ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Ds-260 dv-2015 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1421)

maki90 14.07.2014 23:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ekamariko (Poruka 47520)
i jos nesto,ako neko zna.... da li je CN,na osnovu kojeg znas kada ti je odprilike intervju CASE NUMBER ili CONFIRMATION NUMBER? mOJ CASE NUMBER JE 14XXX,A CONFIRMATION nesto aa0048q.... da li neko zna kad mogu ocekivati intervju?
Hvala puno svima.

Na osnov CN a tvoj od 14xxx bi trebao biti oko nove godine mozda decembar otprilike, bices bolje upucen kad podju zakazivati intervjue a to pocinje od oktobra, pa ces vidjeti kad tvoj broj dolazi na red. Uglavnom jave ti ranije da se mozes spremiti za intervju.

Pa popunio si u DS 260 i podatke o skolovanju i naveo si koje si skole zavrsio, vjerovatno si naveo da imas minimalno cetverogodisnju srednju, tako da ispunjavas uslov a posao onda nije bitan. Vec je neko govorio da je ovaj formulara cisto forme radi i ako ispunjavas osnovni uslov tj skola nema da brines, bices pozvan.

cp6 21.07.2014 09:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ekamariko (Poruka 47519)
Pozdrav,
Imam mali problem pa ako neko moze da mi odgovori... Izvucen sam 1.maja 2014. godine,ispunio sam DS 260 i poslao u KKC,ali nisam siguran da li sam ga pravilno ispunio. Vizu treba da dobijem na osnovu zavrsene srednje skole a ne na osnovu radnog iskustva i mislim da sam tu pogrijesio. U DS obrascu sam naveo,na onoj stranici gdje se upisuje radno iskustvo i skolovanje informacije o mom trenutnom poslu,ali taj posao ne zadovoljava njihove kriterijume za vizu. Da li sam tu trebao upisivati informacije o srednjoj skoli,da li sam napravio gresku i da li me to moze kostati ne pozivanja na razgovor? Dodio sam odgovor iz KKC,sa onim brojem i cekam sledeci mail sa novim informacijama.
Hvala svima.

Molim te pomozi.Isti problem sam i ja napravio mozes li me uputiti kojom procedurom si prijavio gresku i sta si naveo u mail-u za KKC.
Unapred hvala.

bokinena 21.07.2014 11:03

Vidi ovako: Koliko sam ja dobro razumeo konzula iz Bg, sa kojim sam jedne prilike pricao upravo oko nedoumica vezanih za popunjavanje DS-260, on kaze da sve te informacije koje ti njima dostavis putem navedene forme NE MORAJU biti 100% tacne. Ukoliko je doslo do nekih odstupanja sve se moze srediti na samom intervju. A sto se konkretno vasih slucajeva tice, mislim da ako se utvrdi da predmetno radno iskustvo tebe licno ne kvalifikuje za GC, imas uverenja ili diplome iz skole i problem resen :;D: Osim ako imas manje od 12 razreda kontinuiranog skolovanja, a u tom slucaju su pravila vec jasna... Jedna stvar je vrlo vazna: NIKAKO NE NAVODITI RADNO ISKUSTVO UKOLIKO NEMAS, KROZ PAPIRE, DOKUMENTOVANO ISTO, odnosno ukoliko nisi prijavljen, jer to moze da ti zaista napravi problem, bar sam ja tako cuo...
Eto, nadam se da sam bar malo pomogao :bravo:

cp6 21.07.2014 11:26

Takodje sam primetio i da sam unosio skolovanje nije bila opcija skole koju sam zavrsio kao ni period skolovanja. Samo adresa. Radno iskustvo koje sam naveo je u firmama gde sam bio prijavljen i jos uvek sam.Diplomu zavrsene cetvorogodisnje srednje skole imam ali nigde,osim u tom polju, nisam video da se moze navoditi.

beba.kg 21.07.2014 17:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik beba.kg (Poruka 47505)
Cao svima, nadam se da se ne ponavljam sa pitanjem, trudila sam se da sto vise iscitam informacije dostupne na forumu, ali ipak i dalje imam nedoumicu vezanu za popunajvanje ds260. Obzirom da nemam nikoga u Americi, ne znam sta bi bilo najpametnije da napisem u polju vezano za Permanent Address i da li ce nepopunjavanje tog polja predstavljati problem?

