ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

tanja 02.03.2007 22:03

VEDRANA nema te da kazes sta si uradila bila si na intervju na 1-vog,jesi li uzela vizu pisi nam kako je bilo sta se dogodilo pozdrav

Goran 03.03.2007 02:18

NENAD.Po osobi placa se 755 dolara posto smo mi bili cetvoro a mislim da svako treba da ima poseban pasos pa i beba i to se placa po pasos bez razliku dali je beba ili ne racunase po pasos

Natasa 05.03.2007 09:06

za GORANA, koliko su tvoja deca stara? Neznam da li je moguce vaditi poseban pasos za malu bebu. Cini mi se da deca do 12. godina mogu da se vode na pasos roditelja, a da deca mladja od 6-7 godina ne moraju cak ni da se slikaju za pasos, niti placaju prevoz(ni avionski). Ako je neko imao neka iskustva vezano za ovo, molila bih da napise nesto u vezi toga.

Mikle 05.03.2007 11:42

@Igor
Promena prezimena u izvodu iz maticne knjige rodjenih se vrsi automatski, tj. opstina u kojoj ste se vencali salje podatke opstini rodjenja tako da oni to automatski rade. Potrebno je oko mesec dana posle vencanja da se taj proces zavrsi.

tanja 05.03.2007 19:07

Natasa mi imamo bebu stara je 6 meseca i kod nas u makedonii smo izvadili pasos i za bebu ista je procedura kao i za nas
A za prevoz placa se samo avionske takse i nista drugo

Pozdrav

tanja 08.03.2007 21:51

Ljudi eto i to se dogodilo danas smo uzeli vizu sve je bilo ok nije bilo nikakvih problema veoma lako !

Srecno svima ostalih

tanja 08.03.2007 21:52

A da i najvazno hvala milose za sajt :)

srdjevic 08.03.2007 22:41

Nema na cemu Tanja, bas mi je drago da smo udruzenim snagama dosli do rezultata. Cestitam ti od sveg srca i drzim ti palceve da uspes ovde!

[[ Ajde, sad i ti lepo reci ljudima da je procedura prilicno bezbolna... :-) ]]

Damama srecan 8. Mart! :-)

tanja 09.03.2007 13:04

Jeste milose samo bolesno je to sto smo puno cekali bar i neko je uzeo vizu za vrlo kratko vreme a mi smo cekali bas 10 meseca pozdrav puno svima cao

tiberije 17.03.2007 10:05

Evo i ja sam dosao do ovog bloga i razjasnio mi je mnoge stvari. Hvala autoru i zeleo bih da pitam par stvari.
Dobio sam pre par dana drugi koverat i zakazali su mi intervju 20.04. dokumentaciju koju traze sa izvadio jos kada sam dobio prvi koverat negde u junu 2006, ostaje mi samo da proverim da li je potrebno mozda neka dokumenta da izvadim opet posto su starija od 6 meseci ili ne. Nakon toga ostaje jos samo prevod. Zavrsio sam Ekonomski fakultet i radim 3 godine u struci (marketing) tako da tu ne bi trebalo da bude problema. E sad dolazimo do onog glavnog ja i devojka smo poceli negde da se zabavljamo pocetkom 2006, ja sam aplicirao krajem 2005, e sada rec je o devojci mog zivota dakle palnirali smo vencanje ove godine posto ona zavrsi fax, ostalo joj je jos 3 ispita. Medjutim posto su me pozvali na ovaj intervju zeleo bih da mi neko kaze da li bi u ambasadi imali razumevanja ako bih im objasnio da zelim da se vencam sa devojkom u narednih par meseci kako bi i ona usla u program za dobijanje vize. Jer ako kojim slucajem dodje do toga da tu nastanu komplikacije i ona ne moze da dobije vizu preko mene, onda ne bih ni ja isao u USA, jer ipak je ljubav bitnija od svega.Druga stvar je da sam ja vec bio u USA preko J1 vize pre 4 godine radio sam u americkoj firmi koja bi mi verujem mogla poslati potvrdu o tome (Viking Yach company, radio sam na sastavljanju podova za Yachte) i imam Social Security Number tako da sa te strane ne bih morao da gubim mesec dana na cekanje ovog dokumenta. Normalno posao koji sam radio bio je u jednom mestu New Gretna udaljenom oko 50 kilometara od Atlantic City-ja (putovao svakog jutra 50minuta iz AC), meni je pak zelja da odem u neki veci grad New York, Chicago koji je opet pogodniji za zivot sa devojkom/zenom a ne u Atlantic city koji je pak kockarski grad i koji mi je bio ok kada sam isao pre 4 godine ali pak sada kada planiram da idem sa zenom i da stvorim uslove za neki porodican zivot mislim da nije pravo resenje. Dakle u Chicago ili NY bih se opet potrudio da nadjem posao gde bi bar neko uvazio ako ne priznao moju diplomu i vrstu posla koji sam radio u Srbiji ali opet ne znam koliko je to realno ocekivati.
Dalje imam u Srbiji stan i seosko imanje, stan na oca imanje na majku da li bi to imalo prodju u ambasadi ili je neophodno da se nesto od toga prebaci na mene. Sto se devojke tice njeni imaju 3 stana i kucu koji se ne vode na nju vec na roditelje, tako da mislim da bi i sa te strane ona ukoliko udje u proceduru preko mene da dokaze finansijsko zaledje koje oni traze da bi se osigurali da neces da odes tamo i da zivis na socijalnoj pomoci.
Sve u svemu mislim da treba probati otici tamo i izboriti se za svoj zivotni prostor, hvala bogu i ja moja bolja polovina imamo gde da se vratimo pa i vise od toga.Ali ne zelim jednog dana da se kajem da nisam mozda iskoristio priliku kada mi se ukazala.
Ako ima neko sa Ekonomskim fakultetom ko je otisao u USA bio bih srecan da mi prenese svoja iskustva u pogledu trazenja posla u USA i mogucnosti da se pronadje nesto u struci. Ja inace radim u veleprodaji/maloprodaji tako da imam dosta iskustva veznih za prodaju robe, organizovanju promotivnih akcija, pracenju prodaje..., i nadam se da bih u americi gde postoji veliki broj trgovinskih lanaca moga iskoristiti iskustv steceno u Srbiji.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:44.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.