ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

Adike 23.10.2015 12:44

Poz ljudi, završio sam prve 3. godine studija, preddiplomski i sad sam bacc.,
nigdje ne nudi na prijavi bachelors degree pa me zanima gdje točno spada taj moj bacc.?

(1) Primary school only, (2) Some high school, no diploma, (3) High school diploma, (4) Vocational school, (5) Some university courses, (6) University degree, (7) Some graduate-level courses, (8) Master’s degree, (9) Some doctorallevel courses, and (10) Doctorate.

University degree?

Unaprijed hvala

mikiSA 23.10.2015 13:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Adike (Poruka 57883)
Poz ljudi, završio sam prve 3. godine studija, preddiplomski i sad sam bacc.,
nigdje ne nudi na prijavi bachelors degree pa me zanima gdje točno spada taj moj bacc.?

(1) Primary school only, (2) Some high school, no diploma, (3) High school diploma, (4) Vocational school, (5) Some university courses, (6) University degree, (7) Some graduate-level courses, (8) Master’s degree, (9) Some doctorallevel courses, and (10) Doctorate.

University degree?

Unaprijed hvala

Klikni na university degree. Ti imas BA, i time si zavrsio university (nema veze sto nije 4 godine nego 3).

Amona33 23.10.2015 13:56

Ti si apsolvent koliko razumijem . Znaci pises High school kao najvisu zavrsenu skolu. Tu diplomu sad i imas . Osim ako si diplomirao pa imas diplomu s faxa na kojoj ti pise diplomirani xy ili Bachelor of xy. Onda pises da imas Univeryity degree.

KatarinaDragan 23.10.2015 17:09

Sta se desava ako neko od navedenih lica u prijavi nece da ide ili ne moze iz bilo kog razloga? primera radi Prijavljeni smo u mojoj prijavi Ja supruga i njena cerka,a u medjuvremenu se subruga predomisli ili odlucimo da njena cerka ostane zbog daljeg skolovanja ili odluci supruga da nece da ide dok cerka ne zavrsi skolu ovde ...sta se desava u tom slucaju? da li automacki bivamo eliminisani ?

ili situacija ,cisto da ne zvuci lose ova tema,u prijavi koju je supruga postavila odustanem ja od odlaska iz bilo kog razloga.....sta se desava u takvim situacijama....

grabovac84 23.10.2015 17:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik KatarinaDragan (Poruka 57891)
ili situacija ,cisto da ne zvuci lose ova tema,u prijavi koju je supruga postavila odustanem ja od odlaska iz bilo kog razloga.....sta se desava u takvim situacijama....

Pre svega bespotrebno je otvarati novu temu za ovu vrstu pitanja jer ovakvih prica ima na forumu samo ih treba pronaci.....
Drugo - ukoliko vas izvuku nije neophodno da idete svi zajedno u usa.....bitno je ko je nosilac aplikacije....ukoliko si to ti onda ne moras da cekas nikoga i mozes sam da odes u usa ali ukoliko izvuku zenu onda mora ona prva da udje u usa pa tek onda ti ili dete....dakle poenta je da nosilac aplikacije mora da udje prvi u usa pa ostali ili sa njim ili kasnije....ukoliko neko u roku vazenja vize, a to je 6 meseci odprilike ne udje u usa, on gubi pravo na green card....to ne utice na ostale clanove porodice.....

Adike 23.10.2015 20:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Amona33 (Poruka 57886)
Ti si apsolvent koliko razumijem . Znaci pises High school kao najvisu zavrsenu skolu. Tu diplomu sad i imas . Osim ako si diplomirao pa imas diplomu s faxa na kojoj ti pise diplomirani xy ili Bachelor of xy. Onda pises da imas Univeryity degree.

Nisam apsolvent, završio sam preddiplomski studij, sada sam 1. godina diplomskog studija, imam diplomu da sam bacc. ing.

Amona33 23.10.2015 23:37

E super. Ja sam po starom sistemu nekad zavrsavala zato nisam bila sigurna sta je preddiplomski hehe. To je onda University degree.

KatarinaDragan 24.10.2015 05:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 57892)
Pre svega bespotrebno je otvarati novu temu za ovu vrstu pitanja jer ovakvih prica ima na forumu samo ih treba pronaci.....
Drugo - ukoliko vas izvuku nije neophodno da idete svi zajedno u usa.....bitno je ko je nosilac aplikacije....ukoliko si to ti onda ne moras da cekas nikoga i mozes sam da odes u usa ali ukoliko izvuku zenu onda mora ona prva da udje u usa pa tek onda ti ili dete....dakle poenta je da nosilac aplikacije mora da udje prvi u usa pa ostali ili sa njim ili kasnije....ukoliko neko u roku vazenja vize, a to je 6 meseci odprilike ne udje u usa, on gubi pravo na green card....to ne utice na ostale clanove porodice.....

hvala na objasnjenju i izvini sto sam mozda ponovio pitanje,ali sam stvarno trazio po sajtu i nisam nasao.i jos nesto sto nikako ne mogu da nadjem je link ka zanimanjima iz neke cetvrte i pete grupe ,za koju tvrde ljudi da je presudna kad imas samo ttrogodisnju srednju skolu.

mikiSA 25.10.2015 03:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik KatarinaDragan (Poruka 57903)
hvala na objasnjenju i izvini sto sam mozda ponovio pitanje,ali sam stvarno trazio po sajtu i nisam nasao.i jos nesto sto nikako ne mogu da nadjem je link ka zanimanjima iz neke cetvrte i pete grupe ,za koju tvrde ljudi da je presudna kad imas samo ttrogodisnju srednju skolu.

http://www.onetonline.org/find/zone?z=4
http://www.onetonline.org/find/zone?z=5

Evo imas ove dvije liste, onda klikaj na one koji tebe zanimaju i vidi je li 7 ili 8 SVP range (mislim da vecina jeste, ali opet kazem pogledaj svako zanimanje koje tebe zanima posebno).

Rufio0 26.10.2015 17:49

Postojeca viza ?

Pozdrav,
Imam turisticku vizu na 10 godina. I jako mi je stalo do nje, ne bi hteo da je ugrozim. Da li neko ima iskustva sa apliciranjem za zelenu kartu ako si vec vlasnik turisticke vize ? I da li ne dobijanje ili sta god utice na to ?
Hvala unapred.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.