ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

Green2014 17.10.2013 14:10

Evo i ja da se javim da sam zavrsio sa lekarskim u Smiljanicevoj. To mi je bilo blize gde zivim tako da sam lako izabrao. Uglavnom je kako su i ostali pricali. Dosao u 9:15. Starija gospodja koja verovatno ima ulogu birokrate mi je uzela pasos i sliku, nesto popunjavala i rekla da sestra malo kasni jer je lose vreme. U medjuvremenu je nestala struja. Vrlo brzo sestra koja je jos starija od birokrate dolazi i njih dve zajednickim snagama nadju svecu i to su proglasili za radno svetlo. Mene su postavili pored prozora i svece da bude sto vise svetla za vadjenje krvi! Meni pritisak polako skace jer u onom mraku se ni ruka ne vidi a o veni da i ne pricam :D Na svu srecu, struja je dosla i pristupili smo vadjenju krvi. Izvadila je ono gumeni crevo iz tasne kao da je ne daj Boze narkoman i pocela da napipava venu. Ja sam okrenuo glavu i pomolio se, ali mogu reci da je sve proslo ok. Otisao u susednu ullicu i slikao pluca i sve to zavrsio do 10h. Vratio sam se u 2 kada je i doktorka stigla, ali je birokrata vec otisla. Gomila kratkih pitanja kojih ima i u ranijim postovina, skidanje do gole koze, tezina, visina.... Primio sam jednu vakcinu, mmr jer sam tetanus primio pre par godina i kostala je 3000 RSD. Ne znam zasto sam ocekivao oko 2000, ali mozda dve mozda dve kostaju 4000, a jedna 3000. Ili je to slobodna procena doktorke u datom trenutku :==D: Sve to traje 10ak minuta, uzeo sam papire koje je doktorka stavila u kovertu i to je uglavnom to.

via 06.11.2013 18:28

Mislim da nema ništa što već nije rečeno na temu ljekarskog, ali da ne prekidamo tradiciju i ja ću dati svoj doprinos.

Prvo da potvrdim ono što sam već rekla; dakle, Eurofarm radi po principu da oni službeno dostavljaju rezultate ljekarskog u ambasadu, tako je definisano ugovorom između njih i ambasade.
Na ljekarski treba ponijeti: pasoše na uvid, po jednu sliku za svakog člana i dokaze o vakcinaciji (ako imate). Mi smo bili naručeni u 12h, ušli oko 12:15, svi zajedno. Pregled je više površan, odmah da kažem da nema skidanja do gole kože, ja ne znam šta vam ta teta-baka u Smiljanicevoj u BG radi i zašto :grin::grin::grin: Znači, prvo prepisivanje primljenih vakcina i onda pitanja tipa da li smo bolovali ili bolujemo od nekih bolesti tipa, šećer, epilepsija, žutica, visok pritisak, srčana oboljenja, psihička oboljenja...da li smo bili na bolničkom liječenju iz bilo kojeg razloga i sl. Nakon toga skidanje (do pojasa), mjerenje visine, težine, slušanje pluća, srca, mjerenje pritiska; "Da li imate nekakav osip po nogama?". "Ne". I to je to što se tiče pregleda, slijedi vađenje krvi (samo za odrasle i radi se analiza samo na sifilis) i onda slikanje pluća (također samo odrasli). U RDC-u smo završili za 30ak minuta i sa rezultatima nazad u Eurofarm. Tu je doktorica sve komplatirala, nama dala prepis vakcionog lista koji ćemo nositi sa sobom u USA, rekla nam da je sve ok i što se tiče ljekarskog nema razloga da nas odbiju i to je to. Sljedeći dan u 11h naši rezultati su poslani u ambasadu.

