Citat:
Prvobitno poslao korisnik vvladimirr
(Poruka 57197)
A koje su sanse da se intervju odlozi? Za recimo mesec dana ili mesec i po? I ako jeste, kako se to radi? Kada? Kad stigne poziv ili kako?
|
Kad dobijete mail o datumu intervjua u ambasadi, pozovete ambasadu objasnite i tražite da vam pomere posle porođaja.
Slobodno neka me neko ispravi.
|
Ja sam zvala za odlaganje i prilično su me oduvali. Rekli su mi da ne dođem na svoj termin i javim se 4-5 nedelja pre željenog tetmina. To mi zvuči vrlo loše, da se samo ne pojavim na zakazanom intervjuu, tako da ću ja poslati mail.
|
Srdjan014 |
07.10.2015 15:26 |
Vidim da su neki od forumaša dobili datum za intervju, iako su DS polali u 6-om mjesecu, tako da i sam očekujem svaki dan da mi zakažu...
Elem, sve sam odradio "po protokolu", ali mi pasoš ističe u martu 2016. Već sam predao za novi, ali ne znam da li da otključavam i mijenjam podatke o pasošu u DS-u. Ili da ponesem i novi i stari na intervju...
Da li je neko imao sličan "problem"?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Srdjan014
(Poruka 57308)
Vidim da su neki od forumaša dobili datum za intervju, iako su DS polali u 6-om mjesecu, tako da i sam očekujem svaki dan da mi zakažu...
Elem, sve sam odradio "po protokolu", ali mi pasoš ističe u martu 2016. Već sam predao za novi, ali ne znam da li da otključavam i mijenjam podatke o pasošu u DS-u. Ili da ponesem i novi i stari na intervju...
Da li je neko imao sličan "problem"?
|
Zavisi koji si broj... Ako ces uskoro na intervju, nista ne mijenjaj, ali ako ce ti intervju biti sledece godine mozes malo ranije izvaditi novi pasos i otkljucati DS260 i poslati novi broj. Inace mijenjanje broja pasosa u DS260 ne produzava vrijeme obrade istog...
|
Srdjan014 |
07.10.2015 16:59 |
Ja se nadam sledeći mjesec da ću na intervju, CN je 48**, a DV poslat 22.06.
Paa, novi pasoš bih trebao svakako izvaditi i mogu ga dobiti do kraja mjeseca. U suprotnom, ako dobijem vizu u starom pasošu, to bi značilo da se moram vratiti do kraja Marta u BiH. Nek' me neko ispravi ako griješim...
|
Ja mislim da ti pasos mora biti vazeci min 6 meseci da bi dobio vizu u nemu, a ti u decembru imaces samo 3-4 meseca vazeci pasos. Ako postoi mogucnost da nosis oba dva na intervju da oni tamo promene podatke je najbolja opcija. Pitaj amabasadu.
|
Jos mi nije zakazan datum, ocekujem da cu mail sa datumom dobiti negde u januaru ili februaru. A da cu intervju imati npr mart ili april 2016. u Beogradu, tu zivim I oduvek sam ziveo...
Da li bi mi neko nabrojao sta ce mi sve trebati od dokumenata na tom intervjuu po stavkama, npr 1...., 2... itd.
Da li treba imati neki bankovni racun I ako treba, koliko novca treba imati na tom racunu? ne posedujem nikakvu nekretninu na svoje ime... da li to moze biti problem...
Da li treba nekakva potvrda sa posla ili visina plate... obzirom da radim pod ugovorima, da li treba da im ponesem te ugovore ili njihove kopije, radnu knjizicu ili kopiju radne knjizice na uvid...
|
Srdjan014 |
08.10.2015 10:19 |
Imaš na forumu sve objašnjeno šta je potrebno za intervju. Na kraju krajeva, na zvaničnom sajtu lutrije sve piše. Najvažniji je ljekarski pregled, ostalo sve za dan-dva završiš (bar je u Banjaluci tako).
Što se tiče drugih pitanja, ne vidim razloga da prikazuješ neke "obaveze" koje te vežu za Srbiju, jer si dobio zelenu kartu i seliš se tamo da radiš. Bitno je samo da ispunjavaš osnovne zahtjeve, vezano za školovanje i da si zdrav.
|
Srdjan014 |
08.10.2015 10:23 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik miga
(Poruka 57341)
Ja mislim da ti pasos mora biti vazeci min 6 meseci da bi dobio vizu u nemu, a ti u decembru imaces samo 3-4 meseca vazeci pasos. Ako postoi mogucnost da nosis oba dva na intervju da oni tamo promene podatke je najbolja opcija. Pitaj amabasadu.
|
To sam i mislio, samo što će mi stari pasoš poništiti, ali ga dobijam nazad.
Kontaktiraću ambasadu svakako, pa ću javiti ovdje šta su mi rekli. U slučaju da neko bude imao sličnu dilemu, da bar neke vajde ima.
|
Srdjan014 |
08.10.2015 14:06 |
Dobio sam povratnu informaciju iz ambasade.
Vadjenje novog pasosa nije problem, bitno je samo da se ponese i stari pasos koji je unesen u DS formular. Naravno, pasosi moraju biti izdati u istoj drzavi.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:18. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.