlend. Sta mislite o gradu, posao, zaposlenje i sve sto ide usput.. Ako ima neko iz Klivlenda pisite o svemu.

Dzordz 14.03.2014 14:53

Ja koliko se secam Klivlend se smatra bliskim rodom Detroitu i Filadelfiji :)

Magelan 15.03.2014 06:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg (Poruka 44518)
Pozdrav i sa moje strane. Nije me dugo bilo na forumu, svasta se izdesavalo a i intervju se blizi, i ako sve bude kako treba eto i nas preko bare uskoro. Posto je ovo tema o lokacijama u USA, interesuje me Klivlend. Sta mislite o gradu, posao, zaposlenje i sve sto ide usput.. Ako ima neko iz Klivlenda pisite o svemu.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dzordz (Poruka 44521)
Ja koliko se secam Klivlend se smatra bliskim rodom Detroitu i Filadelfiji :)

Upravo tako. Cleveland, Ohio je nazalost jedna velika propast od grada... Rame uz rame sa Detroitom... Okolina grada je ok, isto kao sto su Detroit suburbs ok, ali sam Cleveland treba zaobilaziti u sirokom luku.

Ako vec zelis Ohio, Columbus i Dayton se jos uvek drze. Sredjeni, srazmerno jeftini za zivot, e sad sto se berze poslova tice, sa tim nisam upoznat :)

Boki_Bg 17.03.2014 08:36

Iskren da budem nisam nesto lud za Clevalnad-om ali tamo imam rodjake. A posto dolazim sa suprugom i dvoje male dece (5.5g. i 1.5g.), moram da igram na sigurno. Da li neko moze da mi kaze sa koliko godina se krece u skolu u USA (Ohio, Clevalnad) (znam da je o ovome pisano ali ne mogu da nadjem)?

p.s. I supruga i ja smo fakultetski obrazovani, ona ima zavrsen poljoprivredni a ja saobracjani (logistika) fakultet, i za pocetak cu samo ja raditi. Tako da me zanima kakva je situacija sto se tice posla za saobracajne inzinjere u Clevalnad-u i okolini?

Spartacus 13.05.2014 22:43

Ako neko bude isao u Kolorado nakon dobijanja GC neka se javi :) nadam se da cu uspesno zavrsiti celu proceduru pa prelazim tamo!

vuxanne 14.05.2014 01:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg (Poruka 44545)
Iskren da budem nisam nesto lud za Clevalnad-om ali tamo imam rodjake. A posto dolazim sa suprugom i dvoje male dece (5.5g. i 1.5g.), moram da igram na sigurno. Da li neko moze da mi kaze sa koliko godina se krece u skolu u USA (Ohio, Clevalnad) (znam da je o ovome pisano ali ne mogu da nadjem)?

p.s. I supruga i ja smo fakultetski obrazovani, ona ima zavrsen poljoprivredni a ja saobracjani (logistika) fakultet, i za pocetak cu samo ja raditi. Tako da me zanima kakva je situacija sto se tice posla za saobracajne inzinjere u Clevalnad-u i okolini?

U Kindergarden (predskolsko) koje je za dz u public schools krecu deca od 5 godina (koja su napunila 5 do 1. septembra).

Do pet godina idu u daycare (jaslice, obdaniste) koje se placa, zavisi kako gde. Ja placam oko 865 dolara za dete od 3 godine, sto je mladje - skuplje je.

Inside@22 14.05.2014 07:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Spartacus (Poruka 46058)
Ako neko bude isao u Kolorado nakon dobijanja GC neka se javi :) nadam se da cu uspesno zavrsiti celu proceduru pa prelazim tamo!

mi ćemo u denver, colorado pa eto možemo da zajedno kafenišemo... :grin:

Boki_Bg 14.05.2014 09:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 46061)
U Kindergarden (predskolsko) koje je za dz u public schools krecu deca od 5 godina (koja su napunila 5 do 1. septembra).

Do pet godina idu u daycare (jaslice, obdaniste) koje se placa, zavisi kako gde. Ja placam oko 865 dolara za dete od 3 godine, sto je mladje - skuplje je.

Hvala na odgovoru vuxanne.
Svaka informacija mi je vazna, posto za selidbu na drugi kontinent sa dvoje male dece treba imati dosta hrabrosti. Ali odlucili smo se za ovo I nema nazad.

Spartacus 14.05.2014 10:03

Inside@22 bas mi je drago ostavicu ti podatke u privatnim porukama pa mozemo ostati u kontaktu!

SRBghost 14.05.2014 11:59

Mi cemo , ako Bog da srece, za pocetak U NYC kod rodbine. A posle.... Ko zna, mozda i ostanemo. I suprugu i mene vec cekaju neki poslici, pa sta bude....

gruja.kg.srb 14.05.2014 13:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Spartacus (Poruka 46058)

Ako stignemo na red obzirom na visok broj 51xxx, i mi idemo u Denver, CO, tacnije u Auroru krajem novembra. Puno srece!

mikagrubinen 14.05.2014 20:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 46083)
Mi cemo , ako Bog da srece, za pocetak U NYC kod rodbine. A posle.... Ko zna, mozda i ostanemo. I suprugu i mene vec cekaju neki poslici, pa sta bude....

Jaoooo blago vama. Mene da ceka bilo kakav posao bio tako opusten i isao bih u taj grad pa gde god da je.

SRBghost 15.05.2014 05:04

Nama se bas lepo sve uklapa, samo da Bog da srece pa da sve prodje kako treba... Imamo i obezbedjen smestaj na godinu dana.... Samo molim Boga....

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:51.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.