Da, još da napomenem da nismo primili ni jednu vakcinu. Ja sam imala svoju vakcionu knjižicu i u zdravstvenoj upisan Ana-Te koji sam primila prošle godine, za djecu smo također imali prepis vakcina, suprug nije imao ništa. Pregled smo platili ukupno 440KM (225€).

cvale 06.11.2013 19:58

Odlično via, jos samo jedna stepenica da pozelenite.
Inače, hvala ti na ovako opširnom objašnjenju ljekarskog pregleda, jer i nas u skorije vrijeme čeka isto.

via 06.11.2013 20:31

Još jedna, nadam se da ćemo i nju preći :) :)
Ako je moja evidencija tačna, vi ste sljedeći u SA. Gledajte da zakažete ljekarski 10ak dana prije intervjua (i doktorica će na tome inzistirati), baš zbog tog službenog dostavljanja rezultata. Dok prođe jedan protokol, pa drugi protokol... Mi smo morali pomjeriti ljekarski jer su nam se klinci razbolili, tako da je ovo bilo u zadnji čas. Rezultati su poslani 05.11. po kuriru, ali ih u odjeljenju viza u ambasadi još nisu dobili. Doktorica nas je upozorila na to da će se sigurno zadržati dan-dva na protokolu u ambasadi i da inzistiramo na tome da su rezultati dostavljeni, a do 8.11. sigurno moraju stići do odjela za vize. Sutra moram ponovo zvati da provjerim.

cvale 20.11.2013 08:48

Da ne budem štur na informacijama, da vas obavijestim da smo ljekarski uspješno završili.
Ljekarski pregled nam je bio zakazan 15.11.2013. godine u 9.30 sati na poliklinici “Eurofarm” Ilidža. Sama procedura je ista kao i kod dosadašnjih slučajeva, visina, težina I sam klasični pregled od doktora (malo stetoskom , zini reci AAA I to :grin:).
Nakon toga snimanje pluća U Radiološkom centru u Hrasnom (kod Robota). Sve je jako brzo završeno (za nekih 20 min.), te smo se sa snimcima vratili nazad na Ilidžu. Doktorica je sve to lepo pogledala I rekla da je sve u redu I dala nam neke ovjerene papire o primljenim vakcinacija da sa sobom nosimo u USA.

Sve u svemu jako profesionalna usluga.

Zvoncica88 11.12.2013 01:00

Da li je neko od vas radio lekarski u Skenderbegovoj, vidim niko o tome nije pisao?

Hoping 14.01.2014 17:37

Snimala sam na Reumatoloskom saku zbog sportske povrede pa me zanima da li je to snimanje pluca gore na spratu kao i za sve ostalo...?

Miaa 24.01.2014 12:56

Se nadevam nekoj ke mozi da mi pomogni.
Se probuvam na ovoj link da najdam za Makedonija - Skopje kade treba da odam za pregledi ama nemozam da najdam.
http://travel.state.gov/content/visa...amination.html
Ako nekoj uspee da najdi neka mi kazi kako, oti na listata si pdf dokumenti ja nema ambasadata vo skopje.

vuxanne 24.01.2014 13:25

Ja vec danima pokusavam da dobijem lekarsko. Problem mi je kod kod sam lekara pocela nemaju rentgen pa me salju kod nekog drzavnog lekara a oni nece da me prime jer sam pocela kod drugog.. I tako u krug. AAA

loreley 24.01.2014 20:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miaa (Poruka 43782)
Se nadevam nekoj ke mozi da mi pomogni.
Se probuvam na ovoj link da najdam za Makedonija - Skopje kade treba da odam za pregledi ama nemozam da najdam.
http://travel.state.gov/content/visa...amination.html
Ako nekoj uspee da najdi neka mi kazi kako, oti na listata si pdf dokumenti ja nema ambasadata vo skopje.

Kako glasi tvoj case number? Koja su prva 3 slova?

Select the first three letters of your case number from the following dropdown list (the three letters are an abbreviation for the Embassy/Consulate where you will be interviewed).

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:40.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.