ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

Stanisa 25.07.2015 04:41

Ja sam evo novi clan i dosli smo zena i ja u Klifton u Dzersiju, pa me u vezi prvog posla zanima jedna stvar. Ja sam po struci saobracajni tehnicar 4. stepena, ali dugo nisam radio u struci jer se moja stara firma zatvorila, pa sam zadnjih 15 godina izdrzavao porodicu prodajuci stvari na buvljaku u Pancevu. Moram da kazem da sam postao vrlo iskusan, pravi maher u tom poslu. Prvo sam preprodavao stvari sa kineske pijace u Budimpesti, a onda sve dok nismo otisli za Ameriku sam prodavao stvari koje sam sam proizvodio u Vreocima: filtere za rakiju, levke za klanje pilića i CD-ove narodne muzike koje sam sam narezivao, a tu je posebno popularan bio i CD sa mojim licnim zdravicama. Imao sam povremeno i kucne ljubimce: papagaje, kanarince nekad i šarplanince sto sam nabavljao u Subotici. E, mene sada zanima da li bi tako nesto pilo vodu u Americi, vidim da i ovde imaju fli market, samo je malo drugaciji od onog naseg. Mi bi smo se i preselili u Cikago jer tamo ima mnogo nasih koji bi mozda vise bili zainteresovani za ove stvari koje ja pravim, pa ako neko ima iskustava ili kog saveta za nas, ja se zahvaljujem. Zaboravio sam da napisem da ja imam 47 godina, zena je mladja ima 40 godina servirka po struci.

grabovac84 25.07.2015 05:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stanisa (Poruka 55854)
Ja sam evo novi clan i dosli smo zena i ja u Klifton u Dzersiju, pa me u vezi prvog posla zanima jedna stvar. Ja sam po struci saobracajni tehnicar 4. stepena, ali dugo nisam radio u struci jer se moja stara firma zatvorila, pa sam zadnjih 15 godina izdrzavao porodicu prodajuci stvari na buvljaku u Pancevu. Moram da kazem da sam postao vrlo iskusan, pravi maher u tom poslu. Prvo sam preprodavao stvari sa kineske pijace u Budimpesti, a onda sve dok nismo otisli za Ameriku sam prodavao stvari koje sam sam proizvodio u Vreocima: filtere za rakiju, levke za klanje pilića i CD-ove narodne muzike koje sam sam narezivao, a tu je posebno popularan bio i CD sa mojim licnim zdravicama. Imao sam povremeno i kucne ljubimce: papagaje, kanarince nekad i šarplanince sto sam nabavljao u Subotici. E, mene sada zanima da li bi tako nesto pilo vodu u Americi, vidim da i ovde imaju fli market, samo je malo drugaciji od onog naseg. Mi bi smo se i preselili u Cikago jer tamo ima mnogo nasih koji bi mozda vise bili zainteresovani za ove stvari koje ja pravim, pa ako neko ima iskustava ili kog saveta za nas, ja se zahvaljujem. Zaboravio sam da napisem da ja imam 47 godina, zena je mladja ima 40 godina servirka po struci.

Voleo bih iskreno da ti neko odgovori na ovo tvoje pitanje ko je u Americi bas me zivo zanima sta ce ti reci odnosno savetovati, ali ako si maher u poslu onda ces uspeti sigurno....:grin: Salu na stranu.....moje licno misljenje je da bi bilo greota da si dosao cak do Amerike da bi prodavao stvari na pijaci.....ne zato sto je to sramota ili je posao nize kategorije, nego bas zato sto ti je Amerika zemlja u kojoj treba da krenes novi zivot ispocetka a ne da nastavljas stari.....nadji bre neki posao za pocetak koji bi ti bio dobar pa kasnije kada malo naucis jezik i sve ostalo onda ces lagano....Jer cim ti trcis u Cikago znaci ne znas jezik i mislis lako ces ove nase tamo maherisati...:grin: Samo zapamti da u Americi nije nista isto kao ovde...to sto bi ti prodavao tamo nema ko da kupi tako da bolje gledaj neki drugi posao u kome ces moci da napredujes i da budes srecan...Ajde samo napred i grebi kada si vec tamo....Pusti Pancevo i pijacu i sve ovo ovde i pocni da zivis kao Amer...:grin:

Stanisa 25.07.2015 14:58

Za jezik si u pravu ali se trudim i ucim. Ja se znam sporazumevati na nemackom malo, a kazu ko je jezik na nemacki slomio ni engleski mu nece tesko pasti. A u Cikago smo mislili i zbog drugih mogucnosti. Ja sam se mislio i kamion terati ali me malo strah, veliko bre ono cudo. Zato sam reko, ko veli da ja prvo probam sa onim sto znam pa cu polako na kamion posle.

grabovac84 25.07.2015 23:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stanisa (Poruka 55856)
Za jezik si u pravu ali se trudim i ucim. Ja se znam sporazumevati na nemackom malo, a kazu ko je jezik na nemacki slomio ni engleski mu nece tesko pasti. A u Cikago smo mislili i zbog drugih mogucnosti. Ja sam se mislio i kamion terati ali me malo strah, veliko bre ono cudo. Zato sam reko, ko veli da ja prvo probam sa onim sto znam pa cu polako na kamion posle.

Ma samo lagano....naucices ti jezik ne sekiraj se nista.....nego ako mozes bolje uzmi odmah juri to za kamion to ti nije lose ne gubi vreme na neke druge stvari.....od septembra valjda koliko sam cuo bice nekih promena i u toj bransi tipa nece vise moci da vozi ko hoce nego samo ko ima legalan status u usa sto ce reci da ce biti i bolje malo placeno mada i ovako nije lose....kada se preselis poteraj to malo i bice sve ok.....

SRBghost 01.08.2015 19:18

Evo, posle mesec i 4 dana, ja nadjoh posao. I to sto kazu, mozda sam prvi Srbin koji je dosao u USA i odmah zabo union job :)

landlord 01.08.2015 21:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 56000)
Evo, posle mesec i 4 dana, ja nadjoh posao. I to sto kazu, mozda sam prvi Srbin koji je dosao u USA i odmah zabo union job :)

Cestitke na poslu. Koja si struka pa je union posao?

Pozdrav.

SRBghost 01.08.2015 22:57

Nije posao iz moje struke, ali zbog osiguranja i beneficija mi ne super. Radicu za pocetak kao bellman u hotelu na Menhetnu.

johnywalker 02.08.2015 01:20

Lijepo. Čestitam. Za početak bilo šta dok ne staneš na noge i ne upoznaš sredinu i kako sve funkcionira a onda će biti i boljih poslova u smislu bolje plaćenih. Možda se čak i tu u hotelu možeš poslije prebaciti na drugu (višu) poziciju itd...

animal 06.08.2015 00:53

Pozdrav svima! Napokon uhvatih malo vremena, nije me bilo dugo na forumu..već dva i po mjeseca sam u Hampton beach-u, NH, radim sezonske poslove za početak kao maintenance u jednom motelu i drugi posao na parkingu casina Ballroom. Dosta studenata iz čitavog svijeta radi ovdje preko ljeta. Za početak je ok ali čim se završi sezona plaža je mrtva tako ne gine potraga posla i stana u nekom drugom gradu, državi.. Ako neko ima neku ideju gdje, šta, kako u New Hampshiru slobodno neka se javi u inbox. Poz

USABIH 17.08.2015 11:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 56000)

Čestitam na poslu! Kada prođe sva ova procedura i ako dobijemo vizu, dolazim u NYC, pa se nadam da ću tako brzo naći posao...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:14.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.