![]() |
Citat:
A mislim da je limit tromjesecna zaliha lijekova. (S tim sto sam se ja namirila za nekih 16 mjeseci ::) |
OFFTOPIC
Kada si već pitala za lekove, negde na forumu sam našao sajt preko kog možes da nađes kupone za lekove i na taj način uštedis u lokalnim apotekama. Cene za neke lekove koje sam čisto informativno gledao da uporedim cene kod nas stvarno su jeftiniji dok su neki mnogo skuplji tamo, po više desetina puta . Ali sam isto uocio da su im pakovanja "porodicna". Isto tako imena lekova se razlikuju, pa je potrebno malo pročačkati internet da bi se saznao generički naziv leka. I uvek konsultacija sa lekarom. Drugi forumaši koji su tamo, bi možda bolje objasnili. Link |
Da se javim samo. Zavrsen je i lekarski pregled.
Lokacija: Smiljaniceva 22, Beograd Vreme: 9:15 Dosli smo danas u 9:10, izvadili krv, jako brzo. Platili $300 i dali su nam uput za Euromedic (ulica paralelno), to zavrsili bukvalno za pet minuta. Odneli snimke pluca ponovo u Smiljanicevu i rekli nam da dodjemo u 14:15. Malo smo zakasnili, dosli oko pola 3, tamo je bila neka druga doktorka koja nas je ispitala neka pitanja vezana za to da li smo imali neke bolesti, onda izmerila pritisak, poslusala srce, onda skidanje gaca, merenje tezine i visine. Zatim smo primili po dve vakcine jer nismo nista primali poslednjih deset godina (ja nisam sluzio vojsku, pa ni tetanus). Neverovatan je nacin na koji ta doktorka daje vakcine, za one koji se plase mozda, verujte da se bukvalno ne oseti nista, i traje 5 sekundi. Kada smo sve to obavili dosli smo do saltera sa doktorkom, platili smo 8400 dinara za cetiri vakcine (po dve), ona je ispisala sta je trebalo, spakovala u koverte papire, dala nam papir sa primljenim vakcinama koji nam nece trebati u ambsadi ali hoce u USA. Dala nam je i savijene snimke pluca koje zajedno sa kovertama nosimo u ambasadu. To je sve, malo vise cekanja ali sve ostalo ide jako brzo. Sada jos jedna prepreka, ne mozemo da docekamo :nene: |
Bravo Igore! Još intervju I hasta la vista babe! :naughty:
|
Baš mi je drago zbog tebe i djevojke. Eto i intervjua još malo...
|
@Salec @prasica
Hvala :) Znam da je sve formalnost, svi to pricaju, ali nikad nije svejedno :) |
Opet to skidanje :a014::smil42d3:
Šalu na stranu, vidim da ima dosta razlika po pitanju ljekarskog, počevši od cijene, pa preko samog ljekarskog do vakcina. A što se tiče intervjua, nemoj ga uopšte posmatrati kao prepreku, više kao malu, posljednju stepenicu sa ove strane bare. Kad dođemo tamo, onda krećemo ispočetka uz stepenice :) |
To je tako lako reci kad imas iza sebe intervju :)
Salim se, trudim se da budem pozitivan i da razmisljam o tome kao o odlasku po pecat za pasos :) |
Ljudi ja se malo brinem, pre par dana je izasao novi visa bulletin a meni se status ne menja i dalje :nene:
Uzgred, IgorMad cestitam na obavljenom lekarskom :bravo: |
Hvala.
Danas ili sutra ce se promeniti sigurno, ne brini se :) |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:55. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.