![]() |
Citat:
Pao mi je kamen sa srca :1081: |
Ljudi treba mi hitno pomoc. Citajuci sad sve ovo totalno sam se zbunio. Stanujem u Beogradu, ali sam iz Pozege(unutrasnjost Srbije), i pre 2 dana sam dosao kuci da bih pokupio dokumenta za Intervju. Medjutim kad sam krenuo sajt nije radio a ja imam na sajtu zapamcenu onaj ID broj i sve ostalo, tako da od kuce ne mogu da pristupim informacijama. Razgovor mi je zakazan za 21 Avgust u 08:30. Pre svega da li mislite da imam dovoljno vremena da sve pripremim.
Da li neko moze da mi napise po stavkama sta od dokumenata sve treba da izvadim, jer danas je petak pa to moram hitno da odradim, sutra je vec vikend i nece niko raditi. Druga stvar ne vidim da je iko morao da vadi dokument da je sluzio vojsku a meni je na sajtu to navedeno kao i istorija bolesti, vi kazete da ne treba drzavljanstvo, ja ga izvadio :naughty: . Stvarno mi treba hitna pomoc. Takodje ne vidim da je iko prevodio ta dokumenta, a ja videh da pise da treba strucan i ovlascen prevod svih dokumenata? HHHHEEEEEELLLLLPPPPPPP |
Ivan986,
Mislim da je najbolje da pozoves ambasadu u Bgd-u i njih pitas. Nama su npr rekli da ponesemo mnogo manje dokumenata od onoga sto pise na sajtu, i da ne bi doslo do zabune najbolje pitaj njih. Danas posle 16 casova javljaju se na tel, od 14-16 casova imaju razgovore sa strankama, tako su mi malopre rekli. tel 011/ 706-40-00 Pozdrav |
Hvala puno :)................................................ ....
|
Ivan986
pozdrav ja sam skoro obavio intervju:Lekarski koji si odavio ranije bar nekoliko dana, izvod iz knjige rodjenih,2 slike 5x5 iste kao sto si slao po mogucnosti,vencani list(ko je ozenjen,udat),potvrda iz suda da se nevodi nikakav spor protiv tebe, potvrda iz policije da nisi osudjivan,potvrda iz vojnog odseka,potvrdno pismo kod koga ides svedocanstva i diploma da si zavrsio min IV stepen 330$ platis to je to budes nasmejan i opusten na intervju puno srece na razgovoru!!! |
Ja bih samo jos dodala da se obavezno ponese pasos za svakog ko ide na intervju. Obavezno napraviti kopije,koje ne moraju biti overene, od svakog dokumenta koji se ponese, i obavezno kod kuce imati iskopiran pasos (ako ti se viza odobri,pasosi ostaju kod njih) jer ce ti trebati njegov broj za tebe i za sve koji sa tobom idu, da bi podigli viza pakete poslate DHL-om, kada vam viza bude odobrena...Znaci,potrebno je sledece:
pasos, 2 fotografije formata koji su zahtevani na obrascima poslatim u Kentaki,Izvod iz MKRodjenih, Izvod iz MKVencanih,ako si ozenjen, Uverenje o nekaznjavanju iz Suda, Uverenje iz MUP-a, Uverenje o sluzenju vojske, pozivno piismo ako imas u USA nekog, papir kojim dokazujes da ti je zakazan intervju, diploma i svedocanstva za svaku godinu cetvorogodisnjeg skolovanja, i na kraju, rezultati medicinskog pregleda u zapecacenoj koverti |
Cekaj, cekaj, od kada moraju da se nose i svedocanstva? Zar diploma iz srednje skole nije dovoljna? Mislim, ako MORA MORA, ja sam u problemu, jer je rat u BiH poceo u aprilu i ja nemam svedocanstvo za drugu godinu, a srednju sam uredno nastavio i zavrsio u Srbiji. Doduse, supruga je nosilac, ona ih ima, ali kako je to reseno za konkretno ovakve slucajeve?
