-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 16049)
Johnny, nema potrebe za nagadjanjima da li sam ja u pravu ili ne, nije to poenta vec pravilna informacija.
|
Upravo i jedino iz tog razloga što je poenta u pravilnoj informaciji sam ja i napisao ovih par postova gore, jer na osnovu svega što sam u njima naveo više je nego očigledno koliko su informacije koje sam komentarisao u najmanju ruku N/A u konkretnoj situaciji. Većina ovoga što si sad napisala predstavlja uobičajeno teoretisanje i udaljavanje od poente na koju sam ukazivao u prethodnim postovima.
|
:nene: Cuj Johnny, u redu je...
Ja zakone koji su bitni za moj zivot ovde znam i nemam problem sa bilo kakvim pitanjima. Kome treba za intervju, moze da pronadje informacije na prilozenom linku - prirucnik je upravo za to napravljen. Konkretnije informacije od svega navedenog u prirucniku za intervju nema.
Covek proba da pomogne i odmah pocne neko raspravljanje... bez volje sam da ucestvujem u tome. Ko ima intervju ovih dana - srecno :)
|
Pa naravno da je u redu, poslednje što želim je da se raspravljam sa tobom ili bilo kim. Problem je u tome što ste vi (ti i tebi slični) uvek spremni da "ukažete" na "nepravilne informacije" u nečijem postu i/ili da "postavljate stvari na svoje mesto i nazivate stvari pravim imenom" ali kada neko pokuša potpuno argumentovano i bez zlih namera da ukaže na neke nelogičnosti/nepravilnosti/neprimenljivost u vašim savetima/tvrdnjama, to je automatski okarakterisano kao hejt.
Dakle zaista najiskrenije, kada uspete da pređete preko vaše sujete, videćete da u komentarima koje napišem ja i meni slični zaista nema ničega malicioznog.
|
milena_ns |
26.05.2010 02:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 16038)
Pitanje se odnosi na gradjane - residents, a ne citizens - drzavljane, te je stoga odgovor "da". Ukoliko se aplicira za turisticku vizu - ja bih onda rekla da je odgovor "ne"... nisam upoznata sa formularom, ali definitivno mislim da odgovor zavisi od tipa vize.
Federalni minimum jeste $7.25, ali se ne primenjuje na svakog zaposlenog. Ovo pojasnjavam da buduci residenti (:)) ne bi dosli u zabludu da poslodavac krsi zakon ukoliko dobiju manju satnicu od ovog. Naime, federalni zakon o satnici se primenjuje na firme koje imaju veci godisnji prihod od $500,000 godisnje, na manje firme koje se bave trgovinom izmedju drzava, kao i na sve zaposlene u drzavnim ustanovama. Ukoliko zaposleni podleze i drzavnom i federalnom zakonu - obracunava se veca od ove dve. Razlicita satnica je odredjena federalnim zakonom za zaposlene koji dobijaju baksis, studente, invalide i mladje od 18. Zakon se takodje ne odnosi na farmere, ribare, radnike u prodaji koji rade na procenat, itd. Neke drzave imaju manju satnicu od $7.25, neke znatno vecu, a u Nevadi minimalna satnica zavisi od toga da li poslodavac placa osiguranje zaposlenom ili ne (dolar po satu razlike)... Ja ovo cisto da ne bude zabune :)
|
Ovo sve potpisujem. :)
Pitanje se i jeste odnosilo na gradjane, a ne na drzavljane. Nisam nista prevodila sa engleskog, vec sam Vam samo napisala onako kako je meni receno na srpskom.
Ako znate razliku izmedju termina gradjanin i drzavljanin na srpskom onda nema problema oko (ne)razumevanja ovog.
Samo jos da dodam da ne znamo da li se aplikantima u ambasadi daju drugaciji antektni listici, u zavisnosti tipa vize za koju apliciraju, tako da ce ovo ostati nedoreceno, dok se neko ne oglasi sa novijim iskustvima iz ambasade. :)
|
@Johnny U potpunosti se slazem sa tvojom konstatacijom.
|
Pitanje je vezano za dokumenta o sluzenju vojnog roka. Ja sam sluzio civlno. Da li je potrebno nositi neku potvrdu i knjizicu. Ima li nekog ko je takodje sluzio civilno?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pericp
(Poruka 16090)
Pitanje je vezano za dokumenta o sluzenju vojnog roka. Ja sam sluzio civlno. Da li je potrebno nositi neku potvrdu i knjizicu. Ima li nekog ko je takodje sluzio civilno?
|
Ja. Ja sam izvadio ovu potvrdu ali su mi je na razgovor vratili. E sad ne znam da li ne treba da se vadi jer sam je ja vadio i nosio sa sobom. Ako neko zna da li ne treba uopste da se vadi nek se javi.
|
A sto se tice osobe kod koje biste bili za pocetak u Americi, jel mora da ima drzavljanstvo, zeleni karton ili je dovoljno da ima radnu vizu. Zivi tamo vec 7 godina (4 godine fakultet i radi vec 2-3 godine)
|
Ima dosta dezinformacija na forumu u vezi sa dokumentacijom potrebnom za interfju (neki su cak pominjali i slike sa vencanja). Na osnovu naseg pozitivnog iskustva od pre mesecak dana (dobismo vizu), mozemo da kazemo da od dokumentacije je potrebno samo ono sto je navedeno u drugoj koverti, i drago nam je zbog toga, jer silne novce, kao ni ujaka u americi, nismo imali. Imali smo samo adresu (validnu, od coveka koji nas zna) gde ce SSN da nam stigne. Cak i da smo imali nesto vise od dokumentacije (npr neku potvrdu iz banke), ne bismo imali priliku da je predamo, jer nam je covek trazio tacno ona dokumenta navedena u drugoj koverti, i mi smo ih, uredno, jedan po jedan predali. Smooth...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik greenie
(Poruka 16276)
Ima dosta dezinformacija na forumu u vezi sa dokumentacijom potrebnom za interfju (neki su cak pominjali i slike sa vencanja). Na osnovu naseg pozitivnog iskustva od pre mesecak dana (dobismo vizu), mozemo da kazemo da od dokumentacije je potrebno samo ono sto je navedeno u drugoj koverti, i drago nam je zbog toga, jer silne novce, kao ni ujaka u americi, nismo imali. Imali smo samo adresu (validnu, od coveka koji nas zna) gde ce SSN da nam stigne. Cak i da smo imali nesto vise od dokumentacije (npr neku potvrdu iz banke), ne bismo imali priliku da je predamo, jer nam je covek trazio tacno ona dokumenta navedena u drugoj koverti, i mi smo ih, uredno, jedan po jedan predali. Smooth...
|
Jel ste se vi vencali pred intervju?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:49. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.