ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Social Security Number & Green Card (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16)

Inside@22 18.09.2014 07:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher (Poruka 48635)
Meni neke stvari nisu do kraja jasne vezano za GC i SSN,

ja, supruga i dete imamo vize u pasosima koje vaze do 19. Feb 2015.

Koliko sam razumeo, sve troje moramo da udjemo u US do tada ili ce se smatrati da smo odustali i necemo moci da podnesemo zahtev za GC i SSN.

Ako bi smo u medjuvremenu otisli na recimo 7 dana na odmor, cisto da podnesemo zahtev za SSN, sledeci ulazak u US bi bio verovatno posle ovog 19 februara, koju cemo vizu / pecat u pasosima dobiti da bismo mogli opet da udjemo jer koliko vidim, GC ce verovatno stici, po mojim procenama tek u 2015, a to je "beyond the validity date" ove nase vize u pasosima. Molim vas, objasnite mi ovo. :blink:

Pozdrav!

Pozdrav,

Nama su u ambasadi rekli da moramo ući u SAD 6 mjeseci od liječničkog pregleda, a ne od izdavanja vize.
Konkretno mi smo išli na liječnički 14.4., a viza nam je izdana 5.5 tako da moramo uć u SAD do 14.10., a ne do 5.11.

johnny_nyc 24.09.2014 22:07

Evo danas poslije malo vise od mjesec dana postom nam stigle gc, a i danas sam dobio prvi posao u usa :1072::1081:

NS2015 24.09.2014 22:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 48778)
Evo danas poslije malo vise od mjesec dana postom nam stigle gc, a i danas sam dobio prvi posao u usa :1072::1081:

Cestitam. Kako si trazio posao? Preko interneta,nekih agencija ili..? I koliko ti je trebalo da ga nadjes? Ako ti nije tesko opisi nam svoje iskustvo.

johnny_nyc 25.09.2014 03:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NS2015 (Poruka 48779)
Cestitam. Kako si trazio posao? Preko interneta,nekih agencija ili..? I koliko ti je trebalo da ga nadjes? Ako ti nije tesko opisi nam svoje iskustvo.

Sve preko interneta, svakako bi preporucio web site indeed odnosno da na njega uplodate resume...preko njega sam u 7 dana dobio 2 poziva na interview. Posao koji sam dobio sam nasao direktno na web stranici tvrtke i poslao sam mail manageru sa svojim rezimeom, nazvao me nakon cca 7 dana i obavio sam dva interviewa prije nego su mi rekli da su sam dobio posao.

SRBghost 25.09.2014 07:06

Cestitam, johnny! Svaka cast. Zelim vam puuuno puuuno srece i uspeha. Znaci, poceo si sa americkim snom :)

mikagrubinen 25.09.2014 07:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 48781)
Sve preko interneta, svakako bi preporucio web site indeed odnosno da na njega uplodate resume...preko njega sam u 7 dana dobio 2 poziva na interview. Posao koji sam dobio sam nasao direktno na web stranici tvrtke i poslao sam mail manageru sa svojim rezimeom, nazvao me nakon cca 7 dana i obavio sam dva interviewa prije nego su mi rekli da su sam dobio posao.

Svaka cast. Cestitam. Mogu samo da zamislim kako je dobar osecaj. :)

Ja sam uploadovao resume na skoro sve sajtove za trazenje posla Monster, Indeed, careerbuilder i sl. i imao sam neke poziv na mob i isao sam na par intervjua i testiranja ali za sada jos nista od konkretnih ponuda. Nadam se da ce uskoro nesto da iskrsne.

Takodje predlazem i craigslist za trazenje posla jer skoro svaki oglas koji se pojavi na gore nabrojanim sajtovima bude postavljen i na craigslisti.

Tek sad videh da je ovo tema za GC i SNN tako da se izvinjavam na spamu o trazenju posla.

johnny_nyc 25.09.2014 12:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 48782)
Cestitam, johnny! Svaka cast. Zelim vam puuuno puuuno srece i uspeha. Znaci, poceo si sa americkim snom :)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 48783)
Svaka cast. Cestitam. Mogu samo da zamislim kako je dobar osecaj. :)

Ja sam uploadovao resume na skoro sve sajtove za trazenje posla Monster, Indeed, careerbuilder i sl. i imao sam neke poziv na mob i isao sam na par intervjua i testiranja ali za sada jos nista od konkretnih ponuda. Nadam se da ce uskoro nesto da iskrsne.

Takodje predlazem i craigslist za trazenje posla jer skoro svaki oglas koji se pojavi na gore nabrojanim sajtovima bude postavljen i na craigslisti.

Tek sad videh da je ovo tema za GC i SNN tako da se izvinjavam na spamu o trazenju posla.

Prvo hvala na zeljama:) posla ima tako da bez brige. I bilo bi najbolje da se tema prebaci na poslove, takodjer sorry ljudi na spamu :)

ncitkovic 25.09.2014 12:56

Ja sam bila u Americi kao student, i imam SSN broj koji ima restrikcije.. Sad kad imam zelenu kartu, da li bi se trebala aplicirat za novi br ili i dalje koristit stari i trazit da mi skinu te restrikcije?

SRBghost 25.09.2014 13:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ncitkovic (Poruka 48789)
Ja sam bila u Americi kao student, i imam SSN broj koji ima restrikcije.. Sad kad imam zelenu kartu, da li bi se trebala aplicirat za novi br ili i dalje koristit stari i trazit da mi skinu te restrikcije?

Koliko sam ja upoznat, treba da ti se skine restrikcija sa tog SSn-a, ali ipak sacekaj nekoga iskusnijeg. Ja sam to procitao na nekom zvanicnom sajtu, a zbog toga te i pitaju u formularima da li si nekada imao/la SSN.

mikiSA 25.09.2014 13:36

Ides sa starom karticom u SSA ured sa popunjenim formularom, pokazes svoju zelenu kartu, i za 7-10 dana ti dodje nova bez onih famoznih rijeci: "Valid for work only with DHS authorization" A broj ti ostaje isti zauvijek.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:27.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.