![]() |
Citat:
Ja bi najradije isto izbegavao sve lance i kupovao u Mom's and Pop's stores ali je to u ovoj zemlji nemoguce pa se i ne trudim |
Sto se tice hrane i nacina kako da prodjete najjeftinije to je tema o kojoj bi se moglo pricati danima.
Svakako Walmart je jedna od boljih kombinacija ali po meni i mom licnom ukusu to je najodvratnija prodavnica koju sam sreo ovde. E sada postavlja se ono stalno prisutno pitanje gde je bolje ziveti u predgradju ili u gradu. Vidite ja glasam definitivnio za predgradja jer je ovde zivot mnogo jeftiniji, takse i sve ostalo, samim tim i hrana. Drugo lanac velikih marketa je ovde uglavnom najvise skoncentrisan,walmart ,aldi itd. Definitivno najbolje cene ima Aldi, lanac trgovina koji vam nudi npr curecu sunku po ceni od 2.70 $/lbs, naravno i ovo sve zavisi od kraja i takse u kojem zivite, negde je vise negde malo manje ali to je to, ja definitivno glasam za Aldi za kupovinu osnovnih zivotnih namirnica, jer evo vam jedan primer mi kao troclana porodica potrosimo u Aldiju nedeljno izmedju 50-100$ na hranu, naravno u nasem kraju. Voce i povrce to imate niz radnji ovde za to, jedan savet u prodavnicama za voce i povrce obratite paznju, samo kupujte voce i povrce jer ove ostale namirnice su mnogo skuplje nego li u drugim radnjama. Jedna od the best u nasem kraju je Caputos, lanac italijanskih marketa, Vali itd. Na kraju sve vi probate vidite i vratite se na nasu hranu, u nasim prodavnicama koji hvala bogu ovde u regiji Chicaga ima koliko hoces.Tu kupite nasu cajnu, sunku, sir itd po jako povoljnim cenama ( bar kod mene ovde). Meso, vec sam pricao jedan put Indijana je zakon za to, najnize cena svezeg mesa, npr Svinjski but ceo oko 10 kg po nasim merama kosta oko 17$,sada krece sezona susenog mesa pa ce mo da vidimo malo pecenice i sunke da kupimo. Naravno tamo se potrosi oko 100-200$ ali si miran bar 2-3 meseca sa mesom. Naravno ovo je za sve one koji dolaze u regiju Chicago. |
Citat:
Imaju tako neka blesava pravila (mislim na Bank of America)koja nikom normalnom nisu prihvatljiva ali sta ces veliki su moze im se. Naravno ne moramo mi svi da idemo u te banke bar toga ovde ima koliko hoces, za sada nemam nekih potreba za velikim kreditima tako da i ne razmisljam nesto puno o tome. |
Citat:
|
Mislim da nema svrhe opterecivati se takvim stvarima i ulaziti u teorije zavere. Mnogo je vaznije sto tu covek ima veeeliki izbor pa moze da se ne osvrce na ono sto ga nervira.
Sta da radi npr. u Srbiji onaj ko resi da bojkotuje Miskovica? Pa taj za godinu dana max ne bi imao gde hleb da kupi. Da je ovaj forum na srpskom serveru sigurno bi bio Miskovicev:grin: Znam da u svakom cuci bar mali Moore ali da od njegove realnosti samo boli glava... nego man'te politiku i mir u svetu, koje cokolade su najbolje u Ameriki? |
Nijedna :grin: Ak' hoces dobru cokoladu, biraj uvoz!!!!! Milka rules!!!!!