|
Citat:
|
Citat:
Dakle, kad je riječ o dokazima o školovanju iste je potrebno da predoči samo nosilac viza, odnosno ona osoba koja je izvučena. Takodjer ako ta osoba ima završen fakultet i kao dokaz nosi diplomu kakva crna svjedočanstva, ona uopšte nisu potrebna. Moj suprug je završio trogodišnju srednju,pa vanredno četvrti stepen, pa višu, pa još jednu godinu faxa. Kao dokaz o školovanju predočili smo samo poslednju diplomu sa faxa. Nema zaista potrebe komplikovati. Treba sad čovjek da pomisli kako treba ići u BiH i "ganjati" svoja svjedočanstva, a nije čak ni nosilac. |
@pedjolino
Mozes li mi reci kako je tacno izgledalo tvoje potvrdno pismo. Da li je to ovaj i-864 obrazac ili nesto drugo? Hvala! :grin: |
Citat:
|
plaćanje u dinarima
Da li je neko dinarima placao vize ? Čini mi se da sam negde pročitala da može i u dinarima.
|
Citat:
|
Hvala #pedjolino. Za 4 vize biće skoro 120 hiljadarki. Treba to neko da izbroji tamo...
|
Postovane kolege :)
Samo da prijavim da sam se upravo vratio sa intervjua iz ambasade u Skoplju, i sve je proslo u najboljem redu, bez nikakvih cimanja. Vize za mene, suprugu i dete su odobrene, sad samo treba da sacekam koji dan da mi isprintaju vize u pasosu :) Vise detalja saljem u toku dana, ali sve u svemu, nije bilo nikakvih problema i nisu nista spomenuli u vezi raspolozivosti viza. Sad cekamo pasose da konacno pozelenimo :D |
Citat:
Kada planirate da putujete i gde ? Srecno vam bilo i sve najbolje vam zelim. |
Citat:
|
Cestitamo od srca,
Sve najlepse tamo daleko Nama ostaje samo da se nadamo...... Pozz |
CESTITKI ,
SO SREKAA.....KONECNO UBAVA VEST OD MAKEDONIJA ajde mozebi imas lesna noga da povleces :) |
So sreka da vi e Nikola i vi posakuvam mnogu uspeh ponataka vo zivotot. Pozdrav golem
|
Završili smo intervju, sve je prošlo glatko. :1081:
Da ne ponavljam, iskustvo je pozitivno u svakom smislu. Osim što je konzul bio mladji čovek koji ne govori baš dobro srpski ali je sve vreme intervjua (od ukupno 8 minuta) imao mentora koji mu je pomagao u snalaženju , pa sam zaključila da je (stari) konzul na godišnjem odmoru... Od dokumenata smo nosili samo ono što piše na zvaničnom sajtu. Za mene kao dobitnika: sve ovo dole navedeno i obične fotokopije Pismo o zakazanom intervjuu i spajalicom zakačene 2 fotografije Izvod iz MKR Uverenje SUP Uverenje SUP Diplome (ja sam nosila diplome- srednje škole, više i fakulteta) Izvod iz MK Venčanih (samo kopiju, jer sam original stavila u suprugovu gomilu papira) Papir sa adresom u Americi. Za supruga sve isto osim diplome. Za decu samo izvod iz MKR, fotokopija i dve fotografije. Naravno pasoši i koverta koju smo dobili na lekarskom. Nisam predala, a imala sam u fascikli u rezervi, pismo podrške (affidavit) koje sam od rodjaka dobila i fotokopije svedočanstava srednje škole. Ako nekog zanimaju detalji pitajte. Pozdrav:grin: |
Cestitam Familly :1081:
Danasnji dan je bio srecan za nas oboje, nadam se da ce svi naredni dani biti srecni svima koji cekaju. |
Cestitke od sveg srca za "familly" i Nikolaniko. Stvarno lepe vesti zelim vam sve najbolje u daljim planovima :1081:
|
Citat:
|
Citat:
|
Sad se vratih iz Novog Sada bio u DHL-u da podignem pasose pa citam lepe vesti neke je sa srecom svima koji su prosli i onima koji tek trebaju da idu na intervju.
