ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

SRBghost 11.08.2014 07:55

Juhuhu! Sa srecom i da se sto pre saberete preko bare :)

steva27 12.08.2014 23:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pedjolino (Poruka 47900)
Sad se vratih iz Novog Sada bio u DHL-u da podignem pasose pa citam lepe vesti neke je sa srecom svima koji su prosli i onima koji tek trebaju da idu na intervju.

moze li brzinska pomoc oko registracije na sajtu za slanje pasosa?

Corpse Crusher 25.08.2014 19:27

Pozdrav za forumase.

Bili danas na intervjuu koji smo uspesno zavrsili, odobren nam je GC, za mene, suprugu i dete :-)

SRBghost 26.08.2014 07:17

Wooohooooo!!!! Cestitamo i neka je sa srecom!!!! :1081:

bitbit 11.09.2014 09:23

Zdravo ljudi, jel neko zna otprilika koliko dugo traje pracanje garantnoh pisma iz amerike do ovde, jer ja ocekujem da em izvuku u novembru, ali ne mogu da dobijem ljudi koi garantovaju da im kazem da je datum stvarno blizi

noki 11.09.2014 12:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bitbit (Poruka 48533)
Zdravo ljudi, jel neko zna otprilika koliko dugo traje pracanje garantnoh pisma iz amerike do ovde, jer ja ocekujem da em izvuku u novembru, ali ne mogu da dobijem ljudi koi garantovaju da im kazem da je datum stvarno blizi

"Bitbit" nemoj se uopste sekirati za garantno pismo. Kao prvo treba da te izvuku, a to nemoze da bude u novembru,vec i da imas te srece to ce biti tek u maju 2015,posle toga ide procedura slanja formulara nazad u Kentaki,pa cekas da dodjes na red za intervju sto ce biti u zavisnosti od tvog CN broja. Sto zbaci nabrze sto bi ti trebalo garantno pismo je u oktombru 2015,pa do septembra 2016. Ja mislim da je to dovoljno vremena da se pripremis,i osim toga ne svima treba garantno pismo(mislim da u Srbiji prolazi i obican isprintani email od nekoga iz Amerike,kao pozivaju te da ostanes kod njih na neko vreme dok se ne snadjes.Samo smireno korak po korak i sve ce da bude u redu.Inace ako bi ti neko slao garantno pismo odavde stiglo bi ti negde za oko nedelju dana,sa time sto garantno pismo moze da se napravi za 15 minuta.

bitbit 11.09.2014 13:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 48539)
"Bitbit" nemoj se uopste sekirati za garantno pismo. Kao prvo treba da te izvuku, a to nemoze da bude u novembru,vec i da imas te srece to ce biti tek u maju 2015,posle toga ide procedura slanja formulara nazad u Kentaki,pa cekas da dodjes na red za intervju sto ce biti u zavisnosti od tvog CN broja. Sto zbaci nabrze sto bi ti trebalo garantno pismo je u oktombru 2015,pa do septembra 2016. Ja mislim da je to dovoljno vremena da se pripremis,i osim toga ne svima treba garantno pismo(mislim da u Srbiji prolazi i obican isprintani email od nekoga iz Amerike,kao pozivaju te da ostanes kod njih na neko vreme dok se ne snadjes.Samo smireno korak po korak i sve ce da bude u redu.Inace ako bi ti neko slao garantno pismo odavde stiglo bi ti negde za oko nedelju dana,sa time sto garantno pismo moze da se napravi za 15 minuta.

