ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

Silvija29 29.04.2015 15:05

Da li neko zna kakve su plate u elektro struci, konkretno ugradnja sigurnosnih sistema i protiv pozar...na Floridi, i da li je tesko pronaci posao?

johnywalker 04.06.2015 17:41

Ja sam se počeo prijavljivati na razne oglase za posao i danas sam imao prvi telefonski intervju za poziciju za koju sam se prijavio.

karadjordje 04.06.2015 22:09

Ukoliko ste jos u Srbiji, agencija preko koje sam ja isao u USA kao student, nudi pomoc u nalazenju posla pa koga interesuje nek mi posalje poruku, da ne reklamiramo ovde sve...

eddieMaestro 29.06.2015 23:48

Nyc

Danas sam postao clan ovog foruma, iako sam ga dosta dugo citao i pre nego sto sam se doselio u Njujork, pre godinu i po dana.
Zavrsio sam drzavni Ekonomski Fakultet (smer Statistika), osnovne i master studije, sa prosekom 9.31 i 10.00, radio 2 godine u Ministartvu Finansija. Pre nego sto sam dosao preveo sam sve diplome i poneo dosta preporuka.

Posle dve nedelje od dolaska poceo sam da trazim posao pre Indeed, Career Builder, Monster, pa cak i Craigslist. Nisam imao problem da dobijem intervjue, ali razgovori nisu prolazili bog zna kako. Poslodavci ne samo da nisu upoznati sa nasim obrazovanim sistemom, vec ne znaju ni gde se Srbija nalazi. Iskustvo i preporuke mi nisu mnogo znacile. Onda sam resio da pocnem iz pocetka i apliciram samo na Enrty Level pozicije. Ubrzo sam nasao posao. Accounts Receivable pozicija. Zvao sam kupce koji ne placaju. Veliki downgrade u mojoj karijeri, bar se tako cinilo prvih tri meseca. Uz svo zalaganje, nakon tri meseca postao sam Purchasing Manager. Nije bilo lose, ali to nije bilo ono sto volim da radim, pa sam poceo dalje da apliciram. Pre cetiri meseca sam nasao posao u stuci (Junior Data Analyst) ali na Junior poziciji.
Sutra imam intervju u mnogo vecoj kompaniji od ove u kojoj radim na visoj poziciji.

Diplome jos nisam verifikovao, jer mi to jos niko to nije trazio. Verujem da je za top firme to neophodno. Planiram uskoro da pocnem proceduru, jer bi nastavio i sa daljim skolovanjem.
Iskustvo je kljuc pronalaska posla. Treba krenuti iz pocetka, a radom, trudom i zalaganjem brzo se moze doci do ciljane pozicije. U pocetku nije lako, ali je buducnost vidljiva.

Da se razumemo, moja trenutna primanja su ispod proseka, ali sam karijeru stavio na pravi put za nesto vise od godinu dana i uspeo sam da izgegnem rad u restoranu:))))

rozalija 06.07.2015 14:32

poljoprivreda.........

Da li ima neko iz oblasti poljoprivrede da se javi na forum?
Citajuci tekstove ovog foruma to sto sam poljoprivredni izinjer nece mi mnogo pomoci oko zaposljavanja, spreman sam naravno za pocetak raditi bilo sta, ali bar kao tehnicar samo da sam u struci bio bih malo zadovoljniji i na boljem putu ka visoj i boljoj poziciji jer bi se od starta mogao dokazati kao neko ko zna i ume da radi. U septembru stizem u Atlantu, svi predlozi-sajtovi, firme, kontakti bilo gde su dobrodosli.

johnywalker 24.07.2015 17:52

Evo da i ja javim da sam našao prvi posao i jučer zvanično potpisao ugovor. Počinjem, ako Bog da, za sedam dana.

Stojne 24.07.2015 20:05

Cestitki johnywalker! Go procitav blogot i mozam da kazam samo deka toa e odlicno iskustvo (no sigurno i iskustvoto koe si go imal pred da odis) :grin: So sreka ponatamu!

sile2302 24.07.2015 22:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 55843)
Evo da i ja javim da sam našao prvi posao i jučer zvanično potpisao ugovor. Počinjem, ako Bog da, za sedam dana.

Čestitam prijatelju!

Sav sam se preznojio čitajući tvoj blog :)

Nisam očekivao ovakve intervjue, valjda je to zbog pozicije na koji si aplicirao!

Svaka ti čast na tome što si prošao i na poziciji koju si dobio!

BB11 24.07.2015 22:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 55843)

Može li koji detalj o kakvom poslu se radi i kako je izgledala potraga?

Hvala unaprijed

johnywalker 25.07.2015 00:25

hvala puno svima na lijepim čestikama. Nadam se i želim da i vi svi koji idete uspijete brzo da pronađete dobre poslove i započnete sa osmijehom na licu novi život :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:55.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.