ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interview DV2015 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1464)

zanesena 05.12.2014 11:13

cestitke

Dalila da li ti je recno kad ce ti stici pasos? Nadam se da se nece ponoviti cekanje od 12 dana kao kod Spartacusa

srecica 05.12.2014 15:25

Zanesena,bice sve ok.ne brini se toliko...videla da imaš intrevju u utorak,e to je dan super...msm prošo ponedeljak koji je po meni bzv. jer ide odma iza nedelje...:grin:

TheNjegos 08.12.2014 15:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik animal (Poruka 50627)
Molim vas za što hitniji odgovor.

Planiram da povedem djevojku što znači da se moramo ubrzo vjenčati pošto se približava zakazani datum.
1. Da li je potrebno da ponovo ulazim na svoj DS 260 i da izvršim promjene svog bračnog statusa i da li trebam za nju da popunim novi DS260?
Koliko sam shvatio od ranije da se ovo ne mora već da se samo javi ambasadi o promjeni statusa, pa neka me neko ispravi ako griješim.
2. Interesuje me pošto ona neće mjenjati prezime, a i kompikacija je sa ponovnim vadjenjem dokumenata, da li je potrebno negdje unositi zajedničku adresu pošto se na pasošu i lk nigdje ne upisuje adresa?

Pozdrav prijatelju, sto se tice tih stvari imamo slican slucaj, ja sam se vjencao 3.12. Imam intervju 23.12.predali smo za dokumenta da se promene bice gotovo ove nedelje.
Sto se tice ambasade moras ih obavestiti da ti je status promenjen iz ne ozenjen u ozenjen I da im posaljes kopirani ili skenirani izvod iz maticne knjige vjencanih.
Posto je intervju zakazan kontaktiras direktno ambasadu gdje ides na intervju sa Kentakijem ti vise nemas nista. Zamolis ih da ti otkljucaju aplikaciju da uneses promene I onda I tvoja buduca supruga takodje popunjava DS 260 formular. Sve oni lepo urade, na tebi je samo da ih obavestis.
I polako sto se tice dokumentacije imas sasvim dovoljno vremena ;)
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, pozz.

albaquoiqui 08.12.2014 20:49

Čitam iskustva vas koji ste dobili vize i vas koji čekate intervju i sav sam uzbuđen, kao da sam to proživljavam.
Spartacus nevjerojatna priča zbilja, drago mi je da se sve sretno završilo.
Čestitke svima koji su dobili vize i tebi Zanesena sretno sutra na intervjuu. Siguran sam da će sve proći OK :suure:

zanesena 08.12.2014 21:55

taksa od 165 dolara

hvala puno.
Ziponja koji je imao intervju pre par dana kaze da se taksa od 165 dolara ne placa u ambasadi, gde se onda placa ako on ne stigne da mi odgovori do ujutro?

Dalila 08.12.2014 22:01

Zanesena, u ambasadi plaćaš samo taksu za vizu, po osobi 330 dolara a 165 dolara pre nego što kreneš u Ameriku. Detalje u vezi toga ćeš dobiti u paketu preko dhl-a kada ti odobre vizu.

animal 08.12.2014 22:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik TheNjegos (Poruka 50747)
Pozdrav prijatelju, sto se tice tih stvari imamo slican slucaj, ja sam se vjencao 3.12. Imam intervju 23.12.predali smo za dokumenta da se promene bice gotovo ove nedelje.
Sto se tice ambasade moras ih obavestiti da ti je status promenjen iz ne ozenjen u ozenjen I da im posaljes kopirani ili skenirani izvod iz maticne knjige vjencanih.
Posto je intervju zakazan kontaktiras direktno ambasadu gdje ides na intervju sa Kentakijem ti vise nemas nista. Zamolis ih da ti otkljucaju aplikaciju da uneses promene I onda I tvoja buduca supruga takodje popunjava DS 260 formular. Sve oni lepo urade, na tebi je samo da ih obavestis.
I polako sto se tice dokumentacije imas sasvim dovoljno vremena ;)
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, pozz.

