SRBghost, pozdrav druze, posto vidim da si ti u skorije vreme izvucen za green card, reci mi , kolika je verovatnoca za to, koliko je bilo prijavljrnih, i kako to ide. Hvala unapred.
Ja sam jos uvek mlad, ali razmisljam u tom pravcu kroz par godina, vec duze vreme se raspitujem, hvala jos jednom 😀
|
SRBghost |
12.10.2015 02:41 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik VukVG
(Poruka 57496)
SRBghost, pozdrav druze, posto vidim da si ti u skorije vreme izvucen za green card, reci mi , kolika je verovatnoca za to, koliko je bilo prijavljrnih, i kako to ide. Hvala unapred.
Ja sam jos uvek mlad, ali razmisljam u tom pravcu kroz par godina, vec duze vreme se raspitujem, hvala jos jednom 😀
|
Znas kako, lutrija je igra na srecu. Nikakve verovatnoce ne piju vodu. Jdnostavno se desi... Nas izvukli iz prve, mada sam ja imao neki osecaj... Ja sam prijavio 5-6 ljudi, jedni su izvuceni ove godine. Igras i nadas se, sve se svodi na to.
|
grabovac84 |
12.10.2015 02:51 |
Kada si vec na forumu da te pitam kako u New Yorku?....jesi jos kod prijatelja ili si se preselio?Kako si zadovoljan za sada?
|
SRBghost, izvini ako smaram, juce sam se dopisivao sa prijateljicom iz Kalifornije, kaze kako je najskuplja drzava i to, i rekla mi je da ako hocu da dolazim u buducnosti, zavrsavam neki faks ovde pa tek onda. Koja zanimanja su sada najtrazenija, i koje nase diplome su priznate preko bar i treba li u opste nostrifikacija, ako si upucen 😀
|
Pahuljica |
18.01.2016 16:11 |
Moj savjet svima koji traze posao a nemaju LinkedIn profil da ga obavezno otvore, pa pored ostalih sajtova i oglasa i tamo traze pomocu LinkedIn Jobs app. Sredite profil, povezite se sa ljudima, neka vam bivse kolege napisu dobre reference...
Ja sam samo tokom prosle sedmice dobila 2 ozbiljne ponude ali sam oba puta odbijena zbog sponzorstva za vizu, naravno. :suure: Nadam se i lutriji, pa valjda nesto ubodem. :suure:
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 56000)
Evo, posle mesec i 4 dana, ja nadjoh posao. I to sto kazu, mozda sam prvi Srbin koji je dosao u USA i odmah zabo union job :)
|
Cestitamo! :bravo:
|
Trepavica |
21.01.2016 12:44 |
Mene zanima kako stoje stvari u gradjevinarstvu. Muz je masinista, sa preko 18 godina iskustva u niskogradnji (izgradnja saobracajnica), a ja gradjevinski inzenjer sa preko 10 godina rada na gradilistu na izgradnji vodovoda. Naravno, jasno mi je iz postova da iskustvo odavde se ne racuna. Da li je neko u ovoj struci ili poznaje nekog?
|
A šta čovek raditi sa ovom pričom npr? Mislim da ovaj post može da bude u ovoj temi mada mogao je i u temu 'Gde ko planira i zašto'... Moj primer, kad bih bio izvučen. Završio srednju školu koja može da mi pomogne isto koliko i gimnazija, u pitanju je turistički smer. Nisam upisao ništa jer je jedini cilj zacrtan još dok sam bio u srednjoj da odem odavde u bilo koju EU ili prekookeansku zemlju. Ne zato što mrzim naš narod ili zemlju već zato što znam da ne mogu da zaradim za normalan život kakav zamišljam, takođe i zato što iz porodice i familije većina je van Srbije pa me i to motiviše. Što se posla tiče, nemam iskustva niti nešto znam da radim (osim kratkotrajne epizode na jednom ostrvu). Nadam se da niko neće da me krivi za to jer u školi smer nije bio zanatlijski, plus na to gradsko sam dete tako da nažalost skoro da ništa ne znam da radim. Sledeća stvar, opet nikako ne ide u prilog, u Americi nemam ama baš nikog, ni rođaka ni prijatelja, nikada nisam ni bio u Americi. U slučaju da, daj Bože, budem izvučen pojma ne bih imao gde da idem. Mislim da niko do sada od izvučenih nije imao tako lošu pred-situaciju :) Planirao sam čak da se raspitam za nekog 'savetnika' ovde u Srbiji i da ga platim da dobijem sve informacije gde bih se naselio, kako bih našao posao itd... Znam da bi mi većina rekla, ako neko želi da odgovori na ovaj post, odloži ti to i upisuj fakultet, ali ljudi za ostalo ne znam ali za to znam da nema šanse, rekao sam ukoliko se ukaže prilika idem, imam želju, imam podršku ostalih, pare bismo sakupili svi... Eto kad je već ova tišina na forumu rekoh hajde da napišem kako bi izgledala moja situacija kad bih bio izvučen, tako da vi koji brinete kako ćete a idete u paru ili sa višečlanom porodicom, razmislite koliko je ova situacija uvrnuta :D Dakle, bez iskustva, 'bez profesije', bez predznanja o SAD, bez ikog u SAD, mlad... Mnogo detalja me interesuje ali to sve tek ako bih bio izvučen,mada se ne nadam previše, šanse su male... A tada bi mi želja bila da mi sve info da Magelan, dečko je do detalja opisao život u Čikagu svaka čast :) Pozdrav svima
|
BetterFuture |
22.01.2016 08:49 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mil
(Poruka 59383)
A šta čovek raditi sa ovom pričom npr? ...