Ma greska moj, lose sam se izrazila. Iz Maekdonije sam, tako da oprosti. Ocekujem zakazivanje intervju u novembru. Vidim da sledece nedelje zakazaju intervju za novembar, a jas sam 7xxx, mada sam 10tak dana kasnije popunila formulare (31.05), javljam se ljudi ali nedelju dana nista ni zdravo ni cao... Pa zato pitam da li je neko upoznat koliko dugo traje pracanje dokumenta, dali imam vremena da nadzem neko resenje

bitbit 11.09.2014 13:34

[quote=noki;48539]"Bitbit" nemoj se uopste sekirati za garantno pismo. Kao prvo treba da te izvuku, a to nemoze da bude u novembru,vec i da imas te srece to ce biti tek u maju 2015,posle toga ide procedura slanja formulara nazad u Kentaki,pa cekas da dodjes na red za intervju sto ce biti u zavisnosti od tvog CN broja. Sto zbaci nabrze sto bi ti trebalo garantno pismo je u oktombru 2015,pa do septembra 2016. Ja mislim da je to dovoljno vremena da se pripremis,i osim toga ne svima treba garantno pismo(mislim da u Srbiji prolazi i obican isprintani email od nekoga iz Amerike,kao pozivaju te da ostanes kod njih na neko vreme dok se ne snadjes.Samo smireno korak po korak i sve ce da bude u redu.Inace ako bi ti neko slao garantno pismo odavde stiglo bi ti negde za oko nedelju dana,sa time sto garantno pismo moze da se napravi za 15 minuta.

:) Hvala na tvom odgovoru, nadam se da ce sve proci u redu, pa da i ja spodelim iskustvo naskoro

noki 11.09.2014 14:17

[quote=bitbit;48542]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 48539)

:) Hvala na tvom odgovoru, nadam se da ce sve proci u redu, pa da i ja spodelim iskustvo naskoro

E pa dobro,srekno togas. Garancijata moze da ti stigne za edna nedela ako imas koj da ti ja popolni. Ne znam mislam deka vo Makedonija e obavezna,vo drugite zemji od bivsa Jugoslavija osven vo Bosna ne e obavezna.Iako jas koga bev na razgovor vo Skopje,garancijata moja ne bese kompletna ama ne mi napravija nikakov problem.

mak 2014 11.09.2014 18:27

[quote=noki;48543]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik bitbit (Poruka 48542)

E pa dobro,srekno togas. Garancijata moze da ti stigne za edna nedela ako imas koj da ti ja popolni. Ne znam mislam deka vo Makedonija e obavezna,vo drugite zemji od bivsa Jugoslavija osven vo Bosna ne e obavezna.Iako jas koga bev na razgovor vo Skopje,garancijata moja ne bese kompletna ama ne mi napravija nikakov problem.

ne e obavezno i vo makedonija moj drugar zamina ili potocno bese na intervju vo juni za dv 2014 bese izvlecen i ne nosese nikakvo garantno pismo ili nes drugo samo adresa imase prijaveno kade ce bide i ne mu pravea problem nikakov si dobi i sega e vo cikago od 27 avgust

bitbit 15.09.2014 09:39

Verojatno sekoe intervju e posebna prikazna za sebe, pa najubavo e da se bide podgotven za se, veruvam deka ne e tolku strasno se do momentot kaoga sami ne se uverime hahahahah

SasaVA 15.09.2014 11:47

SRBghost

Jesi li siguran da ne mora da se stavi slika na DS 260? Citao sam na nekim forumima da mora. Ako more onda sam gotov

noki 15.09.2014 15:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SasaVA (Poruka 48593)
SRBghost

Jesi li siguran da ne mora da se stavi slika na DS 260? Citao sam na nekim forumima da mora. Ako more onda sam gotov

Ne plasi se ,to se meni desilo. Ja sam pustila formulare nazad bez slika za nijedno od nas cetvoro.I to u to vreme sve islo postom.Sta moze da se desi je samo da ti se odugovuce intervju.Pa zato ti ako nisi prikacio sliku,pozuri kontaktiraj Kentaki,i pusti im naknadno slike,a na slikama nazad na pozadini zapisi tvoj Case Number i sve ce biti uredu. Pozz

SRBghost 15.09.2014 17:21

Cekajte, ne zbunjujte coveka. Ako si popunjavao za DV2015 (online), onda ti ne treba. Slalo se pre, na papirnim formularima.

noki 15.09.2014 20:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 48596)
Cekajte, ne zbunjujte coveka. Ako si popunjavao za DV2015 (online), onda ti ne treba. Slalo se pre, na papirnim formularima.