TheNjegos, hvala puno na odgovoru!!
Da li je tvoja supruga popunila otključanu aplikaciju? Prema nekim ranijim postovima, koliko se sjećam da se u takvim slučajevima u ambasadi popunjavao DS 260 za nju bez otključavanja ili me ispravi ako griješim. U svakom slučaju planiram da ih obavjestim pismeno o promjeni statusa, pa da mi daju povratne instrukcije. Pozdrav i sretno na razgovoru!!

TheNjegos 09.12.2014 00:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik animal (Poruka 50762)
TheNjegos, hvala puno na odgovoru!!
Da li je tvoja supruga popunila otključanu aplikaciju? Prema nekim ranijim postovima, koliko se sjećam da se u takvim slučajevima u ambasadi popunjavao DS 260 za nju bez otključavanja ili me ispravi ako griješim. U svakom slučaju planiram da ih obavjestim pismeno o promjeni statusa, pa da mi daju povratne instrukcije. Pozdrav i sretno na razgovoru!!

Nije jos uvjek popunila aplikaciju, cekamo pasos da joj stigne jer joj treba br. pasosa da bi kompletirala aplikaciju, vjerovatno cemo ove srede popuniti.
Sto se tice ambasade ako se vjencas, moras ih obavjestiti o promeni u suprotnom bices diskvalifikovan ako se vjencas a ne obavestis ih ( al kontam da toliko vec znas :) )
E sada sto se tice popunjavanja DSa u samoj ambasadi toliko vec ne znam to je novi momenat za mene. Al u svakom slucaju pozovi ambasadu i pitaj ih trazis fino na srpskom da pricate i lepo im kazes, ali procedura koja te ceka je 100 % kao i kod mene, saljes mail sa kopijom vjencanog lista,otkljucava ti se aplikacija,oni suprugu vec dodaju na otkljucanoj aplikaciji i ona samo popunjava aplikaciju saljes im nazad i ona prikuplja papire i radi ljekarski kao i ti i 15. januara lepo pod ruku suprugu i pravac ambasada. :D

zanesena 09.12.2014 21:08

odobrena viza

Razgovor sa divnim konzulom trajao je 2 minuta, pitao je jel imam nekog tamo, cime se bavi sestra i sta cu ja raditi i da li sam vec aplicirala za posao. Rekla sam da sam prekljuce aplicirala za tellera u Wells Fargu (nisam slagala:))

Nosila sam:
pasos
koverat sa lekarskog
4 slike
izvod iz maticne knjige rodjenih trajan ( star je bio 4 godine)
originale i kopije iz srednje i sa faxa ( na srpskom)
uverenje iz suda i supa ( oba sam uzela za potrebe posla i nisam platila jer sam na birou)
odstampan confirmacioni broj koji sam dobila u maju
affidavit of suport, nije trazio ali ga je uzeo kad sam pokazala da ga imam

Svo vreme pre i posle intervjua nas je Toma opustao razgovorom, divan je covek...ma svi su divni i ljubazni, divno iskustvo a toliko brige uzalud:)
Javljam vam se uskoro iz Los Andjelesa:)

p.s engleski koji vam je potreban je na nivou sedmog razreda, nema sanse da ne razumete konzula

SasaVA 09.12.2014 21:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zanesena (Poruka 50782)
razgovor sa divnim konzulom trajao je 2 minuta, pitao je jel imam nekog tamo, cime se bavi sestra i sta cu ja raditi i da li sam vec aplicirala za posao. Rekla sam da sam prekljuce aplicirala za tellera u wells fargu (nisam slagala:))

nosila sam:
Pasos
koverat sa lekarskog
4 slike
izvod iz maticne knjige rodjenih trajan ( star je bio 4 godine)
originale i kopije iz srednje i sa faxa ( na srpskom)
uverenje iz suda i supa ( oba sam uzela za potrebe posla i nisam platila jer sam na birou)
odstampan confirmacioni broj koji sam dobila u maju
affidavit of suport, nije trazio ali ga je uzeo kad sam pokazala da ga imam

svo vreme pre i posle intervjua nas je toma opustao razgovorom, divan je covek...ma svi su divni i ljubazni, divno iskustvo a toliko brige uzalud:)
javljam vam se uskoro iz los andjelesa:)

cestitke od srca !!! Volim da citam lepa iskustva nekako mi bude lakse da ne stvaram nepotrebni pritisak sam sebi.
Jos jednom srecno i srecan put:1081::1081::1081::1081:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.