|
Pozdrav svima koji su dobili vize, ja, supruga i dete imamo zakazan intervju za 25.-i Avgust. Zanima me kao nosioca koja dokumenta treba da prevedem na engleski? Zvao sam ambasadu i ostavio pitanje telefonskoj sekretarici ali se niko nije javio nazad. Molim forumase kojima su vize odobrene da mi odgovore.;)
familly, da li ste prevodili diplome, izvode iz knjige rodjenih, suda i mup-a? |
Citat:
Najbolje da slozis jedan kratak mail i da ih pitas. |
Citat:
Zaboravila sam da kazem da smo izmedju ostalog nosili za supruga potvrdu o odsluzenju vojnog roka, to nisu ni pomirisali. Srecno :pozz: |
Netreba prevod samo originali nama su tamo sve fotokopirali.Mene interesuje dali se placa jos nesto ja sam sad procitao u dokumentima koje sam preuzeo u DHL-u da se placa jos 165 dolara znali neko za cega se to placa i dali trbam to ranije uplatiti?
|
Citat:
|
Citat:
http://www.uscis.gov/sites/default/f.../Resources/How Do I Guides/F4en.pdf i ovde: http://www.uscis.gov/forms/uscis-immigrant-fee |
Cao familly, pre svega CESTITAM! :grin: srecno sa svim na dalje :)
Imam 2 nejasnoce, pa mi treba pomoc :) Prvo: Citat:
Drugo: Citat:
Sta bi sve trebalo da stoji u tom mejlu, da mi kazes neki template :) HVALA PUNO! :grin: |
Familly,
Cestitam, to su lepe vesti, zelim sve najlepse. Pozdrav, |
Ziponja,
Hvala na cestitkama ! Papir sa adresom je nista vise od obicnog papira sa adresom:==D:.... Otkucala sam ime, prezime, adesu i telefon i to odstampala, mada moze i rucno da se napise. Afidavit je snimio u pdf-u i potpisao, tako da sam stampala u boji i dobila i potpis. S obzirom na to da pismo nisam predala ne mogu da garantujem da tako treba da izgleda. U gornjem levom uglu se pismo naslovi na ambasadu. Sledi pismo: To Whom It May Concern, I___________(ime i prezime) residing at ________(adresa) certify that: 1. I was born on ______(datum) in ______(mesto), Serbia. 2. I am a United States citizen and have resided in United States since 2002. 3. I am curently employed at the_______(ime firme) as a ________(naziv zanimanja). 4. This affidavit is executed on behalf of the following people: Pera Peric, Male, DOB 9-12-1976 Nada Peric, Fimale,...... 5. I am willing and able to receive, maintain and support the people named in item 4. If you have any questions or concerns, please do not hesistate to contact me. Sincerely, ___________(potpis) Janko Jankovic ______________(adresa) ______________(Email) ______________(telefon) |
p.antic nadam se da cete i vi imati intervju bez obzira na trenutnu situaciju. Hvala na cestitkama !
|
Ziponja, izvinjavam se na nepreciznom objasnjenu - papir sa adresom je ustvari adresa rodjaka gde ce nam stici zelene karte......mislila sam da se to podrazumeva. Pozdrav
|
Samo da prijavim da sam ppravo podigao pasose sa vizama. Nije im trebalo puno, isprintali su vize za jedan dan, zvali me juce da dodjem danas da ih podignem.
Golgota cekanja je zavrsena, sada pocinje avantura :1081: |
cestitam Nikolaniko !Nek je sa srecom! jel mozes da odvojis malo vremena i da napises svoje iskustvo oko ambasade !Hvala puno!
|
Da se pohvalim da nam je danas stigao paket sa pasosima. :1081:
Juce u 17h je predat DHL-u u Beogradu. Jutros u 9 sam dobila sms da dodjem po paket u Novom Sadu. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:43. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.