![]() |
GORAN @
So konzulot na makedonski zboruvase ili na angliski? |
Tanja, konzul je amer i verovatno bas i ne zna makedonski, zato uz njega stoji lik koji ti je uzeo prvo papire na salteru, obicno "nas covek", sluzbenik. Ako ne znas engleski da pricas direkt sa konzulom, onda ovaj prevodi. ;-)
|
@igor
savetujem ti da sto pre podjes u potragu za svim dokumentima.. sto tvojih sto tvoje supruge.. sto se tice uverenja iz policije.. moze se desiti (skoro sigurno) da ti traze i uverenja iz srbije i hrvatske, tako da bi ti bilo pametno da ih izvadis pre odlaska u ambasadu. koliko sam ja video, dokumenta iz policije su im ustvari najbitnija jer im to pokazuje tvoju eventualnu krivicnu istoriju, a tu su najrigorozniji. pozdrav. |
Hvala milose i drzi nam srecu na 8-og marta! :)
Nadam se da cemo uzeti vize pa da i mi odletimo preko bare! |
Igore, ako si dobio uverenje iz policije u CG ne treba da vadis drugo jer se ta uverenja salju iz tvog mesta rodjenja. Zato je to uglavnom duga procedura. Jedno uverenje se odnosi na ceo tvoj zivot gde god da si boravio od rodjenja. A sto se lekarskog pregleda tice moras da ga obavis par dana ranije od intervjua jer ti ne daju rezultate isti dan vec sutradan. Kad budes zvao da zakazes pregled reci ce ti kad najkasnije moras da dodjes u BG.
To za izvode je najbolje da nazoves ambasadu i pitas jer ne verujem da je problem da je izvod stariji od 6 meseci ali ako je drugacije prezime to mozda nece prihvatiti. A sto se tice tvoje zene moze da kaze da ce u pocetku raditi bilo sta dok ne vidi kakve su joj mogucnosti. Tako sam ja rekla na intervjuu. Njima je bitno da vide da vi hocete tamo da radite. Pozdrav i srecno! |
Igore, obavezno se raspitaj NEKOLIKO NEDELJA UNAPRED za termine! Imas 3 lokacije u BG-u, ne radi svaka isto! Moja (Medjunarodna Organizacija za Migraciju) je davala rezultate posle 7 dana!
|
Konacno ljudi i ja sam uzeo vizu posle toliko cekajna i napetosti sad je mnogo drugacije odneo sam to uverenje sto su trazili i isti dan sam uzeo vizu hvalati Milose puno sto si nam omogucio ovako da sto vise saznamo o dv lottery i da nam bude lesnije i zelim svima srecu i svi do kraj da zavrse uspesno posla i Milose jos jedno pitajne dali u usa priznaju fakultetske diplome mislim nase sa ove prostore inace moja je menager za turizam i ugostiteljstvo ja mnogo nese nadan o diplomu ali sta znas sta moze da bude u zivotu pozdrav
|
Cestitam ti, Gorane, neka ti je selidba sa srecom! :-)
Samo ti ponesi diplomu i u originalu i kopije i prevode, pa i tako ces na resume imati napisano sta si zavrsio. Ako traze, pokazaces. ;-) |
pitanje za GORAN, platio si 3020 dolara, koliko vas je bilo na intervju-u,koliko se placa po osobi,
da li ako se dete(mala beba) vodi na pasos majke, placa nesto manje? |
Hvala na komentarima, zvao sam i ambasadu, tako da je sad situacija ovakva. Oni su mi rekli da trebam da pribavim dokumentaciju iz Hrvatske, Srbije i iz CG. Proslih par dana sam bio u Srbiji. Ostalo mi je samo uvjerenje iz Hr, a tamo sam postom uputio zahtjev, a ako ne stigne na vrijeme, zapucacu kolima do tamo, jer se sve moze zavrsiti za 1 dan.
za ljekarski sam zvao onu privatnu ordinaciju i zakazali su mi pregled na dan prije intervjua i rekli da se sve moze zavrsiti istog dana. Koliko sam ih shvatio, treba da se ujutro dodje prvo kod njih, onda da se odu slikatpluca i primiti vakcine i u 13:00 su gotovi rezultati. Ako je problem oko prezimena, da li bi u tom slucaju prihvatili da im prikazemo i izvod iz maticne knjige vjencanih, jer se tu vidi da je prihvatila prezime, ili kako to vec funkcionira. Da li je iko od vas radio promjenu prezimena u rodnom listu i da li zna koliko im dana treba za to. Do intervjua je ostalo jos 9 dana, tako da nemam previse vremena. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:52. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.