|
Citat:
Sad opet mora packe supermodovima da delim što pričaju naokolo... :smil42d3: :1097: |
evo i ja cu pokusati da budem nekom od pomoci uvezi kupovine sta gde
recimo ja kad sam tamo ,a budem cesto po 3-4 meseci kod mojih i naravno onu su sa stazom od 40 godina u Americi kako nebi znali svaku i najmanju prodavnicu konkretno pricam za Chicago Znam da nije povoljno uci u JEWEL-OSCO i pazariti sve od kucnih potrebstina zato oni Jewel koriste samo za kupovinu tako tih sokova limenki imaju cesto 4 kartona za 10$ to su 96 limenke soka za 620din i ja tamo obavezno pazarim ceo program od little debbie cakes&cokies ko nije probao neka odmah trci u jewel i kupi:naughty: ,sledece kao po meni najveci izbor voca i povrca je Pete's fresh store sa povoljnim cenama ,a imaju i najbolji hleb za kupiti iz svoje pekare,sledece ,meso je najpovoljnije naci negde na periferiji ukoliko je veca kolicina u pitanju od privatnih kasapnica ,ukoliko vam je potrebno za 1-2kg najbolje je to potraziti kod mexikanaca u manjim njihovim prodavnicama,naravno tu je i ALDI koji takodje obidjite nacicete sve po nizim cenama,dalje, walgreens izbegavajte osim sada za novu godinu imaju predivne cestitke ili eventualno za neke lekove ne daj boze ,sledece,ne slazem se uopste za WALL-MART to je extra prodavnica,imaju microwave popcorn po extra ceni 15 kesa za 2,5$ eh da nam je jedan ovde u Srbiji:naughty:,ostale moje omiljene prodavnice A.J.Wright tu kupujem razne gluposti ,ukrase,donji ves,carape po extra cenama .Inace je to prodavnica naklonjena for niga's ali nema veze proverite,sledeca,T.J.Maxx tu ima extra stvari povoljne i dobre kupio sam puma patike za 35$ koje jos uvek nema na nasem trzistu kao i nike ,adidas majce za po 6-7$.Ukoliko je neko sa dubljim dzepovima neka poseti Nordstrom ili Masy's.Ja volim da odem i do discount village,to je neki second hand shop ogroman pa mozda nekom i to zatreba mozete obuci celu familiju za 30$ sad u zimskom periodu:naughty: tamo ima cesto neke gluposti koje su meni zanimljive recimo primer kupio sam nove rolere za 2,5$ 45 broj prodao na ebay za 15$ Za kucne potrebstine (hardware)po meni izbor i cena je je u Menards I naravno na kraju garage sale, ima da se nadje sve i svasta po smesnim cenama ja sam kupio sto za kompjuter za 5$ potrazite na netu ima se naci spisak gde i kad se odrzavaju ti yard selovi. |
E chicagopn, ovi saveti mi trebaju :)
Nazalost, presli smo na ideje i predloge za nekoga ko je vec duze tu, ne nekoga ko je tek stigao. Taj koji je tek stigao "NEMA KOLA", u prevodu "jos je invalid" :) Moram priznati da se covek bez kola tako ovde oseca (cak i u Chicago-u koji je poznat po dobrom javnom prevozu). Samim tim, garage sales otpada, wall-mart, k-mart i sl otpadaju (bar ovde u gradu)...ostaje Wallgreens, Jewel Osco, CVS i sl. kojih ima na sve strane. Moram priznati da su voce i povrce tu dosta skupi (meso isto, ali ne bas toliko ako uporedimo sa srbijom), tako da cu pogledati predlog od chicagopn ako su mi te radnje negde u blizini. Ono sto je interesantno je cinjenica da su stvari koje se proizvode u USA i koje bi trebale biti povoljne...uzasno skupe. Recimo da pasulj u konzervi ima ok cenu (npr 1.75$ za 850 grama), ali obican pasulj...onaj ko sto mi kupujemo na pijaci je 1 lbs (oko 430 grama) 2.5$. O kukuruzu da ne pricam (3 klipa oko 3.5$). Ananas i ostale egzotike su cena kao u srbiji. Stvar koja mi je isto bila ovde interesantna je da za razliku od srbije, ovde su cesto limenke sokova na rasprodaji i daleko su jeftinije nego da kupujes plastiku od 2l (upravo cene o kojima je chicagopn govorio). Nego...jel postoji ovde pijaca ili nesto tome slicno? Da li neko zna gde se mogu kupiti zacini po jeftinijoj ceni od zlata (posto u jewels's i ostalim gore navedenim, kari kosta 6$ najmanja bocica..mislim da je to 5 grama, treba ti 200$ da kupis osnovni set zacina)? |
Nema pijaca... Ovde su ti pijace upravo ti TJ Maxx, Walmart, K-mart, Target i ekipa... :grin:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:35. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.