|
Vidi, super je sto imas veliku zelju da odes preko i da tamo gradis svoju buducnost. Ta zelja je veliki pokretac i moze mnogo da ti pomogne da prevazidjes razne izazove koji se pred tebe postavljaju, ali nije dovoljna da bi bilo gde uspeo da "normalno" zivis. Treba i da se radi....kao sto i tema kaze...prvi posao.
Nemoj pogresno da me shvatis, ali bez obzira odakle dolazis, mora da se radi. Ovde ili preko. Kako si vec cvrsto odlucio da od fakulteta nema nista, ti onda pocni da radis nesto sto te makar malo zanima pa na taj nacin stekni iskustvo koje ce ti pomoci, ovde ili tamo.
A Magelan ce ti reci da nista nije tako jednostavno i da se ne mogu stvari generalizovati, pogotovu u tvom slucaju gde ne znas ni gde bi, ni sta bi radio...
Pocni da radis na sebi pa ce se stvari polako filtrirati. Sve najbolje ti zelim.
|
Tacno tako. Zaboravio sam da dodam da znam da se preko mnogo radi i da mi to nije problem ali problem je sto nista konkretno ne znam. Radio sam na Malti tri meseca, mnogo se radilo ali sam se vratio zato sto nisu placali i ostali su duzni a ne zbog posla. Slazem se da treba da radim na sebi, upisacu ove godine neki zanatski kurs, bar nesto... Takodje sigurno bih,kad se snadjem, upisao neki fakultet na daljinu..Ne znam sta bi mogao da bude prvi posao,mozda neki housekeeping u hotelima,motelima...Ili konobar...
Hvala takodje sve najbolje
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mil
(Poruka 59393)
Tacno tako. Zaboravio sam da dodam da znam da se preko mnogo radi i da mi to nije problem ali problem je sto nista konkretno ne znam. Radio sam na Malti tri meseca, mnogo se radilo ali sam se vratio zato sto nisu placali i ostali su duzni a ne zbog posla. Slazem se da treba da radim na sebi, upisacu ove godine neki zanatski kurs, bar nesto... Takodje sigurno bih,kad se snadjem, upisao neki fakultet na daljinu..Ne znam sta bi mogao da bude prvi posao,mozda neki housekeeping u hotelima,motelima...Ili konobar...
Hvala takodje sve najbolje
|
Vidi ovako,sve sto si naveo i nije tako neuobicajeno (ici sam,bez fakulteta,bez ikoga tamo...),a kada uzmes u obzir da mnogima ne vredi posebno iskustvo odavde negde ste na istom,s tom razlikom sto si ti mlad i tek na pocetku...Zamisli nekoga u tvojoj situaciji u tridesetim :grin:
To sto nisi radio nikako ne sme da znaci da NE ZNAS nista da radis. Evo npr. znas li da plivas? Ako znas mozes za pocetak da zavrsis obuku za spasioce i da u sezoni radis na bazenu. Kome da se obratis...Mozes da trazis preko interneta, a mozes i nekoj W&T agenciji u Srbiji,platis im simbolicno za taj posao. To je npr. moj backup plan,ako ne uspem nista u struci da nadjem,idem da radim pri firmi za spasioce dok je sezona,a paraleono cu traziti nesto za dalje. To ti je svakako samo jedna od ideja,a moze ih biti gomila ako si kreativan.
Ono sto je medjutim u svemu vazno jeste da nikako ne smes da ides sa stavom "nista ne znam" vec pe sa "ja mogu sve,uz malo truda" :;D:
U svakom slucaju,cekaj da prvo budes izvucen,a do tada trudi se da jezik unapredis maksimalno i... pocni da radis nesto ovde, ne samo zbog novca vec da bi sticao iskustvo! Puno srece!
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:58. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.