Cao svima, vezano za nedoumicu koju sam imala, htela sam da podelim sa vama ono sto sam saznala u slucaju da neko ima isti problem Pisala sam KCC-u vezano za DS-260, deo koji se odnosi na "Mailing and Permanent Address Information" I njihov odgovor je sledeci:

You must provide Permanent Address Information on the DS-260, indicating where you intend to live in the United States. If you do not yet know your permanent address in the United States, then please provide a temporary address. You can update the address at a later time by contacting KCCDV@state.gov to have your DS-260 re-opened, or you can update the address at the time of your interview.

Nadam se da ce ovo jos nekome biti od pomoci, mada meni i nije mnogo, jedino sto sam resila nedoumicu i sa sigurnoscu znam na sta se konkretno to polje odnosi, mada i dalje imam problem sto nikoga nemam u Americi i onda ne znam sta cu navesti kao adresu.

cp6 21.07.2014 22:03

[quote=beba.kg;47675]Cao svima, vezano za nedoumicu koju sam imala, htela sam da podelim sa vama ono sto sam saznala u slucaju da neko ima isti problem Pisala sam KCC-u vezano za DS-260, deo koji se odnosi na "Mailing and Permanent Address Information" I njihov odgovor je sledeci:

You must provide Permanent Address Information on the DS-260, indicating where you intend to live in the United States. If you do not yet know your permanent address in the United States, then please provide a temporary address. You can update the address at a later time by contacting KCCDV@state.gov to have your DS-260 re-opened, or you can update the address at the time of your interview.

Sigurno ce pomoci.Hvala.Ako nije problem screenshot da postavis forme samog mail-a koji si pisala.I to bi puno pomoglo.

beba.kg 22.07.2014 09:46

[quote=cp6;47677]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik beba.kg (Poruka 47675)
Cao svima, vezano za nedoumicu koju sam imala, htela sam da podelim sa vama ono sto sam saznala u slucaju da neko ima isti problem Pisala sam KCC-u vezano za DS-260, deo koji se odnosi na "Mailing and Permanent Address Information" I njihov odgovor je sledeci:

Sigurno ce pomoci.Hvala.Ako nije problem screenshot da postavis forme samog mail-a koji si pisala.I to bi puno pomoglo.

Sto se tice forme, procitala sam da je jako bitno da u subject-u mail-a postavite vas case number.

Na linku se nalazi screenshot maila, nadam se da ce nekom biti od pomoci.

cp6 25.07.2014 09:41

Ne bih zeleo da izgubim ovakvu sansu za boljim zivotom,za moju porodicu, greskom koju sam napravio u popunjavanju nekog dokumenta.Nadam se da to nece uticati na poziv za intervju gde mogu predociti svoje obrazovanje odnosno minimum onoga sto se zahteva...

zanesena 27.07.2014 17:45

greska prilikom apliciranja !!!

Pozdrav svima

ja sam napravila 2 greske u oktobru kad sam aplicirala a sad u maju sam DS 260 ispravno popunila...ali se i dalje jedem zbog greske prilikom apliciranja
Prva greska je bila sto sam u oktobru umesto da sam middle name stavila prazno ja napisala ocevo ime....curka....naravno u ds26o sam navela kako treba,znaci tacno kako pise u pasosu.

Druga greska: u oktobru ja nisam imala zavrsen master, vec u februaru 2014 sam zavrsila master, u oktobru sam imala zavrsen samo 4godisnji fakultet a prilikom aplikacije sam stavila da sam u tom momentu imala vec master....(znaci 4 meseca kasnije sam odbranila master rad)

Hoce li me ove greske sahraniti?
za prvo pitanje sam zvala u ambasadu i neko ko se javio mi je rekao da me nece diskvalifikovati zbog middle name-a....a za ovu drugu gresku tad nisam ni skontala da sam pogresila....

jel su crne prognoze za mene zbog ovoga?????
hvala na odgovoru

bokinena 27.07.2014 22:48

Sto se prvog tice, mislim da sam pronasao ovde na forumu iste situacije opisane, i niko nije imao problem. Najgore sto moze da ti se desi je da ti taj middle name ostane u dokumentima... pffff jaka stvar :==D:

A sto se druge stvari tice, takodje mislim da je irelevantna, iz prostog razloga sto imas 12 godina kontinuiranog skolovanja i to je jedino vazno... To sto mi po nasem obrazovnom sistemu imamo zvanje bachelor ili master ti samo po sebi ne garantuje da ces imati isto to zvanje i u US kad izvrsis evaluaciju diplome, tako da... Po meni je mnogo bitnije da, kad dodje do intervjua imas dokument (diplomu) koja potvrdjuje da imas 12+ godina skolovanja... :grin:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:28.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.