E pa nadam se da je tako, ali u svakom slucaju nije kraj sveta, ne bi vas eliminisali zbog toga,jedino bi se odugovuko intervju za neko vreme.

Renata36 03.10.2014 20:20

Pozdrav i od mene.Ovako pitanje glasi: ako je zavrsena trogodisnja srednja i ima se radnog staza dostaaaa,poslije se promijenio posao i to mjesto je zahtijevalo cetvrti stepen pa se zavrsilo i to,u ovom slucaju u struci informaticara sa radnim iskustvom od 15 god. jeli i tada problem,a i sponzor iz USA je tu ??Hvala unaprijed na odgovoru..Pozzzzzzzzz

johnywalker 03.10.2014 20:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Renata36 (Poruka 49067)
Pozdrav i od mene.Ovako pitanje glasi: ako je zavrsena trogodisnja srednja i ima se radnog staza dostaaaa,poslije se promijenio posao i to mjesto je zahtijevalo cetvrti stepen pa se zavrsilo i to,u ovom slucaju u struci informaticara sa radnim iskustvom od 15 god. jeli i tada problem,a i sponzor iz USA je tu ??Hvala unaprijed na odgovoru..Pozzzzzzzzz

ovisi o tome kako se tacno zove ta radna pozicija/funkcija koju obavljas i da li ta funkcija/pozicija ispunjava kriterije da bi se moglo ici na kategoriju posao umjesto skole.

Tomislav1970 03.10.2014 21:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Renata36 (Poruka 49067)

2 godine radnog iskustva ALI u određenim poslovima. Da li je tvoj posao na listi poslova koji spadaju u ovo kategoriju možeš jednostavno provjeriti na njihovoj stranici.

http://online.onetcenter.org/

Moras da odes na njihov sajt i provjeris da li ta pozicija kod NJIH spada u kategoriju koja se kvalifikuje za lutriju na osnovu radnog iskustva

Renata36 03.10.2014 22:32

Upravo pregledavala,inace zanimanje informaticar za rucunalstvo (sifrer)u policiji, dali je ovo ili ne nadam se da cete mi reci vi koji ste upuceni bolje nego ja :http://www.onetonline.org/link/summary/43-9011.00 ,btw.hvala na odgovorima

johnywalker 04.10.2014 05:46

Ovo zanimanje koje je navedeno na ovom linku mislim da nije dovoljno. Da bi se kvalifikovala na osnovu posla, vrijednost u polju job zone , SVP Range mora da bude 7 ili vise. Kod ovog zanimanja sto si navela pise da je ga vrijednost 6 < 7, sto je znaci ispod 7.

Renata36 04.10.2014 08:01

Hvala na odgovoru johnywalker :)] dissapointed :(

Please lengthen your message to at least 50 characters

Amona33 04.10.2014 10:15

Cekaj malo, rece ti da si zavrsila i cetvrti stepen? Ne vidim problem , prilazes diplomu na kojoj pise da je zavrsen 4 razred... Ja idem tom logikom...Ako je zavrsena prije apliciranja naravno...

Renata36 04.10.2014 10:52

Naravno IV stepen zavrsen davnooo prije apliciranja.Osim toga radnog iskustva kao CNC Programer(prije)i zadnih 15 god.informaticar (sifrer) ne znam zasto je u rangu < od 7 ali dobro :/ .Mislim ostatak price je ok,cak u formularima cu da navedem posto ima polje dali imate spnzora sa ,,da,,..Ili da zovem Americku ambasadu u Sa. posto zivim u Sarajevu da pitam,od njih mozda dobijem najtacniji odgovor?!Da se pocnem ponovo nadati ili je ovo Goodbye USA ??!!

noki 04.10.2014 13:35

Znam da sam ranije na instrukcijama citala "diploma iz srednje skole(12 godina neprekidano),sad pre neki dan sam popunjavala rodjaku aplikaciju za lutriju i primetim da pise...navodim:

You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://online.onetcenter.org/ {this link will open in a new window} to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa.'

