![]() |
Citat:
Pa popunio si u DS 260 i podatke o skolovanju i naveo si koje si skole zavrsio, vjerovatno si naveo da imas minimalno cetverogodisnju srednju, tako da ispunjavas uslov a posao onda nije bitan. Vec je neko govorio da je ovaj formulara cisto forme radi i ako ispunjavas osnovni uslov tj skola nema da brines, bices pozvan. |
Citat:
Unapred hvala. |
Vidi ovako: Koliko sam ja dobro razumeo konzula iz Bg, sa kojim sam jedne prilike pricao upravo oko nedoumica vezanih za popunjavanje DS-260, on kaze da sve te informacije koje ti njima dostavis putem navedene forme NE MORAJU biti 100% tacne. Ukoliko je doslo do nekih odstupanja sve se moze srediti na samom intervju. A sto se konkretno vasih slucajeva tice, mislim da ako se utvrdi da predmetno radno iskustvo tebe licno ne kvalifikuje za GC, imas uverenja ili diplome iz skole i problem resen :;D: Osim ako imas manje od 12 razreda kontinuiranog skolovanja, a u tom slucaju su pravila vec jasna... Jedna stvar je vrlo vazna: NIKAKO NE NAVODITI RADNO ISKUSTVO UKOLIKO NEMAS, KROZ PAPIRE, DOKUMENTOVANO ISTO, odnosno ukoliko nisi prijavljen, jer to moze da ti zaista napravi problem, bar sam ja tako cuo...
Eto, nadam se da sam bar malo pomogao :bravo: |
Takodje sam primetio i da sam unosio skolovanje nije bila opcija skole koju sam zavrsio kao ni period skolovanja. Samo adresa. Radno iskustvo koje sam naveo je u firmama gde sam bio prijavljen i jos uvek sam.Diplomu zavrsene cetvorogodisnje srednje skole imam ali nigde,osim u tom polju, nisam video da se moze navoditi.
|
Citat:
You must provide Permanent Address Information on the DS-260, indicating where you intend to live in the United States. If you do not yet know your permanent address in the United States, then please provide a temporary address. You can update the address at a later time by contacting KCCDV@state.gov to have your DS-260 re-opened, or you can update the address at the time of your interview. Nadam se da ce ovo jos nekome biti od pomoci, mada meni i nije mnogo, jedino sto sam resila nedoumicu i sa sigurnoscu znam na sta se konkretno to polje odnosi, mada i dalje imam problem sto nikoga nemam u Americi i onda ne znam sta cu navesti kao adresu. |
[quote=beba.kg;47675]Cao svima, vezano za nedoumicu koju sam imala, htela sam da podelim sa vama ono sto sam saznala u slucaju da neko ima isti problem Pisala sam KCC-u vezano za DS-260, deo koji se odnosi na "Mailing and Permanent Address Information" I njihov odgovor je sledeci:
You must provide Permanent Address Information on the DS-260, indicating where you intend to live in the United States. If you do not yet know your permanent address in the United States, then please provide a temporary address. You can update the address at a later time by contacting KCCDV@state.gov to have your DS-260 re-opened, or you can update the address at the time of your interview. Sigurno ce pomoci.Hvala.Ako nije problem screenshot da postavis forme samog mail-a koji si pisala.I to bi puno pomoglo. |
[quote=cp6;47677]
Citat:
Sto se tice forme, procitala sam da je jako bitno da u subject-u mail-a postavite vas case number. Na linku se nalazi screenshot maila, nadam se da ce nekom biti od pomoci. |
Ne bih zeleo da izgubim ovakvu sansu za boljim zivotom,za moju porodicu, greskom koju sam napravio u popunjavanju nekog dokumenta.Nadam se da to nece uticati na poziv za intervju gde mogu predociti svoje obrazovanje odnosno minimum onoga sto se zahteva...
|
greska prilikom apliciranja !!!
Pozdrav svima
ja sam napravila 2 greske u oktobru kad sam aplicirala a sad u maju sam DS 260 ispravno popunila...ali se i dalje jedem zbog greske prilikom apliciranja Prva greska je bila sto sam u oktobru umesto da sam middle name stavila prazno ja napisala ocevo ime....curka....naravno u ds26o sam navela kako treba,znaci tacno kako pise u pasosu. Druga greska: u oktobru ja nisam imala zavrsen master, vec u februaru 2014 sam zavrsila master, u oktobru sam imala zavrsen samo 4godisnji fakultet a prilikom aplikacije sam stavila da sam u tom momentu imala vec master....(znaci 4 meseca kasnije sam odbranila master rad) Hoce li me ove greske sahraniti? za prvo pitanje sam zvala u ambasadu i neko ko se javio mi je rekao da me nece diskvalifikovati zbog middle name-a....a za ovu drugu gresku tad nisam ni skontala da sam pogresila.... jel su crne prognoze za mene zbog ovoga????? hvala na odgovoru |
Sto se prvog tice, mislim da sam pronasao ovde na forumu iste situacije opisane, i niko nije imao problem. Najgore sto moze da ti se desi je da ti taj middle name ostane u dokumentima... pffff jaka stvar :==D:
A sto se druge stvari tice, takodje mislim da je irelevantna, iz prostog razloga sto imas 12 godina kontinuiranog skolovanja i to je jedino vazno... To sto mi po nasem obrazovnom sistemu imamo zvanje bachelor ili master ti samo po sebi ne garantuje da ces imati isto to zvanje i u US kad izvrsis evaluaciju diplome, tako da... Po meni je mnogo bitnije da, kad dodje do intervjua imas dokument (diplomu) koja potvrdjuje da imas 12+ godina skolovanja... :grin: |
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:28. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.