Koliko vidim ovde vise ne stoji 12,godina kontuinirane skole-dali to znaci,da mozes da prodjes i sa 3 godine srednje skole,ako imas diplomu za zavrsenu srednju skolu. I cak ako se trazi 12 godina neprekidnog obrazovanja,dali tu ulazi vaspitaliste(posto u moje vreme se islo obavezno pre nego krenes u prvi razred)
pa pri tome imas 1 godinu(preskolske godine)+8 razreda osnovne+3 ili 4 srednje,sto bi donelo do 12 ili 13 godina kontuinirane skole. A trazi se 12.

Ne vidim problem ako imas tri godine srednje skole,i pri tome onu glavnu diplomu za zavrsenu srednju skolu.
Ne znam jeli jos neko primetio da je ovaj deo promenjen. Kad popunjavate aplikaciju procitajte ispod izbora obrazovanja, ne stoji vise 12,vec samo "full course of study"???

Neko drugi-misljenje????

Tomislav1970 04.10.2014 16:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Renata36 (Poruka 49090)
Naravno IV stepen zavrsen davnooo prije apliciranja.Osim toga radnog iskustva kao CNC Programer(prije)i zadnih 15 god.informaticar (sifrer) ne znam zasto je u rangu < od 7 ali dobro :/ .Mislim ostatak price je ok,cak u formularima cu da navedem posto ima polje dali imate spnzora sa ,,da,,..Ili da zovem Americku ambasadu u Sa. posto zivim u Sarajevu da pitam,od njih mozda dobijem najtacniji odgovor?!Da se pocnem ponovo nadati ili je ovo Goodbye USA ??!!

Ka programer pripadas ovdje
http://www.onetonline.org/link/summary/15-1131.00
a to zadovoljava uslov

Renata36 05.10.2014 16:16

Hvala Tomislav1970,jos sam malo pregledala detaljnije i opis posla koji radim je slican ili isti kao sto je ovaj ovdje http://www.onetonline.org/link/summary/15-1122.00 ... Pitanje je koji papir donjeti ako dodje do tog famoznog intervjua.Rjesenje sa posla koju funkciju obavljam ili??Posto ne mogu racunati na sredju 3 redovno pa poslije opet 4 vanredno ??

johnywalker 05.10.2014 16:56

ali čekaj, zar nije dovoljno da se priloži samo diploma o završenoj srednjoj školi, ne traže se svjedočanstva od svih razreda nego upravo baš samo diploma o završenoj srednjoj školi a na njoj bi trebalo pisati da je srednja 4.godišnja, ili griješim?
Na http://travel.state.gov/content/visa...documents.html kaže:

Citat:

Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview, a certificate of completion equivalent to a U.S. diploma,
time bi problem onda bio rješen!? Ja nigdje nisam našao da piše da to mora biti 12 godina od jednom ili tako nešto nego piše SAMO ekvivalentno američkoj high school što bi bilo jednako našoj 4. godišnjoj srednjoj školi.

Renata36 05.10.2014 20:20

Ekvivalentno ili ne,kada sracunam sve ima tu i vise od 12 god. skolovanja.Negdje naidjoh na forumu diskusiju od neke 2008-2009 oko ovog skolovanja i svjetskih zemalja koje ucestvju tipa Nigerija,Gana itd. kao da oni svi imaju 4.god. skolu a dobiju GC,however.Ja u ovoj prici ipak idem na sigurno:posao i iskustvo koje imam a kvalificirano je za GC. i ne samo sa 2 godine,nego sa duplom cifricom da vide da se nesto radilo sve ove godine..Kad vec mogu da igram i na tu opciju ..

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:36.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.